Klemmari

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ihan samanlaisia ovat tietokoneessakin.

Klemmari on suksen muotoinen spiraali. Klemmareita valmistaa monta yritystä, mutta kukaan niistä ei uskalla olla erilainen ja rikkoa tätä suksenmuotoisuus sääntöä, eikä spiraaliussääntöä. Kukaan ei ole järin uniikki klemmariasioissa. Kaikki klemmarit ovat sen sijaan suunnilleen samannäköisiä. Ihan turhaa redundanssia.

Klemmarin keksimisestä[muokkaa]

Kuvitelkaa, jos vaikka joku juutalainen paimentolainen olisi keksinyt paperiliittimen. Olisi jossain nurkassa nyhjännyt, sulattanut ahkerasti metallia, paitsi ei sapattina, varovasti ja tarkasti olisi nakuttanut siitä rautalankaa, jonka olisi sitten vääntänyt suksen muotoiseksi spiraaliksi. Olisi sitten tullut saavutuksensa kanssa esiin ja sanonut että tässä on meillä klemmari, että ihan itse keksin. Alkakaa nyt kaikki apinoida minua!

Kun häneltä sitten olisi kysytty mitä tuolla klemmarilla voisi tehdä, sanoisi että se tekee hankalat kääröt turhiksi: Kun kääröt vain pilkkoisi palasiksi ja liittäisi ne klemmareilla yhteen, niin ne pysyisivät siististi yhdessä. Muut juutalaiset olisivat tietysti katsoneet pitkään. Että kun on jo kätevä käärö, johon voidaan liittää yhdeksi nauhaksi kaikki tekstit, eikä kuin hieman kääriä tarvitse, ja nyt tuo tuli tuollaisen keksinnön kanssa.

Ei auttaisi, vaikka kertoisi tuo juutalainen kuinka että voisi myös aukoa sitä spiraalia ja väännellä siitä epämääräisen metallilanganpätkän. Ei olisi ollut hyödyksi. Olisivat vain juutalaiset suuttuneet, kun joku uhkaa heidän tooransa silpuksi repiä edistyksen nimissä!

Siksi klemmaria ei keksitty eikä massatuotettu Juudeassa. Itse asiassa klemmaria ei keksitty pitkään, pitkään, aikaan. Edes Jeesus ei tuonut klemmaria maan päälle, vaan keskittyi asioihin, jotka olivat enemmän ajankohtaisia ja tilanteeseen sopivia. Toki on mahdollista, että Jeesus olisi tarkoittanut klemmarin ihmeen vaikka sopivaksi tuliaiseksi taivaasta.[1] Mutta klemmari keksittiin kuitenkin jo ennen Jeesuksen paluuta.[2] Tosin ennen tätä tapahtui paljon asioita. Keksittiin muun muassa kirjapaino. Vaikka luulisi että klemmari olisi helpompi keksiä kuin kirjapaino.[3]

Eräänä päivänä Samuel B. Fay päätti kohentaa elämäänsä. Hän leikki nitojalla, ja niitti rikkoi paperin ja väänsi niitin pilalle. Samuel huomasi että kaikki tekivät asiat aina samalla tavoin toimistossa. Eli ottivat pinon paperia ja rikkoivat papereiden yläkulmat vääntämällä siihen metallilanganpätkän, joka vääntyy eikä lopulta edes pidä.

Bay päätti muuttaa asian. Hän kuuli kuinka herra nimeltä Gillette oli tehnyt rahaa myymällä paljon samanlaisia asioita, partakoneenteriä. Partakoneenterät olisivat ratkaisseet nitomisesta tulleen pahan mielen, mutta valitettavasti partakoneenterämarkkinat olivat jo täynnä ihmisiä, jotka tekivät samanlaisia asioita, toisin kuin Gillette, joka oli erityislaatuinen siksi että teki ensiksi sitä, mitä muut sitten toistivat.[4]

Siksi Fay päättikin vääntää papereiden kulmiin pätkän rautalankaa tavalla, joka ei rikkonut paperia. Paperit eivät tietenkään vieläkään pysyneet yhdessä erinomaisesti, mutta paperi sentään jäi ehjäksi, toisin kuin nitojalla. Siksi kaikki alkoivat tekemään samalla tavalla kuin Bay.

Klemmareiden käyttäminen yleensä[muokkaa]

Valitettavasti Fay ei keksinyt paperiliittimestä tarpeeksi tehokasta, paperit irtoilivat yhä. Mutta paperiliittimiä on sen jälkeen käytetty monenlaisiin tarkoituksiin. Lähinnä niitä on väännelty suoraksi. Tai siis, siinä suurin osa klemmarin toiminnoista ovatkin.

Klemmareiden eri toiminnat[muokkaa]

 1. Klemmarin suoristaminen, avaaminen. (yleisin)
 2. Toimistosta varastaminen (erittäin yleistä, ilmeisesti suoristelua halutaan tehdä kotonakin.)
 3. Korvien kaivaminen (ei suositeltavaa)
 4. Kynnenalusten putsaaminen. (suositeltavaa, jos vaikka sormet likaiset.)
 5. Klemmariketjujen tekeminen.
 6. Jättiläismäisten, puheenjohtaja Maoa esittävien patsaiden väkertäminen yhdistelemällä paperiliittimiä yhteen. (yllättävän yleistä.)
 7. Papereiden väliaikainen ja sangen heikko yhdistäminen. (yllättävän harvinainen)
 8. Toimistotarvikesodassa ritsana (suoristettuna ja väänneltynä yhdessä kuminauhan kanssa)
 9. Herneiden tökkiminen lautaselta (suoristetulla klemmarilla)
 10. Solmioneulana (joskus tulee tehtyä kaikenlaista)
 11. Assassiinininjain tappavan letaalina heittoaseena (suoristettuna)

Siinä ne sitten olivatkin.

Viitteet[muokkaa]

 1. Sitten kun se kauan odotettu pikainen palaaminen olisi tapahtunut.
 2. Ehkä ihmisten kekseliäisyys siis ylitti odotukset. Klemamri siis osoittaa erityisen nerokkuutemme!
 3. Ensimmäinen klemmaripatentti on Samuel B. Fayn nimissä, vuodelta 1867 ja Gutenberg taas keksi painokoneen vuonna 1436. Jumalauta, yli 400 vuotta kauemmin meni klemmarin keksimisessä!
 4. Ihan kuin tämä tekisi hänestä jotenkin uniikimman ja erityisemmän. Että uniikin määritelmä olisikin se, että tekee samalla tavoin kuin kaikki muut, mutta vaan ensimmäisenä.