Kestävä kehitys
Tämä artikkeli käsittelee propaganda-aatetta nimeltään kestävä kehitys. Jos etsit artikkelia, joka koskee kehitysvammaista, joka kestää hyvin iskuja, katso kestävä kehari, koska aiheesta et löydä tietoa ainakaan täältä.
![]() |
Voi olla, että tämä artikkeli ei ole syvältä, mutta ainakaan siinä ei ole kuvia. Tee päivän hyvä työ ja kuvita artikkeli mielellään aiheeseen liittyvillä kuvilla. Tarkempia tietoja saattaa löytyä keskustelusivulta. |
Kestävä kehitys on viherpiipertäjiksi itseään kutsuvan veljeskunnan keksimä elämäntapa. Nämä viherpiipertäjät pyrkivät levittämään kestävän kehityksen sanomaa, koska he itse olivat koko pienen ikänsä köyhiä ja asunnottomia ja oikeasti haluavat, että kaikki muutkin kärsivät samalla tavalla kuin he ovat kärsineet mm. nukkumalla puiston penkillä kylminä öinä, jota he väärin perustein kutsuvat ykseydeksi luonnon kanssa.
Kestävä kehitys pyrkii kaikenlaisen luksuksen poistamiseen päivittäisestä elämästämme vedoten mm. luonnon hajoavaan tilaan... Parhaita esimerkkejä tästä on esimerkiksi paskapaperin käytön kieltäminen, koska sademetsät muka kärsivät tästä suuresta kulutusjuhlasta. Sen sijaan he ehdottavat, että "klaavapuoli" pyyhittäisiin vessassa luettuihin tieteislehtiin, kuten Playboyhyn tai Hustleriin. Tämä edistäisi mm. kierrätystä (joka on siis saman paskan toistoa vähän eri muodossa).
Terminä sanapari "kestävä kehitys" on ns. oksymoroni.
Kestävä kehityksen neljä (4) ulottuvuutta[muokkaa]
Sosiaalinen ulottuvuus tarkoittaa, että kaikkien ihmisten pitäisi olla tasavertaisesti yhtä köyhiä ja asunnottomia sekä haista tasavertaisesti pahalle. "Yhdessä nähty nälkä johtaa ravintoon ennemmin tai myöhemmin" kuuluu yksi kuolemattomista lausahduksista. Tämä ei kuitenkaan päde enää kovin hyvin, koska moni viherpiipertäjä on nykyään vegaani. Yhdenkään ihmisen ei myöskään pitäisi olla vain sitoutunut toiseen, koska kolmannelle voi tulla paha mieli. Tämän tulee esiin heidän mentorinsa, Guru Linkolan ajatelmasta "Kehoni on temppelini, sinun temppelisi on minunkin temppelini".
Kulttuurinen ulottuvuus tarkoittaa sitä, että kukin pysyköön omassa maassaan ja tulkoon toisen kulttuurin alueelle (hoodit) vain, jos on jotain tarjottavaa konfliktien välttämiseksi. Tätä ulottuvuutta pyritään tuomaan esiin muun muuassa filosofisilla lausahduksilla "Mee takas Afrikkaan!" Tai esim. hyvästellessä itänaapuria sanoin "V*tun ryssä, painu helv*ttiin!"
Taloudellinen ulottuvuus on toive valtion sisäisestä yhdestä lompakosta, jota pyritään olla käyttämättä. Tällä pyritään siihen, että rahaa säästyy. Yksi keino rahan säästöön on pummaaminen. Tämä jalo taito on vain harvalla ja vaatii suurta taitoa onnistuakseen. Ylesin lausahdus viherpiipertäjän tavatessa "uhrin" on "Oisko sul heittää sätkää?" Todellisten viherpiipertäjien päämäärä on kuitenkin omavaraisuus, johon he yleensä pyrkivät koko elämänsä ajan, usein surkeasti epäonnistuen. Ilmenemismuotoja ovat mm. usean rivin lottoamiset sekä erityisesti vanhemmilla jäsenillä (eng. Elder) bingoaminen, jota harva nuori saa edes koittaa, koska eivät siihen vielä henkisesti valmiita ole.
