Hikikirjasto:Kaikki opetukset Wikipedian vandalismin aloittajalle

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä kirja on lainattu Hikikirjastosta.
myöhästymismaksut ovat tähän mennessä jo 207,20 euroa ja kasvavat koko ajan.

Suositeltu1.png

Star.svg
Tämä artikkeli on jostain käsittämättömästä syystä suositeltu sivu.
Wiki letter w.png
Tämä artikkeli on niin pitkä, että jos edes yrität lukea sen kokonaan, pääsi luultavasti räjähtää. Hikipedia ei vastaa siivouksesta aiheutuvista kuluista. Lisäksi artikkeli on muutenkin erittäin puuduttava. Tämä on viimeinen varoitus. Jos jatkat, et voi enää perääntyä!
Star.svg
Tämä artikkelisarja on kouluesimerkki siitä, miltä hyvät sivut voivat näyttää.
kaikki oleellinen
Ei oo mitään hauskaa!
Wikipediasta

Sisältö
Wikipedian käytännöistä
Wikipedian käytäntöjä
Wikipedian päätöksenteko
Asiantuntija-arvioita artikkeleista
(in English)
MC Vittumeitsi

Historia
Toinen muokkaussota
Suuri ylläpitäjien joukkopako
Porchesian holokausti

Sisarprojektit ja äpärälapset
Wikimedia Foundation Inc.

Ihmiset
Wikipedian käyttäjät:
A-E, F-L, M-S, T-Ö, CCB, puheita
Wikipedian ylläpitäjät
Wikipedian entiset ylläpitäjät
Wikipedian n00bit
Jimmy Wales
Wikisosiologia
Wikipsykologia

Vandalismi
Ilmenemismuodot (kaikki)
Levykevandaali
Sukkanukkeilu
Ohjeistus sock puppetien käyttöön
Wikipedian evakot

Wikipediassa vandalisoiminen on kiinnostanut jokaista häröä ja härönmielistä iät ja ajat. Lisäksi Wikipedia sanoo käytösohjeessaan aidon ensyklopedistisessä hengessä:

Ihmisillä on usein paha tapa tehdä juuri sitä, mitä heitä on kielletty tekemästä, varsinkin jos se on uutta ja erikoista. Keksiessäsi uusia mahdollisuuksia vandalismin ja häiriköinnin harjoittamiseen niistä kannattaa vaieta ja tilkitä mahdolliset porsaanreiät hiljaisesti ja turhaa huomiota herättämättä, sen sijaan että kerrot näistä mahdollisuuksista välittömästi kaikille. Myös kaikkea, mikä epäsuorasti yllyttää vandalismiin ja häiriköintiin, kannattaa harkita tarkkaan. Esimerkiksi ”luettelo Wikipedian pahimmista vandaaleista kautta aikain” luultavasti vain kannustaisi vandalismiin.

Tämä vain provosoi Hikikirjastoa päätökseen julkaista aloitteleville wikivandaaleille oikean oppaiden oppaan. Mutta ennen kuin lähdet leikkiin ja luet sen kokonaan, on varoituksen sana paikallaan. Vandalismia elämäntapana ei nykyään ole tehty helpoksi. Vandalisointi ei yleensä kannata, koska sen vaikutus on melkein aina – ellet ole joku soluttautumis-savant – lyhytaikaista ja mitä useimmin vain silmänräpäys kumoajiensa elämässä.

»Järjestys horjuu, kun lausutaan väärä syytös,
mutta hurskas murskaa lopulta syntisen.
Sillä asiallisen muokkaajan puu kukoistaa,
mutta vandaalin hedelmät ovat mädät.»
(Khaos. 7:30[1])

Jonkun täytyy silti vandalismihommatkin hoitaa, yrittää ainakin. Tämä on täydellinen, mutta satunnaisesti vielä täydellisemmäksi tuleva luettelo tavoista vandalisoida Wikipediaa. Ainakin aloittelijalle oiva opus, siis. Tiedustele syventävän materiaalin saatavuutta suoraan Elisa-vandaaleilta.

Katso myös luettelo televisiosarjan Päivien viemää henkilöistä.

Miten minä voisin terrorisoida Wikipediaa ja muita Wikimedian hankkeita?

