Keskustelu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keskustelu on kahden tai useamman ihmisen välistä viestintää, joka käydään yleensä puheen välityksellä. Keskustelu voidaan käydä nykyään myös tekstin avulla erilaisin pikaviestimin esim. lennätin. Keskustelu on aina reaaliaikainen, eli sitä ei voi käydä kirjeitse, sähköpostitse, lähittilään avulla tai Hikipedian keskustelusivuilla. Kun keskustelu viedään äär(imm)illeen, on kyseessä monologi.

Erilaisia keskusteluita

  • Väittely - Keskustelun osapuolet ovat eri mieltä ja päättävät fyysisen tappelun sijaan sivistyneesti™ tuoda faktoja pöytään, kunnes yksi osapuolista vittuuntuu ja alkaa tapella.
  • Nettikeskustelu - Sama, mutta lähtöpisteessä yhdelläkään keskustelijalla ei ole sivistystä tai kapasiteettia argumentaatioon, ja tappelu tapahtuu ruudun läpi.
  • Neuvottelu - Keskustelun osapuolet haluavat jotain toisiltaan. Neuvottelu päättyy, kun a) kaikki antavat periksi b) kukaan ei suostu mihinkään (vert. ammattiyhdistykset Sipilän leikkaustavoitteista)
  • YT-neuvottelut - Ei niinkään keskustelu, mutta lainsäädäntöön jätetty porsaanreikä, jolla potkut voidaan naamioida keskusteluksi™.
  • Monologi - Valekeskustelu: Vain yksi osapuoli on aktiivinen. Loput on sidottuna kellarissa tai vihersuvakkistallareita, joita ei tarvitse kuunnella.

Aiheesta muualla

Stop crap.png Tämä artikkeli on kasa paskaa ja kaiken lisäksi tynkä.
Laita hanskat käteen ja veistä artikkeli muotoonsa.