K-Rauta

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
K-Raudassa myytävä kertakäyttögrilli on sikäli ylivoimainen, että siihen sisältyvät pyörivät pyörät.
Asiakkaat jonottavat sisäänpääsyä K-Rautaan
Kraut-A. Zum Teufel und aus Stahl! (mainoslause takavuosilta Saksan myymälöistä)
Venäjällä perusvalikoimiin kuuluvat mm. nämä hävittäjälentokoneet. Toimitusmyyntinä myöskin lentotukialukset ovat saatavana, joskin niiden hankinta ei kuluttaja-asiakkaalla kerrytä K-Plussa-pisteitä.
Kysytyin artikkeli Ruotsin K-Raudoissa.

K-Rauta on Keskon omistama rautakauppaketju, joka sai alkunsa myymällä ketjuja polkupyöriin. Vaatimattomasta alusta yritys on levinnyt Pohjoismaihin sekä erityisesti Venäjälle, jolla on merkittävä rooli Rautakeskon suurille tulostavoitteille ja tulokselle. K-Rauta on asumisen, vapaa-ajan ja rakentamisen tavaratalo. Eilisiä tuotteita ei esillä ole, eikä tavaroilla pääsääntöisesti ole viimeistä myyntipäivää. Myymälän tunnistaa paikkakunnasta, maasta tai kulttuuriympäristöstä riippumatta syvänsinisestä keulavisiiristä, johon on ladottu teksti K-Rauta. Poikkeuksen tähän tekee Saksa, jossa kauppa kulkee nimellä Kraut-A ja Venäjä, jossa nimenä on K-Payta.

K-Raudat ovat Suomessa kauppiasvetoisia, mikä tarkoittaa vetoa kauppasalin nurkasta nurkkaan. Tuuli käy välillä rajuna ja siitä selviytyjien on syytä tarrautua tiukasti hyllyn- tai tiskinreunasta kiinni, jotta tuuli ei veisi mukanaan. K-Raudassa sekä työntekijöiltä että johtoryhmältä vaaditaan tiettyä pelimannimeininkiä. Haitaksi ei ole myöskään, mikäli joukossa on muutama psykopaatti. Heidän sanansa ja varsinkin tahtonsa on laki ja myöskin oikeus. K-Raudan oikeuskäytäntö on sisäinen ja ulkoisista tekijöistä riippumaton.

K-Raudassa avoin pyrkyryys katsotaan henkilölle eduksi, sillä se merkitsee sisäisen kilpailun alinomaista ylläpitoa ja maksimointia. Tämä luo puolestaan piinkovia menestyjiä armottoman liikemaailman myrskyihin. Menestyjille palkkiona on rahaa, vaikutusvaltaa ja selkääntaputtajia. Vaikka ilmaisia lounaita ei sanota olevan olemassa, tässä prosessissa niitä tulee tarjolle ennemmin tai myöhemmin.

K-Rauta toimii myös Ruotsissa, Saksassa, Baltian maissa ja Venäjällä. Valikoimissa on suuria maakohtaisia vaihteluita. Ruotsin K-Raudoissa valikoima painottuu selkeästi käsirautoihin, piiskoihin ja poraus-, hinaus- sekä hoonaustarvikkeisiin. Baltian maissa, Saksanmaalla ja Venäjällä valikoimiin kuuluvat panssarivaunut, ohjukset, hävittäjälentokoneet sekä sukellusveneet. Näin ollen voidaan todeta, että turvallisuustuotteiden myynti on Itä-Euroopassa ja itään hamuavissa eurooppalaisissa maissa kovassa kurssissa. Suomen K-Rautojen valikoimissa ideakokonaisuudet sekä asennukset ovat uusin aluevaltaus. Mikäli asiakkaan maksuvalmius on hyvä, K-Raudan lupaus on auttaa kyseistä asiakasta tekemään naapurinsa kateelliseksi.

Katso myös[muokkaa]