Kauniit ja rohkeat

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
128-vuotias näyttelijä makaa oikeasti lattialla, mutta kamera on käännetty 90 astetta ja liisterivenytys pitää kasvot kiinni luussa.

Kauniit ja rohkeat (engl. The Bald and the Hairyful - esitetty Suomessa myös nimellä Kalut & karvaiset taikka Kauniit & Pohkeet, Kauharit) on amerikkalainen draamasarja, joka on jatkunut amerikkalaisten tv:issä jo kivikaudelta lähtien. Suomessa se tuli kuitenkin telkkariin vasta keskiajalla. Sarjan suosituimpia hahmoja ovat mm. Ridge Forrester, Brooke Logan ja melkein kaikki muutkin Vorresteerin suvun jäsenet.

Kauniit ja rohkeat on ollut erittäin suosittu sarja kaikkialla, missä sitä on esitetty, kunhan esitysmaan väestöpyramidi on voimakkaasti yläpäähän levenevä. Niin kuin Suomessakin. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan, 97,5 % yli 56-vuotiaista ryppyisistä ämmistä, katsoo Kauniita ja rohkeita joka arkipäivä noin tunnin verran. Ja toiset, ne fanaattisimmat sarjan fanit, järjestävät "Kauniit ja rohkeat" -laneja lähes joka viikonloppu, joissa he katselevat Ridgea ja Brookea 24/7. Keskiaikaisissa kronikoissa on myös mainintoja teeman ympärille järjestetystä larpista.

Sarjan hyvä puoli on, että jos missaa jakson (tai kolmetoista), ei voi millään tippua kärryiltä. Sarjan pääideana onkin katsella kaksi kuukautta samaa kohtausta. Hyvä esimerkki tähän on, kun Sally ja Massimo istuivat muinoin ravintolassa keskenään syömässä ruokaa noin 15 peräkkäisen jakson ajan. Tämä on oikeastaan ainoa järkevä keino tuottaa sarjaa, jolle on tilattu tuotantokausia vielä 2500-luvullekin. Ei siis ole ihme, että kaikki Kauniissa ja rohkeissa näyttelevät naiset (ja miehet) ovat lähinnä puuterin, liisterin ja kameratrikkien avulla pystyssä pysyviä ruumiita. Tästä huolimatta osa sarjan henkilöistä on kuolemattomia, kuten esim. Taylor. Hän kuolee lento-onnettomuudessa, jonka jälkeen hänellä on häät Prinssi Omarin kanssa, jonka jälkeen hän herää henkiin. Sen lisäksi aina on ilmassa jännitys, että ketäköhän Taylor nussii seuraavaksi.

Henkilöitä[muokkaa]

