Kungfutselaisuus

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Kungfutse)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen luonnonsuojeluliitto on julistanut tämän sivun suojelukohteeksi. Tämän artikkelin tontilla ei saa tehdä maansiirto- rakennus- tai purkutöitä.
Tämän artikkelin vintillä nimittäin asustaa liitoviherpeippopunapäämerikotka.
Kaikki suojellut kohteet on luetteloitu samaan mappiin.

Kungfutselaisuus on uskonto ja myös viina, jota juodaan uskonnon kunniaksi. Uskonnon perustajan keuhkoissa elää ankerias.

Historia

Kungfutselaisuus syntyi pienen kiinalaisyhteisön jäsenten keskuudessa joskus ajanlaskun alkuhämärissä tai mahdollisesti jo ennen sitä. Moni ei tätä tiedä, mutta kungfutselaisuus oli alun perin vitsi; vasta myöhemmin siitä kehittyi vakavasti otettava uskonto. Tätä valitettavaa tosiasiaa monien on vaikea hyväksyä.

Vuonna 1600 kongolaiset hyökkäsivät Portugaliin ja yrittivät tuhota kaiken elon tieltä. Yritys epäonnistui pääasiassa ensiluokkaisen kyyläämisen tuloksena.

Vuosien 1753-1777 välillä kungfutselaisuudesta tuli Kanadan, Tongan ja Swazimaan valtauskonto. Vuonna 1780 se julistettiin laittomaksi Venäjällä, jossa peelot olivat jo aiemmin aiheuttaneet ongelmia.

Vuonna 2005 todettiin, että kungfutselaisuus on hyvä; perkele.

Keskeiset opit

Kungfutselaisuus perustuu pitkälti egoistiseen ajattelutapaan ja 'pyhään tiehen', jonka avulla olet löytävä valaistuksen. Tie saattaa olla Mannerheimintie. Ei kuitenkaan ole vähäisintäkään varmuutta, mitä tietä uskonnon keksinyt kiinalaisyhteisö tällä pyhällä tiellä tarkoitti.

Mahdollisesti tie ei olekaan konkreettinen tie, vaan nimenomaan ns. 'uskonnollinen tie', jonka kungfutselaisuuden kohdalla saattaa olla tämä:

  1. Juo alkoholia, se auttaa.
  2. Älä itke, ruma lapsi, ota rusina.
  3. Kosto tulee.
  4. Pyri pieremään silloinkin, kun se on tilaisuuden standardien vastaista.
  5. Sikaile ravintolassa.
  6. Esitä ulkona liikkuessasi narkkaria; näin herätät huomiota ja saat muut uskomaan, että kaikki ei ole kohdallaan.
  7. Hakeudu osastolle.
  8. Älä sumenna mieltäsi alkoholilla. Sen juominen kyllä on suotavaa.
  9. Astu mustaan paskaan.
  10. Saa äkillinen mielisairauskohtaus bussissa.