Jurppa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on vanhahikipedialainen ja saatettu säästää vain antikvaarisista syistä.
Jatka omalla vastuulla.
Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!
Jurppa
Thor.jpg
Jurppa riehuu kännissä Arkkioikeussalin jatkoilla.
Koko nimi: Jurppa edelleen
Syntymäaika: joskus ennen vuotta 1000
Syntymäpaikka: Tavola
Uskontokunta: Varhais-pakananallisuus
Kuolintapa: Kuolematon
Hiusten väri: Musta
Saavutukset: Juoppo
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Pelkkä juoppous riittää Hikipediaan
Pilkkanimet: Jurppa-Kurppa,

Jurppa on muinainen suomalainen viikinki, nykyinen metallimusiikin jumala sekä Rötten Büllär-sankariheviyhtyeen keulahahmo.

Jurpan tarina alkaa vuosisatoja sitten, kun hän vielä oli nuori viikingiksi kohonnut tavolalainen. Hän valloitti koko Suomen vuoden 1000 paikkeilla, jonka jälkeen hänet nostettiin metallin jumalaksi. Jumalaksi tultuaan hän sai lahjaksi ikuisen elämän, mutta sanottuaan Madonnan olevan tekopyhä vanhus, joka ei osaa laulaa, päätti mystinen Arkkioikeussali määrätä hänelle rangaistuksen, joka teki hänestä juopon. Hän ei voinut enää elää, ellei saanut pidettyä yllä jatkuvaa nousuhumalaa. Arkkioikeussalin odotusten vastaisesti tämä ei kuitenkaan ollut Jurpalle rangaistus, vaan pikemminkin palkinto, sillä samassa manauksessa hänen maksansakin muuttui teräksen lujaksi.

Aikojen saatossa, kun Ukko-ylijumala ja muutkin muinaiset suomalaiset jumaluudet väistyivät, Jurppa senkuin jatkoi Heavy Metallin jumalana. Alunperin konkreettisia metalleja suojellut jumala on kuitenkin aikojen saatossa kääntynyt enemmän ja enemmän metallimusiikin suuntaan. Muulloinkin Jurppa on seurannut aikaansa. Vuohennahkasta tehty kaapu on saanut väistyä hänen pukeutumisessaan hupparin tieltä ja hupparissa lukee Ensiferum, jonka Jurppa on julistanut suojelupyhimys-yhtyeekseen.

Jos haluat tavata Jurpan, löydät hänet kesällä miltä tahansa hevi-festareilta. Hän on se tyyppi, joka huutaa jatkuvasti lavalla esiintyvälle bändille seuraavaa:

”Soittakaa Paranoid!”

~Jurppa kuvittelee festareilla, että Black Sabbath esiintyy

PS: Joskus Jurppa vain käyttää valitsemansa ihmisen kehoa ja puhuu tämän sielun kautta saadakseen viestinsä henkimaailmasta ihmisten maailmaan (eli tässä tapauksessa Paranoidin) koska hän ei aina itse jaksa raahautua paikalle, jos bändi on paska. (Pitäähän sitä ryypätäkin välillä.)

Erikoiskyvyt

 • Teräsmaksa: Jurppa voi juoda alkoholia aina ja niin paljon, kuin huvittaa, sillä hänen maksansa kestää mitä vain. Tästä syystä jatkuva ryyppääminen ei ole hänelle ongelma.
 • Kova pää: Kun Jurppa jumaloitiin Arkkioikeussalin toimesta 1000-luvulla, hänen viikinkypäränsä kasvoi osaksi hänen päänsä kudosta, jonka takia hän voi iskeä päänsä mihin vain murtamatta sitä. Hän on ansainnut mm. lempinimen vasarapää lyötyään eräässä saunassa vuosia sitten lauteet halki, poikki ja pinoon päällään vain sammumalla niiden päälle!
 • Kiroukset ja Manaukset: Jurpan menettessä hermonsa hän saattaa kyetä manaamaan vastustajansa suohon tai kiroamaan nämä maanmatosiksi. Monikaan vastustaja, joka tämän on kokenut, ei ole palannut kertomaan asiasta, mutta on väitetty, että Jurppa huutaisi heille Vitun Homo täyttä kurkkua.

On kuitenkin otettava huomioon, että Jurpan voimat kasvavat sitä mukaa, mitä enemmän kännissä hän on. Tästä syystä hänen tulee aina pitää mukanaan Juomasarveaan (katso Aseet-alla). Jurpan kestokyvyllä ei ole kuitenkaan rajoja, eli hän voisi halutessaan vaikka juoda niin paljon 100 prosenttista alkoholia (mahdotontako?) Juomasarvestaan, että olisi lopulta koko Universumin vahvin olento. Häntä ei kuitenkaan huvita, sillä kuten Jurpalla on tapana sanoa:

”Kohtuus kaikessa”

~Jurppa puhuu juomisesta odotellessaan seuraavaa snifferiään pöytään

Aseet

 • Juomasarvi: Jurppa kantaa aina mukanaan juomasarvea, jossa on mystisiä voimia: se ei ikinä tyhjene!
 • Hilda-lehmä: Jurpan uskollinen ratsu, joka oli ennen lehmäksi noitumistaan hänen rakastettunsa.

