Hikinews:Stubb: 90% puheistani on totta

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

29. marraskuuta 2015

Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb pyysi vilpittömästi anteeksi.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (pneumo-kok.) on pahoitellut sitä, että tuli hallintarekisteristä käydyn debatin tuoksinassa ministerinä antaneeksi eduskunnalle tismalleen väärää tietoa. Stubb, joka on mennyt vannomaan ministerin virkavalan, väitti eduskunnan kyselytunnilla, että 90% hallintarekisteristä lausunnon antaneista viranomaisista suhtautuu myönteisesti hallintarekisteriin. Kyse on Stubbin johtaman ministeriön valmistelemasta hankkeesta. Ihan heti seuraavana päivänä kävi kuitenkin ilmi, että todellisuudessa viranomaislausunnoista myönteisiä oli vain 10%. Toimitus katsoo tarpeelliseksi tässä huomauttaa mahdollisia kokoomuslaisia tai muutoin hahmotushäiriöisiä lukijoita ajatellen, että 10% on huomattavasti vähemmän kuin 90%. Ero on vieläkin merkittävämpi, kun otetaan huomioon, että 10% jostakin on varsin pieni vähemmistö, kun taas 90% jostakin on murskaava enemmistö. Esimerkiksi kun Stubb aiemmin tänä vuonna arvioi johtamansa edellisen hallituksen onnistuneen tavoitteissaan juurikin 90-prosenttisesti, hän tiedotti sen olleen suuri menestys.1 http://yle.fi/uutiset/alexander_stubb_arvioi_hallitus_onnistui_90-prosenttisesti/7865950

Lauantaina 28.11. valtiovarainministeri Stubb myönsi, että hänen puheensa myönteisten viranomaislausuntojen osuudesta eivät pohjautuneet ns. tosiasioihin, vaan saattoivat olla jotakin, josta hän oli nähnyt unta tai jota oli hetkellisesti kuvitellut pelatessaan ES-pärinöissä Killzone Shadow Fallia Lasse Männistön luona edellisenä iltana. "Ilman muuta debatin tuoksinassa tekee virheitä, esmes sanoo juttuja, jotka ei sitten ookkaan yhtään totta, ja tämä oli yksi niistä; sori siitä", kommentoi kommunikaatiotaidoistaan tunnettu Stubb asiaa haastattelussa. "Sori siitä" on lähinnä vilpitöntä anteeksipyyntöä oleva approksimaatio, johon Stubb on geneettisesti kykenevä. Valtiovarainministeri vakuutti haastattelussa virheensä vilpittömyyttä ja korosti, että "[p]uhun ministerin asemassa totta noin 90 prossaa ajasta".

Stubb myös ärähti blogissaan valtiovarainministeriön viestinnälle. "Ministeriön toiminta ei ole täyttänyt niitä avoimuuden vaatimuksia, joita edellytän salailupyrkimyksiltä", kirjoittaa Stubbin kellarissaan häkissä pitämä srilankalainen palkaton pr-harjoittelija valtiovarainministerin henkilökohtaisessa blogissa. Valtiovarainministeriö on hallintarekisterin valmistelussa mm. pystyttänyt luottotoimittajia varten läpinäkyviä kulisseja lehdistötilaansa sekä palkannut profeetta Jesajaa esittävän näyttelijän kertomaan toimittajille, kuinka Suomi tuhoutuu, jos hallintarekisteriä ei tule. Valtiovarainministeriö päätti myös jättää julkaisematta oman vero-osastonsa hyvin kriittisen lausunnon, joka kätkettiin VM:n rahoitusmarkkinajaoston lainsäädäntöneuvoksen patjan sisään. Stubb on nyt päättänyt yhdistää jakautunutta ministeriötään haukkumalla julkisesti virkamiehet huonosta, puutteellisesta ja läpinäkymättömästä tiedottamisesta. Kaikkien ministeriöiden tiedotuslinjasta päättää ministeri, ja Stubb yritti haukkua itsensä peilin edessä, muttei kyennyt pysymään kiukkuisena niin komealle miehelle. Maanantaina 30.11. Stubb kertoi talvisodan hengessä, että prosenttiluku 90 oli tullut "ihan omasta päästä", mahdollisesti jonkin hänen päässään asuvan vieraan eliön välittämänä.

Pääministeri Juha Sipilä (kest.) antoi välittömästi täyden tukensa Stubbille. "Politiikassakin tapahtuu virheitä ja Alex on yksi niistä", Sipilä twiittasi. "Tekevälle sattuu, ja joskus tulee valan vannoneena valtioneuvoston jäsenenä valehdelleeksi kansanedustuselimelle – ei tämä sen kummempaa ole", kommentoi Sipilä myöhemmin haastattelussa haudatessaan Anneli Jäätteenmäkeä metsän laitaan. "Näitä juttuja ministerien rehellisyydestä ja hyvästä hallinnosta on jappastu nyt kohta sata vuotta tässä maassa, ja olisi aika siirtyä niistä osakeomistusten piilottamiseen, jos halutaan Suomi nousuun ja pois Kreikan tieltäTM", pääministeri toivoo. "Kreikan tie, Kreikan tie, Kreikan tie. Kreikan tie minut vie sinne varmaan. Tuskin paljon matkaa lie. Kreikan tie, Kreikan tie sinne vie", hän lisää.

Hallituksen tavoitteena on saada Suomeen hallintarekisteri. Tämä parantaisi Suomen kilpailukykyä siten, että arvopaperien omistusten luetteloinnista ei enää näkyisi arvopaperien omistusten luettelointia, jolloin esimerkiksi veroviranomaisten, talousrikollisuutta selvittävän poliisin ja syyttäjäviranomaisten kaltaiset kateelliset kommunistit eivät pääsisi häiritsemään kunniallisten kokoomuskansalaisten eläketurvaa tai päivänvalointoleranttien liikemiesten yhteiskunnallisia kytköksiä. Hallintarekisteriin ovat suhtautuneet hyvin kriittisesti esimerkiksi keskusrikospoliisi, verottaja, valtiovarainministeriön vero-osasto ja Helsingin poliisi, myönteisesti taas esimerkiksi Eero Lehti ja Matti Vanhanen. Hanketta on toimituksen haastatteleman dosentti Urmas Ali-Peelolan mukaan "puskettu eteenpäin herpetoballistisilla metodeilla" osana hallituksen laajempaa pyrkimystä keventää talousrikollisten ja veronvälttelijöiden kohtuutonta nykytaakkaa. Dosentti Ali-Peelolalla riittää kuitenkin luottamusta Stubbiin enemmän kuin Stubbilla dosentteihin. "Arvioin, että Stubb on 90-prosenttisesti mies paikallaan valtiovarainministeriössä", Ali-Peelola summaa.

Aiemmin kokoomusjohtaja Stubb on antanut väärää tietoa myös mm. siitä, että toimisi avoimen ja kansainvälisen Suomen puolesta eikä leikkaisi koulutuksesta, sori siitä.

Lähteet[muokkaa]