John McCain

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli John McCain.
Saatoit myös tarkoittaa George W. Bushia.
John McCain yritti vakuuttaa amerikkalaiset, tai ainakin sen säännöllisesti äänestävän vähemmistön, ulko- ja turvallisuuspoliittisista kyvyistään. "Ja jos minä olisin ollut presidentti, olisin näyttänyt Medvedeville tällaisen ilmeen. Ja jos hän ei silloinkaan olisi lopettanut hyökkäystä Georgiaan, olisin..."

John McCain (s. 29. elokuuta 1936 eaa., k. 25. elokuuta 2018 jaa.) oli amerikkalainen senaattori Arizonasta, elävä fossiili ja puoluekurista piittaamaton pässi. Hän oli Yhdysvaltain republikaanisen puolueen presidenttiehdokas vuoden 2008 vaaleissa. Hän taisteli Karthagoa vastaan toisessa puunilaissodassa, jolloin hän jäi vihollisen vangiksi ja häneen sovellettiin sitä, mitä George W. Bush tapaa kutsua tehostetuiksi kuulustelumenetelmiksi, neljän vuoden ajan. Tämä pätevöitti hänet presidentin virkaan, jota sitäkin jaetaan neljän vuoden kertatuomioina. John McCainia pidetään luultavasti myös sotasankari Rambon pelastamana.

Elämä ja poliittinen ura[muokkaa]

Alkuperä ja varhainen elämä[muokkaa]

Kuten sukunimi osoittaa, McCainin sukujuuret ovat Skotlannissa, missä hänen varhaisin tunnettu esi-isänsä oli Skotlannin ensimmäinen murhaaja, ainakin paikallisen Raamatun mukaan. McCain syntyi huomattavaan sotilassukuun Pangaian muinaismantereella, ja Panaman kanava uurrettiin alun pitäen Atlantilta hänen kylpyammeeseensa.

McCain lähti suvun kaikkien aiempien polvien[1] esimerkkiä seuraten sotilasuralle. Hän taisteli urheasti kolmannella ristiretkellä, satavuotisessa sodassa ja Espanjan reconquistassa. Viimeksi mainitussa konfliktissa hän kesti urheasti suurinkvisiittori Tomás de Torquemadan brutaalit kuulustelumenetelmät. Kun McCainin yksityissuihkukone[2] ammuttiin alas Vietnamin sodassa, hän jäi Vietkongin vangiksi ja sai osakseen vielä julmempaa kohtelua kuin Itävallan perimyssodassa tai persialaissodissa. McCain oli karaistu jo niin monessa sodassa viimeksi kuluneiden 2500 vuoden aikana, että hän kesti vankeuden myös Vietnamissa. Hänet yritettiin saada vapaaksi, sillä hänen isänsä kuului merkittävien sotilashenkilöiden kultapossukerhoon. McCain kuitenkin kieltäytyi jääräpäisesti tottelemasta käskyjä ja vaati, että sotavangit vapautettaisiin siinä järjestyksessä, jossa heidät oli otettu antaen etusijan ennen häntä otetuille sotavangeille. Käytöstä pidettiin pöyristyttävänä. Kun kuulusteleva kommunistipyöveli oli läimäyttänyt McCainia yhden kerran liikaa, tämä poltti päreensä, tuhosi yksin kolme Vietkongin rykmenttiä ja vapautti yli 50 sotavankia palaten näiden kanssa Yhdysvaltoihin. Vietyään toverinsa turvaan hän palasi Indokiinaan voittaen Vietnamin sodan kahdesti. Presidentti Richard Nixon otti hänet vastaan sankarina ja varasti tapaamisen yhteydessä hänen kellonsa. Nixonin tapaaminen sai McCainin pohtimaan poliittista uraa, sillä hän halusi kellonsa takaisin.

Henkilökohtainen elämä[3][muokkaa]

Pahat kielet väittävät McCainin olleen muutakin kuin naistenmies.

McCain oli kuuluisa naistenmies, joka kävi aiheesta jopa kaksintaistelun Giacomo Casanovaa vastaan vuonna 1771. McCain oli kuolemaansa asti toisessa avioliitossaan. Hänen puolisonsa Cindy on suuren olutyhtiön perustajan tytär.[4] McCainin ensimmäinen avioliitto kärsi Johnin toistuvista sotavankeuksista ja uskottomuudesta. John McCainilla oli julkista kohua aiheuttaneita suhteita mm. Marie Antoinetten, Joséphine de Beauharnais’n ja Troijan Helenan kanssa. Henrik VIII teloitti Katariina Howardin saatuaan selville tämän pettäneen häntä McCainin kanssa.

Senaattorina[muokkaa]

McCain asettui ehdolle vaaleissa vuonna 1981 saadakseen kellonsa takaisin. Senaattorina McCainilla oli paremmat mahdollisuudet päästä tekemään etsintöjä Valkoisessa talossa, mihin Nixon todennäköisesti oli saaliinsa kätkenyt. Hän on toiminut Yhdysvaltain senaatissa vuodesta 1982 löytämättä kelloaan.

Presidenttiehdokkuus[muokkaa]

McCain pyrki sulauttamaan imagoonsa Sarah Palinin parhaat ominaisuudet. Tämä on helppoa, sillä niitä on vähän.

