Juna

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
T-juna matkalla Helsingistä Riihimäelle.
Juna on turvallinen kulkupeli.

”Meitä on moneen junaan ja jotkut jäävät asemallekin.”

~Kansan viisaus

”Fuu Fuu ”

~juna

Juna on verorahoista ja graffitimaalista valmistettu monipyöräinen kulkuväline, joka kulkee tiettyjä reittejä pitkin tiettyihin aikoihin järkähtämättömästi.

Junien liikkumisista on tehty paljon tutkimuksia ja on tultu tulokseen, että usein teoriat junien kulusta ovat väärässä. Silti näitä junailutieteen tuloksia ei korjata. Jos junailutiede ja junan oikea liikkuminen eroavat, on todellisuus virheellinen. Tämä on normitieteen vakava virheteoria, joka on niin syvälle juurtunut että skeptikotkin ehdottavat "Sporalogiaa", joka perustuu siihen että raitiovaunut kuten junatkin kulkevat tiettyjä reittejä tiettyihin aikoihin, jolloin niitä voitaisiin käyttää ennustamiseen.

Junat kulkevat maahan laitettuja metallilankkuja pitkin, koska junan toiminta perustuu siihen, että junaan on manattu paha henki; jos juna koskee maata, kuolee paljon ihmisiä. Tämän vuoksi koulutettuja junien hengen kesyttäjiä ja akrobatiakouluttajia, eli konduktöörejä, tulee kohdella kunnioittavasti.

Junia on erilaisia. Kenties tunnetuin – ja samalla vanhin ja toiminnaltaan varmin – junatyyppi on suklaajuna (slang.suklis), jossa tilasta A päädytään tilaan B siten, että edessa on järjestelmä, joka ohjaa junaa oikeaan suuntaan (ja pitää sen raiteillaan) ja takana on toinen, hiilivaunu, jonka tehtävänä on työntää pökköä pesään. Yhteisvaikutuksesta systeemi liikkuu.

Katso myös[muokkaa]

Lisää kauhua raiteilla: