Kanada

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Bus is fucking stuck in fucking Sudbury”

~Vancouverin pormestari Susi

”Ja mikä on vastaus?”

~Eero Kakko

”KANADA!”

~Kisaaja
Kanadan Tasainen Valta
Flag of Canada2.png
lippu
Ehteam2.png
vaakuna
Canadasatellite.jpg
Valtiomuoto Siirtomaa
Hallitsija
Pääministeri
Carlb
Meredith Rodney McKay
Pääkaupunki Antawa
Muita kaupunkeja Siis mitkä?
Pinta-ala
 – josta sisävesiä
9 984 670 km², josta asutettua aluetta 15 km²
Ainakin Suuret Järvet! Ne kuuluvat meille, ei jenkeille!!!
Väkiluku
 – väestötiheys
 – väestönkasvu
58
Pieni / km²
0 %
Viralliset kielet Ei virallista kieltä, paitsi Body Language
Pääuskonnot Jääkiekko, curling, viski, saatananpalvonta, Bieber-pakanuus
Valuutta Vaahterasiirappi (VS)
Elinkeinorakenne maatalous 99,99999 %,
palvelut 0 %,
teollisuus 0,00001 (Tehdas siirrettiin USAsta) % BKT:sta
Itsenäisyys
 
Ei ole
- Kansallissankari
- Kansallisurheilulaji
Cry Baby Crosby
Jääkiekko
Kansainvälinen
suuntanumero
+{{{suuntanumero}}}
Motto Oh, Canada, Eh?
Kansallislaulu Rush: ”Closer to the Heart”


Kanada on suuri ja osittain kartoittamaton valtio jossakin Amerikan yläpuolella. Se rajoittuu pohjoisessa Jäämereen, idässä Atlantin valtamereen, lännessä Tyyneenmereen ja etelässä Yhdysmereen. Vaikka Kanada onkin siis saari, maantieteellisestä se luokitellaan kuitenkin kuulumaan Pohjois-Amerikan mantereeseen. Pääosaksi Kanada on tundraa ja autiomaata.

Kanada syntyi sen erotessa Brittiläisestä Imperiumista viime aikoina. Se onkin toistaiseksi harvaan asuttu, mutta sen asukkaat ovat hyvin sopeutuneita ja pelaavatkin mm. jääkiekkoa harvinaisen hyvin. Kanadan väestö koostuu enimmäkseen eskimoista ja inuiiteista, mutta myös brittejä ja ranskalaisia löytyy (viimemainittuja voi spottailla Quebecissa sopuhintaan!) Ja sitten on tietenkin kaikenlaisia sekoituksia kuten brinuiitteja.

Kanadan kieli poikkeaa maan entisestä virallisesta kielestä englannista venyttäen ja muokaten sanoja hassusti. Onkin tuntematonta, miksi Eh? on kanadalaisten yleisin vastaus kaikkeen. Ehkä se on sekoittunut kanadan kieleen alkuperäisväestöjen kielestä, jotka, hassua kyllä olivat tulleet Venäjältä tuuuuhansia vuosia sitten.

Ja, vastataksemme yleisön useasti kysymään kysymykseen Hikipedia ilmoittaa: Kyllä, Kanadalla on armeija ja Ei, Kanada ei tiedä siitä.

Historia

Kanadan historia ei ole kovin merkillinen, mutta silti erittäin mielenkiintoinen.

Keskiaika

Kanada putosi taivaalta vuonna 1392, jonka jälkeen norjalaiset valloittivat sen ja lähettivät sinne ihmisiä etsimään Amerikkaa. He eivät kuitenkaan ikinä löytäneet sitä. Vuonna 1498 paikalle osuivat ensimmäiset britit, jotka olivat lähteneet merta edemmäksi pyydystämään turskaa. Ranskalaiset seurasivat pian apajalle. Siinä olikin alkuperäisasukkailla (skrälingar) ihmettelemistä.

Uusi aika

Norjalaiset ryhtyivät kuljettamaan öljyä Kanadasta emämaahan ja upottamaan sitä omaan vesistöön, jotta voisivat myöhemmin rakentaa öljynporauslauttoja. Ranskalaiset ja britit joutuivat sitten riitaan ja britit voittivat. Ranskalaiset pakenivat Louisianaan ja heistä tuli cajuneita. Ne, ketkä eivät paenneet, muuttivat Quebeciin. Britit muuttivatkin sitten kaikkialle muualle. Kun britit hävisivät USA:n vapaussodan 1776-1783, iso joukko amerikanmeininkiin kyllästyneitä ihmisiä, joille ei uskonnollinen fundamentalismi, asehulluus ja maailmansheriffin homma iskenyt, muutti Kanadaan.

Vuonna 1812 USA yritti valloittaa Kanadan. Lopputulos oli, että kanadalaiset joukot marssivat Washingtoniin ja polttivat koko kaupungin, mukaanlukien kongressi ja Valkoinen talo, maan tasalle. Sen jälkeen keksittiin jääkiekko.

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen

Kanadalaiset odottivat, että toinen maailmansota alkaisi, jotta voisivat taistella Liittoutuneiden puolella. Sen jälkeen on pelattu jääkiekkoa.