Ympäristöulottuvuus tulee esiin kaikessa toiminnassa koska kaikki toiminta sijoittuu luontoon, toisinaan myös kerrostalojen rappukäytäviin. Toimet hoidetaan aina puskiin. Kestävän kehityksen periaatteisiin ei kuitenkaan kuulu esimerkiksi puiden halailu, vaan siihen on oma veljeskuntansa. Viherpiipertäjillä on myös läheinen suhde kasvien viljelyyn ja jäseniä onkin erityisen paljon mm. Afganistanissa ja Kolumbiassa. Täm toiminta on johtanut monen suuren viherpiipertäjän varallisuuden nousuun. Kuuluisimpia heistä Ricky Ross, Pablo Escobar ja muuan 50 Cent, jota ammuttiin 9 kertaa taistellessaan kestävän kehityksen aatteen puolesta New Yorkin armottomilla kaduilla.porn hud
Aktiviteetteja[muokkaa]
Kestävä kehitys tuo veljeskunnan jäsenten elämään monenlaisia aktiviteetteja. Yksi suosituimmista on katumaastureiden renkaiden puhkominen. Tämä leikki on tarkoitettu vanhemmille jäsenile ja on koko elämän jatkuva prosessi. Tavoitteena on jatkuvasti parantaa omaa high-scorea ja näin nostaa arvostustansa muiden viherpiipertäjien silmissä. Tämän aktiviteetin haittapuolena on tulosten todistettavuus. Yleensä tulosten julkistusten yhteydessä syntyykin tappelua siitä, kuka oikeasti puhkaisi kumit ja mistä.
Toinen suosittu aktiviteetti on puolesta puhuminen. Viherpiipertäjillä on tapana fanittaa esimerkiksi ydinvoiman puolesta. Tarkoituksena on tehdä mahdollisimman hienot kyltit ja keksiä parhaat iskulauseet ja kilpailla näillä muita veljeskuntia vastaan. Viherpiipertäjien pahin kilpakumppani on "puunhalaajat", jotka ovat voittaneet puolesta puhumisen Suomen mestaruuden jo kolmesti peräkkäin, viimeksi vain puolen pisteen erolla.
Kestävän kehityksen aatteen omanneet henkilöt pitävät myös suuria syömistilaisuuksia, joissa lähimmäiset (ja tuntemattomat, joilla on ruokaa) kokoontuvat mässäilemään kaikenlaisilla sienillä ja kasveilla (näin siis siitä syystä, että he ovat vegaaneja). Tämä hauska tilaisuus on parjaimmillaan juuri aterioinnin jälkeen, jolloin yleensä kokoonnutaan katselemaan omaa kämmenselkää ja toistamaan sanaa "Woouu!!" jonka merkitys ei aukea veljeskunnan ulkopuolisille. Varoituksen sana: älä yritä lähestyä henkilöä joka on juuri aterioinut, koska tämä saattaa pitkästä aikaa kylläisenä hahmottaa tilanteen väärin ja onpa heidän joskus kuultu jopa päässeen nirvanaan.
Luontosuhde[muokkaa]
Viherpiipertäjät ovat erityisen ylpeitä luontosuhteestaan. Tämä on myös kestävän kehityksen tärkein ulottuvuus. Heillä on tapana nukkua puiston penkeillä. Lisäksi he ovat yleensä tavattavissa vesipullo kädessä hortoilemassa ympäriinsä. Viherpiipertäjillä on erittäin boheemi pukeutumistyyli ja he ovatkin ylensä taavallisten ihmisten mielestä hyvinkin ruokottoman näköisiä. Luontosuhdetta kuvaa hyvin myös heidän päästään roikkuvat madot ja käärmeet ynnä muut lähinnä miesten sukupuolielintä muistuttavat ulokkeet, mitkä jo sinällään vahvistavat ajatusta, että kestävä kehitys on peräisin Ruotsista. Kestävä kehitys edellyttääkin vegaaniuden omaksumista. Ruokavalioon kuuluu mm. erilaiset sienet ja ruohot, jotka toisinaan saavat heidät näkemään sateenkaaria ja erilaisia asioita aivan väärissä paikoissa. Tämä suhde luonnon antimiin on peräisin Jamaikalta ja vahvistaa ajatusta, että kestävä kehitys on globaali aate.