Jazz

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Tyypillinen suosion puutteen seurauksena nälkiintynyt jazz-muusikko syömässä instrumenttiaan.

”Mutta jatsin syvin olemus on tuntematon”

~Kari Peitsamo; Hikipedia on sitä mieltä, että saa jäädäkin tuntemattomaksi.

Jazz eli Ba-dap-pap-pap-paa-dabadaba-daiiii-iii-iii-ii...yeah...badii-dah, babbab-da-dii-i-i-dah, babbab-ba-dap-pappap-pauuuuu-dah! Ba-dah! Ba-dah! Ba-di-dah! Ba-dii-ba-dii-badii...dah! Yeah baby... ba-dii-bab-babbadappabbab-badabbabbab-badaaaa-diii-iii-iii-iii-diii-dah...cool...ba-ba-dee-dee-dii-dah! on musikaalista, yleensä instrumentaalista soittimen rääkkäämistä, jonka perimmäinen tarkoitus on kiduttaa kenen tahansa kuulijan korvaa.


Seksikäs musiikkilaji[muokkaa]

Jazzissa on paljon riitasointuja. Jos musiikkia vertaa seksiin, niin proge muistuttaa enemmän itsetyydytystä. Tästä vertauskuvallisesta kentästä voidaan jo aavistaa, että jazz puolestaan muistuttaa huonoa parisuhdetta.[1]

Sanan alkuperä[muokkaa]

Sanan "jazz" alkuperää ei ole onnistuttu selvittämään tyhjentävästi. Alkuperäksi on esitetty mm. siemennestettä tarkoittavia englannin slangitermejä "gism" tai "jasm", sillä käsitteellä "jazzing" on tarkoitettu prostituutiota.[2]

Historia[muokkaa]

Jazzin keksivät neekerit tai jotkut Alabamassa tai jossain sielläpäin tai jotain, ilmeisesti kostona maailmalle orjuutuksesta. Jazzin lopettamiseksi mustilta on pyydetty aika monta kertaa orjuutusta anteeksi, mutta turhaan. Nimittäin hekin lopettaisivat sen jos enää voisivat, mutta ilmiö on päässyt käsistä ja sitä soitetaan ties minkä inhottavan motiivin vuoksi jo lähes jokaisessa kulttuurissa.

Kritiikki[muokkaa]

Arvostettu siirtolaismuusikko ja kultakurkku Hiski Salomaa lauloi eräässä kappaleessaan osuvasti "jä iäniki sua olla kui pässillä ku ohojelmaa jakketaan jässillä". Miles Davisilta odotettiin laajalti vastakommenttia. Lopulta hän sanoikin: "Hmmm... oh yeah? ... mmmh yeah... mmh... cool."

Yleisö[muokkaa]

Jazz-niminen kissa (kuvassa vasemmalla). Toisen kissan nimi on Onion (sipuli) eikä se liity tähän artikkeliin. Luoja tietää mihin se voisi edes liittyä.

Jazzista pitävät tykkäävät rummuttaa sormillaan pöytää, eli he ovat jollain tapaa neuroottisia. Keskimäärin jazzin kuulijakunta pitää itseään kultivoituneena, oppineena ja sivistyneenä porukkana, mutta todellisuudessa he ovat psykologisesti moniongelmaisia masokisteja, jotka eivät erota hyvää sooloa muropaketista, mutta ovat oppineet taputtamaan silloin kun joku soittajista vähän rauhoittuu metelöityään ensin pitkään itsekseen.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Sellaisissa on seksuaalista kanssakäymistä tilastojen ja lukemiemme kirjojen mukaan ajoittain, mutta harvoin säännöllisesti.
  2. Tämä ei ole edes vitsi, vaan suora lainaus suomenkielisestä Wikipediasta. Tämä artikkeli on paljon lähempänä totuutta kuin uskot!