Keskustelu:Turku

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

ehdotan suositelluksi artikkeliksi... Sisältää PALJON TEKSTIÄ... +Sopivasti kuvia +Mutta aika paljon punaisia artikkeleita.. Alan korjaamaan tilannetta... Terveisin... Käyttäjä:Puppe2006½

Sivulle on nyt saatu melkoisesti lisää kuvitusta, mutta minulle ei oikein ole selvinnyt, miten kuvat liittyvät itse artikkelin sisältöön. Tuo torikuva on absurdiutensa takia ihan käypä, turkulaisten joukkoretki on minusta vähän väkinäinen ja puutarhakuvan yhteyttä artikkeliin en ymmärrä ollenkaan. Johtuneeko siitä, että olen hidasälyinen turkulainen? --Napoleon 16. helmikuuta 2007 kello 07.32 (EST)

Lisää valitusta: muokkailin hieman kaupunginosat-osiota. Ne sisälsivät, ja sisältävät yhä paljon ei-humoristista ainesta, monessa tapauksessa pelkkää tylsää faktaa epämuodollisin sanankääntein kerrottuna. En ole varma, tarvitseeko artikkeli omaa osiota jokaisesta kaupunginosasta, jos jokaisessa kuvauksessa kerrotaan aina arkkitehtuurin olevan DDR-tyyppistä ja rumaa (mikä on kyllä totta) ja sitten mainitaan, että alueella asuu elämäntapajuoppoja. Eikä ehkä sittenkään ole hyvä kuvailla jokaisen lähiökuppilan tunkkaista interiööriä ja asiakaskuntaa. Se ei nimittäin luultavasti kiinnosta juuri ketään, ja on muutenkin ehkä arveluttavaa mainita nimeltä pikkuruisia grillejä ja kebabpaikkoja. Mainonnasta pitää maksaa, perhana! Toinen asia: Turun kaupunginjohtajat -malline vaikuttaa täysin turhalta. Jok'ikinen listan nimi uudelleenohjautuu sivulle Turku (paitsi Manu, Nuuskamuikkunen ja Hese, jotka eivät ole milloinkaan toimineet Turun kaupunginjohtajana). Artikkelisarjamallineen funktio ei siis täyty, eikä näytä olevan hömppäilyarvoakaan ko. mallineella... --Napoleon 25. huhtikuuta 2007 kello 16.38 (UTC)

Miksi se kuva "turkulaiset ovat lähteneet retkelle" tjs. on poistettu?? sehän oli ihan loistava!! Kommentin jätti 85.157.179.206 (keskustelu – muokkaukset).

Ei sen minnekään ole kadonnut. Löydätte tuon humoristisen ilotulituksen sivulta Turun kaupunginosat. Ei sillä tosin sielläkään mitään funktiota ole, koska se ei liity Turkuun millään tavalla. Sitä paitsi itse Turku-artikkelissa oli liikaa kuvia suhteessa tekstin kyseenalaiseen laatuun. --Napoleon 8. syyskuuta 2007 kello 16.50 (UTC)

Kiitokset[muokkaa]

Muutin Turkuun marraskuussa 2009 ja tykkään asua täällä enemmän kuin missään muualla Suomessa. Turku ei ole osa Suomea. Kiitos loistavasta ja hauskasta artikkelista. Teemu Ruskeepää Kommentin jätti 78.27.88.61 (keskustelu – muokkaukset).

Turku on paras paikka meille turkulaisille, sanoi eräskin kakskertalainen aikanaan. --Napoleon 15. toukokuuta 2010 kello 14.13 (UTC)

Turun murteella?[muokkaa]

Tämän artikkelin voisi kirjoittaa Turun murteella, sehän käsittelee juuri Turkua. Sehän tavallaan kuuluu asiaan. Artikkeli Turun murrekin on kirjoitettu sillä (ei kai se oikein muuta voi ollakaan, kun ei ole yleiskieltä...). En tosin oikein itse osaisi kirjoittaa tätä niin. PP 2. lokakuuta 2007 kello 11.43 (UTC)

Kyl maar sen vois, mut mää en kyl voi sitä suasitel... eik Turun murre riitä? En usko, et simmost kukka jaksasis piremmän pääl. --Napoleon 2. lokakuuta 2007 kello 14.37 (UTC)
Jos artikkeli kirjoitettaisiin Turun murteella, muualta kotoisin olevien voisi olla vaikea lukea sitä. --Alez 27. tammikuuta 2008 kello 13.16 (UTC)