 1. Sotkeminen. Lisää artikkelin perään teksti "asdljfahsdguaslu". Tämä ei vaadi paljonkaan taitoja ja on jo käsitteenä legenda. Tällainen toiminta on erityisen suosittua aloittelevien vandaalien keskuudessa. Joskus kokeneet konkarit sotkevat artikkeleita hämäyksenomaisesti. Tällöin he antavat itsestään n00bimman vaikutelman. Sotkemisesta on erityisen paljon haittaa, kun se tapahtuu vaikka mallineen sivulla tai miksei jonkun käyttäjän keskustelusivulla. Usko pois, ylläpitäjät nauttivat jälkiesi siivoilusta.
 2. Harkittu sotkeminen. Tämä on sotkemista vakavampaa vandalismia. Ero on siinä, että sotkemisessa artikkeliin lisätään merkityksetöntä paskaa, harkittu sotkeminen tarkoittaa jotakin. Harkittu sotkija on keskimäärin 10-vuotias alakoululainen, joka sotkee välitunnilla koulun koneelta. Hän voi kirjoittaa artikkelin perään vaikkapa "HAISTA PASKA" tai "RUNESCAPE ON PERSEESTÄ". Harkittu sotkeminen on myös melko yleinen vandalismin muoto.
 3. Sotkemisen ja harkitun sotkemisen yhdistely. Kahden edellisen yhdistelmä. Vandaali kirjoittaa artikkeliin "adlsjguiasdilgasdfiuaHAISTAPASKAklsjdafjkadskljfdkajs".
 4. Sotkeminen, joka naamioidaan viattomaksi kokeiluksi. Tätä ei huomata yhtä helposti vandalismiksi, kuin edellisiä sotkemisen muotoja. Tätä sotkemista harrastava vandaali kirjoittaa artikkeliin "<nowiki>Lisää muotoilematon teksti tähän</nowiki>". Tämä näyttää kaikkien silmissä vain kokeilulta ilman pahaa tarkoitusta. Yksi esimerkki muokkauksesta, josta ei voi sanoa, onko se vandalismia.
 5. Asdfinpalvonta. Joskus asdfin ylenmääräinen palvonta saattaa varsinkin 14-19,5-vuotiailla ihmisillä olla niin voimakasta, että se purkautuu vandalismiksi. Tämän kaltainen vandalismi on tyypillisesti joko sotkemista tai roska-artikkeli. Kirjoita artikkeliin "asdfasdfjasdg" tai luo uusi artikkeli, jonka sisältö on "asdpojgjiåsad". Elokuussa 2006 kehitettiin salaliittoteoria, jonka mukaan kaikki asdf-vandaalit ovat yksi ja sama henkilö, joka on vandalisoinut Wikipediaa päivittäin jo sen alkuajoista lähtien. Tätä teoriaa ei ole voitu osoittaa paikkansapitäväksi. Asdf-vandaali(t) esiintyy joka ikisessä Wikipediassa, joten hän on levykevandaaliakin aktiivisempi henkilö. Asdf-vandalismi voi ottaa paikan missä tahansa, oikeastaan vaikka Samulilin keskustelusivulla. Tällöin kysymyksessä on myös käyttäjän keskustelusivun sotkeminen.
 6. Tyhjentely. Ihan hauskaa ajanvietettä. Mielenkiintoista on vaikkapa eri vuorokaudenaikoina kokeilla, miten nopeasti banni tulee. Kuinka monta sivua ehdit tyhjentää? Jos hyökkäät vaikka yöaikaan, voit ehtiä hyvinkin tyhjentää kymmeniä tai satoja sivuja. Tätä tarkoitusta varten on mahdollista myös ohjelmoida botti, vaikka tästä ei saakaan samanlaista nautinnon tunnetta kuin käsin tyhjentelystä. Wikipedian sisarprojekteilla on heikko valvonta, ja niinpä esimerkiksi Wikisanakirjassa on hyvin mahdollista tyhjentää satoja sivuja ennen kuin ylläpitäjä saapuu. Jotkut n00bit luulevat, että sivun voi poistaa tyhjentämällä. Nämä n00bit ovat yhteiskunnan hylkiöitä eivätkä ammattivandaalit ota heitä vakavasti.
 7. Roska-artikkeli. Luo uusi artikkeli, jonka sisältö on "auidlsguilasdufasukdlgfujadhkfkjls". Monet nuoret vandaalit aloittavat uransa roska-artikkelien kirjoittajina.
  Kielivandalismi on harvinaisempi vandalisminmuoto vaikeutensa takia: siihen kuuluu esim. ranskankielisten artikkelien kirjoittaminen suomenkieliseen Wikipediaan.
 8. Roska-artikkelin tyhjentäminen. Monesti uusi vandaali säikähtää huomattuaan, että hänen roska-artikkelinsa tosiaan lähetettiin Wikipediaan. Tällöin tämä lapsukainen kauhun vallassa tyhjentää sivun välttyäkseen ylläpitäjien holokaustiselta vimmalta. Ylläpitäjät voivat bannata, mutta pahin rangaistus on vasta edessä eikä sitä voi paeta.
 9. Harkittu roska-artikkeli. Ero roska-artikkeliin on sama kuin sotkemisen ja harkitun sotkemisen välillä. Siinä missä roska-artikkelin sisältö on "adlkjguadugjklsdjlkfaljkslhf", harkittu roska-artikkeli sisältää tekstiä, joka tarkoittaa jotakin. Lähin vertailukohta Hikipediassa lienee tyhmäily.
 10. Harkitun roska-artikkelin tyhjentäminen. Yksinkertaista.
 11. Ei-merkittävä artikkeli. Luo artikkeli omasta hevosestasi. Tämä vituttaa kokeneempia käyttäjiä ja sinut leimataan n00biksi. Lähin vertailukohta Hikipediassa turhuus.
 12. Ei-merkittävän artikkelin tyhjentäminen. Tämän ymmärtää tyhmempikin.
 13. Vitsiartikkeli. Luo täysin käsittämätöntä paskaa. Jos hengentuotteesi siirretään "Huonoihin vitseihin ja muuhun höpöhöpöön" tai Hikipediaan, olet onnistunut vandaalina! Vitsiartikkeli on myös eräänlainen roska-artikkeli. Alan pioneeri on 2004 bannattu Aleksis Q. Kivi.
 14. Vitsiartikkelin tyhjentäminen. Luo edellä kuvatun kaltainen ja tyhjennä se. Lue lisää kohdasta "roska-artikkelin tyhjentäminen".
 15. Vieraskielinen artikkeli. Kirjoita artikkeli portugaliksi tai miksei vaikka latviaksi. Muuta olemassaoleva suomenkielinen artikkeli puolankieliseksi. Käännä suositeltu sivu englanniksi.
 16. Vieraskielisen artikkelin tyhjentäminen. Jepujep.
 17. Plärääminen. Muokkaa artikkelia edestakaisin, välillä lisäten asiattomuuksia. Muokkaa artikkelia niin tiheään, että muut eivät voi palauttaa muutoksiasi. Aiheuta päällekkäinen muokkaus. Erittäin haitallinen vandalismin muoto.
 18. Spämmi. Mainoslinkkien lisäily. Yleensä ei hauska vandalismin muoto. Kuitenkin, jos lisäät sivulle Italia linkit http://www.asdf.com ja http://www.servu.com saattaa ylläpitäjä olla hieman hämillään. Kannattaa kokeilla.
 19. Keskustelusivun sotkeminen. Lisää pitkälliseen väittelyyn oma kommenttisi, jonka sisältö on jota kuinkin seuraavanlainen: hilirimpsis, pulipuli, pim pom, böö. Allekirjoita viestisi. Jos joku poistaa kommenttisi, syytä tätä vandalismista ja ryhdy vandaaliksi.
 20. Käyttäjän keskustelusivun sotkeminen. Lisää käyttäjän keskustelusivulle kommentti "asöjkdgöjkasöjgkda".
 21. Asiallinen artikkeli. Ylikuormita palvelinta kirjoittamalla mahdollisimman paljon asiallisia artikkeleita. Näin Wikipedia tuhoutuu. Erittäin salakavalaa ja vaikeasti havaittavaa vandalismia. Kukaan ei tiettävästi ole vielä joutunut estetyksi asiallisen artikkelin kirjoittamisesta Wikipediaan. Ilman pyrkimystä ylikuormittaa palvelin asiallisen artikkelin kirjoittaminen ei ole vandalismia. Varsinkin uudelleenohjaussivut rasittavat palvelimia, joten luo sellaisia mahdollisimman paljon.
 22. Pitkä asiallinen artikkeli. Tee artikkelista yleensäkin liian pitkä ja sen takia hidas. Älä tee siihen selkeästi eri asioista kertovia väliotsikoita, koska silloin sen jakaminen eri artikkeleiksi olisi helpompaa muille.
 23. Asiallinen mergismivandalismi. Yhdistä toisiinsa liittyviä sivuja yhä uudelleen ja uudelleen yhdeksi hitaasti toimivaksi kokonaisuudeksi. Esitä pakkomielteistä kiihkoilijaa.
 24. Asiallinen vandalismi. Erittäin salakavalaa vandalismia, mm. IP-osoitteella 84.251.153.66 ja muilla osoitteilla muokanneen henkilön toimintaa. Kirjoita pitkä artikkeli, mutta muotoile se niin surkeasti, että sen korjaamiseen menee enemmän aikaa kuin perinteisen vandalismin siivoamiseen. Tällainen vandalismi vituttaa ja turhauttaa asiallisia käyttäjiä. Suotavaa on tämän lomassa toteuttaa pieni nimityhmäily. Siinä tapauksessa, että olisit kirjoittamassa artikkelia Urho Kekkosesta, tee se nimelle "Urho kekkosen" esimerkki, jotta asiallinen, vandalismia torjuva käyttäjä saa nähdä vielä enemmän vaivaa :D! Muista, että tällainen artikkeli ei saa sisältää ainuttakaan linkkiä muualle, siinä ei saa olla luokkia, lihavointia eikä muutakaan tärkeitä tyyliseikkoja. Mitä enemmän vaivaa muille jää, sitä paremmin olet tavoitteessasi onnistunut.
 25. Asiallinen sotkeminen. Kirjoita suositeltuun sivuun pitkä pätkä muotoilematonta, heikkotasoista tekstiä. Varmista, että lisäys kuitenkin pitää paikkansa, jolloin sitä ei voi poistaa vaan se pitää korjata, mikä toki syö ylläpitäjien voimavaroja. Mitä pitempi teksti, sen parempi.
 26. Minityngän vandalistinen kirjoittaminen. Eräs edellä kuvatun asiallisen vandalismin muodoista, monesti täysin sama asia. Kirjoita mahdollisimman heikkotasoisia minitynkiä, joista puuttuvat linkit, muotoilut ja muu. Koeta käyttää myös mahdollisimman huonoa suomea. Missään nimessä et saa muistaa käyttää isoja alkukirjaimia saati pisteen jälkeen väliä. Unohda kaikki suomen oikeinkirjoitussäännöt! Vaihtoehtoisesti voit aloittaa myös jokaisen sanan isolla alkukirjaimella. Tämä taatusti turhauttaa muita. Jos joku pyytää sinua lopettamaan tällaisten rääpäleartikkelien kirjoittamisen, älä ota siitä kuuleviin korviisi. Wikipedian virallisissa säännöissä tätä ei pidetä vandalismina, joten siitä ei varmastikaan tule bannia. Kannattaa kokeilla.
 27. Tuoreiden muutosten tukkiminen. Tee 500 pientä muutosta peräkkäin, jotta tuoreet muutokset tukkiutuu. Näin vandalismin havaitseminen hankaloituu.
 28. Tuoreiden muutosten tukkiminen oman vandalismin havaitsemisen hankaloittamiseksi. Yksinkertaista. Tuki tuoreet muutokset, jotta vandalismiasi ei havaita eikä poisteta!
 29. Hourailu. Kirjoita keskustelusivulle pitkä muotoilematon paasaus joko kokonaan capslockilla tai muuten vaan täysin idioottimaisesti ja vaikeaselkoisesti. Tekstin olisi hyvä sisältää uskonnollista propagandaa tai tähän verrattavissa olevaa paskaa.
 30. Kirjoitusvirhe. Yksinkertaista. Lisää artikkeliin "typo". Vandalismia vain, jos kirjoitusvirhe on tahallinen. Vahingossa tehty kirjoitusvirhe ei ole vandalismia. Jos olet siis aloitteleva vandaali ja "syyllistynyt" vahingossa kirjoitusvirheeseen, haista paska.
 31. Kielivirhe. Vielä vakavampi. Lisää artikkeliin vandalismitarkoituksessa kielioppivirhe.
 32. Muotoiluvirhe. Lisää artikkeliin tarkoituksella, vandalismi mielessäsi muotoiluvirhe. Menee helpommin n00biuden piikkiin kuin kaksi edellistä.
 33. Muotoiluvirheistä piittaamattomuus ja tahatonta osaamattomuutta seuraava tahallinen yrityksen puute. Älä edes yritä muotoilla, jos et osaa. Mutta aina voit teeskennellä, että muotoilisit kyllä oikein, jos vain osaisit, ja että yrität parhaasi.
 34. Julkinen kehotus vandalismiin. Mene vaikkapa huippusuosittuun Suomi24-chattiin ja värvää vandaaleita Wikipediaan. Tämä on ainoa Wikipedia-vandalismin muoto, jota voi harjoittaa Wikipedian ulkopuolella. Voit ehdottaa vandaalihyökkäystä myös Wikipedian kahvihuoneessa, jolloin tämä vandalismin muoto luonnollisesti tapahtuu Wikipediassa.
 35. Kehotus muokkaamatta jättämiseen. Sano, että Wikipedia on out ja paska juttu. Kannusta ihmisiä olemaan korjaamatta vandalismia.
 36. Trollaus, esimerkiksi Asterix*in toiminta. Tätä on vaikea ja turha selittää, kaikkihan tietävät, mikä trolli on. Tee jotain helvetin typerää ja argumentoi kantasi puolesta helvetin typerin perustein. Uhkaa MikkoM:ää rikosilmoituksella, kun tämä on estänyt levykevandaalin ikuisesti. Herätä tahallasi negatiivista huomiota. Vittuile muille. Lähetä jonkun keskustelusivulle täysin käsittämätön hänen yksityiselämäänsä koskeva kysymys tahi kommentti.
 37. Äänestysvandalismi. Ehdota 14 muokkausta tehnyttä n00bia tai Auru Aroa ylläpitäjäksi. Muista olla kysymättä Auru Arolta itseltään lupaa. Aseta Rovaniemeä käsittelevä artikkeli poistoäänestyksen kohteeksi. Ehdota Tbonen käyttäjäsivua suositelluksi sivuksi. Äänestä tahallasi väärin. Äänestyksen manipulointikin on tavallaan äänestysvandalismia.
 38. Keskustelujen levittäminen, kun nyt Auru Arosta puhuttiin. Eli kopioi kokonaisia viestejä vastatessasi niihin jossain muualla kuin minne ne on lähetetty. Aro tosin ei välttämättä ole vandaalimielinen, vaan tekee tätä kovakalloista vähä-älyisyyttään.
 39. Äänestyksen manipulointivandalismi. Poista vastakkaista mielipidettä edustavien ääniä sumeilematta tai siirrä heidän ääniään toisen otsikon alle. Käytä sock puppetia. Väärennä käyttäjien allekirjoituksia, muuta heidän ääniään, arkistoi äänestys ennen sen päättymistä luullen, ettei kukaan huomaakaan!
 40. Sock puppet. Manipuloi äänestystä toisen tunnuksen avulla. Anna olettaa, että älyttömällä näkökannallasi on enemmän kannatusta kuin sillä todellisuudessa onkaan.
 41. Asiallinen sock puppettejen käyttö. Älä vandalisoi äläkä manipuloi äänestyksiä. "Unohda" vain malline "altteri"!
 42. Inklusionismi. Osallistu kaikkiin käynnissä oleviin poistoäänestyksiin. Äänestä jokaisen kohdalla säilytystä, olipa aihe mitä paskaa hyvänsä.
 43. Arkistoituihin äänestyksiin osallistuminen. Äänestä vaikka vuoden vanhassa äänestyksessä. Tuotat muille ylimääräistä työtä.
 44. Papukaijamerkkivandalismi. Anna n00bille tai avoimen vandaalimieliselle käyttäjälle papukaijamerkki tai muu tähän verrattavissa oleva suosionosoitus.
 45. Muu palkintovandalismi.
 46. Wikipedian ulkopuolinen palkinnonjako. Kaiva Levykevandaalin henkilötiedot esiin ja (mikäli mahdollista) anna tälle Finlandia-palkinto.
 47. Mustamaalaus. Väitä, että Jniemenmaa on luovuttanut huippusalaisia osoitepaljastintietoja Samulilille :O!
 48. Vandaalibotti. Aivan erityinen vandalismin muoto. Vandaalibotin käyttö ei ole vandaalien keskuudessa suosittua, sillä siitä ei saa sitä samaa taivaallista nautintoa kuin minkä käsin vandalisointi voi Sinulle parhaimmillaan tarjota. Vandaalibotilla voi tyhjentää sivuja, lisätä sivuille asiattomuuksia tai sopimattomia linkkejä. Tietyissä piireissä, mm. Elisa-vandaalien tilaisuuksissa, vandaalibotista käytetään nimitystä siprustin ja sen käyttäjästä nimitystä lohmu. Vandaalien kokouksessa kaverilta voidaankin kysyä: "OOKKO NÄ LOHMU??" Jos aloitteleva vandaali haluaa, että kokenut, taidokas vandaali ohjelmoi tälle botin vandalistisia tarkoitusperiä varten, saattaa hän kysyä: "Paljon siprustin maksaa?" Elisa-vandaalit pyörittivät Helsingissä pitkään liikeyritystä, jossa kokeneet konkarit ohjelmoivat rahaa vastaan vähemmän kokeneille vandaaleille vandaalibotteja. Tämä liike kuitenkin suljettiin KRP:n päätöksellä 1. joulukuuta 2005. Vandaalibotin käyttö tekemisestä puhumattakaan vaatii tiettyä osaamista ja sitä tulee harjoitella! Jos joudut tämän tyyppisestä vandalismista oikeuden eteen, voit selittää tuomarille, ettet se ollut sinä vaan sinun bottisi. Samaten, jos epäillään, että olet jyrännyt kännissä ihmisten ylitse ja sinua syytetään kuolemantuottamuksesta, voit selittää, ettet se ollut sinä vaan sinun autosi xD!
  Vandalisoidut kuvat huomataan WikiMedia Commonsissa pelottavan nopeasti.
 49. Spämmibotti. Liittyy edelliseen.
 50. Käytäntöjen tarkoituksellinen rikkominen. Syyllisty henkilökohtaiseen hyökkäykseen, vaikka tiedät, että se on kiellettyä. Älä allekirjoita, vaikka pitäisi. Älä osoita kiinnostusta muiden huomautuksia kohtaan. Kirjoita artikkeliin mielipide. Sock puppetien käyttö voi olla paitsi oma rikosnimikkeensä myös tämän säädöksen piiriin kuuluva vandalismin muoto.
 51. Neutraaliusrikkomus. Muokkaa artikkelia vaivihkaisesti niin, että se vastaa paremmin sinun näkemyksiäsi asiain laidasta. Poista omaa mielipidettäsi vastustavat näkökannat. Jos muokkauksesi palautetaan, ryhdy vandaaliksi. Sisältyy osana edelliseen pykälään.
 52. Henkilökohtainen hyökkäys, niin ikään käytäntöjen tarkoituksellista rikkomista.
 53. Allekirjoittamattajättäminen. Älä ikinä allekirjoita viestejäsi. Myös käytäntöjen tarkoituksellista rikkomista.
 54. Tekijänoikeusrikkomus. Kopioi Wikipediaan tekstiä kirjoista tai netistä. Mitä pitkäjänteisempää, järjestäytynempää ja laajempaa tekijänoikeusrikkomusten harjoittaminen on, sitä arvostetummaksi vandaaliksi lopulta todennäköisesti nouset.
 55. Kommenttien sisentämättä jättäminen. Älä sisennä kommentteja, kuten en tee minäkään, tämän lauseen kirjoittaja! Se on turhaa ja näyttää saatanan rumalta.
 56. Bannin kiertäminen. Vaihda IP! Myös käytäntöjen tarkoituksellista rikkomista.
 57. Eston kiertäminen erittäin luonnollisella tavalla. Lievimpiä rikoksia ikinä. Erittäin moni syyllistyy tähän. Jos olet esimerkiksi 15-vuotias teinipeelo ja hankit itsellesi ikuisuuseston muuten kuin epäasiallisen käyttäjänimen perusteella, ja sitten aikuisena muokkaat toiselta IP-osoitteelta hyviä muokkauksia, syyllistyt eston kiertämiseen.
 58. Eston kiertäminen yliluonnollisella tavalla. Kierrä estoa maagisen estonkiertorituaalin, rukouksen tms. avulla. Näin et ainoastaan kierrä estoa, vaan haastat koko Wikipedian pohjana olevan rationaalisen maailmankuvan!
 59. Avoin välityspalvelin. Käytä avointa välityspalvelinta. Voi olla myös bannin kiertämistä. Avoimet välityspalvelimet on kaikkien tosi hardcorevandaalien juttu. Kukaan urallaan etenemään pyrkivä, itseään kunnioittava vandaali ei muokkaa kotikoneeltaan omalla IP:llään. Käytä siis avointa välityspalvelinta. Sellaisia löytyy mm. Anonymouse.orgista. Jos käytät julkista konetta valvomattomassa paikassa, tämä ei ole välttämätöntä, vaikka Hikipedia sitä suosittelee. Avoimen välityspalvelimen käytön aloittamisesta etsi tietoa Googlesta. Se on hyvin yksinkertaista eikä vaadi juuri tietotekniikan asiantuntemusta kuten ei vandalismi yleensäkään. Avoimen välityspalvelimen käyttö on Wikipediassa ehdottomasti kielletty.
 60. Roskitus. Merkitse asiallisia artikkeleita tahi jopa käyttäjä- ja keskustelusivuja roskiksi.
 61. Tiedon vääristely. Monille erittäin vittumainen vandalismin muoto. Voit vääristellä vaikka henkilöiden elinvuosia tai nimiä. Vääristely on vaikeampi havaita, sillä tiedon tarkistus ei välttämättä ole helppoa. Kannattaa siis valita kohteeksi artikkeli, jonka käsittelemää aihetta harva tuntee.
 62. Asiavirhe. Lisää artikkeliin räikeä asiavirhe. Vandalismia vain tahallisesti tehtynä.
 63. Tiedon poisto. Poista asiallinen lause tai kappale. Jos sinua varoitetaan vandalismista, väitä, että lause oli selvästi propagandistinen / virheellinen / puolueellinen.
 64. Muotoilun poisto. Sama kuin edellä, mutta poisto kohtuu vaikka sisäiseen linkkiin.
 65. Vandalistinen palautus. Palauta jonkun käyttäjän asialliset muokkaukset. Älä edes yritä perustella toimiasi. Jatka palautusta, kunnes saat varoituksen ja eston muokkaussodasta.
 66. Riidanhaasto. Etsi käyttäjän herkkä kohta ja mene vittuilemaan tämän keskustelusivulle. Käynnistä muokkaussota jostain täysin mitättömästä asiasta, joka sinua ei oikeasti edes kiinnosta. Jos vaikutat jäävän alakynteen, sock puppetit peliin.
 67. Käyttäjäsivun vandalisointi. Toisen käyttäjäsivun tuhoaminen.
 68. Kuvavandalismi. Asiattomien kuvien lataaminen. Peniksen kuvan lisääminen toisen keskustelusivulle.
 69. Mallinevandalismi. Kirjoita tynkämallineeseen "asdluiflhdsau". Merkitse Imatraa käsittelevä artikkeli roskaksi.
 70. Siirtovandalismi. Siirrä sivu Windows XP nimelle "auidsglasdluigaslud".
 71. Uudelleenohjaus- ja yhdistysvandalismi. Tee nimeltä "asdupofugaudsf" uudelleenohjaus sivulle ihminen. Yhdistä sivut omena ja Kanada tekemällä artikkeli Omena ja Kanada ja uudelleenohjaamalla artikkelit "omena" ja "Kanada" sinne.
 72. Yhteenvetovandalismi. Tee asiallinen tahi asiaton muokkaus ja kirjoita sen yhteenvedoksi "asdkjgfdsaöijgfaöjiosfödasöjilföjiosaöjilfsaö" tai "SAMULILI ON PEELO". Jos olet vandalisoinut artikkelin, kannattaa merkitä yhteenvetokenttään vaikka "typo" tai "wiki".
 73. Yhteenvedon pois jättäminen. Tee se vandalistisesti hekotellen.
 74. Levykevandalismi, ks. Levykevandaali. Aivan erityinen uudelleenohjaus- ja yhdistysvandalismin muoto. Levykevandalismi on erittäin pelätty vandalismin muoto. Se johtaa välittömästi estoon. Jos et tiedä, mitä levykevandalismi käytännössä on, ota mallia tästä. Tämän jälkeen muutat erinäisiä artikkeleita uudelleenohjauksiksi levykkeeseen. Ainakin CD-levy, DVD, reikäkortti, C-kasetti, kivi, ihminen, paperi, aivot ja Windows XP. Levykevandalismiin sisältyvät myös ullavandalismi ja erinäiset muut levykevandaalin peeloilut. Näistä tarkemmin alla.
 75. Ullavandalismi.
 76. Finnet-vandalismi. Luo artikkeli Finnet-puhelinyhtiöstä. Lisää siihen linkki sivulta Finnet. Saat bannin :D.
