John Locke

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vai etsitkö sinä kurja barbaari tietoa Lostin kaljupäisestä metsästäjästä? Painas silloin äskeistä linkkiä...
Stop hand.png John Locke on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.
John Lockella ei ole käryäkään.

John Vasikonius Locke (29. elokuuta 1632 - 28. lokakuuta 1691) oli englantilainen herrasmies. Hän aloitti uransa sivistyneenä filosofina, mutta kaatui vuonna 1689 saaden päähänsä niin pahan tällin, että muuttui verenhimoiseksi psykopaatiksi.

John Locke tuli alun perin kuuluisaksi kehitettyään luonnonnormien vastaisen etiikan, jonka mukaan myös murhamiehiä ja raiskaajia oli ymmärrettävä ja heidän tekonsa oli annettava anteeksi. "Yhteiskuntahan heistä rikollisia teki", totesi John Locke saavuttaen suuren suosion kukkahattutätien keskuudessa. Myöhemmin Lockesta itsestään tuli kovan luokan gangsteri. John Locke uskoi myös uninomiaan, toisin sanoen hänen mielestään kaikki oli yhtä. "Minä tunnen olevani yhtä maailmankaikkeuden kanssa", houraili hän kokeiltuaan ensi kertaa LSD:tä.

John Locke tuli tunnetuksi myös pahasta tavastaan polttaa nuuskaa joka käänteessä. Tämä tapa teki hänestä naurunalaisen ja todennäköisesti edesauttoi hänen mielisairautensa ja persoonallisuushäiriönsä kehitystä. Locken kuolema oli nolo, siitä lisää artikkelin myöhemmässä vaiheessa...

John Locke oli järjen jättiläinen, oikea kotivalo. Hän aiheutti Lontoon turmion, josta niin ikään kerrotaan lisää artikkelin myöhemmässä vaiheessa.

Elämä[muokkaa]

Taustat[muokkaa]

John Locken isä oli apotti Sepeteus (1599-1637), joka valutti aivomassansa asfaltille poikansa silmien edessä tämän ollessa 5-vuotias. Turman aiheutti luultavimmin kaatuminen moottoripyörällä. Kypärää ei luonnollisestikaan ollut päässä. "Shit happens", oli nuoren Locken ensireaktio.

John Locken äiti oli syvästi uskonnollinen nunna, joka myöhemmin ihastui ikihyväkseen erilaisista päihteistä ja menehtyi lopulta heroiinin yliannostukseen pojan ollessa yhdeksän vuoden ikäinen.

John Lockella oli lapsena lemmikkihaukka Päly, jonka poliisi joutui ikävä kyllä lopettamaan pojan kahdeksanvuotispäivänä tämän alituisen pälyilyn vuoksi. Kyseessä oli Locken traumaattisin syntymäpäivä ikinä.

Elämän aamu[muokkaa]

Tässäpä olivat kuvattuina John Locken taustat ja varhaisvaiheet.

Kun John Locken äiti kuoli mömmöihinsä 1641, Locken otti siipiensä suojiin palkkamurhaaja Kusenlorauttaja Jurpomieli. Locke sairastui nuoruudessaan skitsofreniaan. Tällöin hän koki Ihmeellisiä Näkyjä ja Profeetallisia Kuuloharhoja. Poika ennusti mm. Antikristuksen ilmaantuvan maan päälle vuonna 1955. Salaliittoteoreetikot ja muut moukat uskovat tämän pelätyn taruhahmon olevan Bill Gates. John Locke kuuli toisinaan myös Universum Majoran mylvivän hänen korviinsa tulevien aikojen rivouksia. John Locke kuvittelikin hetken aikaa olevansa Universum Majoran poika. Skitsofrenia haihtui Jeesuksen ihmeteon kautta vuonna 1651.

John Locke kouluttautui Cuntville-upon-Pussylandin munkkiluostarissa, jossa hänen silmänsä todistivat hunnien vuonna 1646 toteuttamaa verilöylyä. 56 munkkia sai surmansa, mutta Locke-poikapa loi hunneihin jäätävän kristallipälyn, jonka seurauksena hunnit haihtuivat kuin savuna ilmaan. Tämä oli tiettävästi Locken ensimmäinen ihmeteko. Locken psykopatian ensimmäiset merkit näkyivät jo samana vuonna, kun hän nautti kuolleiden munkkien ruumiit ranskalaisen laatuviinin kera samalla Mozartia kuunnellen. Mozart tosin syntyi vasta seuraavalla vuosisadalla. Tämän uskotaan olleen Locken toinen ihmeteko.

