Hikinews:Osama bin Laden viimein oikeuden eteen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

2. toukokuuta 2011

Osama bin Ladenin pidätys ja oikeudenkäynti ovat länsimaisen oikeusjärjestelmän riemuvoittoja.

WASHINGTON, D.C./ISLAMABAD – Yhdysvallat on viimein saanut pidätettyä terroristijohtaja Osama bin Ladenin. Bin Laden pidätettiin tänään 2. toukokuuta 2011, ja hän joutuu pian vastaamaan rikoksistaan oikeuden eteen, kertoi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama varhain aamulla Suomen aikaa. "Voin suurella tyydytyksellä kertoa koko maailmalle, että Osama bin Laden on saatu kiinni ja että hän päätyy tuomioistuimen eteen", Obama sanoi ylimääräisessä tiedotustilaisuudessa.

"Tämä on riemuvoitto meidän länsimaiselle oikeusjärjestelmällemme", Obama jatkoi. "Tämä on viesti siitä, että oikeutta ei voi paeta. Terroristit ja murhaajat eivät voi piileskellä loputtomiin, vaan heidät saadaan lopulta kiinni ja he joutuvat leivättömän pöydän ääreen. Osama bin Ladenin pidätys ja tulossa oleva oikeudenkäynti ovat symbolisesti suunnattoman merkittäviä: tämä mies, joka asettui kaikkea amerikkalaista vastaan, saa nyt nauttia oikeutta puolueettomassa oikeudenkäynnissä, joka on yhteiskuntamme kulmakiviä."

Vuonna 1957 syntynyt al-Qaida-terroristijärjestön johtaja ja videoamatööri bin Laden pidätettiin Abottabadissa Pakistanissa noin 50 km koilliseen pääkaupunki Islamabadista. Häntä pidetään vuoden 2001 syyskuun terrorihyökkäysten pääarkkitehtina. Hän teki vastarintaa pidätettäessä ja on nyt Yhdysvaltain joukkojen huostassa odottamassa Yhdysvalloissa järjestettävää oikeudenkäyntiä.

Valkoinen talo on ollut varsin vaitonainen itse oikeudenkäynnin kulusta. Myös sillä mahdollisuudella on spekuloitu, että Osama bin Ladenin oikeudenkäynti tosiasiallisesti pidettäisiinkin Taivaassa ja tuomarina olisi Jumala. Tuomiosta ei tiettävästi ole valitusoikeutta.

On myös mahdollisuus, että paskiaista vain ammuttiin päähän ja kutsuttiin sitä oikeuden toteutumiseksi. Al-Qaidan uudeksi johtajaksi noussee egyptiläinen spuge/kirurgi Aiman al-Zawahri.

Lähteet[muokkaa]