Juha Watt Vainio

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Juha Vainio)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sivu Junnu ohjaa tänne. Jos etsit teinejä, niin kysäise tältä miekkoselta.

”Kaikki paitsi purjehdus on turhaa.”

”Aina vittu pysyi mielessä...”

”Mä en muista mittää...”

”Kun mä kuolen, pornolehteni sä saat...”

Juha Vainio tunnettiin piireissä myös nimellä Viinajauho.

Juha "Watt" Vainio (10. toukokuuta 1938[1] Kotka29. lokakuuta 1990 Gryon, Sveitsi) oli suomalaisen sosialidemokratiaviihteen kestosuosikkeja ja hän laati suomalaiset sanat useimpiin käännösiskelmiin. Leipätyönä hän niin sanotusti "opetti" lapsia ala-asteella ja iltaisin keikkaili ahkerasti ympäri Suomea. Vainio juopotteli erityisesti Irwin Goodmanin, Vexi Salmen ja Olavi Virran kanssa. Myöskin Eino Grön ennen raitistumistaan tykkäsi kännäillä Vainion kanssa. Juha Vainio joi aivan hirvittävät määrät viinaa, milteipä enemmän kuin Irwin. Irwin pääsi vaaksan mitan pidemmälle, koska kuoli paria kuukautta myöhemmin kuin Vainio.

Sanaseppo[muokkaa]

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...

Juha Vainio peri sanaseppouden Reino Helismaalta, joka luopui kaikesta tammikuussa 1965. Juha Vainio käsitteli sanoituksissaan erityisesti lähiöasumista, juopottelua, poliisia ja Nestori Miikkulaista. Juha Vainio laati sanat 373 025:een käännösiskelmään, ja hänen tekstejään ovat laulaneet julki muun muassa Paula Koivuniemi, Katri-Helena ja Eino Grön. Vainion kokoelmalevyt sisältävät 15 000 tuntia musiikkia kutakin, ja ne ovat karaokelaulajien erityisessä suojeluksessa.

Opettaja[muokkaa]

"Kotkanpoikii ilman siipii" -kappaleen alkulähteillä.

Juha Vainio oli päätoiminen opettaja, joka paimensi kakaroita Käpylän ala-asteella. Lapsilla on Jammu Junnu-sedästä pääosin mukavia muistoja. Erityisesti luokan edessä hoipertelevaa kurkea havainnollisesti esittänyt Vainio oli herättänyt pitkäkestoisia riemunkiljahduksia lapsissa. Myös Junnun itsekehittelemät iltasadut olivat suosittuja, vaikka ne menivätkin useimmiten humalaisen horinan tiliin.

Muusikko[muokkaa]

Vaikka Juha Vainion lauluääni oli kehno, hän oli silti itseoikeutettu sanoitustensa tulkitsija niin halutessaan. Junnu Vainion tavasta puhua laulettava teksti on ottanut oppia erityisesti Arja Koriseva. Vastoin yleistä käsitystä Junnu Vainio ei esiintynyt kirkossa.

Jälkeläiset[muokkaa]

Lauluduo Nylon Beatin eli Naikkareitten molemmat jäsenet, Jonna & Erin ovat Junnun lapsenlapsia: tosi eri sukuhaaroihin viitaten.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Noina aikoina jotkut aikuiset kenties olivat sodassa, mutta Vainiopa sai elinikäisen haavan naapurin mummojen käytöksestä. [1]