Kolmas ihmeteko - filosofinura urkenee[muokkaa]

John Locke eli suhteellisen normaalia elämää Cuntville-upon-Pussylandin munkkiluostarissa vuosina 1647-1653. Vuonna 1653 Universum Majoran kerrotaan laskeutuneen Locken ällistyneiden silmien eteen. Tämä lupasi tälle nuorelle englantilaiselle herrasmiehelle filosofin supervoimat, mikäli tämä lupaisi omistaa vapaa-aikansa Universum Majoralle ja muille Majoroille.

Tapahtumia seuranneena päivänä John Locke julistautui profeetaksi ja vannoi uskollisuutta Universum Majoralle, jolloin hän sai filosofin voimat. Locken ensimmäinen suuri viisaus kuului näin:

”Elämä on kuin porkkana”

~John Locke, 1654

Lisää viisauksia seurasi:

”Ei pidä sinun tappaman, sillä uhrin omaisille voi tulla paha mieli.”

~John Locke, 1656

”Universum Majora on kaikkien yläpuolella. Hän on Jumalan henkinen isä.”

~John Locke, 1658

”Minä varoitan teitä: vuonna 1955 maailmaan tulee Pahuus. Hän tottelee nimeä Lucifer, ja 666 on hänen lukunsa.”

~John Locke, 1659

John Locke, Englannin suurin filosofi[muokkaa]

Viimeksi mainitun profetiansa ansiosta John Locke ylennettiin Universum Majoran toimesta aikansa suurimmaksi englantilaiseksi filosofiksi vuonna 1660. Tästä huolimatta monet (varsinkin alemmasta sosiaaliluokasta) pitivät John Lockea täydellisenä idioottina. Locke alkoi tietyissä piireissä menettää uskottavuuttaan mm. opetustensa lukuisien ristiriitojen johdosta.

vrt.

”Ei pidä sinun tappaman, sillä uhrin omaisille voi tulla paha mieli.”

~John Locke, 1656

”Tappo on ok ja murha kans.”

~John Locke, 1662

tahi

”Minä, John Locke, olen, kuten Universum Majora on lausunut, Englantini suurin filosofi, eikä yläpuolelleni yllä kukaan.”

~John Locke, 1660

”Minä, John Locke, olen aikani suurin filosofi. Minun yläpuolellani on vain Universum Majora.”

~John Locke, 1665

John Locke sai Suurten Filosofien Palkinnon vuonna 1667, jonka jälkeen hän ennusti Adolf Hitlerin itsemurhan vuonna 1945. 1660-luvulla hän ennusti niin ikään Titanicin uppoamisen, Wikipediaa vuonna 2004 kohtaavan katastrofin (oletettavasti levykevandaali) ja Pluton löytämisen 1930.

Vuonna 1671 John Locke koki suuren järkytyksen, kun hänen pitkäaikainen suojelijansa ja poikaystävänsä Daavid Dickson tuhoutui taivaallisesta iskusta. "Universum Majoran valinta oli taatusti perusteltu", vakuutteli Locke kiinnostuneille tiedotusvälineille, "menkäähän siitä takaisin mulkkujanne lupsuttamaan, n00bs". Vuonna 1672 Locke, tämä suuri filosofi kehitteli sairaissa aivoissaan uuden tieteenalan nimeltään kuolemanfilosofia. Hän kuvasi sen tuhatsivuisessa ja rutikuivassa teoksessaan Kuolemanfilosofia (1674, uusintapainos 1996). Sen keskeisiä oppeja olivat:

 • Elämää seuraa aina kuolema.
 • Kuolema on peruuttamaton.
 • Kuolemalle on usein syy.

Nämä ns. 'Suuret Viisaudet' vakiinnuttivat Locken aseman sen ajan Englannin sivistyneimpänä ja oppineimpana miehenä. Vuonna 1675 John Locke meni naimisiin ammattivariksenpelätti Mansikki Mustalaisen kanssa, joka tosin lopetettiin vuonna 1678 yliannostuksella insuliinia naapurin Einon toimesta. Englannissa ei tuohon aikaan ollut toimivaa oikeusjärjestelmää. Niinpä Locke katsoi aiheelliseksi kätkeä naapurin Einon päivälliseen ulostuslääkettä.

Locke-etiikka ("ymmärrysetiikka") & uninomia[muokkaa]

John Lockesta tuli eliitin keskuudessa varsin suosittu henkilö, kun hän vuonna 1680 keksi kuuluisan Locke- eli ymmärrysetiikkansa. Sen 'Pyhiksi (uudemmassa laitoksessa 1687 'Absoluuttisiksi') Totuuksiksi' John Locke, tuo suuri filosofi, ilmoitti seuraavat viisautensa:

 • Kaikkia ihmisiä tulee suvaita.
 • Ihmisten syrjiminen on rumaa.
 • Maailma olisi parempi paikka, jos ketään ei syrjittäisi.
 • Pahat teot annetaan anteeksi.
 • Syrjinnästä tulee uhrilleen paha mieli.