 77. Leena Kaskela -vandalismi. Väitä, että Leena Kaskela ei ole eläkkeellä.
 78. Atsovärivandalismi. Väitä, että atsovärit aiheuttavat syöpää.
 79. Aku Ankka -vandalismi. Väitä, että Aku Ankan taskukirjat on suunnattu pikkulapsille tai vaihtoehtoisesti, että niiden ikäraja on raa'an väkivallan vuoksi K-12. Onhan se aika pelottavaa, kun Karhukopla yrittää ryöstää Roopen rahat; Levykevandaali on jo 18-vuotias, ja häntä pelottaa vieläkin.
 80. Levykevandaalijulistus. Sano jonkun keskustelusivulla olen levykevandaali.
 81. Levykevandalisoituminen.
 82. Levykevandaalin bannaamatta jättäminen. Ylläpitäjä, jonka silmät todistavat levykevandalismin, mutta joka ei bannaa, syyllistyy aivan erityiseen vandalismin muotoon nimeltään levykevandaalin bannaamatta jättäminen.
 83. Vandaaliksi ryhtyminen. Ryhdy tietoisesti vandaaliksi.
 84. Vandaaliksi muuttuminen. Sinä ennen asiallinen käyttäjä, ryhdy hetken mielijohteesta vandaaliksi... mahdollisesti kännissä?
 85. Pakkoruotsivandalismi. Hyväksyttiin erilliseksi vandalismin muodokseen 6. marraskuuta 2006. Yhtä hyvin kuin levykevandalismi on lähinnä levykevandaalin aikaansaannos, on pakkoruotsivandalismi ennen kaikkea Asterix*-nimimerkin heiniä! Keskeisin elementti on tämän asiallisen tekstin lisääminen pakkoruotsia käsittelevään artikkeliin.
 86. Kommenttien vandalisointi. Vandalisoi toisten kommentteja. Korvaa Jniemenmaan asiallinen kannanotto erittäin törkeällä ja epäasiallisella herjalla. Jos käy oikein hyvä tuuri, voi olla, että joku noviisi ehtii lukea vandalisoidun kommentin ja saa hyvän kuvan Wikipedian ylläpidosta!
 87. Keskustelusivun tyhjennys. Tyhjennä oma keskustelusivusi. Poista varoitukset vandalismista ja muu turha sälä. Olet saava tuta ylläpitäjän holokaustisen raivon!
 88. Keskustelusivun piilotus. Sama kuin yllä, mutta laita osia keskustelusivustasi, esimerkiksi varoitukset vandalismista, merkkien <!-- --> sisään. Jos käyttäjätunnuksesi on ylittänyt edes jonkinlaisen naamarajan ja piilotettu osio on lisätty jo jonkin aikaa sitten eikä siinä ole keskusteltu aikoihin, ei kukaan luultavasti tule huomaamaan mitään. Erityisen hauskaa arkistoinnin yhteydessä.
 89. Käyttäjänimivandalismi. Rekisteröi sopimaton käyttäjänimi ja käytä sitä. Rekisteröi ylläpitäjää harhaanjohtavasti muistuttava käyttäjätunnus ja vandalisoi sivuja, jotta joku luulee ylläpitäjän tulleen hulluksi.
 90. Vandalismista ja rikkomuksista syyttäminen. Syytä Joonasl:ää henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, kun tämä on vastustanut jonkun ylläpitäjyyttä perustein "ei vielä". Lähetä asiallisten käyttäjien ja ylläpitäjien keskustelusivuille totaalisen turhia ja perustelemattomia vandalismivaroituksia. Tämä vandalismin muoto hämmentää useimpia wikipedistejä, mutta on melko harvinainen ja usein se tehdään ilman vandalistisia tarkoitusperiä.
 91. Vandalismin kieltäminen. Sotke artikkeli. Väitä, että nukahdit näppäimistölle ja se aiheutti sotkun. Tämä on helvetin ovelaa, ja mikä parasta, tätä vandalismin muotoa voivat harjoittaa myös kokeneet käyttäjät omilla käyttäjätunnuksillaan ilman, että menettävät mainettaan! Muistetaanpa myöskin tapaus, jossa MiPe oli tyhjentänyt eräitä sivuja. Tällöin hän väitti, että hän oli ollut "toisaalla", kun hänen pikkuveljensä oli yllättäen syöksynyt koneelle ja sotkenut Wikipediaa MiPen käyttäjätunnuksella. Epätodennäköistä. Voit seurata MiPen esimerkkiä, milloin haluat! Sysää syy vain pikkuveljesi niskoille. Sillä lailla! Myöhemmissä tutkimuksissa on osoitettu, että MiPellä saattaa olla jos jonkinmoisia vandalistisia taipumuksia.
 92. Asiaton luokkakuvaus. Luo uusi luokka ja kirjoita sen kuvaukseksi vittu, otsikko kertoo kaiken tai asdlkjfjhdsajklsdajk. Jos luokan nimi on asiallinen, monikaan ei välttämättä tarkista sen sisältöä. Hauskuus alkaa sitten, kun uusi käyttäjä tulee etsimään tietoa tietyn aihepiirin käsitteistä... tämä on hauska, mutta valitettavan harvinainen vandalismin muoto.
 93. Yleinen luokkavandalismi. Lisää Samulilin käyttäjäsivu luokkaan "Venäjä".
 94. Feikkihaistattelut. Kirjoita käyttäjän keskustelusivulle jotain oikein törkeää ("haista vittu") toisen käyttäjän allekirjoituksella. Tämä on merkki siitä, että vandaali on todella hyvin, hyvin pahantahtoinen ja pitää välittömästi eliminoida. Haistattelu on paras laittaa aivan kokemattoman keltanokan sivulle: näin tämä ei välttämättä huomaa tarkistaa keskustelusivunsa historiaa eikä tuoreita muutoksia. Kokeneempi käyttäjä näin luultavasti tekisi. Tarkkaile vaikka uusien rekisteröityneiden käyttäjien lokia. Väärennetyn allekirjoituksen on paras viitata johonkin arvostettuun käyttäjään, mieluiten ylläpitäjään. Haistatteluja on nähty mm. Mikko Paanasen, ML:n ja Linnean nimillä. Voit vain arvata, mitä noviisi haistattelun saatuaan tekee... tämä on helvetin hauska vandalismin muoto!
 95. Allekirjoituksen väärentäminen muuhun tarkoitukseen. Kirjoita viesti jonkun toisen nimellä. Muuta Samulilin allekirjoitus omaksesi. Esiinny MikkoM:nä.
 96. Toisena esiintyminen. Esiinny jonain muuna, mahdollisesti julkisuuden henkilönä.
 97. Virheidentiteetti. Keksi itsellesi identiteetti, jolla ei ole mitään siteitä todellisuuteen. Kerro itsestäsi käyttäjäsivulla asioita, jotka eivät missään nimessä pidä paikkaansa.
 98. Yhdistetty virheidentiteetti ja sukkanukkeilu. Luo itsellesi monta, monta persoonaa.
 99. Vandalismitapojen yhdistäminen ja näin uusien vandalisointitapojen keksiminen.
 100. Törkeä vittuilu. Ylläpitäjään kohdistuva vittuilu.
 101. Vandalismin yritys. Syyllistyt vandalismin yritykseen, kun äitisi vetää töpselit seinästä juuri silloin, kun olet vandalisoimassa Wikipediaa.
 102. Vandalismin levitys. Levittele kaduilla lappusia, jotka sisältävät vaikkapa tervetulotoivotuksia Elisa-vandaalien vuosikokoukseen.
 103. Vandalismiin kehotus. Pyydä kaveriasi vandalisoimaan Wikipediaa.
 104. Avunanto vandalismiin. Luovuta tietokone käyttöön henkilölle, joka todennäköisesti on liikkeellä vandalistisin tarkoitusperin.
 105. Vandalismista ilmoittamattomuus. Syyllistyt tähän, jos tiedät, että joku aikoo vandalisoida Wikipediaa, mutta et ilmoita ylläpidolle tai Suomen poliisivoimille!
 106. Vandalismilla uhkailu. "Vittu mä vandalisoin koht tän koko Wikipedian!"
 107. Vandalismin suunnittelu. Organisoi vandaalihyökkäys.
 108. Hakkerointi. Erittäin harvinainen, mutta kunnioitettava vandalismin muoto. Hakkerointia on salasanan hakkeroinnin lisäksi mm. tekstin muuttaminen vihreäksi, allekirjoituksen väärentäminen, viruksen kätkeminen johonkin artikkeliin, etusivun muokkaaminen ja muokkaaminen estosta huolimatta. Hakkerointi on taikuutta.
 109. Hakkerointiohjelman käyttö. Hakkeroinnin toteuttaminen ohjelmalla. Ei niin kunnioitettavaa kuin käsin hakkerointi!
 110. Krakkerointi. Wikimedian palvelimien kaataminen xO!
 111. Tunnuksen luvaton käyttöönotto. Toisen tunnuksen varastaminen ja käyttäminen mahdollisesti vandalistisiin tarkoitusperiin. Saattaa tapahtua hakkerointiohjelmalla, jolloin ollaankin syyllistytty kahteen vandalismin muotoon yhdellä iskulla. "Hakkerointiohjelman käyttö" ja "tunnuksen luvaton käyttöönotto". Ammattivandaalin rikosnimikkeitä. Tunnuksen voi ottaa luvatta käyttöön myös arvaamalla salasanan - sekin hakkerointia - mutta tämä onnistuu vain, mikäli joku onneton n00b on mennyt valitsemaan itselleen liian helposti arvattavan salasanan. Useimmissa tapauksissa vandaali joutuu turvautumaan hakkerointiohjelmaan. Kysymyksessä on kiistatta harvinainen, mutta tietyissä piireissä erittäin pelätty vandalismin muoto. Erityisen törkeä tunnuksen luvaton käyttöönotto on ylläpitäjän tunnuksen varastaminen ja käyttö Wikipedian tuhoamiseen. Englanninkielisessä Wikipediassa tunnetaan joitakin tapauksia.
 112. Tunnuksen harkittu luvaton käyttöönotto. Laitonta toimintaa. Hikipedia ei suosittele. Tunnuksen harkittu luvaton käyttöönotto merkitsee sitä, että vandaali menee rekisteröityneiden käyttäjien listan sivulle ja yrittää arvata jokaisen käyttäjän salasanan. Jo tämän yritys on rikos. Kysymyksessä lienee vandalismin röyhkeimpiä muotoja.
 113. Salasanan muuttaminen. Vandaali murtaa salasanan ja muuttaa sen. Erittäin tuhoisa vandalismin muoto!
 114. Salasanan kertominen. Oman salasanan julistaminen.
 115. Ylläpitäjän oikeuksien väärinkäyttö vandalistisiin tarkoitusperiin. Estä asiallinen käyttäjä ilman syytä. Tuhoa suositeltu sivu ilman syytä. Suojaa aloittamasi artikkeli, jota kukaan - paitsi sinä suojauksen tehdessäsi - ei ole vandalisoinut. Poista levykevandaalin esto perusteella, että kysymyksessä on Hyvä Ihminen. Palauta jonkun muun poistama paskasivu. Tällainen oikeuksien väärinkäyttö on äärimmäisen harvinaista, mutta ei kumottavissa. Byrokraatti ei voi poistaa ylläpitäjän oikeuksia. Oikeuksiaan väärinkäyttävä ylläpitäjä voidaan bannata, mutta hän voi myös poistaa banninsa. Kyseessä on äärimmäisen haitallinen ja salakavala vandalismin muoto.
 116. Idioottimaiset estot. Ei varsinaisesti oikeuksien väärinkäyttöä, vaan tyhmäilyä ja eräs vandalismin muoto sekin. Anna ensikertalaiselle vandaalille kuuden minuutin, kahden sekunnin ja puolentoista nanosekunnin esto. Estä vaikkapa julkinen, kunnan IP yhdeksäksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi. Naura koneeltasi paskaista naurua. Anna henkilökohtaisesta hyökkäyksestä sekunnin tai minuutin esto.
 117. Byrokraatin oikeuksien väärinkäyttö. Tee 10-vuotiaasta n00bista ylläpitäjä, vaikka mitään äänestystä ei oltaisikaan käyty! Nimeä Kouluhain käyttäjätunnus uudelleen Vandaali Synkeämieleksi. Anna ML:lle bottimerkintä. Suomalaiswikissä on ainoastaan 3 aktiivista byrokraattia, joten tällaiset vandalisoinnit jäävät monesti jopa kokonaan kumoamatta :D.
 118. Osoitepaljastimen väärinkäyttö. Käytä osoitepaljastintoimintaa ilman syytä.
 119. Asiaton vittuilu. Loukkaa jotakuta ilman syytä.
 120. Palkkavandalismi. Maksa isoäidillesi sata euroa siitä, että tämä kirjoittaa ylläpitäjän käyttäjäsivulle "aulcgöuaösduguöadsöjajf".
 121. Hullu vandalismi. Maksa lähiomaisellesi yli satatuhatta euroa siitä, että tämä kirjoittaa Jetmanin käyttäjäsivulle "asudgasdgadlsjfaalskdfklu". Tässä vandalismin muodossa ei ole järkeä eikä siihen kukaan täysjärkinen sorru.
 122. Piittaamattomuus. Älä välitä ylläpitäjien varoituksista.
 123. Vandalismin jatkaminen. Katso tuoreita muutoksia. Näe, kuinka joku on juuri vandalisoinut Britney Spearsia käsittelevän artikkelin. Sotke artikkelia lisää. Parhaassa tapauksessa sivu palautetaan lopulta väärään versioon xD! Sinun vandalisointisi poistetaan, mutta edellisen jäävät. Onneksi olkoon.
 124. Useilla tunnuksilla vandalisointi. Vandalisoi kahdellatoista tunnuksella yhtä aikaan. Jälkiesi korjaaminen tulee tuottamaan tuskaa.
 125. Joukko- alko massavandalismi. Keskittykää porukalla (suositus yli 12 henkeä) vandalisoimaan yhtä tai kahta eri artikkelia. Jälkien korjaaminen äärimmäisen työlästä. Hikipedia suosittelee.
 126. Uuden artikkelin vandalisointi. Etsi uusi artikkeli vaikka tuoreiden muutosten luettelosta.
 127. Vandaalimielinen tervetulotoivotus. Toivota Hasdrubal tervetulleeksi Wikipediaan.
 128. Vandalismivaroitusten sijoittaminen väärin. Lähetä varoitus vandalismista ARTIKKELIN keskustelusivulle!
 129. Tuoreiden muutosten vandalisointi. Vandalisoi jokainen 500 tuoreimman muutoksen luettelosta löytyvä artikkeli ja sivu!
 130. Vandalismiin pakottaminen, kiristys. Jos satut olemaan Joonasl:n pomo, uhkaa tätä työpaikan menetyksellä, ellei hän suostu sotkemaan Wikipediaa!
 131. Häirikköviesti. Lähetä jonkun, vaikka ylläpitäjän keskustelusivulle älytöntä paskaa. Esimerkkejä on niin paljon, ettei niitä tässä ryhdytä sen erityisemmin luettelemaan. Muista, että viestin olisi syytä olla täysin Wikipediaan liittymätön.
 132. Kahvihuoneessa häiriköinti. Lähetä kahvihuoneeseen aiheeseen kuulumattomia sepustuksia. Unohda, että Wikipedia on tietosanakirja - toimi ikään kuin se olisi keskustelupalsta!
 133. Uudella tunnuksella äänestäminen. Osallistu vaikka viiteentoista äänestykseen uusilla tunnuksilla. Tämä tuottaa muille suurta haittaa, sillä äänen hylkääminen voi olla hyvinkin vaivalloista.
 134. Vandaalin ylistys. Ylistä käyttäjäsivullasi tai kahvihuoneessa levykevandaalia. Kerro, kuinka mahtava tyyppi hän on. Kehu hänet taivaisiin. Vandaalin ylistys on niin ikään se, jos lisäät käyttäjäsivullesi kuvan paperista ja kirjoitat kuvaukseksi "levyke".
 135. Vandalismista fantasiointi. Näe unta, jossa vandalisoit Wikipediaa. Tämä takaa sen, että olet todellakin mestarillinen vandaali - näet vandalismista jopa unta!
 136. Kunnianosoitus vandaalille. Kirjoita tällainen lista vandalismin muodoista. Mainosta sitä Mikko Paanasen keskustelusivulla. Sitä pidetään kunnianosoituksena vandaalille. Joskus vähän vaikea erottaa vandaalin ylistyksestä.
 137. Vandaaliksi julistautuminen eli avoin vandaalimielisyys. Kerro olevasi vandaali.
 138. Toisen julistaminen vandaaliksi. Julista Joonasl vandaaliksi.
 139. Vandaaliteon väheksyminen. Älä pidä vandalismia haudanvakavana asiana. Sano, että vandalismin torjunta on helppoa.
 140. Vandalisointiliigaan kuuluminen. Liity Elisa-vandaaleihin. Uuden säädöksen mukaan Wikipedian ylläpitäjä saa soluttautua vandaalijärjestöön syyllistymättä itse vandalismiin!
 141. Vandalisointiliigan pyörittäminen. Ylene Elisa-vandaalien johtokunnan jäseneksi.
 142. Vandalisointiliigan perustaminen. Perusta oma vandalisointiliigasi. Kun olet hankkinut vähintään viisi jäsentä, Elisa-vandaalit kirjaavat sen Suureen Wikipedian WandalisoitiLiigojen Indexiin SWWLI:hin.
 143. Vandalisointiliigan taloudellinen tukeminen. Muista Elisa-vandaaleita rahalahjoituksella.
 144. Elisa-vandaalien tilaisuuteen osallistuminen. Osallistu Elisa-vandaalien pikkujouluihin. Hauskaa on!
 145. Vandaalichat. Yhdy rupatteluun levykevandaalin kanssa. Vaikka mitä hauskaa voi ilmetä.
 146. Yleinen vandaalimielisyys. Puolustele vandaalien toimia, kerro, että heillä on ilmeisesti ollut ankea lapsuus. Anna vandaaliteot anteeksi. Ylläpito leimaa sinut vandaalimieliseksi ja näin olet syyllistynyt vandalismiin.
 147. Ajoittaisen vandalismin perustelu ns. alien hand eli Tohtori Outolempi -syndroomalla. Väitä, että olet joutunut aivopuoliskojen erotusleikkaukseen ja siksi toisella kädelläsi on oma, vandaalimielinen tahto.
 148. Ylläpitäjän toimien kritisointi. Välittömän bannin paikka.
 149. Eston pyyntö. Pyydä ylläpitäjältä itsellesi estoa!
 150. Vakavat rikokset. Tämä on vandalismin muodoista vakavimpia, eikä Hikipedia missään nimessä suosita sitä kenellekään. Tämä siksi, ettei saada syytettä vakaviin rikoksiin yllyttämisestä. Vakavat rikokset vandalismin muotona tarkoittavat lähinnä sitä, että vandaali kirjoittaa Wikipediaan esim. perättömän vaarailmoituksen, laittoman uhkauksen, törkeän kunnianloukkauksen, julkisen kehotuksen rikokseen tai vaikka yksityiselämää loukkaavaa tietoa. Jos syyllistyt vakavaan rikokseen, KRP voi sulkea Wikipedian, jos katsoo sen aiheelliseksi. TÄTÄ EMME SIIS SUOSITA, EMME TODELLAKAAN.
 151. Vakavaakin vakavammat rikokset. Henkirikos. Toteuttaminen ei mahdollista Wikipediassa. Ei tiedetä, miksi tämä alun perin sisällytettiin Wikipedian rikoslakiin.
 152. Vakavista vakavin rikos eli ylläpitäjän dissaaminen. Kirjoita Tbonen keskustelusivulle "VITUN CP-VAMMANE PAVIAANI". Tällä voi olla hyvin vakavat seuraamukset.
 153. Vandalismisyytöksen pakoilu. Hyvin teoreettinen. Lähinnä, jos sinua syytetään perustellusti vandalismista ja sinä väität, että se oli MikkoM.
 154. Hämäys. Tee vandalisointisi lomassa pari asiallista muutosta.
 155. Suuri hämäys. Rekisteröi tunnus. Muokkaa sillä täysin asiallisesti ja ongelmitta viisi kuukautta, kunnes yht'äkkiä "muutut" vandaaliksi. Ovelaa ;).
 156. Mahtava hämäys. Tee samoin kuin edellisessä, mutta koeta päästä käyttäjien suosioon ja hankkiudu ylläpitäjäksi. Sitten pystyt vandalisoimaan myös etusivua sekä poistamaan sivuja.
 157. Superhämäys. Jos olet jo päässyt byrokraatiksi, niin pystyt jopa siirtämään käyttäjätunnuksia sekä tekemään kavereistasi ylläpitäjiä. Kukaan Wikimedian Ylempi Taho ei pääse sitä sinulta sitten estämään. Ei pääse. Väittävät vain. Ota vaan urakaksesi tämä huoletta.
 158. Virkamiehen uhkailu mafialla. Jos ylläpitäjä estää sinut tai muuten "ei miellytä" sinua ja uhkaat lähettää hänen peräänsä mafiaan, syyllistyt virkamiehen uhkailuun mafialla. Tämän säännön rikkojan perään saatetaan lähettää mafia. Haudanvakava vandalismin muoto.
 159. Ylläpitäjän tappaminen. Yksiselitteisesti ylläpitäjän tappaminen. Syyte tulee murhasta. Onneksi tällainen on harvinaista, sillä ylläpitäjät harvoin julkaisevat henkilötietojaan.
 160. Julkinen kehotus ylläpitäjän tappamiseen. Syyte tulee tässäkin tapauksessa murhasta.
 161. Oman keskustelusivun arkistointi. Piilota ylläpitäjien lähettämät varoitukset vandalismista luomalla alasivun Keskustelu käyttäjästä:-/Arkisto ja tallentamalla kommentit sinne. Menee helpommin läpi kuin keskustelusivun tyhjentäminen.
 162. Ylläpitäjän muuttaminen vandaaliksi. Ylläpitäjä syyllistyy ylläpitäjän oikeuksien väärinkäyttö vandalistisiin tarkoitusperiin -nimiseen rikokseen poistaessaan asiallisen artikkelin. Mene sivulle Suomi ja korvaa sisältö sanalla "asdpouifiopasdipogpiuosadpifojspiodfpiajo" sekä roskamerkinnällä. Jos ylläpitäjä on tarpeeksi tyhmä, hän poistaa sivun ja syyllistyy vandalismiin. Näin olet tehnyt ylläpitäjästä vandaalin. Erittäin harvinainen vandalismin muoto. Ikävä kyllä tämä ei onnistu useinkaan, sillä monesti ylläpitäjä tarkistaa artikkelin historian.
 163. Ylläpitäjän lavastaminen vandaaliksi. Ikävä kyllä ei mahdollista. Kirjoita artikkeliin "apu8sdpg8uasåasdåfåaådsa037a38" ja muuta sen historiassa nimimerkkisi Tboneksi.
 164. Ylläpitäjän tai arvostetun käyttäjän IP:llä vandalisointi. Muutama käyttäjä voi Wikipediassa kyylätä toisten IP-osoitteita. Tällöin on pahimmillaan erittäin haitallista, jos vandalisoit Wikipediaa samasta IP:stä kuin vaikka joku Wikipedian ylläpitäjistä. Näin saat itsesi näyttämään ylläpitäjän sock puppetilta ja ylläpitäjä saa huonon maineen.
 165. Ylläpitäjän pyynnöstä kieltäytyminen. Yksinkertaista. Et noudata ylläpitäjän sinulle henkilökohtaisesti esittämää pyyntöä. Välittömän eston paikka.
 166. Ylläpitäjän dissaaminen. Majesteettirikos. Esimerkiksi ylläpitäjään kohdistuva henkilökohtainen hyökkäys.
 167. Itsensä nukuttaminen näppäimistölle. Odota, että nukahdat näppäimistölle, nukuta itsesi piikillä näppäimistölle taikka iske itseäsi kirveellä päähän niin, että tainnut näppäimistölle. Näin tulet sotkeneeksi Wikipediaa mukamas vahingossa, vaikka todellisuudessa olet valehtelija, huijari ja kavala vandaali. Onnittelumme!
 168. Hukuttautuminen vandalistisin tarkoitusperin. Jos tiedät, että tuolla merten syvyyksissä on uponnut laiva, jossa on kannettava tietokone ja siinä tietokoneessa sattumalta Wikipedia auki: hukuttaudu, jotta mätä ruumiisi jää mereen vellomaan ja saattaa postuumisti sotkea Wikipediaa.
 169. Kansainvälinen vandalismi. Harjoita vandalismia joka ikisessä Wikipediassa ja sen sisarprojekteissa. Jos olet vandalisoinut yli 300 projektia, saatat saada Elisa-vandaaleilta Kansainvälisen Vandaalin arvonimen!
 170. Vandalismin kumoamatta jättäminen. Näet vandalismia, mutta et palauta. Tämä osoittaa sinussa suurta vandaalimielisyyttä!
 171. Vandalismin hyväksyminen seulonnassa. Näet vandalismia, ja seulojan oikeuksilla käyt hyväksymässä kyseisen muokkauksen. Hyvällä tuurilla kukaan ei huomaa sen olevan vandalismia!