 • Brooke on vanha mummo, joka leikkii nuorta ja hässii Ericin sekä Ridgen kanssa. Uusissa jaksoissa hän harrastaa ryhmäseksiä Ridgen, Taylorin ja Nickin kanssa. Brooke tulee raskaaksi ja saa keskenmenon, koska pieraisee liian lujaa. Hänellä on lapsia Ericin ja Ridgen kanssa sekä myös Deaconin kanssa, kun kävi pahimman puutteessa hässimässä vävyänsä.
 • Taylor on amatöörimäinen psykiatri, joka leikkii pyhimystä. Brookeakos tämä vituttaa, koska ei pääse Ridgen suosioon seksisessioissa. Taylor on muinoin sekstaillut myös Thornen kanssa eikä ekasta kakarasta tiedetty oliko se Ridgen vai Thornen. Ja silti leikkii pyhimystä... Taylor on kuollut muuten sarjassa kaksi kertaa, mutta muija on sitkeä sissi.
 • Ridge on machoilija, joka omistaa mahtavan leukaperän sekä suuren egon. On ollut naisiakin joka lähtöön. Häntä luultiin ensin Ericin pojaksi, mutta yhtäkkiä, kun Ridge tarvitsi isänsä verta, Stephanie muisti hässineensä italialaislaivuri Massimo Molonen kanssa. Ridgekös tästä suuttui.
 • Thorne on Ridgen veli, jolla ei ole sarjassa melkein mitään virkaa. Kerran vaan hässinyt Taylorin kanssa ja sata kertaa ollut naimisissa Macy Alexanderin kanssa, kunnes tajusi, ettei se akka ole muuttunut yhtään.
 • Nick on Massimon pojaksi paljastunut merimies, joka ei tiedä ottaisiko Bridgetin vai Brooken. Tytär Bridget on sängyssä parempi, mutta Brookea taas sietää päivälläkin. Tämä askarruttaa kapteeninpahasta kovasti.
 • Stephanie on vanha akka (heitä sarjassa riittää), joka inhoaa Brookea (heitä sarjassa riittää). Tämän mielestä juuri hän on houkutellut Ridgen ja Ericin harrastamaan rivoja ja barbaarimaisia seksileikkejä kanssaan. Stephanie on kyllästynyt suvun insestiperversioon. Stephanie pitää Taylorista, joka on hänen mielestään sivistyneempi.
 • Eric on ylpeilevä ikivanha pikkupohatta, joka on saanut aikaan Los Angelesin kuuluisimman insestitarinan sekä ”muotitalon”. Stephanie inhoaa tätä ja on kyllästynyt ex-mieheensä. Kyllästyessään Stephanieen hän nussi Brookea. Pahimmassa tapauksissa Eric on mennyt naimisiin psykopaatin, Sheilan kanssa ja vokotellut pyhimys-Tayloria.
 • Sally on irlantilainen hurjapää, joka muutti Los Angelesiin, koska kyllästyi kaljankittaukseen maassaan. Tämä on yksi syy punapään lihavuuteen. Ensiksi hän meni naimisiin gangsteri Aatami Alexanderin kanssa ja sai tämän kanssa tyttären Macyn. Myöhemmin hän meni naimisiin reilusti nuoremman Larke Larrissonin eli Clarke Garrisonin kanssa ja sai tämän kanssa pelehdittyään pojan. Lisäksi Sally on vokotellut Vorresteerin ukkoa, mutta Stephanie steppaili Sallyn luo ja antoi tälle turpiin.
 • Darla on halpa horatsu, jonka Sally tapasi jossain pervoilutapahtumassa. Darla on Thornen vaimo ja heillä on tytär, Alexandria. Äpärä oli tietysti virhe.
 • Felicia on Ridgen sisko, joka on kaksi kertaa kuollut syöpään. Hänellä on poika (lue äpärä) italialaismachon Dante Damianon kanssa. Nick luuli ensin, että kakara on hänen, mutta sitten pitkän dementian jälkeen Felicia muisti paneskelleen Danten kanssa Ranskassa.
 • Macy on kaksi kertaa kuollut juoppo, joka oli Thornen kanssa naimisissa sata kertaa. Välille mahtui matkaan kyllä Grant Chambers, joka pani kilpaa Macyn ja Brooken kanssa. Lisäksi on italialainen tyhjäntoimittaja, Lorenzo Barelli.
 • Thomas on vittuileva teini, Ridgen ja Taylorin poika. Thomas on tullut äitiinsä, ja leikki pyhimistä, meni naimisiin Gabriellan kanssa. Gabriella ei olisi näet muuten päässyt maahan, koska oli laittomasti rajan ylittänyt pummi.

Lisäksi on muita tyhjäntoimittajia, jotka pervoilevat. Sellaisista ei jaksa kirjoittaa.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Teletappinovelleja sun muita kauheuksia, joihin myös Kauniit ja rohkeat kuuluu

Teletappinovellat: Mi gorda Bella - Lemmen viemää - Zorro – miekka ja ruusu
Saippuasarjat: Serranon perhe - Emmerdale - Kotikatu - Salatut elämät - Karpolla on asiaa - Kauniit ja rohkeat
Muita: Teletapit - Silminnäkijä - Akuutti - Hullu juttu