Koripallo

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koripalloilijoita.

Koripallo on yli kaksimetristen hujoppien urheilulaji, jossa pitää osata donkata, pyöriä ympyrää, pompottaa palloa ja tehdä kaiken näköistä jäynää vastapuolen pelaajille, kun tuomari katselee muualle

Historia[muokkaa]

Kun ihmiset olivat evoluution seurauksesta tarpeeksi pitkiä, niin he ylettyivät ottamaan puista hedelmiä esim. omenoita. He eivät kuitenkaan tajunneet ruveta syömään hedelmiä, vaan he heittelivät niillä toisiaan. Jos hyvä tuuri kävi, niin muodostui kaksi joukkuetta, jotka heittelivät toisiaan, mutta usein kaikki heittivät samaa henkilöä. Yleensä uhriksi joutunut ihminen lähti karkuun, joten heittelijöillä ei enää ollut maalitaulua ja hauskanpito loppui siihen. Silloin päätettiin, että muodostetaan aina kaksi joukkuetta, jolloin kaikilla on hauskaa ja maalitauluja riittää. Sitten törmättiin toiseen ongelmaan, sillä puista ei riittänyt hedelmiä laannuttamaan pelaamisen himoa, joten koko pelin idea jouduttiin keksimään uudelleen. Jonkin ajan kuluttua joku viisas tyyppi keksi, että yhdellä hedelmällä pärjää vallan hyvin. Idea oli seuraava: Joukkueet yrittävät saada pelivälineen vastapuolella olevaan pussukkaan. Syntyi valtava joukkotappelu ja hedelmä lensi suoraan lampeen. Nujakka kesti muutaman tunnin, jonka jälkeen puolikuolleet pelaajat poistuivat paikalta maalaamaan kallioon. Viisas ihminen tuumi, että täytyy olla jonkinlaisia sääntöjä, jotta peli olisi mielekkäämpää. Säännöt tarkoittivat sitä, että toisia ei saa hakata, heitellä, tappaa, hukuttaa eikä tönäistä kallionjyrkänteeltä alas, jolloin peli kiinnosti vain nörttejä, jotka yleensä viettivät aikansa luolassa maalaten ja pyörää keksien.

Muutaman vuosituhannen päästä sivistyksen aikakaudella koripalloksi nimettyä peliä pelattiin pyöreällä pallolla ja pussukkakin on pistetty niin ylös ettei normaali ihminen sinne mitään palloa saisi. Pelistä oli tullut pitkien evoluution huipputuotteiden peli, joka ei kuitenkaan vedä yhtä paljon katsojia kuin esim. jalkapallo ja curling.

Tällä hetkellä USA on paras koripallomaa. Kiitos kuuluu geenimuunneltujen yli kolmemetristen pelaajien kehoa muokanneille ja heille dopingia keitelleille tiedemiehille. olen bi

Koripallon Kymmenen Käskyä[muokkaa]

Ottelun aikana saattaa sattua onnettomuuksia.
 1. Pomputa: Niin, koripallossa ei saa potkia palloa eikä myöskään pitää sitä vain käsissään. Tämän säännön alkuperää voi vain miettiä, mutta kun on pomppiva pallo eikä läsähtävä hedelmä, niin voihan siitä asiasta ottaa kaiken irti.
 2. Älä kiipeä: Niinpä, koristelineeseen ei saa lähteä kiipeämään, vaikka et yltäisikään donkkaamaan.
 3. Älä pelaa aikaa: Vastustajan alueella ei saa olla kuin kolme sekuntia, ettei yhtäkään niistä parista katsojasta rupeaisi haukottamaan. Eli älä pelaa aikaa, niin isot sedät tienaa.
 4. Älä tahallasi vahingoita vastustajan suurella summalla ostamaa hammaskalustoa: Eli älä vedä turpaan.
 5. Tee koreja: Jos et pysty siihen, niin katsojat kaikkoavat ja isot sedät ovat vihaisia.
 6. Älä ryntää: Älä lähde juoksemaan kohti kahta lihaksikasta pelaajaa, jos he eivät ole sinun (yleensä he eivät ole) joukkueessasi tai jos sinulla ei ole yhtä paljon läskiä ja lihasta kuin heillä (yleensä sinulla ei ole), sillä lopputulos on arvattava, eikä ole viisasta vaarantaa henkeänsä parin vapaaheiton takia.
 7. Älä katso katsomossa olevan pimun tissejä ja/tai miehen haarojen väliä: Olitpa mitä sukupuolta tai seksuaaliryhmää tahansa, niin näytät naurettavalta ja sinä et todennäköisesti saa.
 8. Valehtele: Valehtele tuomarille jokaisesta asiasta, josta on haittaa sinun joukkueellesi.
 9. Nipistä vastustajaasi pyllystä: Tai tee jotain muuta viedäksesi vastustajan mielenkiinnon pois pallosta. Pukuhuoneessa kiellä tapahtunut tai sano, että sen teki sillä hetkellä suihkussa oleva henkilö.
 10. Älä tee sitä, mitä juuri meinasit: Niin, älä!
 11. Älä ikinä luota siihen, että toimitsijat ovat laskeneet pisteet oikein. Kannattaa siis mennä vittuilemaan tuomareille parin lisäpisteen toivossa.

Ja jos todellakin olet yhtä tyhmä kuin vaikutat, et huomannut, että sääntöjä oli 11.

Muita pallon pyörittelyjä:[muokkaa]