 172. Korjauksen tarpeessa olevien artikkelejen korjaaminen huonolla tavalla. Erittäin aikaavievä vandalismin muoto. Yksinkertaisesti: Etsit tieten tahtoen artikkeleista kielioppi- tai pilkkuvirheitä. Sitten kun vihdoin löydät kohdan, johon kuuluisivat lainausmerkit, pistä lainausmerkit hieman väärään kohtaan. Sitten "tuoreiden muutoksien" listaa tarkkailevilla ylläpitäjillä menee tekemäsi virheen korjaamiseen kallista aikaa. Vaihtoehtoisesti voit havaita artikkelin, johon joku on tarinoinut vaikka mitä epäneutraalia tajunnanvirtaa. Kun korjaat sen kelvolliseksi, mutta teet paljon kirjoitusvirheitä, menee ihmisillä aikaa siivota sotkujasi.
 173. Hämääminen korjauksen tarpeessa olevien artikkelejen huolimattomasti korjaamisen avulla. Muuten niin kuin edellinenkin kohta, mutta teet sen tahallisesti siksi, että voisit huomaamatta terrorisoida Wikipediaa sillä aikaa, kun kaikki korjailevat kirjoitusvirheitäsi.
 174. Muokkausten valekumoaminen. Tämä on erittäin kiero menetelmä. Tarvitset tähän kaksi tunnusta, joista toisella olisi syytä olla kunnollinen muokkaushistoria. Kirjoita ensin ei-kunnollisella tunnuksella johonkin artikkeliin esimerkiksi "haistakaa paska!!!111" ja kumoa muokkaus kunnollisella tunnuksella, vääristellen kuitenkin samalla artikkelin tietoja. Kukaan ei todennäköisesti tule tarkastamaan kumousta, varsinkin jos ei-kunnollinen tunnus on tehnyt äskettäin muitakin muokkauksia joita on kumottu.
 175. Wikipedian käyttö yhteiskuntaan kohdistuvan vandalismin välikappaleena. Rikot esim. puistonpenkin ja otat siitä kuvan, jonka lisäät Wikipediaan kuvallisena esimerkkinä "julkiseen omaisuuteen kohdistuvasta vandalismista".
 176. Wikipedian maineen valheellinen mustaaminen. Itke keskustelufoorumeilla, miten sait bännit Wikipediasta tehtyäsi muka aivan asiallisia muokkauksia (esim. korjailtuasi ylläpitäjien typoja). Joku tollo uskoo aina.
 177. Ärsyttävä itsekorostus yhteenvedoissa. Tee tiukan asiallisia muokkauksia ja kirjoita yhteenveto totuudenmukaisesti, mutta helvetin ärsyttävästi kolmannessa persoonassa. Esim.: Narsisti1 lisäsi linkin. Narsisti1 korjasi typon. Narsisti1 lisäsi kappaleen Zwinglin teologiasta. Tämä on hyvin lievä vandalismin muoto, mutta se todennäköisesti ärsyttää muita ja heikentää Wikipedian ilmapiiriä.
 178. Vandaalimielinen puritanismi. Esitä huolestunutta perheenäitiä ja vaadi keskustelusivuilla kuvien poistoa sellaisista artikkeleista kuin kives, sillä Wikipedia on myös lasten ja nuorten käyttämä sivusto.
 179. Kielellinen konservatismi-interventio. Muuta artikkelien ilmaisuja vanhahtaviksi: mystinen -> mystillinen, psyykkinen -> sielullinen, lähti -> läksi, sivistys-/sivistyksellinen -> siveellinen, juutalainen -> mooseksenuskoinen. Esitä 108-vuotiasta mummoa ja väitä, että niin sinut opetettiin kirjoittamaan.
 180. Wikipedian pahantahtoinen kritiikki. Jos olet huomattava tiede- tai kulttuuripersoona, voit saada painetussa ja sähköisessä mediassa julkaistuksi ylimielisiä kolumneja, joissa moitit ankarasti ja yksipuolisesti Wikipedian puutteita ja kritisoit sen perusperiaatteita. Tämä on vandalismia vain, jos teet sitä halusta vahingoittaa Wikipediaa vailla todellista huolta sen tarjoaman tiedon laadusta.
 181. Valekielisyys. Kirjoita keskustelusivulle kommentteja itse keksimälläsi kielellä, joka vaikuttaa aidolta. Esim.: "Ṣrtô nag lavēskiy drûotnec?" Paljastut auttamatta jossain vaiheessa, mutta bluffi voi toimia pitkäänkin. Vastaa kaikkiin yhteydenottoihin samalla "kielellä". Älä missään tapauksessa osoita ymmärtäväsi muita kieliä.
 182. Ylenmääräinen kommenttihionta. Jätä keskustelusivuille asiallisia kommentteja ja palaa hiomaan niitä yhä uudelleen ja uudelleen lisäten täsmentäviä sivulauseita ja pilkkuja, korvaten sanoja synonyymeillä ja muunnellen ilmauksia loputtomiin. Tämä on erityisen ärsyttävää käyttäjän, etenkin ylläpitäjän keskustelusivulla, sillä käyttäjän aika menee "uusia" viestejä kytätessä. Jos sinulle huomautetaan asiasta, sano, että haluat vain varmistaa, että kommenttisi tulevat ymmärretyiksi juuri haluamallasi tavalla.
 183. Julkkisaseman hyväksikäyttö kielteisen julkisuuden hankkimisessa Wikipedialle. Jos olet julkisuuden henkilö, josta on artikkeli Wikipediassa, vandalisoi sitä anonyymisti kirjoittaen itseesi kohdistuvia herjoja ja misinformaatiota. Ota yhteyttä tiedotusvälineisiin ja teeskentele loukkaantunutta ja järkyttynyttä siitä, että vandalisoidun artikkelin mukaan sinä murhasit Palmen. Jos tapaus uutisoidaan, Wikipedia saa negatiivista julkisuutta, mikä voi jopa rohkaista vandaaleja.
 184. Rukousvandalismi. Rukoile vandalismin onnistumista ja Wikipedian tuhoa itseltään Jumalalta.
 185. Salakavalat valheet, joiden paljastuminen vie aikaa. Luo artikkeli jonkun esim. Nobel-palkitun (jotta artikkelia ei voida poistaa ei-merkittävänä) kirjailijan romaanista. Kuvaa kirjan juoni pääpiirteissään totuudenmukaisesti, mutta vääristele sitä ja lisää täysin keksittyjä käänteitä: väitä esim., että päähenkilön rakastettu muka kuolee kirjan puolivälissä syötyään pallokalaa. Koska Wikipedian ylläpidon enemmistö on luonnontieteellisten alojen nörttejä, he eivät tunne kaunokirjallisuutta, joten tietoisesti vääristelemäsi osat voivat säilyä pitkäänkin – ja päätyä vaikka jonkun esitelmään!
 186. Itsetuhoisuudella uhkaileva vandalismi. Harjoita vandalismia ja uhkaa itsemurhalla, jos sinut estetään.
 187. Vaativa kielihämäysvandalismi. Tee asiallinen pikkuartikkeli itse keksimästäsi liettualaisesta ammattiyhdistysjohtajasta tms. olemattomasta suomenkielisen Wikipedian vieraskieliseen sisarprojektiin. Mitä pienempi kieliversio on, sitä epätodennäköisempää on, että huijaus paljastuu nopeasti. (Ainoa vaikeus on, että sinun on osattava ko. kieltä.) Tee sitten suomenkieliseen Wikipediaan kielilinkillä varustettu käännös artikkelista. Kielilinkki vieraskieliseen Wikipediaan tuo uskottavuutta molemmille artikkeleille, mikä lisää niiden selviytymismahdollisuuksia oleellisesti.
 188. Uskottava lähdehämäys. Lisää artikkeleihin vääriä lähdeviitteitä, mutta tee se niin ovelasti, että lähteen tarkastamiseen kuluu paljon aikaa. Lisää esim. georgialaisesta poliitikosta kertovaan artikkeliin lähdeviitteitä, jotka linkittävät jonkun (mahd. jopa saman) georgialaispoliitikon kotisivuille, mutta aivan sattumanvaraisiin paikkoihin. Vandalismiasi on vaikea huomata, ellei osaa georgiaa.
 189. Ylittämätön elinikäinen superperintövandalismi. Kokoa itsellesi valtava omaisuus ja vandalisoi aina silloin tällöin anonyymisti Wikipediaa. Kun loppusi lähestyy, ilmoita julkisuuteen, että testamenttaat koko omaisuutesi Wikipedialle. Sinusta tulee wikipedistien sankari ja he kiittelevät sinua vuolaasti julkisuudessa. Mahtaa hymy hyytyä, kun kuoltuasi julkaistavassa testamentissasi paljastat pitkän vandaalihistoriasi, haukut Wikipedian seipäännielleine ylläpitoineen pystyyn ja jätät omaisuutesi Levykevandaalille.
 190. Ilmapiirin tulehduttaminen fundamentalistisen käyttäjälaatikon avulla. Luo käyttäjäsivullesi käyttäjälaatikko, jossa julistat uskovasi, että kaikki, jotka eivät ota Jumalaa vastaan, käryävät ikuisesti helvetissä. Tutki muiden käyttäjien kommentteja ja lisää mallineeseen ateisteiksi ja agnostikoiksi tunnustautuneiden käyttäjien tunnuksia: "Tämä käyttäjä uskoo, että jumalankieltäjät, kuten käyttäjät X, Y ja Z, palavat ikuisesti helvetissä, elleivät ota Jeesusta sydämeensä" tms. Jos tästä valitetaan, sano, että uskosi on aivan vilpitön ja kysy sitten, miksi jotkut saavat pitää pakkoruotsia vastustavia ym. näkemysmallineita käyttäjäsivullaan.
 191. Ajankohtaisista aiheista kirjoittaminen arveluttavin motiivein. Kun joltain merkittävältä yhtyeeltä ilmestyy uusi julkaisu, teet siitä artikkelin. Teet aina uusista tapahtumista artikkelin ja annat sen kuvan, että haluat vain mainostaa. Motiivinasi on ainakin näennäisesti mainostaminen (vaikka motiivi oikeasti tietenkin on vandaalimielisyytesi).
 192. Vandaalimieliset ylisanat suositeltu sivu -äänestyksessä. Kannata oikeastikin hyvän artikkelin nostamista suositelluksi sivuksi äänestyksessä. Ilmoita perusteluina, että kyseessä on paras teksti, mitä olet lukenut koko elämäsi aikana. Sano, että se pitäisi painaa ja jakaa joka kotiin. Sano, että artikkeli sai sinut kiihottumaan. Sano, että se avasi uuden lehden elämässäsi. Vakuuta uskovasi, että artikkelin lukeminen todennäköisesti parantaa syövän.
 193. Vandaalimieliset alisanat suositeltu sivu -äänestyksessä. Vastusta (tai kannata, mitä väliä sillä on) artikkelia suositeltu sivu -äänestyksessä. Ilmoita perusteluiksi, että artikkeli on uskomattoman surkea ja sai sinut oksentamaan. Väitä, että etusivulla ko. artikkeli karkottaisi kävijät ja lietsoisi vihaa Wikipediaa kohtaan. Ilmoita, että kyseessä on hyvin todennäköisesti koko universumin historian huonoin artikkeli.
 194. Vandaalimielinen vastustusäänien kerääminen. Toimi asiallisesti ja nohevasti Wikipedian parhaaksi hyvän aikaa ja käyttäydy kohteliaasti, mutta lisää käyttäjäsivullesi esim. Tämän käyttäjän mielestä lasten kuolema ei ole kauhean huono asia. Ilmoita itsesi ylläpitäjyysäänestykseen ja häviä. Itke, miten tällainen henkilökysymys ei saisi vaikuttaa päätökseen.
 195. Leipurivandalismi. Hieno laji, ja verrattain menestyksekäs:
 196. Oman allekirjoituksen tekeminen asiaankuulumattomaksi. Laita allekirjoitukseksesi "Pöh" tai "asdf".
 197. Omalla allekirjoituksella järkyttäminen. Laita allekirjoitukseksesi "Kullini paikalla on pyllynjälki ja Jetmanin pää on täällä". Saat pian neron maineen.
  Haluatko saada aikaan hämminkiä? Korvaa Wikipedian artikkelin Wikipedia sisältö isolla tälläisellä kuvalla: hämminki on taattu.
 198. Oman allekirjoituksen naamioiminen. Tee omasta allekirjoituksestasi sellainen, että se näyttää tavalliselta tekstiltä. Black Eagle on syyllistynyt tähän!
 199. Oman allekirjoituksen tekeminen häiritsevän pitkäksi. Tee allekirjoituksestasi kaksisataa A-kirjainta sisältävä tai lähdekoodin lukemista häiritsevä. Älä kuuntele ohjeita.
 200. Oman käyttäjäsivun vandalisointi Sankarittaren tyyliin. Vandalisoi käyttäjäsivuasi. Kun sinulta kuulustellaan miksi vandalisoit, vastaa että se oli veljesi.
 201. Tee turhia muutoksia. Tässä ei ole mitään järkeä, mutta sitä voidaan pitää äärimmäisen hulluna vandalismina; kun vain muutat jokaisen artikkelin jokikisen "Toisin kuin väitetään, A oli B." -lauseen "A oli B, toisin kuin väitetään." -muotoon. Katsokin, ettei muokkauksesi sentään selvennä artikkelia tai tee siitä sutjakampaa luettavaa! Voit myös muuttaa ndash-koodeja (jotka tuottavat ajatusviivan mutta ovat toki lähdekoodissa RUMIA!!!11) ajatusviivoiksi (–). Tätä on tehnyt Vesteri, joka ei liene vandaalimieli.
 202. Turhilla muutoksilla tekstin lukemisen hankaloittaminen. Tee edellistä, ja saa teksti sellaiseksi, ettei sen sanomaa hahmoita tai se on puuromaisen epäselvä.
 203. Epäselvien artikkelejen luonti.
 204. Turhilla muutoksilla artikkelin tekeminen teennäiseksi tai tönköksi. Muutat vaikka jonkun artikkelin kaikki sanat, jotka ovat synonyymejä keskenään, samaksi sanaksi. Tämä saa ylläpidon hämilleen.
 205. Töksähtävien artikkelien luonti. Vandaalimielessä.
 206. Mahdollisten vandalisointitapojen luetteleminen ja niistä kertominen. Tee jonnekin lapselliseen huumoriwikiin pitkä lista siitä, miten Wikipediaa voi vandalisoida.
 207. Mahdollisten vandalisointitapojen luettelemisen ja niistä kertomisen mainitsematta jättäminen vandalisointitapoja luetellessa. Tee näin, että kukaan ei tajuaisi sinun haluavan heidän vandalisoivan Wikipediaa!
 208. Commonsinboitkotoimisvandalismi. ÄLÄ lisää Wikimedia Commonsiin kuvia, jotka voisivat olla hyödyllisiä päästessään sitä kautta koko Wikimedia-maailman riistaksi, vaan lisää ne Wikipediaan ylläpitäjien varoituksista huolimatta!
 209. Lähteillä, jotka eivät ole lähteitä, hämääminen. Laita kyseenalaisen tiedon lähteeksi joku asiasta kertomaton sivu, ja tekosi absurdius saa ylläpitäjät viikoksi hämmästyksiin.
 210. Lähteillä, jotka eivät ole lähteitä, shokeeraaminen. (Väkivalta)pornosivu! Sieni.us! Lähteeksi!
 211. Ylläpitäjän paapominen. Lisää ylläpitäjän käyttäjäsivulle kolme eri "[ylläpitäjän nimi] ON PARAS!!!1"-tyylin väliotsikkoa, ja kehu niissä yläpitäjää. Älä perustele mitenkään. Hauku samalla joitain muita ikään kuin huomaamattomasti. Tämä saattaa hämmentää häntä.
 212. Ylistäminen ja palkintojenjako. Trollausmielessä anna paljon papukaijamerkkejä hyvillekin käyttäjille. Mutta aivan liikaa. Saa he nolostumaan ja saa kateutta aikaiseksi.
 213. Oman asiallisen artikkelin tyhjentäminen. Tyhjennä oma artikkelisi, vaikka se onkin hyvä. Tästä hämmästytään. Sinua luultavasti luullaan tyypiksi, joka joko ei haluakaan tekstiään Wikipediaan, luulee poistavansa artikkelin tyhjentämällä sen tai molempia. Tämä saattaa herättää muissa jopa säälimisreaktioita; "voi ressukkaa".
 214. Toisten syyttäminen argumentointivirheistä. Sano: "Tuo oli kehäpäätelmä!" ym. riippumatta siitä, onko niin. Hiton yleistä Internetissä ja Wikipediassa, vandaalimielessä ei niinkään.
 215. Linkitysvandalismi. Esitä luulevasi, että ulkoinen linkki täytyy laittaa näin: [http://www.esimerkki.fi|linkin teksti], tai että sisäiset linkit eivät toimi IKINÄ. Pidä pääsi, ja muuttele kaikki linkit vääriksi.
 216. Kielilinkkivandalismi. Ei tarvitse esittää olevansa niin n00b, kuin edellisessä. Kieliversioiden väliset linkit ovat hankalempia! Esim. tämä linkki on nyt tavallinen linkki, mutta jos sen laittaa muotoon [[en:You]], se näkyykin "muilla kielillä" -osiossa oikealla. Laita siis kaikki kielilinkit päin persettä!
 217. Vain oman käyttäjäsivun muokkaus. Älä tee muuta koskaan. Wikipedia ei ole kotisivu.
 218. Vain hiekkalaatikon muokkaus. Älä tee muuta koskaan. Edellistä sallitumpaa.
 219. Vain hiekkalaatikon muokkaus ja niin vitusti, että Tuoreet täyttyy. Ähää! Miten ne tämän kieltävät, miten?!
 220. Seksuaalinen häirintä. Papukaijamerkki hyvästä kropasta tai huomautus "sä oot tosi pantavan näkönen, tuu meille tänään" ylläpitäjän keskustelusivulle tekee hyvää vandaalimaineellesi.
 221. Mallinevandalismi. Sotke vain mallineita tietoisena siitä, että näin teet tuhoa monelle sivulle.
 222. Nowikivandalismi. Käytä Nowiki-tageja lamauttamaan kaikki koodit.
 223. Yhdistetty nowikivandalismi ja mallinevandalismi. Usein tuhoisaa, saa aikaan sen, että moni sivu täyttyy koodisössöstä xD!
 224. Nowiki- ja mallinevandalismi yhdistettynä muokkausten valekumoamiseen. Erittäin tuhoisaa vandalismia. Ylläpitäjät saavat takuulla harmaita hiuksia yrittäessään selvittää, miksi kaikki sivut muuttuvat ihmeelliseksi mössöksi ilman mitään näkyvää syytä.
 225. Viitatuimmat sivut-toiminnon hyväksikäyttäminen vandalistisissa tarkoituksissa. Katso, mikä on viitatuin suojaamaton sivu ja iske.
 226. Mallinevandalismin ja viitatuimmat sivut-toiminnon yhdistäminen. Tuhon maksimoimiseksi.
 227. Viitatun sivun tyhjentäminen. Suositun sivun tyhjentäminen auttaa.
 228. Hyvin monen artikkelin sisällön korvaaminen samalla tekstillä. Älä esimerkiksi aja kielivapauden asemaa tai tee muuta poliittisesti suuntautunutta, vaan yksinkertaisesti heitä aiheesi hatusta. Jos oikein onnistut siinä, niin se listataan täällä omaksi vandalismin lajikseen levykevandalismin ja pakkoruotsivandalismin tavalla!
 229. Halutuksi/toivotuksi sivuksi vai miksi ne siellä niitä kutsuvatkaan merkityn sivun tekeminen huonosti. Sitä ei ainakaan poisteta.
 230. Sodan aloittaminen Wikipediaa vastaan vandaalimielessä.
 231. Wikipedian haastaminen oikeuteen vandalistisista syistä.
 232. Ylläpitäjän tekeminen kyvyttömäksi Wikipedian muokkaamiseen.
 233. Aktiivisen käyttäjän Wikipedian muokkaamiseen kyvyttömäksi tekeminen.
 234. Uncyclopedia-artikkelin täyttäminen Hikipediaa koskevalla informaatiolla. Ei suoranaista vandalismia, mutta Wikipedian auktoriteettien vastustamista. Tarkoituksena tehdä Uncyclopedia-artikkelin Hikipedia-puolesta niin iso, että siitä on pakko tehdä artikkeli. Muista, kaikki tiedot, jopa itsestäänselvimmät ja marginaalisimmat kelpaavat.
 235. Wikipedian käyttäminen pelkkään keskustelemiseen. Kirjoita artikkelin Gerbiili keskustelusivulle: moi mitä mun pitäis tehdä kun mun vammanen gerbiili nimeltä pomppis yrittää paritella kauran kanssa vaikka se on poika ja ne kummatkin on poikia. Tämä esimerkki perustuu tositapahtumiin. Hevostalli.net on kauhea paikka.
 236. Mallineen asemasta jonkun vastaavanlaisen tekstin käyttäminen. Esitä tietämätöntä. Naputtele joku mallineen tekstiä muistuttava typotettu paskakyhäelmä joka artikkeliin, johon malline kuuluisi. Tosin sinun pitää tällöin varmaan myös luoda artikkelit itse, sillä mallineiden muuttaminen tällaiseksi on läpinäkyvämpää.
 237. Pienistä virheistä ilmoittaminen. Älä korjaa mitään, kerro vain, että: tuolla on pilkkuvirhe. Syöt ylläpitäjän aikaa! Kannattaa luetella samat virheet (eri sanamuodoin) Ylläpitäjien ilmoitustaululla, aktiivisimman ylläpitäjän keskustelusivulla, aivan passiivisen ylläpitäjän keskustelusivulla, Neuvonnassa... Jotta vastuunpakoiluepistolasi tulisi luetuksi, kannattaa pelkän virheistä raportoimisen sijaan sujauttaa nämä lauseet sekaan muunaiheisten lauseiden, jotka ovat oikeaa asiaa (sikäli kun Wikipedian keskustelut yleensä sitä ovat). Löydä tasapaino, jossa et leimaudu trolliksi etkä ole aiheuttamatta paljon ärsytystä ja ajanhukkaa.
 238. Muunlainen n00bin esittäminen. Teeskentele olevasi täystohelo.
 239. Pienten virheiden tahallinen etsiminen ja korjaamatta jättäminen; vakava rikos.
 240. Tahallaan vain yhdestä aihepiiristä kirjoittaminen niin, että yhtäkkiä kaikki luulevat Wikipedian käsittelevän esim. vain ja ainoastaan autonrenkaita!
 241. Kunnianloukkausnimityhmäily. Kirjoita opettajasi nimi ja osoite Wikipediaan, kerro että hän on ruma pornotähti. Tee se uudestaan... ja uudestaan... ja uudestaan...
 242. Rahan laittaminen siihen, että olisi dynaaminen IP ja pääsisi vandalisoimaan. Tätä ei voi estää!
 243. Otsikon tekeminen väärälle sijamuodolle.
 244. Nimityhmäilyvandalismi. Tee tolkuttomia nimityhmäilyroska-artikkeleja, ja sitten kun sinua varoitetaan, ala vandalistisesti nimittelemään ylläpitäjiä homoiksi ja tyhjentelemään kunnon käyttäjien käyttäjäsivuja. Uusi nimityhmäilysi.
 245. Huumoriwikimielisyysärsytät varsinkin käyttäjää ML osoittamalla suurta uncyclopedia- eli hikipediamielisyyttä esimerkiksi olemalla välittämättä allekirjoituksesi outoudesta tai tekemällä jotain humoristista juttua käyttäjäsivullesi.
 246. Hikipedian aseman artikkeleissa puolesta avoimen vandalistinen taisteleminen. Luo toistuvasti uudelleen artikkeli Hikipediasta nykyisen uudelleenohjauksen tilalle tai perustele vaikka vittuilevastikin ja huonosti argumentoidenkin sitä, miksi kaikki Hikipediasta kertovat tiedot pitäisi säilyttää.
 247. Hikipediamielisyys. Ei yhtä vakavaa kuin edellinen kohta. Lähinnä huumoriwikimielisyyttä Hikipedian käyttäjältä.
 248. "Viaton" pläräys. Leiki jotain hypernaabia aiheuttamalla kaksisataa päällekkäistä muokkausta "kokeillessasi" muokkausta jossain artikkelissa. Trollaile sitten keskustelusivuilla.
 249. Ylläpitäjän ajan vieminen häneltä filosofisien asioiden kyselyllä. Hyödyllistä ainakin aktiivisiin käyttäjiin kohdistettuina. Kysele ylläpitäjien ja hyvien käyttäjien mielipiteitä siitä, onko vapaan tietosanakirjan muokkaaminen tai joku ko. toiminnon alalaji tai rajoittaminen eettisesti oikein. Varsinkin tällaisiin Wikipedian tärkeältä näyttämään saaviin halpoihin ne menee.
 250. Vandalisoiminen niin oudolla, niin oudolla tavalla, että se hämmentää kaikkia. Asiasta syntyy keskustelua, pääset Huonoihin VitseihinTM ja sinusta tulee legenda!
 251. Tahallisesti virheellisesti toteutettu uudelleenohjaus! Kirjoita "# Redirect=[[Minä|Minä]] Luultavasti kaikki pitävät sitä mokana, vaikka virheellisten uudelleenohjausten tekeminen olisikin toistuvaa.
 252. Kirjoita artikkeliin "epähuomiossa" sama asia monta kertaa. Sinä saat tohelon maineen, muttet luultavastikaan bännejä. Väitä vahingoksi.
 253. Kirjoita artikkeliin "epähuomiossa" sama asia monta kertaa. Sinä saat tohelon maineen, muttet luultavastikaan bännejä. Väitä vahingoksi.
