Hitsaaja

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Hit's a sin!”

~Sir Mr Taf
(artikkelissa on käytetty aihekuvitusta)

Hitsaaja on mies tai lesbo, joka saa palkkansa kahviautomaatilla hengailusta, trukkiajelukisoista ja alkoholin juomisesta, hitsausrobotin hoitaessa heidän todellisen hommansa, kappaleiden yhteen liittämisen. Hitsaajaksi hakeutuvat lähinnä työvoimatoimiston pitkäaikaistyöttömyydestä kärsineet juopot, jotka haluavat heitä kuvaavan ammatin jolla rahoittaa pontikankeittoharrastuksensa. Kuuden kuukauden koulutuksella kun saa varman tulonlähteen hankittua. [1]. Hitsareiden ylevässä joukossa on myös niitä ihmisiä, jotka tajuavat jo peruskoulun aikana ettei heistä tule ikinä mitään suurta. He valitsevat helpoimman keksimänsä alan ja näin viettävät koulun penkilläkin muutaman hetken työttömiä kauemmin.

Vaatimukset[muokkaa]

Työllistyäkseen hitsarina, koulutetulta vaaditaan rautaista vatsaa ja hyvää reagointikykyä. Muutenhan ei onnistuisi kahdenkymmenen kahvikupin juominen päivässä ja trukkikisa kahden leijonapullon jäljiltä niin, ettei osu niihin harvoihin hairahtuneisiin sekopäihin jotka todella työtään tekevät. Tällainen harvinaisuus on tavattu viimeeksi yli kaksikymmentä vuotta sitten, kun eräs nuori hitsari oli todellisuudessa niin tyhmä, ettei ymmärtänyt hitsauksen todellista luonnetta.

Ammattisairaudet[muokkaa]

(artikkelissa on käytetty aihekuvitusta)

Hitsaaminen on melko riskialtis ammatti ja työterveyshuollon onkin syytä olla valmiina erityisesti erilaisten palo- ja silmävammojen hoitoon. Hitsareiden lempileikki, kuinka lähelle hitsausliekkiä uskallat alasti mennä, höystettynä kaljapullon avaamisella silmäkuopallaan aiheuttaa näitä yleisiä vammoja. Hitsatessa syntyy myös paljon erilaisia kaasuja ja siksi, sen lisäksi että konepajat ja telakat [2] ovat maailman pahimman hajuisia työpaikkoja, kaasunmuodostus aiheuttaa hitsareille myös perseen kiinni hitsautumista, kun kaksikymmentä kahvikupillista kaasuineen pyrkii takakautta ulos.

Hitsaustyylit[muokkaa]

Hitsausta on montaa erilaista lajia. Esim. termiittihitsaus, kaarihitsaus ja sädehitsaus. Kaarihitsauksen suurimpia taidonnäytteitä on riemukaari Ranskassa. Termiittihitsaus taas on hitsaajien erityistä huvia kesäisin kun he termiittien puuttuessa sulattelevat muurahaisia hitsipilleillään. Sädehitsaus on taas suosittua keväisin kun hitsaajat pyrkivät saamaan ihran ja karvojen peittämiin kehoihinsa kauniin rusketuksen vaivautumatta ulos hämyiseltä työmaaltaan.

Hitsaaja ja naiset[muokkaa]

Hitsaaja ei tunnetusti ole naisten silmissä kovin miehekäs tai kunnioitettava ammatti. Siksi hitsaajat usein joutuvatkin tukeutumaan oman kätensä tuomaan helpotukseen. Hitsaajien naistenmetsästystä ei myöskään helpota lepakkomuuntimena tunnettu ESABin Bantam hitsauslaite, joka väistämättä muuttaa jokaisen työmaan lähelle eksyneen naisen lesboksi. Sen jälkeen kun kone näiden ikävien lieveilmiöiden jälkeen poistettiin käytöstä, enää 99,8% hitsaajista on yksin. Tosin tuohon 0,2% vähemmistöön kuuluvillakin hitsaajilla on useimmiten hyvin lihavat ja karvaiset naiset, joiden kanssa joutuu partahöylänkin jakamaan.

Viitteet[muokkaa]

  1. Ja syyn alkoholismiin.
  2. Joissa siis hitsaajat yleisimmin työskentelevät.