Kuningas Aivo Kuninkaanperse aateloi John Locken ja kutsui tämän seuraamaan seuraavaa illallistaan. Tätä Locke piti niin suurena kunniana, että hän keksi kuninkaalle vastalahjaksi uninomian, jonka keskeiset viisaudet olivat, kuten seuraa:

 • Kaikki on yhtä.
 • Minä olen yhtä maailmankaikkeuden ja Universum Majoran kanssa. (toim. huom: varsin rohkea julistus 1600-luvun Englannissa)
 • Minun vasemmanpuoleinen munuaiseni on yhtä kuin Rikhard Leijonamielen kives yhtä hyvin kuin Einon murhaaman vaimoni maan päällä iäti vaeltava sielu on yhtä Windows XP:n tahi Levykevandaalin kanssa.

Uninomian opit Locke kirjasi uskaliaaseen teokseensa Uninomia, eli kuinka kaikki on yhtä (1683), joka bannattiin mm. Italian, Portugalin ja Ruotsin hallitusten toimesta ja lisättiin pahamaineiseen Index Librorum Prohibitorumiin.

Omituinen käytös ja hulluuden alku[muokkaa]

John Lockelle naurettiin päin naamaa, kun tämä vapautti suolistokaasunsa kuninkaan päivällisellä heinäkuussa 1684. Vielä paremmat naurut saatiin, kun Lockelta pääsivät ripulit housuun ehtoollisella saman vuoden syyskuussa. "On ollut viime aikoina vatsa vähän kovalla", kommentoi nolostunut Locke tapausta sen ajan johtavalle televisiokanavalle. Locken omituinen käytös ei ottanut loppuakseen. Uudenvuodenpäivän 1685 juhla-aterialla hän alkoi saada toistuvia pakkoliikkeitä ja pitää niin mielisairasta ölinää, että kuninkaan oli suljettava Locke putkaan, kunnes tämä oli rauhoittunut. Ölinä ja pakkoliikkeet lakkasivat 4. tammikuuta, kun Locke älysi ottaa oikean annostelun lääkettään.

John Locken hulluus oli tullut jäädäkseen. Hän toisti paskaepisodinsa kuninkaan syntymäpäivillä kesäkuussa 1686. Miehen löysä ripuli ryöpsähti housuihin kolmessa erässä. Locke nousi seisomaan, jolloin hänen vatsansa sisältö alkoi valua lahkeista alas. Haju oli niin saatanan vastenmielinen, että kuningas käski palvelijoidensa avata ikkunat. Juhlavieraat saivat luvan lainata kuninkaan kaasunaamareita, sillä niin vastenmielinen John Locken ripulin haju oli. Locke poistui takavasemmalle, mutta palasi vielä samana iltana paikalle rynnäkkökivääri kädessään. Hän alkoi räiskiä sillä seurauksella, että kymmenen aatelista menehtyi. John Locke ei saanut tuomiota aatelisarvonsa vuoksi. Juhlasalin siivousoperaatiot John Locken ripulista ja surmattujen aatelisten verestä käynnistettiin 26. kesäkuuta ja ne kestivät miltei viikon. Kuningas antoi Lockelle ikuisen porttikiellon palatsiinsa, ja lisäksi hänet julistettiin kirkonkiroukseen. Ranskalainen Jean-Jacques Jfadsdasdfasdfdassdfaasdgaaasdgasdaaadhsdfiuguoaduhga kuvasi John Locken häröilyjä kaunokirjallisessa, mutta faktapohjaisessa teoksessaan John Locken hulluus (1687).

Suuri katastrofi ja Elämän Yö[muokkaa]

Tammikuussa 1689 oli suuri filosofi John Locke vähän ryypännyt. Pahat kielet kertovat, että hän oli nauttinut vähän muutakin.

Kännissään, hulluksissaan ja kovan amfetamiinipsykoottisen houretilan vallassa Locke kompuroi niin, että kaatui ja löi päänsä pahasti. Universum Majora ilmestyi hänen eteensä ja ilmoitti poistaneensa Locken filosofin supervoimat. Locke purskahti itkuun. Tapaus oli niin kova isku suurelle filosofille, että hän sairastui psykopatiaan siltä seisomalta.