 254. Luokkien siirteleminen. Sekoita, hämmennä ihmisiä.
 255. Vaadi estoja. Vaadi estoja n00beille, jotka eivät ole vandaalimielisiä. Vaadi estoja inaktiivisille ylläpitäjille. Vaadi estoja epäaktiivisille käyttäjille. Vaadi estoja kaikille byrokraateille, koska eivät bännänneet massavandalismia tarpeeksi nopeasti.
 256. Hiekkalaatikon ylämallineen poistaminen. Täst' ei bännei tuu.
 257. Hiekkalaatikon venyttäminen luonnottoman pitkäksiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Tuskin sinulle annetaan estoa Wikipediaan.
 258. Äänestämättömyysvandalismi. Huomaa, että suurin osa ylläpitäjistä kannattaa artikkelin Suomi poistoa "ei-merkittävänä", mutta älä äänestä poistoa vastaan! Huomaa, että tämän voi (niin kuin monet muutkin vandalismin muodot) lukea vandaalikäyttäytymiseksi vain, jos teet sen mielessäsi yksi ajatus: Hihhih, Wikipediasta poistetaan kunnon sivu, hohhoh, tämä on vandaalien juhlaa. Äänestämättömyys ajatuksella: ääh, emmääjaksa ei ole vandalismia.
 259. Seksistäminen. Todista olevasi kiimainen esiteinipoika viljelemällä kaikkia mahdollisia seksisanoja. Idankin teki tätä Wikipediassa.
 260. Provosoivaksi muuttaminen. Tätä vandalismin lajia on helpointa ja huomaamattominta sekä uskottavinta harjoittaa seksuaalisuutta käsittelevissä artikkeleissa. Lisää pornokuvia tai provosoivaa/shokeeraavaa materiaalia. Tavallisen artikkelin tekstin sekaan voit – varsinkin muutakin sisältöä luodessasi – ujuttaa jonkun muita ärsyttävän väittämän.
 261. Kieliversiosta ja wikeistä toiseen siirtyminen tahallisen vandaalimaisesti. Heti saatuasi bännit suomenkielisessä Wikipediassa voit vandalisoida englanninkielistä. Sitten käyt näin vain kaikki kieliversiot läpi, jonka jälkeen syöksyt Wiktionaryyn, Wikiuutisiin, Wikispeciesiin, Hearpediaan, Uncyclopediaan, Niilopediaan, Haaparanta-wikiin, Hikipediaan, Autowikiin, HamWikiin, Linuxwikiin, kaikkiin kieliversioihin kaikesta. Luultavasti menee ainakin vuosi, ennen kuin saat ikuiset estot jokaikisestä. Tämä on läheistä sukua kansainväliselle vandalismille. Erityisesti Wikipedian vandalismia se on, jos pidät mielenkiintoasi vandalismiin yllä estojesi ajan noita muita wikejä sotkemalla, niin että ilman tätä aktiviteettia et Wikipediaan palaisi terrorisoimaan lainkaan :O!
 262. Tahallinen muokkauksen ajoittaminen niin, että siitä aiheutuu päällekkäinen muokkaus. Tässäkään ei ole mitään järkeä eikä pointtia, mutta kyllä se silti on vandalismia.
 263. Vandalisointiohjeiden lukeminen. Kun sinä sairas paskiainen olet nyt kahlannut tällä sivulla tänne asti, sinua kiinnostavat ehkä myös suloiset pienet eläimet syöksymässä kuolemaan... saastainen pervo!
 264. Uusien vandalismitapojen keksiminen vandaalimielessä.
 265. Omista keksimistään vandalismitavoista kertominen muille.
 266. Asiallinen muokkaussota. Kumpikaan osapuoli ei muokkaa vandalistisesti, mutta muokkaussota esim. mallineen paikasta syttyy silti. Tarvitaan kaksi henkilöä.
 267. Tarpeeton ja turha muokkaussota. Tähänkin tarvitaan kaksi eri henkilöä. Toinen muuttaa tekstinpätkän "Jotta voisi ymmärtää, mitä on erilaista verkostokeskeisessä sodankäynnissä" muotoon "Että voisi ymmärtää, mitä on erilaista verkostokeskeisessä sodankäynnissä". Sitten kumoilette toistenne muokkauksia.
 268. Tuoreiden muutoksien tukkiminen muokkaussodalla.
 269. Sukkanukkemuokkaussota. Palauta se tunnuksellasi X, minkä teki tunnuksesi Y.
 270. Asiallinen sukkanukkemuokkaussota.
 271. Yhdistetty muokkaussota ja muokkauksien valekumoaminen. Ajauduttuasi muokkaussotaan toisen henkilön kanssa voit yhdessä palautteluistasi muka-kumota toisen henkilön tekemiset. Tämä toimii varsinkin, jos toinen lisää artikkeliin jotain sopimatonta! Silloin muutkin artikkelia mahdollisesti palauttelevat henkilöt palauttavat sen sinun versioosi, jossa on jotain sopimatonta!
 272. Yhdistetty muokkaussota, muokkauksien valekumoaminen ja sukkanukettelu. Tällä saat täysin omin avuin virheen artikkeliin.
 273. Kehittynyt spämmääminen. Haluat mainostaa jotain, mutta et vain korvaamalla sivun jollain linkillä. Sen sijaan luot itsellesi tunnuksen, kerrot itsestäsi ja muokkaat muutakin. Sitten vain aina välillä lisäät artikkeleihin jotain mainostusta.
 274. Kehittynyt tekijänoikeusvandalismi. Laita esim. jonkun bändin kaikkien kappaleiden lyriikat jollekin sivulle, josta olet varma, ettei sitä poisteta. Sinua ei haittaa se, että muokkauksesi kumotaan minuutin kuluessa; nyt vain lähdet ympäri Internettiä viljelemään linkkejä tuolle vanhalle versiolle sivusta.
 275. Kehittynyt toiseksi tekeytyminen. Luo esimerkiksi itsellesi kunnon muokkaushistoria muokkaamalla kunnolla, ja sitten anna "vihjeitä" "tahattomasti" siitä, että olisit sama tyyppi kuin kaikki osoitepaljastimen käyttäjät.
 276. Uskovaisen näytteleminen – hyvä trollausmenetelmä. Sano, että artikkeli Jeesuksesta on törkeätä jumalanpilkkaa! Vandalismia tämä on, jos et oikeasti ole sitä mieltä. Tyhjennä uskoa käsittelevät artikkelit.
 277. Vilpitön kiihkouskovaisuus, jota kuitenkin Wikipediassa levitetyllä käännynnäismentaliteetilla ilmaistaan vandalismin vuoksi, ei siksi, että Sanan levittäminen kiinnostaa. Vaatii hiukka taitoa.
 278. Hienovaraiset, vandalismimielessä viljellyt rasistiset viittaukset. Älä tee suoria henkilökohtaisia hyökkäyksiä, argumentoi sen sijaan selvästi ja asiallisesti. Välillä "lipsauta" puheidesi sekaan termejä "neekeri" tai "hurripaska". Kiinnostava, joskin loukkaava vandalismin muoto. Jos teet tätä siksi, että vihaat mustaihoisia tai ruotsalaisia, et ole vandaali. Olet surkea kusipää.
 279. Wikipedian ulkopuolinen vakava rikos. Kiristä ihmisiä, ja uhkaile, että jos he eivät vandalisoi/ole muokkaamatta Wikipediaa, he saavat sinulta turpiin. Emme suosittele!
 280. Vakavan rikoksen huomaamaton sivulle laittaminen.
 281. Wikipedian väittäminen vitsiwikiksi. Kerro näin äidillesi, joka luulee kaiken netissä olevan olevan huumoria.
 282. Poistettujen sivujen lähdekoodin levittäminen. Heil Hitler!
 283. Wikipedian laiton siteeroiminen. Huonot vitsit ja muu höpöhöpö rikkovat tätä, koska eivät mainitse artikkeleiden tekijöitä. Tee sinäkin sama – vandaalimielisenä.
 284. Poistettujen sivujen tiedon vääristeleminen Wikipedian ulkopuolella. Sano jossain päin internettiä, että Wikipediassa poistettavaksi äänestetty luokka ”Espoolaiset yhtiöt” tuhottiin oikeasti, koska se sisälsi paljastuksia Agonyn ja Jetmanin järjestämistä orgioista, joihin koetettiin hommata paljon miehiä, mutta jäätiin kaksin.
 285. Poistettujen sivujen sisällön vääristely ylläpitäjän arvovallan turvin. Tämä todella toimii, jos olet vaikka Harriv. Väitä, että joku artikkeli sisälsi jotain, mitä se ei sisältänyt.
 286. Amerikan tuhoaminen Wikipedian tuhoutumisen takia.
 287. Maapallon tuhoaminen Wikipedian tuhoutumisen takia.
 288. Internetin ulkopuolisen vandalismin yritys. Tällöin vandalismin estäjänä on joku muu kuin sinut estävä ylläpitäjä tai perheenjäsen, joka vetää töpselit seinästä.
 289. Ylläpitäjän oikeuksilla rahastaminen Wikipedian ulkopuolella. Kysy suomi24:ssä, kuinka paljon annatte jos bännään ML:n ikuisesti, poistan massavandaalilta muokkauseston tai luovutan poistettujen artikkeleiden lähdekoodeja.
 290. Byrokraatin oikeuksilla rahastaminen Wikipedian ulkopuolella. Kysy, mitä saat, jos nostat Levykevandaalin ylläpitäjäksi.
 291. Vandalismista varoittamatta jättäminen. Yleensä lasketaan vandalismiksi, jos sitä perustellaan tyyliin "Enkä!"
 292. Ylläpitäjän oikeuksilla vandalismissa avittaminen. Anna jonkun roskasivun lähdekoodi Asterix*:ille, jotta tämä voi luoda sen uudestaan.
 293. Wikipediasta mitään tietämättömien neuvominen ryhtymään vandaaleiksi. Aivopese isoäitisi.
 294. Vandaaliksi julistautumisen selittely sillä, että sinun esi-isäsi kuuluivat erääseen nimeltämainitsemattomaan germaaniheimoon.
 295. Kirjoita tahallasi artikkeleita, jotka kuuluisivat johonkin Wikipedian sisarprojektiin.
 296. Wikipedian tiedon lopullinen tuhoaminen hakkeroimalla.
 297. Innokas nuoreksi muokkaajaksi tekeytyminen. Kirjoita paljon kaikista internet-sivustoista, sarjakuvalehdistä, videopeleistä ym. Anna sellainen kuva, ettet ole vandaalimielinen, vaan ainoastaan teinix. Kirjoita huonolaatuista tekstiä. Joskus se jopa menee läpi! Tämäkin pysyi jonkin aikaa, joten sinulla on mahiksia!
 298. Innokkaaksi jonkin asian harrastajaksi tekeytyminen. Vaikkapa Wikipedian Nirvana-bändiä koskevat artikkelit olisivat, jos olisivat vandaalimielessä tehtyjä, hyvä esimerkki siitä, miten joku olisi tällä tavoin vandalisoinut; niiden kielioppi on hanurista.
 299. Artikkelin kirjoittaminen puhekielellä.
 300. Puhekielisen sisällön lisääminen.
 301. Artikkelin kirjoittaminen epätietosanakirjamaisesti.
 302. Epätietosanakirjamaisen sisällön lisääminen.
 303. Hyödyllisen tiedon massapoistaminen siksi, että se on esitetty "nippelitietona".
 304. Huonosti kirjoitetun tai muotoillun artikkelin tyhjentäminen. Sinulla on selitys.
 305. Minityngän muuttaminen roskaksi. Jos minitynkä on oikein huonosti tehty, voit supistaa sen roskasivuksi, jolloin se parhaimmassa tapauksessa poistetaan.
 306. Wikipedianvastaisuus. Saat olla vapaasti sitä mieltä, että Wikipedia on turha ja tylsä, mutta tee se siksi, että muita harmittaisi – tai ole ylipäätään oikeasti ihan toista mieltä, mutta osoita, että olet Wikipediaa vastaan. Silloin se on vandalismia.
 307. Keskustelusivuilla omista henkilökohtaisista mieltymyksistä ja mielipiteistä valehteleminenkin voi olla vandalismia.
 308. Näsäviisastelu.
 309. Julkisuuden henkilön haukkuminen keskustelusivulla. Esim. kirjoita "Matti Vanhanen on muutenkin yksi idootti." keskustelussa, jossa päätetään jostain Vanhaseen liittyvästä artikkelista. Tästä ei yleensä edes välitetä; joitakin nykytaideteoksia koskevissa poistoäänestykissä niiden romukasoiksi haukkuminen ON hyväksytty, miksei myös henkilön haukkuminen vandalistisessa tarkoituksessa?!
 310. Yhdistetty Wikipedianvastaisuus ja henkilön haukkuminen. Jimby Wales on kamala kusipää!
 311. Tarkoituksellisen hömelö argumentointi.
 312. Vaikean sanan kirjoittaminen tahallaan väärin: "teetätytättää".
 313. Vaikeiden sanojen ja kirjoitusasujen "vahinko"-"korjaaminen" vääränlaisiksi!! Luulet muka, että ne menevät niin...
 314. Massavandalismin lopettaminen voitonriemuisesti juuri sillä hetkellä, kun joku ehdottaa asian viemistä oikeuteen. Jäät ivallisesti ilkkumaan ähäkuttia!
 315. Uhkaileminen oikeuteen haastamisella. Rikosnimikkeenä sinulla tietoliikenteen häiritseminen.
 316. Vandaalin uhkaileminen oikeuteen haastamisella. Wikipedian korruptoitunut ylläpito ei tee asialle mitään.
 317. Itsensä uhkaileminen. Et saa estoa!
 318. Toisen uhkailemisen selittäminen sillä, että tuo toinen oli sukkanukkesi.
 319. Sivujen merkitseminen suositelluiksi tai hyviksi.
 320. Huonojen sivujen merkitseminen suositelluiksi tai hyviksi.
 321. Roskasivujen merkitseminen suositelluiksi tai hyviksi. Perustele sillä, että kohta ne kuitenkin poistetaan; mitä väliä.
 322. Käyttäjä- keskustelu- tai vaikka äänestyssivujen merkitseminen huonoiksi tahi hyviksi. Voit jopa vedota n00biuteesi.
 323. Ohjeiden tai muiden wikipedia-nimiavaruuden sivujen vääristely. Merkitse, että Inklusionismi on Wikipedian virallinen käytäntö.
 324. Ohjeiden tai muiden wikipedia-nimiavaruuden sivujen vääristely yhdistettynä muokkausten valekuomamiseen saattaa saada vaikka mitä aikaan.
 325. Vandalisoinnin selittäminen ohjeilla, jotka oikeasti joskus kehottivat vandalismiin silloin, kun oli niitä viimeksi lukenut, vaikka oikeasti sinä tietäisitkin kaiken Wikipediasta.
 326. Vandalisoinnin selittäminen ohjeilla, jotka mukamas kehottivat vandalismiin silloin, kun oli niitä viimeksi lukenut.
 327. Vandalismin selittäminen sillä, että ohjeissa kehotettiin vandalismiin silloin kuin olet itse muokannut ohjeita sellaiksi. Älä mainitse, että sinä muokkasit ohjeita sellaisiksi.
 328. Yhdistetty sukkanukkeilu ja vandalismin selittäminen sillä, että ohjeissa kehotettiin vandalismiin silloin kuin olet itse muokannut ohjeita sellaiksi. Älä mainitse, että sinä muokkasit ohjeet sellaisiksi.
 329. Kehotus lukemaan huono tai vandalisoitu artikkeli.
 330. Kehotuksen poistaminen, kun artikkeli on muuttunut hyväksi.
 331. Tahallinen punaisten linkkejen lisääminen.
 332. Hakutoiminnon väärinkäyttö.
 333. Hakutoiminnon ylikuormittaminen.
 334. Liian monen asiallisen uudelleenohjauksen tekeminen ja sitä kautta Wikipedian hidastumisen aikaansaaminen.
 335. Liian monen asiallisen linkin lisääminen ja sitä kautta Wikipedian hidastumisen aikaansaaminen.
 336. Liian monen asiallisen täsmennyssivun tekeminen ja sitä kautta Wikipedian hidastumisen aikaansaaminen.
 337. Sovittu joukkoryntäys Wikipedian artikkeleita lukemaan tai muokkaamaan. Se kaatuu, jos siellä on liikaa ihmisiä.
 338. Väärään artikkeliin linkittäminen. Oletetaan, että olet nyt enkkuwikipediassa. Kappaleen nimen ollessa "Lucy in the Sky with Diamonds", ja jos siitä on olemassa jo artikkeli, linkitä se näin: Lucy in the Sky with Diamonds.
 339. Noobmainen väärään artikkeliin linkittäminen. Linkität sanan hirviö artikkeliin lordi ym. ensikertalais- tai lapsimaista.
 340. Räikeä väärään artikkeliin linkittäminen. Tämä on jo melkein samaa sorttia kuin pikkuisen ylempänä esitelty linkitysvandalismi. Linkitä sanoja Mona Lisa kirjoittaessasi ne näin: Mona Lisa.
 341. Linkkien vandalisointi. Muuttelet kaikki linkit tuollaisiksi, kuin yllä sanottiin.
 342. Täystietämättömän kuvan itsestäsi antava artikkelejen, joihin linkit johtavat, avulla asioiden selittäminen.
 343. Huomaamattomampi väärään artikkeliin linkittäminen. Tämä tarkoittaa sitä, että linkität aivan viattoman oloisesti. Esimerkiksi Kotiteollisuuden 7-albumin kappale Pohjanmaan kautta on kiva esimerkki. Sanaa pohjanmaa ei nimittäin varmaankaan, sikäli kun kyseessä on teoksen nimi, linkitetä sivulle Pohjanmaa. Mutta sinä voit tehdä niin! :D Tapauksesta on olemassa yksi todellinen ja aika selvähkö esimerkki: puhelintoivekonsertti-sanan linkittäminen puhelimeen artikkelissa ANSSI!. Yleensä tätäkin pidetään aloittelijuutena, ei vandalismina, joten ei sinua estetä.
 344. Huomaamattomampi väärään artikkeliin linkittäminen yhdistettynä innokkaaksi jonkin asian harrastajaksi tekeytymiseen. Edellä mainittu Kotiteollisuus-esimerkki on mitä paras tätä demonstroimaan.
 345. Hikirasismi. Tämä on hikipediamielisyyden vastakohta. Syrjit kaikkea Hikipediaan liittyvää ja asiattomastikin sanot sitä lapselliseksi paikaksi. Tätä harrastavat monet kunnon käyttäjät ja ylläpitäjät.
 346. Härkäpäinen deletionismi. Poista artikkeleista aiheettomia linkkejä. Poista artikkeleista nippelitietoja ja kaikkea hulluuteen asti. Tätä tekevät ylläpitäjätkin. Sinua arvostetaan vielä.
 347. Yhdistetty härkäpäinen deletionismi ja hikirasismi. ML:n hommia. Poista Hikipediaa koskevia tietoja.
 348. Tahallinen artikkelin luokittelematta jättäminen. Itse asiassa tämä on yhtä vähän vandalismia kuin hakutoiminnon väärinkäyttö tai kohtapuoliin esittelemämme artikkelien suojauskaan.
 349. Artikkelin tahallinen kirjoittaminen niin, että se käsittelee asiaa vain Suomen kannalta ja osalta. Yleistä. Siksi tämän tekeminen vandalistisin tarkoitusperin voisi olla huomaamatonta, ja sen takia se täytyy luetella erillisenä vandalismin muotonaan. Loogista, eikös jookos?
 350. Sama kuin ylempi, mutta jonkun muun tai joidenkin muiden kuin Suomen kannalta tai osalta. Tämäkään ei ole välttämättä neutraalin näkökannan rikos.
 351. Yhdistetty neutraaliusrikkomus ja kaksi kohtaa ylempänä sanottu vandalismin muoto, jota ei tähän jaksa kirjoittaa kunnolla prkl. Siis tuota... Samalla rikot neutraaliussääntöä.
 352. Valheellinen sähläämisen korjaaminen. Tee tarkoituksellinen typo. Sitten minuutin päästä korjaa se yhteenvedossasi "ohops". Sotke samalla artikkelia.
 353. Artikkelin tahallinen kirjoittaminen niin, että se käsittelee asiaansa vain jo(i)ltakin osalta/osilta. Jätä artikkeli vajaaksi.
 354. Artikkelin supistaminen niin, että se sen jälkeen käsittelee aihettaan vain joiltakin osilta. Tässä on sama juttu kuin edellisessä: Muokkauksesi jälkeen artikkeli ei kerro kaikkea aiheestaan.
 355. Laajan uudelleenkirjoituksen yhteydessä osan viime version tiedosta vandalistinen poisjättäminen. Vrt. kaksi edellistä.
 356. Artikkelin supistaminen niin, että se sen jälkeen käsittelee aihettaan vain yhdeltä kannalta. Tämäkään ei ole välttämättä epäneutraalia, jos se esim. käsittelee vain sitä mitä toinen maailmansota teki Saksan maineelle, eikä muiden maiden maineista puhu mitään yms.
 357. Laajan uudelleenkirjoituksen yhteydessä joidenkin asian katselukantojen pois jättäminen. Vertaa tätä yllä olevaan ja seitsemän kohtaa ylempänä olevaan.
 358. Laajan uudelleenkirjoituksen yhteydessä muiden tahojen kuin Suomen puolesta asian tarkastelun poisjättäminen. Muista tälläkin kertaa, että vain vandalismi mielessä tehtynä tämä on vandalismia ...ei muuten!
 359. Laajan uudelleenkirjoituksen tekeminen ihan vain turhien muutoksien tekemisen vuoksi.
 360. Laajan uudelleenkirjoituksen tekeminen ärsyttääksesi edellisen version tekijöitä.
 361. Edellisen keskustelijan lauserakenteen tai hymiön käyttäminen omassa viestissä ärsyttämismielessä.
 362. Jonkun mahdollisen vandalismin muodon harjoittaminen ilman ymmärrystä siitä, että se on vandalismia. Tämä on väärin! No ei ole, mutta jos jätät vandalismi mielessäsi ymmärtämättä, että tekosi ovat vandalismia, se on vandalismia, sikäli kun kaikki vandaalimielinen on vandalismia. Se väittämä on kyllä meidän keksintömme.
 363. Tarkoituksellisen muita ärsyttävä "huonot vitsit ja muu höpöhöpö"- tai "testaa oletko Wikiholisti" -tyyppisten Wikipedia-sivujen tekeminen.
 364. Johonkin epäsuorasti vandalismiksi vain vandaalimielessä tehtynä laskettavaan tekoon kehoittaminen vandaalimielessä. Tämä on erittäin ovela homma.
  Tuoreet Muutokset -listan sekoittaminen käyttäen useaa eri käyttäjätunnusta on yksi vandalismin muoto.
 365. Artikkelin, joka kertoo asiasta aivan oudolla tavalla, kirjoittaminen.
 366. Artikkelin, joka on tylsä ja "taiteellisena teoksena" lukijoitakarkoittavan tavallinen tai kaavamainen, kirjoittaminen.
 367. Nauru- tahi lolvandalismi. Tee vandalistisia muokkauksia ja selittele niitä keskustelussa käyttämällä paljon hymiöitä xD, :D ja muita naurusymbooleita. Tämä on niin hellyyttävää tai ainakin hämmentävää, ettei sitä edes huomata trollaamiseksi. Pilkkaat käyttäjiä yhteenvedoissasi ym. ...ja naurat hyväntahtoisesti päälle. Tällainen ivan peittäminen nauruun on yleistä kaikkialla internetissä. Onnistuu myös Wikipediassa.
 368. Pikachu-vandalismi. Korvaat jokaisen mahdollisen artikkelin sivun Pikachu sisällöllä, tunget Pikachun kuvia kaikkialle, ja ylistät Pikachua mahtavammaksi olennoksi koko Universumissa. Tai kaikkia näitä yhtä aikaa. Tämä on erään Hikipediassa hyvin toimivan käyttäjän keksimä vandalismin tapa. Hän ylläpiti myös suurta sukkanukkearmeijaa, kunnes hänet esti Agonyn peijakas. Tässä sitaatti kyseiseltä hikimarttyyriltä:
  ”Itseni täytyy tässä nyt kyllä nyt avautua. Minulla oli nimittäin tähän päivään asti varmaan 30 eri sukkanukkea, ja tänään joku Wikipedian huumorintajuttomista ylläpitäjistä keksi paljastaa ne kaikki osoiteenpaljastajalla. Ikuinen estohan siitä tuli niille kaikille, ja 2 viikon esto IP:lle. Menetin myös nimikkotunnukseni Wikipediassa :'( . Yritin itseasiassa kehittää Wikipediaan uutta vandalismin muotoa: Pikachu-vandalismia! Korvataan vaan artikeleiden sisältö sivun fi-wikipedia:Pikachu sisällöllä. Voitte kokeilla... Haukkukaa vaan vandaaliksi, mutta voin sanoa sen olevan välillä hyvinkin hauskaa. Tietenkään en hyväksy Hikipedian vandalismia. Vandaalit ovat pahasta. Hiiteen vandalismi! --Wooohooo!
  KeskusteluCrazy smiley.jpg

