Varastaminen

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Kidnappaus)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varas

Varastaminen on sellaista toimintaa, jossa luvatta otetaan tai lainataan toisen henkilön omaisuutta ilman, että aiotaan sitä koskaan palauttaa. Toiset pitävät tällaista toimintaa rikollisena, toiset näkevät leipänsä siinä. Raamattu sanoo varastamisesta "Älä", mutta toisaalta se myös neuvoo irrottautumaan materiaalisesta maailmasta ja antamaan kaiken pois, jolloin ilmeisesti mitään vahinkoa ei tapahdu, jos Raamatun neuvoja noudattamaton vie niitä noudattavalta television. Niin arveluttava kirja on Raamattu.

Lajityypit[muokkaa]

Ero varkaan ja ammattivarkaan välillä.

Adoptio[muokkaa]

Adoptiossa varas toteaa olevansa kyvytön lisääntymään ja vie lapsen joltakulta toiselta. Adoptio on väärin. Ei saa viedä toisen lasta.

Aseellinen ryöstö[muokkaa]

Aseellisessa ryöstössä varas kantaa mukanaan asetta; tavallisesti käsituliasetta tai veistä. Hän esittää uhrilleen varsin reilulta kuulostavan tarjouksen "rahat tai henki", minkä jälkeen hän useimmiten pakenee rahojen kanssa. Toisinaan käy niin, että uhri pitää rahojaan henkeään arvokkaampana, mutta minkäs teet: asiakas on aina oikeassa.

Invaasio[muokkaa]

Pääartikkeli: Irakin sota

Invaasiossa varas mobilisoi supervallan asevoimat pienemmän maan alueelle ja teurastaa paikallista siviiliväestöä. Sitten hän pystyttää oman lippunsa liehumaan alueelle ja varastaa maan lisäksi vielä sen öljyvaratkin.

Kidnappaus[muokkaa]

Kidnappauksessa varas vie ihmisen. Ihminen usein sidotaan ja häntä kaltoinkohdellaan. Jotta ihminen saataisiin takaisin, on varkaalle maksettava lunnaat. Kidnappauksia tapahtuu usein murtovarkauksien yhteydessä. Lähde?

Moottoriajoneuvovarkaus[muokkaa]

Wikipedian mukaan[1] moottoriajoneuvovarkaus on "rikos nimeltään varkaus. Tämä yleensä ymmärretään viittaamaan henkilöautojen, bussien, moottoripyörien, lumikelkkojen, kuorma-autojen ja vastaavien varkaudeksi mutta ei lentokoneiden, veneiden, puskutraktorien tai avaruusalusten varkaudeksi. Melkein kaikissa lakijärjestelmissä moottoriajoneuvon varkaus on rikos, koska siitä aiheutuu henkisiä ja taloudellisia vahinkoja uhrilleen ja yhteisölle." Kyllä Wikipedia on loistopaikka! Jäi vain askarruttamaan, että millä nimikkeellä kutsutaan avaruusalusvarkautta...

Murtovarkaus[muokkaa]

Murtovarkaudessa varas murtautuu ryöstettävän asuntoon ja ottaa sieltä tarvitsemansa. Tähän voi myös yhdistää erinäistä pelleilyä isäntäväen kanssa; sitomisleikkejä, uhkailua, kovistelua, kidutusta... Tärkeintä on kuitenkin vääntää ovi saranoiltaan tai rikkoa ikkuna, mennä sisään, kääntää kalusteet ja poistua.

Myymälävarkaus[muokkaa]

Myymälävarkaudessa varas on yleensä teini ja vie myymälästä (kauppa, suom. huom.) tupakkaa tai peräti alkoholia. Yleensä myymälävaras varastaa, koska arvelee olevansa näin astetta kovempi mimmi tai heebo ja koska hänellä on takanaan vaikea lapsuus, jossa ei ollut karkkipäiviä eikä leikkikavereita.[2] Myymälävarkaat voivat toimia myös ryhmässä ja suunnitelmallisesti tyyliin ”First we take Salora Manhattan, then we take Blaupunkt Berlin”.

Pankkiryöstö[muokkaa]

Pankkiryöstö on kaikista rosvouksista legendaarisin. On olemassa tasan kaksi tapaa hoitaa pankkiryöstö oikein:

  1. Varas menee pankkiin, ja jos hän on perinteitä kunnioittava, hänellä on revolveri mukanaan. Tiskillä hän sujauttaa virkailijaneidille säkin ja nootin, jossa käsketään laittaa sen ja sen verran rahaa säkkiin. Sitten hän poistuu pankista sen ja sen verran rikkaampana ja valmistautuu ryöstämään seuraavan pankin.
  2. Varkaat menevät porukalla pankkiin hirvittävän rytinän ja paukkeen saattelemana. He pyytävät kaikilta makuuasentoa vastineeksi näiden hengistä ja ryöstävät sitten pankkiholvin. Tähän kuuluu olennaisena se, että yksi sankaria leikkivä virkailija painaa hälytysnappia ja hänet ammutaan. Poliisi saapuu piirittämään pankkia, ja seuraa pankkivankidraama, joka päättyy pöyristyttävään verilöylyyn.

Ryöstömurha[muokkaa]

Tässä lajityypissä varas suorittaa murtovarkauden, taskuvarkauden tai aseellisen ryöstön, mutta mäjäyttää uhrilta lopuksi pään seinälle niin että aivot tirskahtelevat ympäriinsä ja veri roiskuu virnuileville kasvoille. Sitten oikeudessa muistaa esittää katuvaa.

Taskuvarkaus[muokkaa]

Pääartikkeli: Taskuvarkaus

Taskuvarkaudessa varas kaivertaa uhrin taskusta lompakon, passin, avaimet tai selvää käteistä. Etenkin hölmöt ja auringossa palaneet turistit ovat suosittuja ryöstön kohteita. Jos et siis ole tarkastanut taskujasi viime espanjanreissun jälkeen, nyt on aika.

Viiteet[muokkaa]