McCain pyrki republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi jo vuoden 2000 säälittävään sekasotkuun, joka myöhemmin Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätöksellä julistettiin presidentinvaaleiksi. Republikaanien esivaalikiertueella Texasin kuvernööri George W. Bush, joka piti itseään McCainia soveliaampana ehdokkaana, kävi todella likaisen kampanjan. Hänen kampanjassaan väitettiin, että McCainilla oli avioliiton ulkopuolinen suhde mustaan naiseen[5], jonka kanssa hän oli saanut lapsen. Todisteena oli perhevalokuva, jossa McCainien seurassa on pigmentiltään tummanpuoleinen lapsi. Ko. kakara tosin sattui olemaan McCainin puolisoineen Bangladeshista adoptoima tytär. Bushin maine kärsikin siitä, että hän ei erottanut aasialaista neekeristä. McCain antoi sittemmin Bushille anteeksi tämän lokakampanjan, sillä on käynyt ilmeiseksi, että Bush ei ole syyntakeinen henkilö.

McCain otti kuitenkin oppia kampanjakokemuksistaan ja sovelsi samoja strategioita negatiivisessa mainonnassaan vastaehdokastaan Barack Obamaa vastaan. Loanheitto kärjistyi suorassa tv-väittelyssä, jossa McCain haukkui Obamaa "vitun neekeriksi". Obama puolestaan kutsui McCainia idiootiksi. Vaikka McCain vastasikin oikeaoppisesti "ite oot", väittelyn jälkeen tehdyn pikakyselyn mukaan 85 % katsojista yhdisti idiootti-sanan McCainiin.

McCain pyrki vuoden 2008 vaalikampanjassaan tekemään pesäeron itsensä ja näkemystensä välillä. Hänen ohjelmansa tärkeimmät osat kuuluivat seuraavasti:

 1. Jos olisin presidentti, ottaisin Osama bin Ladenin kiinni ja toisin hänet oikeuden eteen. Jotenkin.
 2. Jos olisin presidentti, estäisin Venäjän isottelun. Jotenkin.
 3. Irakin sota ei ole ollut täydellinen menestys. Jotta Yhdysvaltain sotilaiden ei tarvitsisi enää vaarantaa henkeään ulkomailla, on Irakista tehtävä Yhdysvaltain 51. osavaltio.
 4. Julkinen terveydenhuolto ja yleinen sairasvakuutusjärjestelmä ovat uudistamisen tarpeessa. Uudet varat on ohjattava John McCainille, joka totisesti tarvitsee kaiken mahdollisen hoidon pysyäkseen hengissä edes ensimmäisen nelivuotiskautensa.
 5. Vietnamin sota on saatettava voittoisaan päätökseen.
 6. Yhdysvaltain talous on mennyt päin Arizonasta pääkaupunkiin matkaavan elefantin länsipäätä. Jos jatkamme samaan malliin, markkinat vähitellen vakautuvat tajutessaan, että järkisyiden kaltaiset äkkivaihtelut eivät linjaamme heiluta. On lisäksi huomioitava, että vaikka koko taloussysteemi on mätä, sen perusta on vankka ja terve.
 7. Minun pitää muistaa ottaa lääkkeeni.

John McCainilla oli vakavia vaikeuksia saada republikaanien tyhmempi segmentti tuekseen, varsinkin, kun hän oli ollut toistuvasti eri mieltä presidentti Bushin kanssa.[6] Tilanne kuitenkin parantui sen jälkeen, kun hän valitsi Alaskan kuvernööri Sarah Palinin varapresidenttiehdokkaakseen. Palinin näkemykset ja McCainin valinta olivat niin totaalisesti tolkkua vailla, että ne vakuuttivat suuren joukon epäilijöistä. Toisaalta McCainin maine kovana naistenmiehenä asetti varapresidenttivalinnan epäilyksenalaiseen valoon. McCain tosin hävisi vaalit Obamalle, mutta myöhemmin tarjolle tuli vielä pelottavampi vaihtoehto: Palin for President Cabinet 2012 2016.

Heinäkuussa 2017 lääketiede onnistui paljastamaan yhden McCainin oikkujen syistä, joka osoittautui varsin yllättäen aivosyöväksi. Ihme kyllä moinen onnistui hänet saamaan hengiltä, joten on todennäköistä, että McCain tulee päätymään myös vaalijohdannaisten sairauksien uhrien listalle.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. Tässä ihmiskunnan historian varhaisvaiheessa ihmissukupolvia oli ollut kaikkiaan vasta kymmenen.
 2. McCain ei koskaan käyttänyt yleisiä suihkuja.
 3. Elämä tapaa olla aika henkilökohtaista.
 4. Tämän seikan oletettiin vaikuttavan äänestysaktiivisuuteen huomattavasti alemman valkoisen keskiluokan äänestyskäyttäytymisessä presidentinvaaleissa.
 5. Siis mustaan! Miten kaameaa!
 6. Esimerkiksi vuonna 2006 McCain piti "käsittämättömänä" Bushin näkemystä, että Hämähäkkimies voittaisi Batmanin.