Keskustelu:Suomi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisikö tämä sivu suojata anonyymeiltä käyttäjiltä, mitä sanotte?--Tosi ja yksi - B14 08:27, 26 lokakuu 2006 (EDT)

Pitäisikö sivusta tehdä suositeltu? --193.229.221.217 16:12, 17 marraskuu 2006 (EST)

Koko paskaa täytyy parntaa ennenkuin siitä voi tehdä suositellun, suojaus vasta kun artikkeli hyvässä (lue: luettavassa) kunnossa. --Prof. Sekopaatti - Black Eagle 4. tammikuuta 2007 kello 12.11 (EST)

Kuuluuko Grönlanti Suomeen tämän mukaan? Kartassa näkyy olevan mutta muualla ei ole mitään mainintaa... --Sandnigga 5.1.2007 klo 18.40

Jos kartassa on niin kai se kuuluu... Olisihan se ristiriitaista esittää kahta erilaista tietoa...? --Prof. Sekopaatti - Black Eagle 5. tammikuuta 2007 kello 12.15 (EST)

Joo no sitte siihe vois kirjottaa jotai jos jaksais...

JOS JAKSAISI, niinpä, sitä kun ei aina jaksa. Mitäs mä täällä valitan kun pitäs ottaa kynä käteen ja kirjottaa? No kirjottakoot ken jaksaa. --Prof. Sekopaatti - Black Eagle 7. tammikuuta 2007 kello 03.16 (EST)

hyvä maa Finpres.jpg

Tuon kommentin jätti joku IP - en minä. Mutta mikä oli tuon kuvan pointti? Ilmeisesti osaat lisätä kuvia ja käyttääkin niitä, joten mikset vaikkapa tarttuisi kynään ja kynäilisi hiukkasen uutta sisältöä?  • Black Eagle • 16. maaliskuuta 2007 kello 15.28 (EDT)

Suomi ei ole paska maa, päinvastoin. Täällä on asiat paremmin kuin monessa muussa maassa.

Suomi voisi olla kohtalaisen siedettävä maa, mutta siinä on niin ilmeisiä suunnitteluvirheitä, ettei niitä voi jättää huomiotta. Joku minua viisaampi on todennut, että Suomessa ei ole muuta vikaa kuin sijainti, ilmasto, kulttuuri ja asukkaat. --Napoleon 29. toukokuuta 2007 kello 06.03 (UTC)

Suomi on hyvä maa. Siinä ei ole nyt mitään ihmeellisiä suunnitteluvirheitä. Sijainti on hyvä, vaikkakin Venäjän vieressä. Ilmastossa ei valittamista, kulttuuri on hyvä ja asukkaat, no ehkä siinä vähän, jos esim. ajatellaan typeriä pissisksiä sammuilemassa hankeen talvisin. --84.250.142.141 3. heinäkuuta 2007 kello 09.15 (UTC)

