Hikipeli:Elämänpeli/Wiki/Johdanto

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Lyhyt johdatus wikielämään (osallistuvan wikibiologian tiedekunnan wikibiologiavalistusryhmä, Keski-Thüringenin deterministinen lyseo)

Kasvattajalle

Tässä jännittävässä pelissä lapsi tai nuori saa tuta, millaista on toimia Wikipediassa. Wikielämässä opitaan yhdessä ylläpidon ja käyttäjähahmojen kanssa, kuinka muokata Wikipedian artikkeleita ja kuinka kumota vandalismia. Lapselle tai nuorelle tulevat viihdyttävässä asussa tutuiksi Wikipedian käytännöt, toimintosivut – kuten artikkelin vanhemmat versiot –, mallinteet ja luokat.

Oppilaalle

Simulaatiossamme saat mennä mukaan kasvattamaan puutarhassa ihmiskunnan tiedon sisäistämistä olemaan vakiona muodolta niin vääristynyttä, ettei sisältöä ole, korjaamaan toisten virheitä, huutamaan, huitomaan, katsomaan kuinka pöhömyyrät nousevat taivaalle iltaisin (metsästämään heihin kohdistuvia kommentteja), möyrimään ihkaomassa lantakasassasi, saalistamaan ja tuhrimaan kallioita. Valmiiksi ohjelmoidut kuvitellut teot eivät anna koko henkilöllesi tilaa. Näin etääntynyt kiinnostuksesi ”käyttäjätunnuksesi” kohtaloon pysyy sellaisena etkä ota itseesi sitä vähintään passiivis-aggressiivista ja välillä ei heikkohermoisille -leimaista palautetta, jota ehkä muilta saat. Kasvatustieteen eri aiheisiin erikoistuneet ammattilaiset ympäri Jyväskylän, ja viisi konsulttia, on palkattu antamaan kaikkensa projektille. Kaavailemme erästäkin osiota, joka olisi rap!

Ainakin toistaiseksi peli on tarkoituksella keskeneräinen: paikkaa, jossa olet läpipelannut sen, ei ole, ja aina on vähintään yksi reitti, jota seuraamalla et kuole, vaan tulet lopulta punaisen linkin luo. Sitten vain odottamaan jatkoa koneen edesssä jatkuvasti päivittäen!


Thumb.png
 Tämä on lupaava sivu.
→ Aloita peli!