Toisen maailmansodan jälkeen

Kanadalaiset tajusivat, että lisääntymiseen tarvitaan sekä mies että nainen. Sitä ennen Kanada oli joutunut vuokraamaan lapsia emämaaltaan. Suomalaisten tietoisuuteen Kanada tuli 1990-luvun alkupuolella Kummeli-sketsien ansiosta. Ja jääkiekosta.

Maantiede

Kanada käsittää Pohjois-Amerikan pohjoisosan Alaskaa lukuunottamatta. Kanada lahjoitti Alaskan Ukrainalle vuonna 1986 ydinonnettomuuden takia. Alaska siirrettiin Ukrainaan ja se nimettiin Tšernobyliksi, jonka jälkeen siitä tehtiin Ukrainan pääkaupunki. Sen jälkeen jenkit valloittivat Kanadan louteisosan ja nimesivät sen Alaskaksi.

Kasvillisuus

Pohjoisosa

Pohjois-Kanadassa kasvaa pääasiassa vain lunta, mutta paikoittain siellä kasvaa myös puita ja kiviä

Eteläosa

Etelä-Kanada on vaahtera- ja sademetsien peittämää trooppista aluetta. Eteläosassa kasvaa paljon eksoottisia hedelmiä, kuten banaaneja, avokadoja, mangoja, appelsiinejä ja mustaherukoita. Eiku ton piti mennä Brasiliaa kuvaavaan artikkeliin! Äh. Eteläosassa on mänty-, kuusi- ja sekametsiä sekä viljelyksiä. Ja suuret järvet.

Kanadalaista trooppista sademetsää

Eläimistö

Kanadan luminen pohjoisosa tarjoaa hyvän elinpaikan jääkarhuille, eskimoille ja norsuille, kun taas Etelä-Kanadassa elää pääasiassa neekeritiikereitä ja dinosauruksia.

Kulttuuri

Kanadalaisilla ei ole omaa kulttuuria. He ovat matkineet kulttuurinsa pääasiassa jenkeiltä, englantilaisilta, ranskalaisilta, irlantilaisilta ja skottilaisilta.

Kanadan kanssalissymboleihin kuluu vaahterasiirappi ja sellaiset hevosella ratsastavat jeparit.

Kanada antaa poliisivoimille niin vähän rahaa budjetissaan, että heidän täytyy ratsastaa hevosella (nimenomaan hevosella) poliisiautolla ajamisen sijaan.

Kanadan kansallisurheilulajeja ovat jääkiekko, jääkiekko ja jääkiekko, jossa kanadalaiset ovat maailmankuuluja. Mutta onko joku muka ikinä kuullut kanadalaisesta jalkapalloilijasta, höh?

Useimmat kanadalaiset elävät kuusien alla, mutta kaikkein rikkaimmat ovat ostaneet iglun, jotka tosin usein sulavat kesällä.

Ruoaksi Kanadassa tavalliseen päivälliseen kuuluu marjoja, risuja ja (enimmäkseen) roskaruokaa, sillä aina on liian surkea ilma tehdä ruokaa.

Väestö ja uskonto

»There's something absolutely remarkable in the way this scene demonstrates the ever-present controlled competition, atemporal rather than sempiternal, for the dominant position. You can choose to ignore Terrance's retort to Phillip, “you don't eat or sleep or mow the lawn, you just fuck your uncle all day long,” but it's like, well, good luck with that, because serious things are coming your way whether you take them seriously or not. Nietzsche made this point which actually pertains and appertains to this discussion, (... reads aloud five slides from On the Genealogy of Morals ...) and so, it's a little bit like that, inasmuch as Terrance's hazing of Phillip, Terrance's cruelty, really, upholds this indispensable social structure and passes on the wisdom that tells you that maximizing your pleasure and indiscriminately indulging in sexual gratification, from whatever source you desire, is not the way to go – nothing gets DONE. Why would you do anything? It's already so nice. You can condemn the fact that Terrance erects a value system and thus necessarily discriminates against some forms of conduct, but that doesn’t protect you from the coming catastrophe. So, Skinner saw with his rats...»
(Jordan Peterson)

Kanadassa asuu vuoden 2005 väestölaskennan mukaan noin 58,76 ihmistä (yhdeltä puuttuu toinen jalka). Noin 99 prosenttia Kanadan väestöstä ilmoittaa uskonnokseen jääkiekon ja kesäisin kanadalaisen jalkapallon, sitä tosin pelataan enimmäkseen repimällä toisia pelaajia. Noin 0.02 prosenttia väestöstä on curling-uskovaisia. Noin 0.08 prosenttia väestöstä on islaminuskoisia ja loput pakanoita.

Suurimpia kaupunkeja

Kanadan suurin kaupunki on sen 553,3 metriä korkea pääkaupunki CN Tower, jossa asuu 58 ihmistä. Kanadan toiseksi suurin kaupunki on Montreal, jossa asuu 0,7 ihmistä. Sitten on sellainen kaupunki kuin Québec, jonka nimeä kukaan ei osaa kirjoittaa, saati lausua oikein.

Katso myös

Pohjoismaat
Ahvenanmaa - Grönlanti - Islanti - Kanada - Karjala - Lappi - Norja - Pohjois-Korea - Ruotsi - Suomi - Tanska - Venäjä - Viro - Pohjois-Korea