Kirurgi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirurgi on lääkäri, joka ei ole viitsinyt opetella lääkkeiden nimiä. Kirurgin työ on sohia veitsellä puolustuskyvyttömiä ja sairaita ihmisiä, jotka ovat voimakkaiden lääkkeiden aiheuttamassa narkoosissa.

Kirurgin toimenkuvaan kuuluu tyypillisesti Vene-lehden selailu leikkausosaston taukohuoneessa, nukutetun potilaan ulkonäön asiaton kommentointi ja sen korjailu sekä kalliin saksalaisen auton pysäköinti näkyvälle paikalle sairaalan pihaan.

Erikoisalat

Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli tai osio on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

Kuten kaikkien, myös kirurgien on erikoistuttava. Alla listattu eri alueita joilla kirurgit toimivat. Yleensä ensin erikoistutaan johonkin helppoon ja sieltä aletaan erikoistumaan vaikeampiin asioihin.

Neurokirurgi

Tämä on mistä melkein kaikki kirurgit aloittavat. Neurokirurgien hommaa on leikellä toisten aivoja ja tehdä muita pieniä korjauksia hermostoon. Neurokirurgiaa pidetään helppona oppia ja aloittaa, koska siinä käsitellään vain pieniä ihmisen osia (hermosoluja), joista yhden tuhoutuminen satunnaisesti on vaaratonta.

Patologi

Patologia ei varsinaisesti ole kirurgiaa, mutta patologit silti pilkovat ihmisiä. Nimittäin kuolleita! Heidän tehtävänsä on kartoittaa, minkä alan kirurgi on vastuussa henkilön kuolemasta. Patologeiksi päästetään vain vanhoja kokeneita kirurgeja. On kuitenkin ehdotettu, että kaikki aloittaisivat patologeina, niin että kirurgiaa voisi harjoitella kaikessa rauhassa kuolleilla ruumiilla niin ettei potilasta voisi vahingossakaan tappaa. Kyseinen ehdotus on aivan naurerettava! Kuollut ruumishan saattaisi pelottaa nuorta kirurgia.


Enema.jpg Tämä lääketieteestä kertova artikkeli kärsii kroonisesta lyhytkasvuisuudesta.
Jaa tohtorin maagisesta nappipurkista nannaa kasvuhormonitasojen normalisoimiseksi.