Olkoon sitten niin, kun enemmistö nähtävästi on tätä mieltä. Merkittäköön pöytäkirjaan sitten vain eriävä mielipiteeni, varsinkin sijainnin ja ilmaston osalta (Arvoisa IP, minkä planeetan Suomesta oikein puhutte? Ette ainakaan samasta kuin minä...). Ja eikö typerissä pissiksissä juuri ole kyse siitä "hyvästä" kyldyyristä, nuoriso- ja juomasellaisesta? En halua siteerata tässä yhteydessä Seppo Rätyä sen suhteen, millainen maa Suomi (alkup. lausahduksessa Saksa) on, ja päädynkin siksi paranneltuun Adolf Ehrnrooth -sitaattiin: "Suomi on parrras maa meille suomalaisille. Kaikille muille se on kyllä enempi ahterrrista." --Napoleon 3. heinäkuuta 2007 kello 09.51 (UTC)
Ajatteletko oikeastaan mitä sanot? Suomi on parempi kuin moni muu maa. Lyön kympistä vetoa, että jos sinä nyt juuri siirtyisit juuri tällä sekunilla keskelle Amazonasta, et selviäisi elossa edes tuntia. Täällä suomessa ei ole myöskään tappavan myrkyllisiä käärmeitä, hurrikaaneja, 60-asteen pakkasia, 40-asteen lämpöaaltoja, jatkuvaa sotatilaa, terrorismin uhkaa, nälänhätää, suuria maanjäristyksiä, tsunameja tai mitään muutakaan kiinnostavaa. Yleisesti voidaan sanoa, että suomi on hyvä maa niin kauan, kun ei vaadi elämältään liikaa. Vaaditko sinä?--B14.JPG 3. heinäkuuta 2007 kello 13.14 (UTC)
No, sanottakoon, etten ole aina ihan tosissani edes keskustelusivuille kirjoitellessani... kunhan piruuttani provosoin tällä monelle niin kovin pyhällä aiheella, siis Suomen (tai ylipäänsä "sen maan, jonka kansalaiseksi olen sattunut syntymään") erinomaisuudella. Ja jos vielä antaisin pirun mennä itseeni, sanoisin, että Suomessa ei tosiaan ole totuttu ainakaan liikoja vaatimaan ikinä. Onneksi on olemassa yksiselitteinen liiallisuuden määritelmä, jonka avulla ylenpalttiset yksilöt ovat tunnistettavissa. Jottei asiasta nyt sitten jäisi epäselvyyttä ja minua eristettäisi uudelleenkoulutettavaksi, vakuutan pyhästi ja juhlallisesti, että olen kohtalaisen tyytyväinen elämääni tässä maassa, jonka eteläkärki sijaitsee samalla leveyspiirillä Grönlannin vastaavan pisteen kanssa, mutta jonka hyttyset eivät sentään levitä kuumetauteja. Maassa, jossa kansalaisten henkeä eivät uhkaa suonsilmäkkeiden anakondat, kulkutaudit tai hallituksen mielivalta, vaan puolivuotinen kaamosmasennus. Maassa, jossa on globaalisti tarkasteltuna huimaavan korkea BKT ja josta ulkomaalaiset eivät tiedä mitään (ja parempi meille niin). Maassa, jonka umpimielinen kansa on tyytyväinen elämäänsä, mutta salaa sen mestarillisesti. Maassa, jonka maatalouden EU luokittelee "vakavien vaikeuksien" tukialueeseen ilmasto-olojen ansiosta. Maassa, jossa on viljalti puhdasta, turmelematonta luontoa kaikkien nauttia ja joka sijaitsee maailman saastuneimpiin kuuluvan sisämeren rannalla. Maassa, jossa on merkkejä jo kivikautisesta kulttuurista ja jonka kaunis 1800-lukulainen rakennuskanta on ansiokkaasti hävitetty, koska Neuvostoliiton pommikoneet eivät siinä sisukkaan vastarinnan ansiosta onnistuneet. Maassa, jossa ankara työ, rehellisyys, kyttäysmentaliteetti ja hiljaisuus ovat hyveitä. Maassa, jossa puoli vuotta on valoa ja puoli vuotta pimeyttä. Maassa, jota voin sanoa kodikseni. Eikö tämä liikuta jokaisen yhteisen kulttuurikokemuksemme elähdyttämää mieltä? Voiko tai kehtaako joku vielä tämän runollisen vuodatuksen jälkeen epäillä isänmaallisuuttani? Henkilökohtaisesti olen silti hieman katkera esi-isillemme siitä, että nämä eivät kansainvaellusten aikaan keränneet vuotia kasaan ja matkanneet Pohjois-Italian laaksoihin - tai vaikka Luxemburgiin, joka on selvästi vielä Suomeakin rikkaampi, tuntemattomampi ja tapauksettomampi - ja näin ollen myös turvallisempi. Mutta kun ajatellaan, miten ilmastonmuutos mahdollisesti toteutuessaan voi näitä tällä hetkellä runsaammalle elämälle suotuisampia Euroopankin alueita muuttaa, ei paikkamme ehkä ole aivan huono. Toisaalta seuraavan jääkauden koittaessa jälkeläisemme ovat pinteessä. Mutta joka tapauksessa olen tänne kirjoitellut hieman kieli poskessa. "Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan", sanoo kaikkien jahkaajien kuningas ja ajatusten Aurajoki Mauno Koivistokin. --Napoleon 3. heinäkuuta 2007 kello 16.17 (UTC)
Suomi on ainakin mukavasti maailman turvallisimpia maita. Täällä pelätyimmät kuolinsyyt eivät ole terrorismi, vihollisen luoti tai luonnonkatastrofi, vaan kaikenlaiset liian korkeasta elintasosta aiheutuvat rasitteet, kuten sydän- ja verisuonitaudit, syöpä tai auto-onnettomuudet. Suomessa ei maa enempiä järise, täällä ei ole tulivuoria, ei tappajamehiläisiä eikä maanalaisia hiilipaloja. Tämän maan maaperällä ei ole yhtään supertulivuorta (sensijaan USAn, Italian ja Indonesian mailla kyseisen laatuisia entieettejä on). Tässä maassa ei ole kansainvälistä terrorismia houkuttavia suuria nähtävyyksiä (toisin kuin monissa muissa Euroopan maissa). Tässä maassa on runsaasti tilaa (toisin kuin vaikappa Monacossa). Tässä maassa on niin hyvä sosiaaliturva, että tulee toisinaan helpommaksi elää sossun tuilla kuin työllä. Tässä maassa on niin vähän onnettomuuksia, että yksittäiset kuolonkolaritkin pääsevät kansallisten lehtien lööppeihin. Suomi on turvallinen, melkoisen mukava, mutta tylsähkö asuinpaikka, jossa ei ole sitä samaa hohtoa kuin Ranskassa, Espanjassa, Britanniassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Italiassa tai Sveitsissä. Tai missään muussakaan maassa. Maallamme ei ole kuningasta kuten naapurillamme Ruotsilla, eikä suuria luonnonrikkauksia kuten toisella naapurilla Venäjällä - mutta kyllä, minä asuisin täällä ennemmin kuin muualla.--B14.JPG 3. heinäkuuta 2007 kello 16.41 (UTC)
Kuolinsyiden listalta jäi puuttumaan itsemurhat, joiden väkilukuun suhteutetussa määrässä olemme kunniakkaasti kärkijoukkoa Japanin (missä kyse tosin on ymmärtääkseni hieman rituaalinomaisemmasta ja filosofisemmasta puuhasta kuin silkasta marraskuisesta laskuhumalaisesta elämäntuskasta) ja Unkarin ohella. Muutoin olen taipuvainen lopultakin olemaan kanssanne samaa mieltä, asun ihan mielelläni täällä ja vierailen hyvin mieluusti muualla. Se ei tietenkään tarkoita, että pitäisin kotimaatani täydellisenä ja ihanteellisena paikkana. En mieluusti pilkkaa kuin sellaisia asioita, joiden uskon pilanteon kestävän. Katson Suomen olevan sen luokan paikka, että se kyllä kestää piilonurkkapatrioottisen pilakitinän ja ivallisen lähestymistavan. Ehtiihän yksikätinen Suomi-neitomme tänä vuonna jo 90 vuoden ikään. Olen kuullut sanottavan, että siinä missä 80-vuotiaat ovat arvokkaita vanhuksia, aletaan 90 ikävuoden jälkeen mennä jo huumorin puolelle. Onhan valtioiden joukossa verraten nuori Yhdysvallatkin (kaverien kesken Setä Samuli, vihollisten kesken Suuri Saatana) pitkälti yli 200-vuotias ja monet Euroopan valtiot niin vanhoja, että dementia on vienyt jo muistin itsenäistymis- tai muodostamisvuoden suhteen. Olen nyt ilmeisesti mielettömässä kesäillan huumassa ajautumassa sivuraiteelle, joten uskon, että välillämme on saavutettu yhteisymmärrys ja että keskustelu on saatettu luontevaan päätepisteeseen. Se oli sangen antoisaa. Hyvää illanjatkoa vandalismin torjunnan merkeissä. Tiesittekö muuten, että vanhan ugrilaisen keskikesän perinteen mukaan "jos taho A tulostaa Hikipediaan viimeksi laatimansa artikkelin ja nukkuu tulostettu versio tyynynsä alla, hän näkee unessa Levykevandaalin kasvot"? Lähde: Theodor af Gripenbergenhljemborgström, Wikiyhteisöt suomalais-ugrilaisessa kansanperinteessä. Keuruu 1962. --Napoleon 3. heinäkuuta 2007 kello 19.07 (UTC)