  3. joulukuuta 2007 kello 14.33 (UTC)

  Pikachu-vandalismi on rinnastettavissa pakkoruotsivandalismiin ja levykevandalismiin.
 369. Artikkelin lukijaan viittaaminen.
 370. Artikkelin kirjoittajaan viittaaminen.
 371. Yleisellä koneella käyminen voi olla estonkiertoa, jos sinulla on bännit kotikoneellasi.
 372. Roska-mallineen laittaminen roskasivuissa varsinaisen artikkelin perään eikä ennen sitä siksi, että Poistolokissa mahdollisesti näkyisi "sisälsi: asdfasdfasdfasfdasfffff{{roskaa..." eikä "{{roskaa}}asdfasdfasdfasfdasfff", eli toisin sanoen enemmän tekstistä jäisi kansan nähtäväksi.
 373. Roska-mallineen siirtäminen roskasivuissa varsinaisen artikkelin perään eikä ennen sitä, niin kuin se oli ennen siirtoasi. Hyi hyi hyi. Tuhma!
 374. Tahallinen välitallennus.
 375. Ärsyttävä yhteenveto. Melkeinpä osa yleistä yhteenvetovandalismia, mutta ehkä kuitenkin oma vandalismin muotonsa. Eli laita yhteenvedoksi "VIttu TE oote HOMOOOOIIII..." kun teet täysasiallisen muokkauksen. Voit myös virhettä korjatessasi tehdä henkilökohtaisen hyökkäyksen virheen tekijää kohtaan. Ärsyttävässä yhteenvedossa muokkauksesi on lähes aina asiallinen. Esimerkiksi jotain uutta, asiallista artikkelia luodessasi voit laittaa yhteenvedoksi "Uusi sivu: {{suositeltu}} olen tyhmä rillipää jeeeeee". Vakioyhteenvetoinasi voit viljellä mm. tekstiä "Käyttäjä tyhjensi artikkelin."
 376. Vandalisoidun artikkelin suojaaminen. Ylläpitäjän oikeuksien väärinkäyttöä, silloin kun teet sen vandaaleille ivallisesti ilkkuen.
 377. Artikkelin suojaaminen, jotta asiallisetkaan käyttäjät eivät voisi muokata sitä. Tämä on epäylläpitäjien sorsimista.
 378. Tahallinen oma tutkimus artikkelissa.
 379. Tahallinen ylistävinen ja mahdollisimman epäinformatiivisten sanojen viljely. Lisää juttua tästä linkistä painamalla.
 380. Tahallinen väärien asioiden kursivoiminen ja väärien lainausmerkkeihin pistäminen. Olet perverssi, jos saat tästä vandalistista iloa. Se näyttää hemmetin rumalta.
 381. Se, ettei suostu lukemaan sanastoa ja silti valittelee kaiken aikaa Wikipediassa käytettyä kieltä. Tai kyselee koko ajan.
 382. Usein Kysyttyjen Kysymysten toistuva esittäminen eri käyttäjille.
 383. Wikiprojektien tavoitteiden vastaan toimiminen tahallaan.
 384. Itsensä ilmoittaminen wikiprojektiin, vaikkei tekisikään mitään asian hyväksi.
 385. Wikiprojektiin osallistumatta jättäminen. Älä laita nimeäsi wikiprojektin osallistujiin, vaikka se olisi ties kuinka tärkeä aihe ja vaikka kaikki muut edistäisivät projektin etenemistä huonolla tavalla.
 386. Turha äänestämättömyysvandalismi. Tämä eroaa normaalista äänestämättömyysvandalismista silleen, että tässä ei tarvitse olla mitään aivan kahelia artikkelejen poisto- tai säilytysvimmaa muilla käyttäjillä, jonka takia voisit ilkkua muita päätöksissään ja siinä, miten et edistä Wikipedian kehittymistä. Sen sijaan et osallistu äänestykseen, joka ei ratkaise mitään, jossa äänesi ei vaikuta yhtään. Ja naura silti sille, ettet äänestänyt – vaikkei äänestäsi olisi ollut mitään apua kellekään.
 387. Turha wikiprojektiin osallistumattomuus vandalismimielessä. Turha selittää, tajuat varmasti.
 388. Tahallinen artikkelin keskeneräiseksi jättäminen.
 389. Tahallinen luettelojen epätäydellisiksi jättäminen. Aloita sivulle Jazz-musiikki luettelo suomalaisista jazz-muusikoista ja listaa siihen kaksi muusikkoa ja merkintä epätäydellisyydestä.
 390. Tahallinen vain esimerkkejä antavien listojen tai luetteloiden muuttaminen luetteloiksi, joiden pitäisi olla täydellisiä, mutta joissa ei mainita kaikkea. Muuta sivulla fi-wikipedia:Lahti (vesialue) väliotsikko "Lahtia" muotoon "Luettelo lahdista"! Luettelo herättää hilpeyttä Petra tai Pertti Peruskävijässä.
 391. Tahallinen muutosten tekeminen monessa eri muokkauskerrassa on Ärsyttävää ISOLLA Ä:llä.
 392. Vandaalin estäminen muista syistä kuin siitä, että tämä on vandalisoinut. Kuka rankaisisi tästä ylläpitäjää?
 393. Lokien kaiveleminen. Dodi. Tavallisilla käyttäjillä ei pitäisi olla asiaa kaivaa Wikipedian lokia.
 394. Henkilökohtainen hyökkäys toista vastaan omalla käyttäjäsivulla. Yleensä näitä ei poisteta, vai?
 395. Henkilökohtaisien hyökkäyksien poistelu.
 396. Henkilökohtauksien hyökkäyksien poistamatta jättäminen.
 397. Henkilökohtainen hyökkäys olematonta käyttäjää vastaan.
 398. Henkilökohtainen hyökkäily vandaalia vastaan. Sinulle annetaan papukaijamerkki, mutta joke's on them, sillä sinun on itsetarkoituksellisesti Wikipedia-yhteisöön riitoja hakeva mens rea, nyt ja iankaikkisesti, aamen.
 399. Henkilökohtainen hyökkäys Wikipedian ulkopuolella, molempien osapuolten kuitenkin käyttäessä samoja nimimerkkejä kuin Wikipediassa, viitaten toisen toimintaan Wikipediassa. Miksei tätä ole keksitty aiemmin?
 400. HH-toiminnan ulkomaaninvestointi. Suunnitelmallisempi versio edellisestä. Pidä käyttäjäsivusi alussa linkkiä kotisivuille, joita pidät samalla nimimerkillä ja jotka olet oikeasti luonut vain yhdestä syystä: aina joutuessasi riitoihin Wikipediassa (ja niitä ei koskaan saa odottaa kauan) riepottelet vastustajiesi henkilöitä armottomasti sivustollasi. Kun asia nostetaan pöydälle Kahvihuoneessa tai keskustelusivullasi, nuhtele Wikipedian ulkopuolisten asioiden käsittelystä.
 401. Toisen wikin käyttäjäksi tekeytyminen. Erittäin salakavalaa ja huomaamatonta. Varsinkin jos samalla käyttää hyväksi muiden käyttäjien hikirasistisia taipumuksia; kukaan ei valita, jos teet tunnuksen nimeltä JAT ja väität olevasi Hikipedian toinen byrokraatti. Nobody cares! Näitä juttuja voit harjoittaa, ilman, että muut tajuavat sinun valehtelevan tai jaksavat kiinnostua.
 402. Ylläpitäjän asemassa olevan piittaamattomuus siitä, onko jonkun käyttäjän lisäämä kyseenalainen väite totta ja sen väitteen antaminen olla artikkelissa.
 403. Käyttäjäsivun ylläpitäjiä rasittava turha poistattaminen.
 404. Poistosota.
 405. Sukkanukkepoistosota.
 406. Ylläpitäjien välinen poistosota. Lapsellista käyttäytymistä.
 407. Ylläpitäjän etusivulle laittama aprillipila. Tämä on tapahtunut.
 408. Aprillipilan laittamatta jättäminen aprillipäivänä.
 409. Suojatun sivun muokkaaminen suojauksien ollessa hetkellisesti poissa ohjelmistopäivityksen takia.
 410. Suojatun sivun vandalisoiminen suojauksien ollessa hetkellisesti poissa ohjelmistopäivityksen takia. Tämä on ihan oikeasti inhottavaa, kun kukaan muu kuin ylläpitäjät eivät välttämättä ehdi kumota muutoksiasi.
 411. Oman käyttäjäsivun poistaminen ihan ilkeyttään.
 412. Hämäävä roskaksi merkitseminen eli kehittynyt roskitus. Aivan uutukainen, parhaassa tapauksessa IP:n luoma sivu, joka on esimerkiksi minitynkä. Samalla muokkauskerralla sinä voit sekä merkitä sen roskaksi että typistää sen todella pieneksi. Yhteenvedoksi roskaa. Se saatetaan poistaa!
 413. Asiallinen artikkeli epämerkittävästä aiheesta, toisin sanottuna kehittynyt ei-merkittävän sivun luonti onnistuu helposti. Valitset esimerkiksi aineyhdisteen ja kirjoitat siitä minityngän. Sitten jatkat samanlaisten tekemistä. Ylläpitäjillä menee ikä ja terveys päättäessään, poistavatko artikkeleitasi.
 414. Tietoja lopullisesti poistavan MediaWiki-laajennuksen väärinkäyttö. Tässä sinun tarvitsee olla ainakin ylläpitäjä, tähän tarvitaan kenties jopa byrokraatin oikeuksia. Voit poistaa sivuja muokkaushistorioineen! MediaWikin tätä ominaisuutta pitäisi kyllä käyttää vain lakia rikkoviin artikkeleihin.
 415. Ohjelmoi "vahingossa" väärin toimiva botti.
 416. Botiksi tekeytyminen.
 417. Ylläpitäjän oikeuksien väärinkäyttö olemalla piittaamatta bottien lisäämistä viallisista kielilinkeistä. Monesti luotetaan liian sokeasti botteihin, ja ei esim. hyväksytä niitä Tuoreisiin muutoksiin. Näin on!
 418. Metavandalismi. Kirjoita sivu nimeltä "roskaa", jossa kerrot vandalismista tai roskasivun tekemisestä. Luo tunnus nimeltä "Päätunnus", sitten "Sukkanukke 1", "Sukkanukke 2", "Vaihtoehtoinen tunnus", "Tunnus, jolta harjoitetaan roskasivujen tekemistä" ym.
 419. Tahallinen artikkelejen kopiointi muualta tai muista wikeistä. Vaikkei tämä olisikaan tekijänoikeusrikkomus, se voi saada Wikipedian näyttämään jonkinlaiselta kopiolta eri teksteistä. Sen tekeminen vandalistisesti (eli Wikipedian pahinta ajatellen) on aika jänskää. Mutta eihän se kiellettyä ole. Aina voit selittää sen olleen ei-vandalistista.
 420. Wikipediasta kopioiminen. Erittäin yleinen vandalismin muoto! Niin yleinen, ettet voi kuvitellakaan. Vaikka kaikkea sivustolla olevaa saa lainata ja käyttää, voidaan pitää ulkoistetun vandalismin alalajina sitä, että otetaan koulussa tehtävään esitelmään tieto copypastettamalla Wikipediasta. Samoin vandalismina voi pitää jotakin erittäin mauttoman tai tylsän oloisesti Wikipedian artikkeleista koostuvaa sivustoa tai Wikiä.
 421. Väittäminen, että oma toiminta ei ollut vandalisistisin tarkoitusperin tehtyä, vaikka se olikin.
 422. Suojatun sivun "siirto". Yksi taktisista kehittyneen vandalismin muodoista. Aloitat uuden artikkelin jonkun suojatun sivun aiheesta hieman eri nimelle tai vaikka uudelleenohjauksen päälle. Kopioit sisällön suojatusta sivusta ja muokkailet sitä vähän mieleiseksesi. Nyt vaihdat kaikki linkit siihen suojattuun sivuun linkeiksi uuteen sivuusi. Parasta suorittaa yöaikaan tai niin, ettei kukaan ylläpitäjä ehdi tarkistaa asiaa tuoreista muutoksista. Lopulta voit vaikka pyytää alkuperäisen, suojatun sivun poistamista kopiona!
 423. Siirron sijaan artikkelin uudelleenohjaaminen toiseen sivuun, johon kirjoitat artikkelin sisällön. Käy se näinkin, vaan tahallisesti näin tehtynä se on vandalismia.
 424. Väärän artikkelin poistaminen. Poista artikkeli "Natsi-Saksa" artikkelin "Natsi -saksa" sijaan jälkimmäisen ollessa kopio edellisestä. Ai niin, tähän tarvitaan ylläpitäjyys.
 425. Siirtelyllä hämääminen. Siirrä artikkeleita päättömille nimille ja vaihtoehtoisille kirjoitusasuille, ole ihan käsittämätön siirrellessäsi. Tee siirtelyiden välissä johonkin artikkeliin sotkua.
 426. Sock puppetin käyttö yhdistettynä siirtelyllä hämäämiseen. Tämä toimii oikeasti: Massasirrellessäsi sinun ykköstunnuksesi muokkaukset varmaan kumotaan kaikki. Toisella tunnuksella voit vandalisoida hiljaisesti.
 427. Todellisuudesta irrallaan oleva artikkeli. Sellainen voi olla vitsiartikkelikin (sivun ylälaidassa juttua siitä), mutta tämä on kuitenkin oma vandalismin lajinsa. Kirjoita artikkeli, joka on keksitystä aiheesta: Mabriel nuorempi oli itävaltalainen poliitikko, joka vaikutti vuosina 1985-1997. ynnä muuta paskaa.
 428. Joku aivan_härö Wikipediasta tietämättömän vitsiniekan kertomus jostain ihme tapahtumasta. Joskus tämänkaltaisia tarinallisia roskasivujakin luodaan.
 429. Paikkaansa pitämättömän tiedon lisääminen. Tämä on yksinkertainen juttu.
 430. Huonojen vitsien ja muun höpönhöpön täydentäminen omalla kertomuksella. Tsot tsot. Tänne Hikipediaan omia häröilyitä voi tehdä – vaikkakin suurin osa HVJMHH:ssä esitellystä tuubasta sopisi enemmän Hiktionaryyn.
 431. HVJMHH:n täydentäminen artikkelilla, joka ei sovi sinne. Esimerkiksi täältä Hikipediasta kopioituja artikkeleita, jotka joku joskus laittoi Wikipediaan, ei saa sinne laittaa.
 432. Poistetun artikkelin HVJMHH:hon laittaminen väärennetyllä sisällöllä.
 433. Vanhojen HVJMHH:hon soveltuvien poistettujen artikkelien laittaminen HVJMHH:hon. Sinne otetaan uusia! Arkistot on vanhoja varten!
 434. Vanhojen HVJMHH:hon soveltuvien poistettujen artikkelien laittaminen arkistoihin. Ei arkistoita muokata.
 435. Wikipedian logon luvaton käyttö. Perusta vaikka wiki, jonka logoksi laitat palapelipallon. Pian saat valit, ja kohta sinun täytyy vaihtaa wikisi logo vapaalle tietosanakirjalle protestoivaan käsimerkkiin.
 436. Julistus, että aikoo vandalisoida. Kertoessasi, että hyökkäät vaikka kokonaisen vandaaliliigan kanssa suomenkieliseen Wikipediaan, aiheutat erimielisyyksiä siinä, miten estokäytäntöjä pitäisi tapauksessasi tulkita.
 437. Uhkaileminen vandalismilla. Jniemenmaa, anna heti mulle papukaijamerkkiä tai ryhdyn vandaaliksi.
 438. Vandalismiuhkaukseksi muotoiltu henkilökohtainen hyökkäys. Jos et kuule jumalauta perkeleen PELLE ÄIJÄ jniemenmaa heti anna mulle papukaijamerkkiä niin ryhdyn vandaaliksi. ja siinä menee yöunet kaltaiseltas pelleltä, SAATNAN HINTTI
 439. Menneen vandalismin myöntäminen. Voidaanko sinut estää, jos kerrot, että "OK, MINÄ sotkin kaksisensataa sivua kolme vuotta sitten juuri ennen ryhtymistäni kunnon käyttäjäksi"?
 440. Vandalisoiminen todella pitkien aikojen välein. Tämä saa kaikki ymmälleen. Tee suurinpiirtein niin kuin edellisessä, paitsi että käytä samaa tunnusta vandalisoimiseen ja kunnon muokkaamiseen. Äläkä puhu asiasta mitään. Kukaan ei huomaa epäkohtaa. Uusi tämä. Lopulta voit päästä ylläpitoon... Riskialtis vaihtoehto jossain kaukana yläpuolella esitellylle mahtavalle hämäykselle. Pidä varasi; sinut voidaan äkätä ja estää vaikka ikuisesti, tai viimeistään ylläpitäjyyttäsi koskevassa äänestyksessä vandalismisi voidaan nostaa esille.
 441. Vandalismi tiettyjen aikojen välein.
 442. Viattoman noobin vahingoniloinen vandaalina estäminen.
 443. Ylläpitäjän tai hyödyllisen käyttäjän suorittama itsemurha. Tajusit varmaan ilman tarkempaakin kuvausta? Tyyli on tässä tapauksessa aivan vapaa, mutta voit tietenkin saada vihjeitä täältä Hikipediastakin: Ohjeet. Muista, ettei itsemurhasi takana ei saa olla muuta kuin Wikipedialle ilkityötä tekeminen. Aika peeloa, eikö vain?
 444. Itsemurhaisku, jossa kuolee joku Wikipedialle hyödyllinen käyttäjä.
 445. Itsemurhaisku erikielisten Wikipedioiden ylläpitäjien vuosikokoukseen. Tämä voi olla kaikista eniten julkisuutta tapahtuessaan aikaansaava vandalismin muoto.
 446. Epäilyttävän tiedon lisääminen Wikipediaan irakilaiselta tietokoneelta. Kohta koko Amerikka on perässäsi, ja kun he huomaavat, että se oli pila, joudut teloitetuksi amerikkalaisten ajan haaskauksesta!
  Korjausmallineita voi käyttää hyväksi, jos todella tahtoo vandalisoida.
 447. Tervetulomallineen sijoittaminen käyttäjäsivulle.
 448. Sano että voisit periaatteessa myös vandalisoida Wikipediaa. Tämä ärsyttää muita. Olet saastainen paska.
 449. Sano, että tulet vielä vandalisoimaan Wikipediaa. Kaikkein tiukkapipoisimmilta ylläpitäjiltä palaa käämit muokkauksia – jotka ihan vittuillaksesi pidät asiallisina – vahtiessa, ja jos joku sinut bännää, voit ihan hyvin syyttää hänen toimineen epäreilusti.
 450. Hienohko hämäys, jossa käytetään hyväksi ylläpitäjien ja muiden käyttäjien epäilyjä sinua kohtaan. Sama kuin edellisessä, mutta kehittyneemmin: saa kaikki seuraamaan muutoksiasi muuten kuin suoraan ilmoittamalla, että tulet vandalisoimaan. Tee paljon muutoksia ja pian kaikki toteavat sinut asialliseksi. Tee yhä paljon muutoksia, ja nyt ala vähän kerrallaan vandalisoimaan. Vandalisoi jotain niin paljon tavallisesta tyylistäsi poiketen, että siitä hämmästytään. Vaikka ylläpitäjät huomaisivatkin satunnaiset vandalisointikertasi, et silti saa niiden absurdin luonteen takia estoja! Todellinen luonteesi selviää muille paljon myöhemmin, kun he tajuavat sinun vandalisoineen joskus ajat sitten. Ja tässä vaiheessa sinä jättäydyt pois Wikipediasta! Kukaan ei estä sinua, jos se ei ole tarpeellista. Suunnilleen vuoden kuluttua palaat takaisin yhä 87-prosenttisen asiallisena.
 451. Wikipedia-aiheisten kuvien väärinkäyttö ja manipuloiminen esimerkiksi huumorimielessä. Tämä on sallittua parodiaa/satiiria, mutta Wikipedian byrokraattinen ylläpito ja byrokraattiset byrokraatit pitävät sitä varmaan ilkivaltana! Klik! Itse asiassa tällä sivulla logon paikalla on yksi Wikipedian ulkoisen mutta siihen kohdistuvan vandalismin ilmentymä.
 452. Wikipedian sulkeminen. Sinulla täytyy olla paaaaaljon valtaa.
 453. Väkivalta ylläpitäjää tai Wikipediaa johtavaa henkilöä kohtaan.
 454. Vandaalin opastaminen.
 455. Oman käyttäjäsivun käyttäminen huumorin säilömiseen. Tee se Hikipediassa.
 456. Jatkuva kysely ja hermoilu siitä, tekeekö jossain käytäntöjen vastaisesti.
 457. Käytäntöjen muutattaminen ylläpidolla. Voi onnistua väsytystaktiikalla ja hienovaraisella manipulaatiolla. Olet vain pitkään taipumaton jossain sinulle tärkeässä modus operandissa ja sellainen tyyppi, joka aiheuttaa päänvaivaa 24/7, ja saa itsesäälis-aggressiivisilla meltdowneillaan aikaan sotkun, jos häntä intresseineen ei kohdella erityissensitiivisesti. Lopulta joku sympatiaa tunteva ja/tai automaattipilotilla kulkeva moderaattori voi tekonsa puoliksi tajuten "tarkentaa" virallisia käytäntöjä kauan ilmentämäsi näkemyksen mukaisiksi.
 458. Neuvonnan käyttäminen oikeaoppisesti kysymyksiin mutta tyhmien tai asiattomien kysymyksien kysyminen. Tämä voisi olla ilkityötoimintaa.
 459. Vain Wikipedia-sivun Neuvonta muokkaaminen. Wikipedian pitäminen yleisenä keskustelupalstalla.
 460. Ylikeskusteleminen. Tuhat eri kysymystä ja uutta aihetta päivässä on vähän liikaa.
 461. Vandalisminmyöntämishämäys. Esimerkki? Kun sinua epäillään joidenkin tunnuksien kanssa samaksi henkilöksi, myönnä, että olet niistä joku, muttet muita, vaikka olisitkin ne kaikki. Tämä menee läpi.
 462. Toisen käyttäjäsivun aiheeton poistaminen[3][4]. Tämä on yleistä, mutta silti vandalistista toimintaa; kyllä ihmisellä pitäisi voida käyttäjäsivu olla. Ainakin ylläpitäjä, joka vandalismi mielessään tämän tekee, on syyllistynyt muuhun vandalismin lajiin kuin pelkkään vandaalimielisyyteen. Ikuisuusestoinen ei tarvitse käyttäjäsivua voi olla tekosyy.
 463. Hyödytön estäminen. Estä vandaali, joka on ollut kolme vuotta käyttämättä Wikipediaa.
 464. Erittäin kiero hyödytön estäminen. Estä massavandaali, vaikka tai juuri siksi, koska olet juuri saanut salaisen ja varman tiedon, että hän lopettaisi vandalismin ja alkaisi hyväksi käyttäjäksi, jos et estäisi.
 465. Ei tajua mitä voi muokata-tyypin vandalismin yrittäminen. Toisin sanoen tämähän on ihan vapaa tietosanakirja-luulo. Luulet, että terrorisoit Wikipedia, jos vaihdat sen logon pornokuvaan. Se on totta, mutta sinä luulet myös, että sen voi tehdä kirjautumatta edes sisään!
 466. Painajaismainen Aloittelija-tyypin vandalismin yrittäminen. Luule vandalisoivasi, kun sotket artikkelia mutta et tallenna vaan esikatselet, luulet vandalismiksi järjettömien asioiden hakemista hakukoneella. Klikkailet itseäsi seksuaalisuutta koskeville sivuille. Luulet, että se sotii Wikipedian aatteita vastaan. Naurat pilkallisesti wikipediaaneille.
 467. Hullu- tai ei-ikinä-ennen-tietokoneella-ja-toivoton-typerys -tyypin vandalisointiyritys. Visko näyttöruutua tikareilla, riko tietokoneesi ollessasi Wikipediassa, printtaa kuva Wikipedian logosta ja tuhoa se. Ja ihmettele, miksei Wikipedia tuhoutunut.
 468. Yleiset wikipedianvastaiset harhaluulot ja niiden pohjalta. Luulet tosissasi, että Wikipediaan kerran laitettua tietoa ei poisteta sieltä, eikä sitä valvota, mitä sinne kirjoitellaan. Luulet "...jonne kuka tahansa voi kirjoittaa" -väittämän tarkoittavan sitä. Et ole suinkaan mikään kamalan harvinainen, monet tyhmyrit uskovat näin. Mutta sinäpä sotket tai vääristelet tietoa siinä uskossa, että ei sitä korjata!
 469. Epäaktiivisuusvandalismi. Lakkaa muokkaamasta päästyäsi ylläpitäjäksi...
 470. Kehittynyt epäaktiivisuusvandalismi. Olet ylläpitäjä. Olet poissa juuri vähän vähemmän kuin sen ajan, minkä kuluttua oikeutesi poistetaan. Sitten muokkaat kuukauden innolla ja poistut taas pitkiksi ajoiksi! Toinen vaihtoehto olla epäaktiivinen, mutta toimia epäreilusti ja rikkoa käytäntöjä sen lyhyen ajan, jonka muokkaat. Esto pärähtää, mutta eihän se haittaa! Sinua ei voi alentaa rivikäyttäjäksi, olethan ollut aktiivinen. Kunhan et vandalisoi liian räikeästi; silloin se ynnä poissaolosi johtavat ylläpito-oikeuksiesi poistamiseen.
 471. Vandalismistä valehtelu. Kerro, että jotain artikkelia on vandalisoitu, vaikkei olisikaan. Kivaa on laittaa joku lista, että mitkä käyttäjät olisi hyvä estää. Nämä käyttäjät eivät saa olla vandaaleita! Toki joku heistä voi olla, ettei ylläpitäjä huomaisi pientä vandalistista taipumustasi kertoa vandalismista valheita. Ylläpitäjältä menee aikaa käyttäjien muokkausten tarkistamiseen. Ihan kiva juttu on sanoa, että siinä ja siinä suojatussa sivussa on vandalismia, jota ei ole huomattu, ja sinä et voi korjata sitä, koska nyt se on suojattu.
 472. Vandalistisen muutoksen merkitseminen tarkastetuksi ja palauttamatta jättäminen. Tämä on ihan oikeasti yksi veikeimmistä metodeista! Ylläpitäjyyden jos vain saisit...
 473. Liian isojen määrien IP-osoitteita estäminen vain yhden IP-osoitteen rikkeen vuoksi. Nasta homma.
 474. Tahallinen käyttäjätunnuksella vandalisoiminen ettei IP-osoite paljastuisi. Anonyymiuden vaatiminen ei ole vandalismia, paitsi jos sillä peitellään IP-osoitetta, josta joku voisi saada selville henkilöllisyystietosi.
 475. Suojauttaminen. Vandalisoi yhtä artikkelia niin moneen otteeseen, että se suojataan! Muutkaan eivät voi sitä muokata, ja erilaiset asia- ja kielivirheet jäävät varmemmin korjaamatta.
 476. Suojauttaminen ja sitä seuraava suojatun sivun vandalisoiminen suojauksien ollessa hetkellisesti poissa ohjelmistopäivityksen takia. Paras vandalismitapa!
 477. Tahallinen käyttäjätunnuksella yhden artikkelin vandalisoiminen, jotta se suojattaisiin rekisteröityneiltäkin käyttäjiltä.
 478. Osoitepaljastimen vakava väärinkäyttö. Käytä osoitepaljastinta asialliseen käyttäjään turhaan. Sen jälkeen selvitä, kenen IP-osoite on, ja järjestä hänelle ikävyyksiä. Laitonta! Ei suositella!
 479. Vandaalitorjunnassa tahallinen ”ylireagoiminen”. Tapa suuri vandaali. Tällekään ajatukselle emme lämpiä. ÄLÄ TAPA!
 480. Artikkelin tarkoituksenomainen palauttaminen vandalisoituun versioon.
 481. Moninkertaiset mallineet sivuilla. Ainutkertainen vandalismin ilmenemismuoto.
 482. Moninkertaiset roskamallineet. Tätä voit harjoittaa aivan rauhassa :).
 483. Vandaaleille apurahojen antaminen. Esimerkiksi Suomen valtio saattaa tulevaisuudessa syyllistyä tähän. Tämä on melkein sama asia kuin vandaaliliigan rahallinen tukeminen.
 484. Vandalismin mainostaminen.
 485. Vandaalilakko. Vaatikaa parempaa kohtelua. Älkää vandalisoiko, ennen kuin se teille luvataan.
 486. Valtiolta apurahojen pyytäminen Wikipedian vandaaleille.
 487. N00bille kohdistettu vittuilu eli noobille huutaminen on toimenpide, jossa menet jonkun IP-tyhmyrin keskustelusivulle ja haukut hänet lyttyyn. Periaatteessa Wikipedian "tämä ei ole demokraattinen kokeilu"-valtataistelutasavallassa tällainen on hyväksyttävää. Saattaa olla kyllä, että ylläpitäjä tulee huomauttamaan sinulle mielessään yksi ajatus: "vain ylläpitäjät saavat näyttää omaa paremmuuttaan, alempien täytyy kumarrella meitä ollakseen hyviä". Tällaisessa tilanteessa toimimisesta tarkemmin alla.
 488. Ylläpitäjän isoon egoon vetoaminen. Ylläpitäjän valittaessa sinulle käytöksestäsi voit kommentoida lauseilla tyyliin "jahah, olenko loukannut Herra Ylläpitäjän reviiriä". Trollausta ja kivaa sellaista.
 489. Arvonkorotusvaatimus. Vaadit päästä ylläpitäjäksi tai jopa byrokraatiksi. Pidä kiinni kannastasi hulluuteen asti.
