Hikinews:Jussi Halla-ahon kolumni: Otatsä natsilta pataan?

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

21. syyskuuta 2016

Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.

Hikinewsin kolumnisarja jatkuu.


Halla-aho 2.jpg

Otatsä natsilta pataan?

Jussi Halla-aho
Jimi Karttusen kuolema Asema-aukiolla on ylittänyt uutiskynnyksen. Kuolemantuottaja oli kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen aktiivi, ja väkivallalle on haluttu nähdä poliittisia syitä. Tätä on syytä tarkastella lähemmin. Ensiksi kuitenkin tahdon kiittää pääministeri Juha Sipilää ja ulkoministeri Timo Soinia heidän tasapainoisista reaktioistaan Karttusen tapaukseen. Ministerit tuomitsevat sen, mutta myös turvapaikanhakijoiden tekemät rikokset, ja ennen kaikkea ottavat jälkimmäiset esille. Näinä mediapaineen aikoina vaatii Soinilta todellista rohkeutta muistuttaa, että myös väkivallalla uhkailu on väärin – vaikka sen tekisi uusnatsien vastustaja Jimi Karttunen sylkäisyn mimikoinnin muodossa. Kiittäisin tässä vaiheessa myös Hikinewsin toimitusta tästä reposadopullosta. Olen ollut kauan ilman. *glunks* Ja nyt avaan sen pullon.

Kuten Ylelle jo totesin, tapausta käytetään nyt kyynisesti hyväksi yrityksessä leimata maahanmuuttokriitikot ja kansallismieliset tahot väkivaltaisiksi ja vaarallisiksi. Lähihistorian valossa on selvää, että medialle Karttusen kuolema on taas kerran yksi keppihevonen maahanmuuttokriittisten demonisoinnissa. Voi nimittäin kysyä, miksi siitä uutisoidaan mittakaavassa, jossa Suomen ikävän yleisistä, hengenlähtöön johtavista nakkikioskitappeluista ei. Kuten Suomen Vastarintaliikkeen entinen johtaja Esa Holappa totesi Iltalehdelle antamassaan haastattelussa, on naurettava väite, että maahanmuuttopoliittiset erimielisyydet olisivat tapon takana. SVL on uusnatsistinen järjestö, joka tahtoi sille ominaisen äärioikeistolaisen eetoksen mukaisesti puolustaa väkivalloin kunniaansa sitä halveksinutta, satunnaista ja poliittisesti sitoutumatonta kantasuomalaista kohtaan; rikosta ei pitäisi nostaa erikseen esille, kun sillä ei ole tekemistä maahanmuuton kanssa. Paitsi siis sitä kautta, että sen saama suhteeton mediahuomio kertoo siitä, että se lausumattomissa ennakko-oletuksissa yhdistetään maahanmuuttoon ja erityisesti sen vastustajiin. Kyse on myös huomion kääntämisestä muualle. Ymmärrän puoluetoverini Ritva Elomaan ärsyyntymisen ja hänen kommenttinsa Asema-aukion tapauksesta "maahanmuuton hyssyttelyn lopputuloksena".

Otanmäessä tappoon syyllistyneet turvapaikanhakijat sen sijaan eivät olisi täällä ilman nykyisenkaltaista maahanmuuttopolitiikkaa. Tämä on väistämätön tosiasia.

Kuten myös sanoin Ylelle, rikoksen taustalla ei mielestäni ole poliittista agendaa. Pian joku huomauttaa, että kun uusnatsi tappaa uusnatsien mielenosoituksessa sivullisen lentopotkulla, joita uusnatsien leireillä heille harjoitetaan, kyse on poliittisesta väkivallasta. Onhan tällaista palautetta tullut ennenkin. Helmikuussa minua syyteltiin siitä, että nostin esille Ylen toimittajattaren epärehellisyyden. Yle ei ollut (tietenkään) edes poistanut juttua, jossa hän väitti tulleensa äärioikeistolaisen tönimäksi. Lainaan itseäni: ”Tämäkin juttu muuttuu pikku hiljaa ja ajan kanssa osaksi suvaitsevaista folklorea ja alkaa elää omaa elämäänsä. Vuoden päästä unelmakerholaisilla on jo selvä mielikuva, että natsit kävivät naistoimittajan kimppuun.” Liitin mukaan tapahtumasta otetun videon, jota toimittaja itse ei ollut välittänyt jakaa. No siinähän se sitä tosiaan töni. ”Jos syyttää valehtelusta ja vaatii viralta henkilöä, liittää tähän todistusaineistoa, ja ko. aineisto on video, niin voisi vaikka vittu katsoa sen videon”, ilkuttiin, vapaasti muotoillakseni.

Joojoo. Ei tartte uskoa kaikkea mitä näkee, voi miettiä itse. Minäpä kerron, mikä loukkaa oikeudentuntoani ja suhteellisuudentajuani: meneillään on modernin historian suurin eli logiikan mukaan myös tuhoisin pakolaiskriisi ja media jo pitempään vihervasemmistolaisten hallussa, mutta sivilisaation uhatessa tuhoutua millä hetkellä hyvänsä siihen kyllä puututaan, jos kaltaiseni rivieuroparlamentaarikko muistaa tai tajuaa intohimoisissa pikaistuksissaan tai tyynenä merkityksettömiä asioita väärin tai ei ollenkaan. Olette niin noloja. Ketä jotkut natsipellet huolestuttavat, ja miksi?

Myönnän, ettei Suomessa toimiva itseäni äärioikeammalla oleva huruporukka ole koskaan näyttäytynyt minulle vakavana uhkana. Tämän tästä pelotellaan Perussuomalaisten tai Suomen Sisun oletetuilla äärioikeistokytköksillä. Islamisoitumisen ja marxististen päättäjien uhkaamassa Euroopassa kansallispopulistisella virtauksella on ainakin minuun ollut vilpittömästi johdonmukaisesti huoliani vähentävä vaikutus. En toisaalta olekaan koskaan omaksunut niitä demonisoivaa tai mitään muutakaan ideologiaa. MIETTIKÄÄ nyt, mitä minusta olisi tullut ilman samanhenkisten tarjoamaa sosiaalista aktiviteettia?! Arvioin vakavasti, että jos en olisi koskaan tullut valituksi, verenpaineeni olisi korkeampi seuratessani länsimaisen kulttuurin loppua tyystin avuttomana. Kuvitellakseni kävisin pääaikaisena blogistina melko hedelmätöntä monologia esimerkiksi uudesta maailmanjärjestyksestä, monien raiskausuhrien itsesuojeluvaiston puutteen raivostuttavasta, tekopyhästä julkisen käsittelyn puutteesta tai Hectorin vasemmistolaisista taipumuksista, taikka kuluttaisin aikaani liimaillen haltiakielen epäsäännöllisiä verbejä työhuoneeni seiniin. Ratsasta sinä kommunismilla.


Kirjoittaja äänestää Euroopan parlamentissa. Siellä on paljon monimutkaisia asioita, joihin pitää perehtyä. Luotamme vakaasti.

Aiheesta muualla[muokkaa]