Ignooraaminen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Ignooraaminen kuuluu nuorten erityisesti 2000-luvulla syntyneiden juippien, teinixien ja jonnejen lempiharrastuksiin. Toisen ignooraaminen on varsin yksinkertainen toimenpide, jota suoritetaan niin kaveriporukassa, työpaikoilla kuin parisuhteissakin.

Ignoraamisen askeleet[muokkaa]

  1. Älä huomioi jotain tiettyä ihmistä mitenkään mahdollisimman pitkään aikaan

Syyt[muokkaa]

Yleensä ignoorauksen uhriksi joutuvat porukan rumimmat ja alhaisimalla älykkyysosamäärällä varustetut (toisaalta riippuen porukasta myös liian korkeaa ÄO:lla varustetut) yksilöt, mutta älä huoli, sillä tämä on ihan luonnollista. Ignooraaminen perustuu selviytymiseen ja siksi onkin hyvä ettei mätääntynyt omena tai peruna pilaa koko satoa. Esimerkiksi susilaumoissa ulos laumasta jäävät sairaat ja heikot yksilöt. Sama pätee akkalaumoissa. Ignooraaminen on siis epäsuoraa syrjintää eli henkilölle ei suoraan sanota, että hän vaikkapa haisee tai pilaa suasitun teinixpissiskakkis-porukan maineen ja alfa-ladyn egon. Silti porukan rumiluksen, nössön, nörtin tai ihan vaikkapa idiootin sanomisia ei huomioida, vaan hän on pelkkää ilmaa ja ruskeaa sankkaa pierua, jota lauman alfa päästelee silloin tällöin.

Ignoorauksen ehkäisy[muokkaa]

Tässä muutama vinkki:

  1. Ala itse ignooraajaksi. Tämä tosin toimii ainoastaan, mikäli muilla ei ole syytä ignorata sinua.
  2. Nuoleskele ja ole mahdollisimman siirappinen porukan pomolle. Tämäkin toimii vain, jos et ole ruma tai haiseva.
  3. Käy suihkussa!
  4. Jos olet tyhmä, niin ole hiljaa. Tyhmäkin vaikuttaa fiksummalta, kun vaikenee vai miten se sanonta meni.
  5. Ole röyhkeä, mutta muista kuka on sinua laumassa ylempänä. Jos olet itse alfa, boss tai johtajasielu, sinulla ei ole mitään hätää (todennäköisesti et ole, kun luet tätä).
  6. Jos haluat olla todella radikaali, niin työnnä kurkkupötkö anukseesi ja tanssi samalla alasti Macarenaa porukan edessä mieluummin julkisella paikalla, niin saat ainakin huomion hetkeksi ja mahdollisesti kutsun lähimpään mielenterveysyksikköön.