Kickban

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kickban l. Jumalan tuomitseva käsi. Kanavan jäsenen poistaminen kanavalta (pois potkaiseminen eli kick) Tietyn käyttäjän tai käyttäjäjoukon hyljeksiminen ja kanavalle pääsyn evääminen (bannaus eli ban). Kickban on vakiintunut, mutta epävirallinen termi, jolla tarkoitetaan jonkin käyttäjän poistamista (potkaisemista) kanavalta, estäen samalla hänen pääsynsä takaisin kanavalle (ban).

Ban[muokkaa]

Irc(-galleriasta) alkunsa saanut termi, joka tarkoittaa käyttäjätunnuksesi tai IP-osoitteesi lukitsemista. Lievempi versio kick tapahtuu, kun 13-vuotias admin (Jumala) suuttuu, kun keskeytät hänen Redtube-hetkensä. Jos keskeytät hänet toistamiseen seuraa Ban. Ban syntyy myös, jos olet häntä taitavampi tai jos sinulla on käytössä ylijumalallinen ohjelma.

Bannättyä ei lohduta yhtään tieto, että moni muu on paraikaa samassa tilanteessa. Bannit ovat aina henkilökohtainen kriisi. Se panee ihmisen punnitsemaan osaamistaan ja kysymään, miksi juuri minä. Kickban lamauttaa helposti. Harva pystyy toimimaan tiedon saatuaan järkevästi.


Miksi minulle tuli Ban?[muokkaa]

  • Ensin on lupakin antaa tunnetoipumiselle aikaa. Ihmisiä itkettää. Jos loppuajan joutuu vielä koodaamaan, motivaatio on tiessään.
  • Ylläpidon palveluihin kannattaa psykologin mukaan turvautua arkailematta, jos vähänkin tuntuu, että ban oli aiheeton.
  • Pahinta on, että ihminen laitetaan Ban-ajaksi toissijaisiin tehtäviin. Siinä viedään häneltä viimeinenkin motivaatio.

Maalikko ymmärtää bannin merkitysen, jos bannin rinnastaa porttikieltoon homobaariin.