Hikinews:Krimin sota: Hikinews raportoi Euroopan borssikattilasta

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

2. maaliskuuta 2014

Kevyen moottoripyöräjengin hyökkäys. "Ces't magnifique, mais ce n'est pas la guerre, joten ette voi tehdä mitään, njäh njääh!" –Vladimir Putin
Ulkomaiden agentti. Pääsy estetty kolmannen valtion tunnuksettomien joukkojen toimesta.
Ukrainan syrjäytettyä presidentti Teppo Tulppua ei kuuntele enää kukaan, sillä hän on kusipää homo.
Zaporižžjan alueen rauhalliset asukkaat pohtivat kumpaa porukkaa he tukisivat ja kumman tappaisivat. Kirjeen suomennos alla

SEVASTOPOL/SIMFEROPOL/BALAKLAVA/JEVPATORIA/KERTŠ/KIOVA/MOSKOVA/BRYSSEL/WASHINGTON/AUCKLAND/PATRAS/ANDORRA LA VELLA – Krimin sota jatkuu epäselvänä ja sekavana. Hikinewsin sotakirjeenvaihtaja Iina Kalkkio raportoi sotatoimialueelta.

Venäjän keisarilliset joukot ovat ottamassa Krimin niemimaata haltuunsa perustelunaan puuttumattomuus muiden maiden sisäisiin asioihin sekä se yleisesti tunnettu tosiseikka, että kaikilla maailman venäjänkielisillä on yhteinen tietoisuus, joka on aina samaa mieltä Kremlin pääsamovaarin kanssa. Tilanne täällä Balaklavan ja Simferopolin välisellä Leonid Kutšma -juhlamonttuprospektilla, maailman ainoalla kurapohjaisella moottoritiellä, on kiristynyt aamusta alkaen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Venäjän sotavoimien kannattajat ovat toistaiseksi niskan päällä. Eräs tataari kävi aamulla kertomassa minulle, että hänen uskontonsa ei salli kaljuja valtionpäämiehiä – ilmeinen viittaus presidentti Vladimir Putiniin. Tämän jälkeen paikalle ilmaantui noin kolme teroitetuilla nauriilla varustautunutta venäjänkielistä mieshenkilöä, jotka ajoivat tataarin hakemaan suojaa läheisistä raunioista, jotka lähemmässä tarkastelussa osoittautuivatkin paikalliseksi terveyskeskukseksi.

Viikonlopun aikana eri puolille Sevastopolin hallintokortteleita on ilmaantunut puhumattomia sotilaita, jotka seisovat vain paikoillaan eivätkä suostu kertomaan, keitä ja mistä ovat ja keneltä ottavat käskynsä. Erään teorian mukaan kyseessä on Venäjän paralympiajoukkueesta eksynyt kuuromykkien valmennusrinki. Eräs itäeurooppalaisista yhteiskunnan tukipylväistä, Putinin sudet -moottoripyöräjengi, on aloittanut hyökkäyksen Balaklavassa yhteiskunnanvastaisia fasisteja ja muita ei-venäläisiä vastaan. Paikalla tapahtumaa todistanut alkoholisoitunut runoilija kuvasi näkemäänsä näin: "Virstan tien, virstan tien, virstan eteenpäin / suoraan Kuoleman laaksoon ratsasti kuussataa". Lausuntoon kannattaa suhtautua varauksellisesti, sillä runoilija oli haastateltaessa silminnähden disorientoitunut ja sammui pian sen jälkeen.

Kiovassa Ukrainan väliaikainen hallitus on määrännyt täydellisen liikekannallepanon. Viimeaikaisen vallankumouksen jäljiltä kasarmeille on kuljetettu tonnikaupalla krapulalääkkeitä. Vastakkain eivät ole ainoastaan Venäjä ja Ukrainan uusi hallitus, vaan myös Ukrainan keskushallinto ja Krimin autonominen tasavalta. "Ihan kuin olisi ollut huono idea tai jotain heti ennen kunnollisia vaaleja muuttaa yksipuolisesti kielilakia pelkästä symbolisesta pätemisenhalusta", reflektoi väliaikainen pääministeri Arsenij Jatsenjuk. "Vähän kuin oltaisiin tehty paskaa politiikkaa hätäisesti, mutta en nyt sitten tiiä", Jatsenjuk jatkaa.

Länsimaat ovat reagoineet voimakkaasti Krimin sotaan. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry vaati Venäjää pysyttelemään poissa Ukrainan alueelta. "Olemme valmiita lujiin vastatoimiin, joista kovimpana mahdollisuutena mainittakoon Yhdysvaltain joukkueen suusanallinen protesti Sotšin paralympiakisoissa", Kerry uhosi. Vladimir Putin vastasi, että ulkomailla ei ole oikeutta puuttua toisten maiden muiden maiden sisäisiin asioihin puuttumisiin selvitettyään, että venäjän kielioppi mahdollistaa em. kaltaisen virkkeen muodostamisen.

Kirje Venäjän uudelle tsaarille[muokkaa]

Zaporižžjan alueen rauhalliset asukkaat ovat lähettäneet Venäjän tsaarille kirjeen, jossa he lupaavat hoidella jokaisen heille vihamielisen vastaanhangoittelijan. Kirjeen noin-suomennos:

"Zaporižžjan kasakoilta venäjän tsaarille!
Te, ryssän perkele ja perkeleen kirottu veli ja ystävä. Mikä pirun oikein luulette olevanne, kun ette pysty edes nujertamaan siiliä paljaalla perseellänne. Paholainen paskoo ja teidän armeijanne syö. Te, te nartunpenikka, ette tee alamaisia ukrainan pojista; me emme tunne pelkoa armeijaanne kohtaan, maalla ja merellä me taistelemme teitä vastaan ja naimme äitiänne. Sian kärsä, tamman perse, teurastamon piski, ristimätön harjas, nussikaa äitiänne!
Näin julistavat zaporogit, senkin lurjus. Te ette pääse edes paimentamaan meidän sikojamme. Me päätämme tähän nyt, koska me emme tiedä aikaa emmekä omista kalenteria; kuu on taivaalla, vuosi on kirjassa, päivä on sama täällä kuin se on sielläkin; siksi voitte pussata persettämme!
Yliatamaani evp, koko zaporogiporukan puolesta."

Vastausta kirjeeseen odotellaan lähipäivinä.

Hikinews jatkaa raportointia Krimin sodasta niin kauan kuin vodkaa riittää.

Lähteet[muokkaa]