Hölmöilyä[muokkaa]

Tämä on sivu on oikea malliesimerkki lapsekkaasta pelleilystä, hölmöilystä ja tajunnanvirrasta. Yrittäisitte edes olla hauskoja. Muokkaminenkin on näköjään aivan turhaa kun kaikki muutokset kumotaan välittömästi. Kommentin jätti Hukassa (keskustelu – muokkaukset).

Millaista huumoria tähän haluaisit? Mitkä kohdat ovat erityisen ikäviä? Miten niitä tulisi parantaa? Keskustele aiheesta ja argumentoi väitteesi niin, ettemme voi kuin taipua. --Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 21. maaliskuuta 2008 kello 10.32 (UTC)


Saiskohan tänne vielä kertomuksen venäläisestä saunojasta.... Kommentin jätti 80.186.1.178 (keskustelu – muokkaukset).

Ongelma mallinteen alaviitteessä[muokkaa]

Se toinen niistä nimittäin näkyy jostain kumman syystä myös sitaatin alla... Osaisiko joku korjata mokoman ongelman? --Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 3. syyskuuta 2008 kello 16.51 (UTC)

Nimenmuutos[muokkaa]

Itte muuttasin Suomen Tasavallan nimen relistisemmaksi, vaikkapa "Suomen Byrokraattinen Harvainvalta" olisi sopiva. --Mätynkä

kompassin mikroaaltonielut[muokkaa]

kompassista katsoin mikroaaltonielujen olinpaikan ja heureka mikrossani jää sulaa. opettelen kiivaasti imperfektejä sekä atribuutteja unohtaakseni moisen hulluuden ja laitan ilmalämpöpumpun ulkotilaan tuulisähköllä kylmentämään ja rakennuksen betonilaattaan lauhutinkennon asennan . tilavuuksista ei löydy senttilitran kuutiota litroissa kun millilitrasta on tehty kuutiosenttimetri ja silloin litrassa on miljoona milliä. Kommentin jätti 198.41.243.28 (keskustelu – muokkaukset).

Motto (siirretty keskustelusivun alusta)[muokkaa]

Ehdotan, että motoksi lisätään "Tämä ei oo mikkään beduiinien maa." - Teuvo Hakkaraisen haastattelusta Kommentin jätti Iisalmi (keskustelu – muokkaukset).

Taitaisi mennä suurimmalta osalta tyystin ohi. Lausahdus ei ole kovin tunnettu, vaikka helvetin typerä toki onkin. --Napoleon (keskustelu) 20. tammikuuta 2016 kello 13.33 (UTC)