 490. Vandalisoimattomuus. Et vandalisoi, mutta teet sen vandaalimielessä! (AI NIIN, minun pitikin ottaa pillerit. Ilmankos tällainen vandalismin muoto tänne ilmestyi. --Eräs tämän artikkelin kirjoittajista)
 491. Vandaali(e)n ihailu. Et puolusta vandaaleita, etkä osoita muutakaan varsinaista vandaalien puolella olemista. Sen sijaan sanot ihailevasi vandaalia ja pitäväsi häntä nerokkaana muokkaajana.
 492. Vandaali(e)n ihailu ja papaukaijamerkki-/muu palkintovandalismi. Palkitset vandaaleita. Osoitat olevasi heidän faninsa.
 493. Asiallisesta lisäyksestä tuskaileminen. Kirjoita keskustelusivulle: "EI! Mitä sinä Käyttäjä:Kouluhai menit tekemään! Viittaan tuohon "Katso myös..." juttuun! Sinähän sanoit tätä huonoksi artikkeliksi. Pitikö siitä tehdä vielä kyseenalaisempi??!"
 494. Tylsien, turhien ja vain huumoriwikeissä käytettyinä asiallisten koodijuttujen lisääminen. Tee tavalliseen artikkeleihin ties mitä kikkailuita, jotka eivät liity mitenkään itse artikkeliin. Se on turhaa ja ärsyttävää. Muutat otsikkoa, tekstin väriä, fonttia ja kaikkea kummallista ja sekoittavaa. Tee linkeistä outoja, sellaisia, ettei niiden päälle hiiren laittava ihminen näe sitä, mille sivulle hän menee. Katso artikkeli testi, niin tiedät hyviä kikkoja, mm. tämänlaisen ISON tekstin saamisen. Ei kun oho, sen selvittämiseksi sinun täytyy tutkailla mallinetta {{caps}}, koska Wikipediassa ei ole vastaavaa mallinetta.
 495. Tylsien, turhien ja vain huumoriwikeissä käytettyinä asiallisten koodijuttujen lisääminen mallineisiin. Tämä on perustellumpaa kuin edellinen, koska mallineet yleensä ovatkin täynnä jotenkin oudosti muotoiltuja juttuja ja muutenkin normisivuja värikkäämpiä tai leikkisämpiä. Joten näin tämä ylimääräinenmuotoilukikkailu-vandalismi on huomaamattomampaa.
 496. Huhujen asiallinen lisääminen artikkeliin. Kirjoita, että "kertomuksien mukaan tapahtui X" ym. kuulopuhetta. Wikipedia ei ole epävarman aavistuksen säilömistä varten.
 497. Huhujen n00bimainen lisäileminen ja arveluttava käytös. Tässä on taas yksi tapa tekeytyä tyhmemmäksi, kuin mitä onkaan. Lisää artikkeliin huonosti muotoiltua ja huonosti kirjoitettua tekstiä, joka saattaa pitää paikkansa. Teeskentele olevasi joku ihme huuhaahan uskova tyyppi.
 498. Itsekeksityn ´tiedon´ lisääminen huhuna. Heitä hatusta jotain, ja lisää se artikkeliin maininnan "huhujen mukaan" kera. Hahhahhaa...
 499. Hyvin pitkän kappaleen vandalisoiminen tai pitkän sivun monesta kohtaa vandalisoiminen siksi, että tietää muokkauksen tarkistamisen olevan pirullisen hankalaa.
 500. Toisen käyttäjän käytöksen matkiminen. Hienostuneempi muoto toiseksi käyttäjäksi tekeytymisestä. Helpointa on matkia vandaalia. Levykevandaalin matkiminen voidaan arvata jäljittelyksi, mutta Inzulacin tai Asterix*in tyylin jäljitteleminen saatetaan tulkita Inzulacin tai Asterix*in puheeksi. Varminta on matkia jotain viime aikoina riehunutta massavandaalia. Kaikkiin menee hämäyksesi täydestä. Älä varsinkaan ylläpitäjän tyyliä matkiessasi väitä olevasi tämä henkilö, vaan ainoastaan toimi niin kuin hän.
 501. Tarkoituksellinen yöaikaan vandalisoiminen. Ylläpitäjät nukkuvat silloin niitä supersankarimaisimpia lukuunottamatta. Saat rellestää vapaasti.
 502. Sukkanukkeväite. Sano, että sinulla on monenmonta tunnusta. Väite ei saa pitää paikkaansa.
 503. Hiljaisen sukkanukkearmeijan pitäminen. Luo usein uusi tunnus, jonka nimi on mitäänsanomaton ja jolla teet ehkä yhden muutoksen. Monikaan ei huomaa sukkanukkepesuettasi.
 504. Valtava määrä sallittuja vaihtoehtoisia tunnuksia. Luo 10000 eri tunnusta, ja jokaisen käyttäjäsivulle vain laitat mallineen {{altteri}}. Älä mainitse, kenen vaihtoehtoisia tunnuksia ne ovat. Vandalisoi osalla niistä. Hähhäh!
 505. Vandaaliuskonnon perustaminen.
 506. Vandaaliuskontoon kuuluminen.
 507. Vandaaliuskonnon johtajana oleminen.
 508. Vandaaliuskonnon tukeminen.
 509. Artikkelien kopioiminen eri nimelle. Tee sivusta "Banaani" kopio sivulle "wertyuikmfgf".
 510. Väärä aihe. Kirjoita ilkeyksissäsi artikkeliin mongolialaisesta hevosenhoidosta tekstiä WTC-tornien tuhoutumisen aiheuttamasta mediamylläkästä.
 511. Triviatietojen lisääminen. Tämä on yleistä ja huonoa Wikipedialle.
 512. Artikkelien kirjoittaminen tarkoituksella luettelomaisiksi. Et sitten tajunnut, että tämäkin artikkeli on sellainen? Mieti nyt vähän, hyvä ihminen.
 513. Omien vandalististen muokkauksien tarkistetuiksi merkitseminen. Ylläpitäjän oikeuksien tuomaa nannaa.
 514. Katsotuimmat sivut-listan muuttaminen ihan oudoksi. Katsele jotain täysin hölmöstä ja tuntemattomasta aiheesta kertovaa sivua niin paljon, että se nousee katsotuimmat sivut-listalla hyvin katsotuksi! Tästä ei voi saada mitenkään bännejä.
 515. Wikipediasta tylyn kuvan antaminen. Käyttäydy avuttomalle aloittelijalle töykeästi. On hyvin todennäköistä, että hän joko a) lähtee Suomi24:ään tai adressit.comiin mesoamaan siitä miten Wikipedia on paska paikka b) alkaa vandalisoida c) molempia. Ihana vandalismin muoto.
 516. Wikipedianvastainen adressi. Adressit.com tarjoaa sinulle mahdollisuuden nolata itsesi "WIKIPEDIA JOUTAA POIS INTERNETISTÄ"-tyylisillä viesteillä.
 517. Bottiarmeija. Ohjelmoi itsellesi miljoona eri bottia.
 518. Muiden väittäminen omiksi sukkanukeiksi. Väitä, että uusi ja viaton käyttäjä on sinun uusi sockpuppettisi.
 519. Meat puppettien käyttö. Sano kaverillesi, että tule Wikipediaan äänestämään samaa kuin minä ilman, että tiedät, mistä asiasta on kyse.
 520. Meat puppettien käyttö ja lahjominen. Anna rahaa sukulaisillesi siitä, että he toimivat meat puppetteinasi.
 521. Ylläpitäjän, osoitepaljastimen käyttäjän tai byrokraatin lahjominen oikeuksiensa väärinkäyttöön. Maksa Tve4lle 300 euroa siitä, jos hän poistaa etusivun tms.
 522. Tämä on pieni muutos -vandalismi. Tämä tapa kiusata wikipediaaneja on oikeastaan yhteenvetovandalismin pikkuserkku. Tällä voi provosoida samalla tavoin kuin jo esitellyllä ärsyttävä yhteenveto -vandalismilla; merkitset kuudensadan rivin asiallisenkin muutoksen pieneksi tai jätät pilkkuvirheen korjaamisen merkitsemättä pieneksi muutokseksi. Yleensä jälkimmäinen herättää vähiten epäilyksiä.
 523. Wikipediaa koskevien aiheiden kirjoittaminen varsinaiseen artikkeliin. Kirjoita Levykevandaalista asialliseen, hieman provosoivaan (byrokraatit repivät piilovittuilusi takia hiuksensa) artikkeliin Levyke: hauskaa metavandalismia.
 524. Lausevääristelyvandalismi. Oma erityinen tiedon vääristelyn muotonsa. Ko. esimerkkiä pienemmät muutokset voivat mennä läpikin ilman epäilyksiä.
 525. Pasilavandalismi. http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Maito&diff=3914874&oldid=3881878
 526. Podax-vandalismi tai Podax-roskan lisääminen. Tätä ei varmaankaan ole paljon harjoitettu, mutta Wikipediassa toimii kyllä eräs käyttäjä nimeltä Podax. Hikipedian käyttäjä Cornelius saattaa olla hän, mikäli on sama asia erään kuvan Uncyclomedia Commonsiin ladanneen tyypin kanssa. Wikipedian käyttäjä Podax ylisti Podaxia, mutta teki myös asiallisia muutoksia. Ja mitäs löydämmekään. Joka tapauksessa Podax-teemainen vandalisointi on tässäkin lueteltava, koska se ensinnäkin on Hikipediassa kuuluisa asia ja toisekseen sitä on Wikipediassakin.
 527. Yleinen sitaattien lisäileminen. Lisää artikkelien alkuun provosoiviakin ja sopimattomiakin sitaatteja. Muista tietty asiaankuuluvuus, etteivät vandalistiset aikeet ole niin räikeitä kuin ylläolevassa linkissä. Yleensä aika kivaa!
 528. Kaksoiselämän hienohko peittely. Sinulla on tunnus, jolta muokkaat ilman, että saat varoituksia. Sitten rekisteröit pari pitkännimistä, mieluusti jostain elokuvasta/TV-sarjasta/kappaleesta ym. napattua käyttäjätunnusta, ja jokaisen merkitset vaihtoehtoiseksi käyttäjätunnukseksi, joka ei ole äänioikeutettu – mutta et kerro, kenen tunnuksia ne ovat. Sitten teet pikkujäynävandalismia. Ole tarkkana, ettei osa tunnuksistasi ole epäasiallisen nimisiä, muuten IP:si saa päivän eston :(. Hikipedian Luoma on sekä hyvänä muokkaajana että pasilavandaalina... hupsis, ei mun tuota pitänyt sanoa! ...alan mestari.
 529. Sivun muokkaamisen yhteydessä sivun palauttaminen ikivanhaan versioon ei ole kivaa, niin kuin ei sekään, ettei tästäkään ole enempää sanottavaa.
 530. Oman käyttäjäsivun tekeminen liian pitkäksi. Tee käyttäjäsivustasi 1500 kilotavun pituinen päiväkirjasi.
 531. Oman käyttäjäsivun asiaton luokittelu on suuri ongelma vain Hikipediassa, jossa mallineitten latominen on vapaampaa. Mutta auta armias jos lisäät käyttäjäsivullesi Wikipediassa mallineen, joka sen pistää johonkin asiaan kuulumattomaan luokkaan. Esimerkki.
 532. Valheelliset kertomukset omista kyvyistä ja sivistyneisyydestä. Tämä niille, jotka eivät halua syyllistyä virheidentiteettivandalismiin käyttäjäsivullaan. Kerro, että osaat puhua suomea, englantia, ruotsia, saksaa, ranskaa, norjaa, tanskaa, kiinaa, japania ynnä muuta. Sano, että olet perehtynyt kemiaan, matematiikkaan, tähtitieteeseen, sosiologiaan, fysiikkaan, filosofiaan, psykiatriaan, psykoanalyysiin, psykologiaan, lääketieteeseen, historiaan ja politiiikkaan.
 533. Virheelliset pituusmerkinnät. Tee tynkäartikkeli ja merkitse se minityngäksi, todella pitkä artikkeli ja merkitse se tyngäksi, yhden lauseen artikkeli ja merkitse se vain tyngäksi.
 534. Tyngän tai minityngän laajentaminen ilman minitynkä- tai tynkämallineen poistamista. Laajenna tynkäsivua äläkä poista tynkä-mallinetta. Ähäkutti, kun tästä et jää kiinni!
 535. Sivun tahallisen teennäinen laajentaminen. Artikkelissa Mansikkamehu on tehty näin!
 536. Lisäyksen yhteydessä asiaton maininta tiedon epävarmuudesta ja oman itsen muistikuvista/tiedoista. Katsopas nyt sen mansikkamehu-sivun ensimmäistä versiota. Kirjoitat artikkeliin: Mikäli oikein muistan, vesi on myös nestettä. tai tiedän että selitän oudosti enkä tiedä varmasti näitä faktoja.
 537. Minun kynänjälkeni -vandalismi. Harvinaista, mutta Wikipedian ideaa vastustavilta ihmisiltä mahdollisesti tulevaa vandalismia. Teet lisäyksen ja poistat kaikki siihen muiden tekemät muutokset. Vetoa siihen, että se on SINUN tekstiäsi.
 538. Erityisen pitkä ja aikaa vienyt, mielenkiintoinen roskasivu. Sivusi saattaa jatkaa elämäänsä poiston jälkeen; se pääsee huonoihin vitseihin ja muuhun höpöönhöpöön tai edes joku käyttäjä kopioi sen itselleen ja pistää käyttäjäsivulleen tai vaikka käyttäjäsivunsa alasivulle.
 539. Roskasivujen pelastaminen vandalistisin tarkoitusperin. Kopioi käyttäjäsivullesi jonkun tekemä roskasivu ennen poistoa. Erityisen huomaamatonta, jos se sivu oli hauska. ML:n käyttäjäsivun lausahdus "Saksinokkaa käyttävät muunmuossa tiaiset. Ne leikkaavat puiden rungoista kaarnaa josta ne tekevät kumiveneen" on ehkä roskasivusta pelastettu.
 540. Ranskankielinen tapavandalismi. Kyseinen hemmo on näemmä joku laiton tappouhkailija ranskiswikipediassa.
 541. Jonkun vandalisminlajin tai toistuvan erityisen vandalismitapojen yhdistelmän legendaariseksi nousemisen edesauttaminen tarkoittaa sitä, että puhut tai ylistät jotain vandalismien yhdistelmää tai esimerkiksi yhdistysvandalismin teemaa niin paljon, että se nousee levykevandalismin kaltaiseksi käsitteeksi tai pääsee tänne.
 542. Roskamerkinnän poistaminen roskasivusta.
 543. Vandalismin kumoamisen kumoaminen. Eikö ole ihmeellistä, että vaikka tämä on näin itsestäänselvästi vandalismia, se mainitaan vasta aika lopussa?
 544. Vandalismista puhuminen ja siihen viittaamisella provosoiminen. Hei, tuo on Luoma!
 545. Omista mielipiteistä valehtelu. Äänestä eri juttua kuin minkä kannalla olet, tee ratkaisusi niin, etteivät ne vastaa mitenkään käsityksiäsi asioista. Sano itseäsi fakkismin kannattajaksi, vaikka olet indifferisti.
 546. Wikipedian käyttäjän tai ylläpitäjän häiritseminen sähköpostilla tai puhelimitse. Soita pilapuhelu Joonasl:lle, lähetä spämmipostia kaikille, jotka antavat sähköpostiosoitteensa.
 547. Viittaukset muihin Wikipedian artikkeleihin. Tietenkin vandalismia vain tahallisesti suoritettuna. Emme nyt tarkoita tällä linkkejä toisiin artikkeleihin, vaan esimerkiksi maininta Artikkelissa [artikkelin nimi] on tästä lisää tietoa historia-väliotsikon alla. Tällainen on metatietoa eikä tietosanakirjatekstiä!
 548. Viittaukset vieraskielisiin Wikipedioihin. Kerro keskellä tietotekstiä, että englanninkielisen Wikipedian artikkeli sanoo sitä ja tätä.
 549. Luoman sukkanukkeilutaktiikka estojen välttämiseen. (Voidaan hyödyntää tuhoisassa massavandalismissa.) Tee kaksi tunnusta, joiden nimet eivät mitenkään muistuta toisiaan. Pidä tunnusten luonnin välillä vielä ehkä noin päivän mittainen tauko. Sitten alat järjestelmällisesti sotkemaan sivuja toisella tekemistäsi tunnuksista. (Jos aloitat vandalismin heti toisen tunnuksen luomisen jälkeen, käytä tunnuksistasi jälkimmäisenä luomaasi, ettei kukaan hoksaisi yhdistää kahta tunnustasi toisiinsa.) Kun saat eston, myös IP-osoitteesi estetään automaattisesti luultavasti päiväksi. Mutta vain anonyymeiltä käyttäjiltä. Nyt kirjaudut sisään sillä tunnuksellasi, jota EI olla estetty, ja luot uuden tunnuksen ollessasi jo kirjautunut sisään, jolla alat sotkea, ja kun se estetään, palaat taas ikäjärjestyksessä toisen tunnuksesi pariin ja niin edelleen...
 550. Henkilökohtaisesta vandalismista kostaminen. Kun joku on sotkenut käyttäjäsivuasi tai muutellut kommenttejasi, tee sama hänelle. Oikea riita! Plärätkää yhdessä!
 551. Kaarle-vandalismi. Eräs Levykevandaalin harjoittamista peeloilun muodoista. Lisää vuosia käsitteleviin artikkeleihin viallisia tietoja Kaarle-nimisten henkilöitten synnyinajoista. Tätä ei muisteta läheskään yhtä paljon kuin esimerkiksi Ulla- tai Aku Ankan Taskukirja-vandalismia.
 552. Yleinen Windows XP-vandalismi. Levykevandaalin toimintaa tämäkin. Lähellä Ullavandalismia. Aina ei kuitenkaan vandaalimme kerro mitään Ullasta vandalisoidessaan tuota artikkelia.
 553. JeesusLevyke -vandalismi. Levykevandaalin harjoittamaa, erityistä uskonnolliseksi hihhuliksi tekeytymistä.
 554. Mauton tai epäkekseliäs, seksiin liittyvä levykevandalismi. Lisäät levykevandalismin yhteydessä peniksen kuvia tai muuta sellaista artikkeleihin. Levykevandaali on harjoittanut tätäkin monestikin([5][6][7]).
 555. Sanojen levykevandalistinen poisto. Poista sieltä täältä sanoja. Harjoita samalla levykevandalismia. Tätäkin Levykevandaali on tehnyt. Tästä et saa ehkä hirveän helposti edes Levykevandaalin leimaa.
 556. Mukalevykevandalismi tyhjentelemällä ja allekirjoittelemalla. Tätä vandalismin muotoa on harjoitettu vain ja ainoastaan kerran Wikiaineistossa. Sitä teki käyttäjä nimeltä Levykevandaali. On hyvin epäselvää, onko kyseessä aito levykevandaali. Luultavasti hän on jäljittelijä. Kyseinen, ikuisesti estetty käyttäjä tyhjenteli sivuja ja lisäsi niihin allekirjoituksiaan ja viivaa "------".
 557. Artikkeli, josta asiaan vihkiytymätön ei ymmärrä edes, mistä se edes kertoo. Kerrot artikkelissa vaikka Aku Ankan taskukirjasta numero 142, ja aloitat sen sanoilla "Antiikin ihmeissä Roope, Aku ja pojat..." kertomatta, mikä koko Antiikin ihmeet oikeastaan on.
 558. Artikkeli, joka voi hämätä asiaan vihkiytymätöntä määritelmällään. Tämä vanha versio Metapod-artikkelista saattaisi hämätä jotain imbesilliä luulemaan Metapodia oikeaksi olennoksi ja normaalia, mutta Pokémoneista tietämätöntä ihmistä yksinkertaisesti hämmentää. Sillä eihän siinä kerrota, että se on Pokémon. Siinä oletetaan, että lukija tietää tämän olevan Pokémon-hahmo ja kertoo asiasta vain sitä tarkemmin.
 559. Vandalismin väittäminen taiteeksi. Tätäkin on tapahtunut. Löydät vielä tätäkin Wikipediasta. Kun etsit. Ja kulutat siihen ja muuhunkin Wikipedian tutkimiseen päiväsi. Niin kuin tämän kirjoittaja teki, perkele. Käyttäjän Jaajaajoo ja Sankarittaren sukkanuken Juuu tekemää hommaa.
 560. Muu Sankarittaren ym. peelojen harjoittama hieman huumoriwikimielinen vandalismi. Heillä on oma tyylinsä.
 561. Joo-jengimielinen vandalismi. Sankarittaren ja Jaajaajoon, mikäli he ovat eri henkilöitä, hommia. Väitetään vandalismia taiteeksi ja kiusataan Jetmania.
 562. Itsensä vandalistinen tapaamisiin ilmoitteleminen. Kiitos esimerkistä, Idan!
 563. Varmuus aloittelijan vandaaliudesta. Olipa kerran vandaali tai häirikkö, joka jossain päin internettiä häiriköi jollain nimimerkillä. Kutsu uusia tulokkaita Wikipediassa sillä nimellä ja ole varma, että he ovat joku häirikkö. Hullua toimintaa.
 564. Artikkelin uudelleenohjaaminen käyttäjäsivuun. Jos käyttäjänimesi on vaikka "asdf", teet sivusta asdf uudelleenohjauksen käyttäjäsivuusi.
 565. Keskustelusivun sisällön korvaaminen keskustelusivu-aiheisella mallinneella. Joku on tullut huomauttamaan keskustelusivullasi ja sinä olet mennyt vittuilemaan hänelle takaisin. Korvaat kommentit vaikka mallineella "keskustelusivuni".
 566. Botin esittäminen. Lisäät kielilinkkejä asianmukaisin yhteenvedoin (Botti lisäsi...). Jos ihan helvetin hyvin käy, sinut merkitään botiksi etkä näy tuoreissa muutoksissa! Itse asiassa aika epätoivoista.
 567. Tarpeettoman, mutta periaatteessa asiallisen kysymyksen poistaminen kahvihuoneelta.
 568. Tahallinen väärässä kahvihuoneen osassa keskusteleminen.
 569. Pöllö toisen wikin käyttäjän aitouden vahvistamisen pyyntö. Toisin sanoen kysyt joltain tulokkaalta: "Vahvistatko, että olet Wikiuutisten *tähän uuden tulokkaan käyttäjänimi*?". Yleensä sellaista kysytään vain ylläpitäjiltä, ja vain, jos olet siinä toisessa wikissä ylläpitäjä.
 570. Täysin asiaton ja kummallinen toisen wikin käyttäjän aitouden vahvistamisen pyyntö. Kysyt "Vahvistatko olevasi Wikiuutisten *tähän joku ihan eri niminen Wikiuutisissa toiminut*?" Tai kysyt niin sisarprojekteissa samoilla nimimerkeillä ylläpitäjinä toimivilta.
 571. Byrokraatille osoitettu pyyntö vaihtaa nimimerkkisi johonkin asiattomaan.Terve. Voisitko vaihtaa tunnukseni nimelle "Jetman on perseestä"?
 572. Tahallinen turhien kyseleminen "mielenkiinnosta". Kysy muilta, mitä vaihtoehtoisia tunnuksia heillä on, kauan he ovat olleet Wikipediassa jne. Älä kysy mitään, mikä liittyy mihinkään artikkeliin tai käytäntöön.
 573. Vaihtoehtoisella tunnuksella äänestykseen osallistuminen. Joskus kukaan ei edes huomaa, jos merkitset itsesi mallineella altteri ja äänestät silti.
 574. Luokattomat versiot mallineista. Tynkämerkinnän sijaan laitat tynkämallineen lähdekoodin ilman luokkaa tyngät. Pirullista.
 575. Luokaton versio itseesi vaihtoehtoiseksi tunnukseksi merkitsevästä mallineesta. Lisää malline altterin sisältö vaihtoehtoisen tunnuksesi sivulle ilman asianmukaista luokkamerkintää.
 576. Luokaton versio mallineesta altteri yhdistettynä äänestyksiin osallistumiseen. Kukaan ei edes tajua vilppiäsi.
 577. Demokratiamielisyysvandalismi. Haluat aina äänestää ja enemmistön mielipide on mielestäsi ratkaiseva. Teet tämän tahallasi siksi, että Wikipedia ei ole demokraattinen kokeilu.
 578. Viikon yhteistyöartikkelin tekeminen pitemmäksi huonosti. Älä muotoile edes välttävästi laajeantaessasi, tai laajenna artikkelia teennäisesti.
 579. Viikon yhteistyöartikkelin yleinen vandalisoiminen.
 580. Viikon yhteistyöartikkelin kehityksen jarruttaminen. Poista tietoja joillain perusteilla, karsi ei-merkittäviä tietoja pois.
 581. Viikon yhteistyöartikkelin plärääminen. Tämä voi saada vahinkoakin aikaan.
 582. Hyvin monen artikkelin lisääminen tarkkailulistalle. Tämä ei haittaa mitenkään Wikipediaa, mutta silti se on vandalismia koska... Öhöm... Teoria ei ole vielä ihan valmis. Sanottakoon, että se on vandalismia, koska se on hyvin epäilyttävää.
 583. Tahallinen ja vandalistinen oman keskustelusivun tarkistamatta jättäminen. Et ikinä katso, mitä sinulle on sanottu tai sinulta kysytty silloin, kun tämänlainen palkki tulee näkyviin:
 584. Vandalistinen toisen käyttäjäsivua ei muokata-tyylin toiminta. Poistelet papukaijamerkkejä ja muita palkintoja toisten käyttäjäsivuilta tai roskaa-merkinnän, jos sivu on täyttä paskaa. Palautat n00bien käyttäjäsivuille luokat, jotka arvostetut käyttäjät ovat poistaneet, etteivät ne sekoittaisi luokkia.
 585. Kyllä minä teen oikein sen -vandalismi. Esimerkiksi artikkelin ollessa vandalismin kohteena lisäät siihen pari ihan asiallista sanaa tai lausetta. Jos sinua varoitetaan vandalismista vahingossa, kommentoit sitä tyyliin "kiitti ihan kauheasti" tai "Minä en kyllä ikinä vandalisoi. Lisäsin asiallista tekstiä". Teet oudon muotoilulisäyksen, ja kun joku asioista ymmärtämätön muokkaa sen olemaan ihan erinlainen kuin mitä tarkoitit (tyyliin eikös se voisi olla näin? näin sen varmaan kuuluu olla), seuraavassa muokkauksessa teet sen sellaiseksi kuin sinä halusit hieman ivaavalla yhteenvedolla. Outo ja monimutkainen tapa heittäytyä marttyyriksi ja lopulta vaikka tehdä vandalistisia muokkauksia ilman, että niitä tarkistetaan.
 586. Tarpeettomien kuvien lisäileminen.
 587. Tekijänoikeuksin suojattujen kuvien lisääminen Commonsiin. Ne pitää tallentaa fi-wikipediaan!
 588. Kilpailuhenkisyys. Kilpaile aina siitä, kuka torjuu eniten vandalismia tai antaa bännejä tai poistaa sivuja.
 589. Vandalismista kilpaileminen. Kilpailkaa bänneistä, joita saatte tai vandalistisista muokkauksistanne.
 590. Vandalismin Hall of Famen perustaminen. Vielä pahempaa kuin pelkkä rehti vandalismikisa.
 591. Oman käyttäjäsivun hillitty sotkeminen massavandalismikautena. Kun tuoreet muutokset tukkiutuvat massavandalismista, mene ja laita jotain paskaa omalle käyttäjäsivullesi. Vaikka henk. koht. hyökkäys, jota ei heti käyttäjäsivuasi katsoessa löydä tai tekijänoikeusrikkomus. Arvaa vain jaksaako kukaan edes tarkistaa muutostasi!
 592. Yöaikainen huonon artikkelin parantamisurakkahämäys. Puoliltaöin, kun kukaan ei palauta vandalismiä, etsit huonolla kielellä kirjoitetun tai huonosti muotoillun artikkelin. Teet siihen kahdesta kolmeen eri muokkausta, mieluusti jotain merkityksetöntä mutta hyväksyttävää typonkorjausta. Sitten teet yhden muokkauksen, jossa lisäät jotain asiatonta sotkua tai muuta hölkmöä. Ja sitten teet pieniä, asiallisia muokkauksia siihen samaan artikkeliin läpi yön niin, että tuoreet muutokset täyttyvät niistä! Eikä kukaan huomaa, eikä kukaan huomaa...
 593. Tahallisen pitkä ja/tai hankala käyttäjänimi.
 594. Etusivulla näkyvien tai muuten tärkeiden luetteloiden vandalistinen pidentäminen. Laita tähän monen monta uutta kohtaa tai tähän uusia toiveitasi merkityksettömistä artikkeleista.
 595. Kuvan tietojen sotkeminen tai poistaminen. Kun joku n00b on ladannut uuden kuvan, voit ehkä jopa huomaamatta vaihtaa sen tiedoiksi "asdasdgaga", "asdaghpwjrhårphm", "sjghäsrohjäernWPNE", "LOLLOLLLOLLMUNAAPERSEPILLUPULLOPERSE" tai "näiden kuviemme myötä Nakkimies vielä voittaa". Sitten n00bin lataama kuva poistetaan (ehkä).
 596. Kuvan tietojen kehittynyt sotkeminen. Tämä tarkoittaa sitä, että joskus, kun kukaan ei näe, muutat kuvan tiedot tällaisiksi:
  {{Tiedoston tiedot
  |Kuvaus=No tää on tämmönen vapaa käyttönen kuva
  |Lähde=Tein itse mutta löytyy jo internetistä monesta paikasta
  |Päiväys=ei hajua
  |Tekijä=En tiedä
  }}