1. helmikuuta 1689 John Locke julisti maailman valtakunnakseen. Hän yritti halventaa Universum Majoraa mm. julistautumalla hänen 'Henkiseksi Isäkseen' ja maailman valtiaaksi. John Lockesta tuli helvetinmoinen wnb-Majora. Hän käynnisti suuren verilöylyn, joka johti tuhansien ihmisten murhauttamiseen. Locken kerrotaan saaneen kuolemasta ja kärsimyksestä vallan tavatonta nautintoa, kuten hänen suuresti ihailemansa Rikhard Leijonamielikin aikanaan. Vuonna 1690 Locke alkoi tuottaa väkivaltapornografiaa, jonka hänen Uusi Perustuslakinsa julisti suositelluksi viihteen muodoksi heinäkuun yhdeksästoista päivä. Väkivaltapornoa alettiin näyttää televisioista päivin ja öin, ja myös perheen pienimmät saivat sitä katsoa. Monesti elokuvan kohokohta oli kuolema, jonka katselusta mm. Locke itse sai orgasmin varsin herkästi. Locke kertoi masturboinneistaan julkisesti TV:ssä 2. maaliskuuta 1691. Hän lakkautti syvästi halveksimansa katolisen kirkon 19. maaliskuuta, ilmoitti olevansa Jumala, dubbasi Jeesuksen "1700 vuotta vanhaksi paskaksi" ja yritti tuhota Universum Majoran.

Monet eivät pitäneet lainkaan John Locken perustamasta uudesta 'epäsiveellisestä', 'härskistä' tai peräti 'rivosta' maailmanjärjestyksestä.

John Locke oli autuaan tietämätön kansan häntä kohtaan tuntemasta halveksunnasta, ja niinpä hän samana keväänä innostui vallan tavattomasti erilaisista pissa- ja kakkaleikeistä. Julkisuuteen levisi nopeasti video, jossa Locken anoppi nieli miehen ripulin suurta nautintoa osoittaen. Aikalaisten mukaan nautinto suorastaan paistoi anopin kasvoilta. Locke alkoi järjestää viikonloppuisin palatsissaan orgioita, joihin sisältyi erilaisia pissa- ja kakkaleikkejä, transuilua, kimppakivaa yhtä hyvin kuin väkivaltaisia seksikohtauksia (ensin nussittiin, sitten murhattiin) sekä Universum Majoran halveksuntaa.

Niin kovasti John Locke ulosteesta viehättyi, että hän alkoi säilöä sitä oman palatsinsa viiden miljoonan hehtaarin laajuiseen kellariin. 27. lokakuuta 1691 kuningas pääsi harrastamaan rakastamiaan pissa- ja kakkaleikkejä viimeisen kerran elämässään. Tällä kertaa hänen partnerinaan oli muuan vandaali, joka sai asua palatsin vintillä viittätuhatta dollaria vuodessa vastaan.

Seuraavana päivänä sattui Englannissa suuri, miltei 15 richterin maanjäristys. Kuninkaan palatsi tuhoutui ja kaikki sen kellariin säilötty paska pääsi irralleen peittäen Lontoon kaupungin alleen. Näin ollen Lontoosta tuli maailmanhistorian ensimmäinen kaupunki, joka hukkui paskaan, ja John Lockesta tiettävästi maailman ensimmäinen moisen kohtalon kokenut ihminen. Suurin osa, 68 % kellariin säilötystä paskasta, oli kuninkaan omaa. 89 % kaikesta paskasta kuului ihmisille, ja toiseksi suurin osuus oli koirain paskalla (6 %). Gorillanpaskantamaa oli kaikesta ulosteesta 1,3 %.

Lontoon turmion jälkeen Universum Majora palasi maailman valtiaaksi ja tuomitsi John Locken rupisen sielun Ikuiseen Kadotukseen.

Pääteokset[muokkaa]

 • Kuolemanfilosofia (1674)
 • John Locken etiikan Pyhät/Absoluuttiset Totuudet seplityksineen (1680)
 • Uninomia, eli kuinka kaikki on yhtä (1683)
 • Haistakaa perse, eli kuinka Englannin suurimmasta filosofista tuli vitunmoinen hullu (1686)
 • Kuinka John Lockesta tuli Maailman Valtias (1691)

Tämän kerrassaan viehättävän kertomuksen ja verbaalisen nautinnon teille tarjosi kypsän aikuisen asiallisella huumorintajulla varustettu Käyttäjä:Peelo, jonka mielenterveyttä ei liene syytä kyseenalaistaa.

THINKER.jpg Filosofisia haihattelijoita

Herakleitos - Parmenides - Sokrates - Platon - Aristoteles - Kungfutse - Goazi - Augustinus - Tuomas Akvinolainen - René Descartes - Arnold Geulincx - Gottfried Leibniz - John Locke - George Berkeley - David Hume - Voltaire - Jean-Jacques Rousseau - Immanuel Kant - G. W. F. Hegel - Arthur Schopenhauer - Karl Marx - Søren Kierkegaard - John Stuart Mill - Friedrich Nietzsche - Ludwig Wittgenstein - Martin Heidegger - Theodor Adorno - Louis Althusser - Jacques Derrida - Michel Foucault - Paul Feyerabend