Korvamato

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Ainakin 2 pv päässä soinut "Tango kohtalon". Nyt tuskastunut niin päässä soivaan musiikkiin, että yrittänyt itsemurhaa”

~Lääkäreiden saneluita
Nuori nainen sairastumassa korvamatoon IDOLS -esikarsintatilaisuudessa.

Korvamato (Earwurm) on ihmisen korvassa elävä loinen, joka on pienimmillään 5 mm pitkä ja 1 mm paksu suurimmillaan jopa metrien mittainen sukkulamato. Korvamato käyttää ravintonaan ajatuksia, ja se ulostaa tilalle yksinkertaisia aivostimulantteja, jotka potilas kokee hittimusiikkina, joka soivat hänen päässään.

Oireet[muokkaa]

Tää on tosi tarttuva täytebiisi.

Jos tä jää sun päähäsi soimaa-an,

ota yhteys lääkäriisi tai

mee sairaalaan..

~Kappale jonka kaikki ovat kuulleet, mutta jonka esittäjää kukaan ei muista.

Korvamadon yleisimmät oireet ovat pään soiminen ja kiemurtelun tunne, mitkä johtuvat siitä, että naaraskorvamato vaeltaa yöllä korvakäytyvässä kohti tärykalvia munimaan. Myös tahman peittämät munat aiheuttavat äänivärähtelyjä. Jos korvamato sattuu mutatoitumaan uuteen muotoon, tämän uuden muodon saanutta potilasta aletaan useimmiten kutsumaan poppariksi, jotka sitten tartuttavat tätä mutanttikorvamatoa ihmisestä toiseen.[1] Infektio tapahtuu munien välityksellä, niiden joutuessa esimerkiksi popparin tärykalvoilta korvassa olevaa käytävää pitkin popparin suuhun ja sieltä edelleen levyille ja radioon.

Munat voivat säilyä elinkelpoisina pari viikkoa levyilla ja top40 -listoilla ja muilla saastaisilla pinnoilla. Puhtaus ja etenkin Mozartin soittaminen ovat ehdottoman tärkeitä korvamato hoidon ja ehkäisyn kannalta. Tartunta ei kuitenkaan ole välttämättä seuraus huonosta henkilökohtaisesta hygieniasta, vaan joskus pelkkä kaupan hissimusiikista saatu tartunta riittää.

Korvamato hävitetään apteekista saatavalla lääkekuurilla ja varmistamalla, ettei muillakaan perheenjäsenillä tai muilla läheisillä, kuten lapsen ystävillä, ole tartuntaa.

Yleisiä korvamatoja[muokkaa]

Tää on tosi tarttuva täytebiisi[muokkaa]

Edellä mainittu korvamato on tunnettu suuresta infektoimiskyvystään. Sen alkuperä on tuntematon, ja epäillään että se on niitä harvoja korvamatoja jotka ovat itsestään kehittyneet evolutiivisesti radion top40 -asemilla, eikä sillä siis olisi varsinaista alkuperäistä ihmislähdettä. Kaikeksi onneksi ihmisen oma immuunipuolustus päihittää tämän korvamadon sangen nopeasti.

Tango kohtalon[muokkaa]

Tango Kohtalon

Tämä Unto Monoselta alunperin liikenteeseen lähtenyt korvamato ei suuren kokonsa[2] vuoksi tartu kovin helposti[3], mutta kun kerran olet saanut tango kohtalon -tartunnan, se on tavallisesti sangen sitkeä ja vaikeasti hävitettävä.

Kwai -joen silta[muokkaa]

Malcom Arnoldista lähtöisin oleva korvamato on viheltelyssään tuttu Tartunnan tästä saa sirkuksista ja hissistä. Myös vanha elokuva "Kwai -joen silta", joka on nimetty juuri tämän korvamadon vuoksi[4] voi toimia tartunnan lähteenä. Tälle korvamadolle tyypillistä on alkaa, katkaista kappale kesken, jonka jälkeen se alkaa taas alusta. Koska korvamadon uhria alkaa vaivaamaan se, miten se kappale jatkui sen "twi-twi twi twi twi twi twi twii" -kohdan jälkeen, hän alkaa toimimaan siten että korvamato leviää mahdollisimman tehokkaasti ja saa vakaammat elinolot hänen sisällään. Tämä korvamato on kaikista tarttuvin ja vaikeimmin hoidettavissa oleva muoto. Hyvänä puolena on se, että kaikki muut korvamadot voi parantaa asettamalla tilalle "Kwai -joen sillan", mutta koska tässä tapauksesa hoito on useimmiten pahempi kuin tauti...

Baby, baby, baby...[muokkaa]

Tämä korvamato on etenkin nuorison keskuudessa hyvin yleinen. Tämä korvamato pyörii päässäsi viikkoja tai kenties kuukausia, mutta tämä mato kantaa edelleen "Bieber fever"-kuumetautia aiheuttavaa bakteeria.


  1. Tämän vuoksi hittikappaleet tuntuvat olevan melko samanlaisia kuin ne aikaisemmat hitit.
  2. Suurimmat havaitut Tango Kohtalon -tapaukset ovat olleet jopa 2m pitkiä ja 13 cm paksuja.
  3. Ne eivät tavallisesti mahdu normaalisti ihmisen korvakäytävään.
  4. Nimi annettiin tiedoksi ja varoitukseksi, jotta ihmiset osaisivat varoa, mutta tässä kävi kuin K18 -merkkien kanssa, ja ihmiset rynnistivät katsomaan elokuvaa. Menestys johti siihen että "Kwai -joen silta", sen sijaan että olisi poltettu kuten muut vaaralliset taudinlähteet, palkittiin Oscarilla ja leimattiin kulttuuriksi jota ei saa tuhota.

Katso myös[muokkaa]