Viholliset

 • Pöpi: Ilkeä lappalaisnoita.
 • Punainen Jättiläinen: Jurpan arkkivihollinen, Lapissa asuva lihava kommunisti, joka muuttui Pöpin kykyjen avulla Punaiseksi Jättiläiseksi, joka murskaa kaiken alleen.

Elämä jumaloinnin jälkeen

Hilda-lehmän synty

Jurpan elämän rakkaus oli viikinkinainen Hilda, joka lauloi eräässä tunnetussa Heavy Metal-kuorossa. Heidän oli tarkoitus mennä naimisiin, mutta paha lappalaisnoita Pöpi muutti Hildan ennen sitä lehmäksi. Jurppa suuttui tästä ja ryypättyään tuhosi Pöpin Lapin erämaassa sijaitsevan kodan, jossa tämä asui. Ilkeä Pöpi suuttui tästä suunnattomasti ja muutti asumaan mäyränkoloon välttääkseen motellivuokran.

Androidi 011in synty

Tuon episodin jälkeen Jurppa tarvitsi lohtua ja huvitteli katsomalla Ostos-tv:tä. Hän tilasi postimyynnistä Crystal Inc.-yhtiön valmistaman androidin, joka totteli nimeä 011i, tarkoituksenaan tehdä siitä juomankantaja itselleen. Kävi kuitenkin ilmi, että 011i oli parempi juomaan juomia kuin tuomaan niitä. Jurppa harkitsi hetken androidin palauttamista, mutta oli jo sitä ennen luonut lämpimän ystävyyssuhteen siihen (ei kuitenkaan sellaista suhdetta!) ja päätti pitää sen. Päätös oli hyvä, sillä 011ista tulisi olemaan hyötyä tulevaisuudessa.

Pyhä Kilju

Sen jälkeen Jurppa päätti käyttää jumalallisia voimiaan ja luoda maailman ensimmäisen pullollisen Pyhää Kiljua! Hän lähetti androidi 011in ostamaan aineksia. Koska kiljusta piti tulla pyhää, sen piti antaa käydä tuhat vuotta. Sääli vain, että Jurpan ja 011in kärsivällisyys ei kestänyt ja he joivat sen jo vartin päästä kypsytyksen aloittamisesta. Juoma antoi hetkeksi 011ille jedivoimia ja teki hänestä yhtä vahvan, kuin Jurpasta. Kännissä he alkoivat painia ja Jurppa sai käteensä pahoja mustelmia, jotka eivät parannu enää tuhansiin vuosiin. 011i unohti kaiken tapahtuneen aamulla eikä Jurppakaan siitä muistuttanut, koska kuten Jurpalla on tapana sanoa:

”Kännissä tapahtuneet asiat... Niistä ei puhuta!”

~Jurppa

Punainen Jättiläinen iskee

Pöpi päätti kostaa ja lähetti Punaisen Jättiläisen Jurpan kimppuun. Jättiläinen söi Jurpan kodin, kun tämä makasi yhdessä 011in kanssa sammuneena pihalla. Herätessään hän tajusi juonen ja lähti kostamaan. Alkajaisiksi Jurppa ja 011i tuikkasivat Pöpin kodan tuleen ja sen jälkeen he lähtivät Punaisen Jättiläisen perään.

Punainen Jättiläinen oli jo edennyt Hilda-lehmän laitumille ja aikoi syödä tämän suihinsa, kun Jurppa saapui paikalle 011in kanssa. Jurppa päätti käyttää kännissä jättiläiselle uhittelevaa 011ia hyväkseen (ei kuitenkaan sillä tavalla) ja juotti tälle säästämäänsä Pyhää Kiljua. 011i muuttui oitis vahvemmaksi, kuin kukaan ja pieksi Punaisen Jättiläisen. Jättiläinen oli kuvitellut voittavansa tappelun, mutta saatuaan turpaan, pakeni hän itkien takaisin Pöpin kotiin, näyttäen vielä keskisormea 011ille ja Jurpalle lähtiessään.

Voittoa juhlittiin kovilla känneillä. Punainen Jättiläinen talloi kotiin mennessään vahingossa Pöpin uuden kodan, jälleen.

Faktoja, joita ei ole vahvistettu

 • Hän ei oikeasti voi hyödyntää jumalallisia voimiaan, sillä joutuu suurimman osan päivästä toimimaan nimettömän Dominan orjattarena, eikä ehdi.
 • Hänellä on avioton lapsi Norjassa.
 • Hänellä on avioton lapsi Mosambikissa.
 • Hän on oksentanut kännissä ainakin kaksi kertaa elämänsä aikana. Kolmas kertakin on väitetty, mutta todellisuudessa 011i lavasti nämä överit kaatamalla sinappia hänen päälleen.
 • Hänellä on avioton lapsi Virossa.
 • Hänellä on aviollinen lapsi Taiwanissa.
 • Jurppa sai tekstiviestejä Ilkka Kanervalta ja myi ne Hymylle.
 • Jurppa vastustaa kommunismia (Fakta) mutta on olemassa kuvamateriaalia, joka todistaa hänen vetäneen kännit Työväentaloksi kutsutussa rakennuksessa.