Hikinews:Väyrynen käytettävissä Libyan johtajaksi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

22. elokuuta 2011

Suomalainen valtiomies
Todellisen kansanvallan kasvot
Aivopesty imperialisti-islamisti-terroristi-sionisti-ateisti-fasisti-plutokraatti-sotarikollis-narkomaani-reptiliaani-vapaamuurari-ristiretkeläis-uusnatsi

TRIPOLITANIA/KYRENAIKA/KEMINMAA – Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ilmoittaa olevansa käytettävissä Libyan johtajaksi. "Ottaen huomioon laajan kokemukseni ja syvällisen ymmärtämykseni todellisen demokratian luonteesta katson velvollisuudekseni asettaa kykyni Libyan kansan ja valtion käyttöön", Väyrynen ilmoitti maanantaina. Hän kertoo seuranneensa huolestuneena, kuinka "Muammar Gaddafin, vankan K-linjalaisen vaikuttajan, ote on vähitellen murentunut". Väyrynen moitti Gaddafia huonosta kriisijohtamisesta. "Jos minä olisin ollut Libyan johdossa, kapinalliset eivät olisi koskaan päässeet Tripoliin", Väyrynen vakuuttaa.

Viikonlopun aikana Muammar Gaddafin hallintoa vastustavat kapinallisjoukot saavuttivat Tripolin kaupunkialueen noin puolen vuoden sisällissodan jälkeen. Naton tukemat kapinalliset pitävät hallussaan useita Tripolin kaupunginosia, mutta pääkaupungissa käydään yhä taisteluita, eikä Muammar Gaddafi ole suostunut antautumaan. Väyrysen mukaan "ainoa sekä Libyan että Suomen kansoja hyödyttävä ratkaisu on, että minä asetun Libyan johtoon ja perustan Suomen sekä Libyan välille talousunionin, jossa Suomi irtautuu eurosta ja ottaa käyttöön dinaarin". Väyrynen kertoo myös kehittelevänsä jalaksilla kulkevaa beduiinitelttaa.

"Kyse on raa'asta mediapelistä", Väyrynen muistuttaa.

Lähteet[muokkaa]