Hikinews:Johannes Paavali II liekeissä

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

16. lokakuuta 2007

KRAKOVA, Puola – Puolalainen valokuvaaja Gregorz Lukasik (ei sukua George Lucasille) on onnistunut taltioimaan kamerallaan edesmenneen paavi Johannes Paavali II:n pikaisen visiitin synnyinpaikassaan Wadowicessa. Useat hartaat katoliset toivoivat, että paavi palaisi, ja nyt heidän toiveensa on toteutunut. Paavi pisti pensasta paremmaksi ja paloi komealla liekillä. Lisäksi hän vilkutti paikallisille.

Hehän ovat kuin kaksi marjaa. Vai onko tämä sittenkin sellainen ennen-jälkeen-kuva?

Wadowicen pelastuslaitoksen johto ei ole paluusta yhtä innoissaan kuin kirkkoväki. ”Ottaen huomioon, että paavin lämpötila on lähemmäs 800 astetta, hän on melkoinen paloturvallisuusriski.” kommentoi palopäällikkö Moe Drabowsky. Myös vakuutusyhtiöt ovat huolissaan, sillä mahdollisten vahinkojen sattuessa korvaajaa voi olla vaikea selvittää. Johannes Paavali II ei nimittäin enää ole virallisesti Vatikaanin palkkalistoilla. Jo nyt ympäri Puolaa on lähetetty useita palokorvaushakemuksia, joiden syyksi ilmoitetaan ”paavin vierailu”.

Muutamat protestanttiset kirkkokunnat ovat kommentoineet, että paavi palaa liian myöhään. Varsinkin reformoitujen seurakuntien yhteisen julkilausuman mukaan ei pelkästään Johannes Paavali II:n, vaan koko instituution olisi saanut polttaa jo 1500-luvulla. Paavin vierailuun on suhtauduttu skeptisesti myös niissä katolisissa piireissä, joissa vielä muistetaan, mitä katoliset yleensä haluavat tulen symboloivan...

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]