  Tällaiset tiedot voisi joku Idanin kaltainen aloittelija antaakin kuvalleen, joten ylläpitäjät eivät välttämättä tarkista kuvan historiaa ennen kuvan poistamista.
 597. Epämerkittävän ihmisen tai ihmisryhmän näkökanta artikkelissa esitettynä. Kerro, että Kuopion Kallaveden lukion tytöt vastustavat ateismia.
 598. Epämääräinen näkökannan esittely. Älä kerro, kenen mielestä Matti Vanhanen on paska äijä lisätessäsi artikkeliin lauseen "joidenkin tahojen mukaan Vanhanen on paska äijä".
 599. Tahallinen neutraaliusrikkomuksen korjaaminen väitteeksi, jossa ei kerrota, kenen mukaan. Muuta "Filosofia on tyhmää" muotoon "joidenkuiden mielestä filosofia on tyhmää". Kun olet tehnyt tämän, ko. lauseella on virheellisyydestään huolimatta suurempi mahdollisuus pysyä artikkelissa!
 600. Tahallinen lähteisiin viittaamatta jättäminen.
 601. Lähteeksi jonkun harvinaisen tekstin laittaminen. Laita lähteeksi joku brasilialaisen aikakauslehden numero vuodelta 1987. Voit keksiä sen päästäsi.
 602. Epäselvän ajanmääreen lisääminen. Kirjoita "muutama vuosi sitten" sen sijaan, että kirjoittaisit "vuonna 2003". Siihen laitetaan malline {{koska}}.
 603. Keskeneräinen tai ontuva käännös. Käännä vierailta kieliltä huonosti.
 604. Muunkielisistä Wikipedioista kääntäminen ilman lähdemerkintöjä.
 605. Epäselvän lähteen antaminen niin, että joku ennenpitkää laittaa mallineen {{lähde tarkemmin}}.
 606. Täsmennyssivumaisen artikkelin tekeminen ilman merkintää siitä, että se on täsmennyssivu. Teet sivun, joka menee näin:
  Vattu voi olla:
  - vittu-sanan kaunistelumuoto
  - marja
  .
  Et laita artikkeliisi enempää sisältöä. Wikipedia ei ole lista määritteitä.
 607. Sanan vaihtoehtoisista merkityksistä kirjoittaminen yhteen artikkeliin. Tee pitkä sivu, jossa kerrot kaikista sanan merkityksistä.
 608. Oman mielipiteen kertova esseeartikkeli. Tämä on outoa, eikä näin saisi tehdä. Aloitat artikkeli nimeltä "Käyttäjä:*käyttäjänimesi*:n näkemykset utilitarismista". Laita sivun alkuun merkintä, että se sisältää sinun mielipiteitäsi. Sitten kerro näkemyksesi.
 609. Liiallisen kantaaottavat käyttäjäalasivut. Teet itsellesi alasivuja, joihin laitat mielipiteitäsi asioista. Eräänlaista Wikipedian väärinkäyttöä.
 610. Wikipediasta tai sen sisarprojekteista kertominen projektisivuilla hieman ylistävään sävyyn. Wikipedia:Miksi Wikipedia on niin upea ei ole vieläkään vaihtanut nimeään neutraalimpaan, joten tästä ei tule ikinä estoja eikä yleensä edes muokkaustesi kumoamista.
 611. Wikipediasta/sen sisarprojekteista kertominen itse ARTIKKELEISSA hieman ylistävään sävyyn. Vakavampi rike. Artikkeleiden "Wikipedia", "Wikisanakirja", "Wikiaineisto", "Wikimedia" tai "MediaWiki" pitäisi kertoa aiheistaan hyvin neutraalisti, ovathan nekin aivan tavallisia normmalisivuja.
 612. Wikipediasta tai sen sisarprojekteista tahallisen ilkeämielinen kertominen ohje-tyyliin itse artikkeleissa. Hienostunutta ilkivaltaa. Kun esimerkiksi yleensä wikeistä pitäisi artikkelissa wiki kertoa ihan tavalliseen artikkelityyliin, teet sen samalla "opastavalla" tyylillä kuin ohjeissa tai wikipedia-nimiavaruuden sivuissa. Tajuatko?
 613. Hiekkalaatikolla tai omalla testisivulla tai hiekkalaatikolla muitten allekirjoitusten väärentäminen. On hyvin hämärää, onko tässä mitään väärää.
 614. Anonymouse.org-vandalismi. Nähty vain Wikipedian sisarprojekteissa (katso [8], [9], [10], ja [11]). Muokkaat sivuja avoimien proxyjen kuten Anonymouse piste orgin kautta. Vandalisoit esimerkiksi mallineita korvaamalla ne jollakin "VANDALISMI TÄÄLLÄ ANONYMOUSE.ORGIN KAUTTA ON NYT LOPULLISESTI OHI"-tyypin ilmoituksella. Ei mahdollista Wikipediassa, koska siellä avoimet välityspalvelimet on lopullisesti estetty.
 615. Hieman virheellinen ja sen lisäksi asiaton yhteenvedon käyttäminen. Kumotessasi vandalismia laita yhteenvedoksi "Käyttäjän Jetman (keskustelu) muokkaus [muokkauksen numero] kumottiin."
 616. Hieman virheellisen yhteenvedon ilkeämielinen käyttäminen. Tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kumoat vandalismia, mutta samalla lisäät asiallista sisältö'. Yhteenvedoksi tulee jotain "muokkaus kumottiin" -tyyppistä, vaikka sehän on valheellista; et ainoastaan kumonnut muokkauksia. Kuole, kurja.
 617. Näkymätön sotkeminen.
  asdasdasdasfdgjlhdljhjqwertyqwertyqwertyqwerrtyqwertrytzcxzcxcxcxcasadfgasgasgsgasgasdgdgasdgsdgsagdsgsagsgsg HAHAHAHAHAHAH!!!! HAHAHA! seksi porno jeeeeeeee!
  NYT HILJAA KAIKKI. [artikkelin aiheen nimi] on PASKA!!!!!!!11/HUIPPU <3 <3 <3<3<3<3!!
 618. Asiaton mutta näkymätön apujuttuhommeli, jota demonstroidaan tässä[2].
 619. Erittäin suora sensuroiminen. Tällä tapaa sensuroit sanoja artikkelista.
 620. Oman sotkun poistaminen hämäyksenä. Yleensä sitä, että esimerkiksi korvaat jonkun mallineen jollain asiaankuulumattomalla (esimerkiksi roskaa). Sitten vaihtelet sitä edestakaisin ja lopulta poistat roskamallineen. Parhaassa tapauksessa kukaan ei laita alkuperäistä mallinetta takaisin!
 621. Sotkun, jolla osa artikkelista on korvattu, poistaminen ilman alkuperäisen palauttamista. Toimivampaa kuin edellinen.
 622. Aloittelijoiden tarkoituksellinen hämääminen projektisivujen tekemisellä epäselviksi. Laita Hiekkalaatikolle tusina {{Ole hyvä ja tee muokkauksesi tämän rivin alapuolelle, jottei ohjelaatikko katoaisi}}-tekstiä ja vielä väänneltyinä niin, ettei n00b tajua, mitkä rivit saa poistaa ja mitkä ei. Laita jotain epäselvää tai ristiriitaista selitystä sivulle WP:HH. Naabeille ei tule selväksi, mitä saa tehdä ja mitä ei.
 623. Mallineiden substitoiminen. Eli siis laitat tahalleen {{SUBST:tynkä}} sen sijaan, että laittaisit {{tynkä}}.
 624. Suojatun sivun etävandalisoiminen. Vandalisoi kaikki yhdellä suojatulla sivulla olevat mallineet.
 625. Etusivun tai muun erittäin tärkeän projektisivun etävandalisoiminen. Esim. Wikisanakirjan Etusivu oli yhtenä aikana täyttä mössöä/vittuilua, kun malline "Ikkuna" oli vandalisoitu.
 626. Mitäänsanomaton yhteenveto. Esimerkki: tsimppi puppadi pum... pum... pum.
 627. Keskusteleminen yhteenvedossa. Keskustele yhteenvedoissasi, vaikka se on käytösohjeiden vastaista.
 628. Lähteiden vaatiminen itsestäänselvyyksille. Hauki (Esox lucius) on sisävesissä ja rannikkoalueilla elävä petokala... ja tuohon lisäät lähdepyynnön. Tai poistat koko tiedon, koska sille ei ole lähdettä.
 629. Lähteiden lisääminen itsestäänselvyyksille.
 630. Sivujen varovainen muokkaaminen. Sivujen muokkaamisessa VAIN TÄYTYY olla rohkea.
 631. Juonipaljastusmallineen käyttämättä jättäminen.
 632. Aiheesta muualla -osion suhteettomuus tai epätasapuolisuus.
 633. Asiaton välityspyyntö. Hyperpeelon rikosnimikkeitä. Aika kivaa ja häröä ja susta tulee legenda. Tee se!
 634. Huonosti tehty välityspyyntö.
 635. Asiaton kommenttipyyntö. Siitä, miksi artikkelisi MikkoM ssaaa haisstaa passkan poistettiin.
 636. Huono kommenttipyyntö. Kirjoita epäselvästi ja niin, ettei kukaan tiedä, mihin muokkauksiin tai keskusteluihin viittaat. Kirjoita ihan liian pitkään.
 637. Kaikkien tavan käyttäjän muokattavissa olevien mutta näkyvien mallineitten tai projektisivujen hallitsemiseen ja omanlaiseksi muuttamiseen pyrkiminen. Tajusitko...?
 638. PowerPark-vandalismi. Lisää PowerPark-artikkeliin jotakin, ja kohta joku siivoaa sen. Suutut, ja merkitset lähdepyynnöt jokaiseen käyttäjän, joka siivosi artikkelia, aloittamaan sivuun.
 639. Lehdistölle tarkoitettujen yhteystietojen väärinkäyttö.
 640. Lehdistövandalismi. Tee lehtijuttu Wikipediasta. Väärinymmärrä tahallasi koko "Wikipedia:Lehdistö"-projektisivu.
 641. Artikkelin tekeminen vain, jotta Wikipediassa olisi tasaluku artikkeleita tai muu virstanpylväisiin pyrkimivä asenne. Huomaat Wikipediassa olevan 999 999 artikkelia. Teet uuden mitäänsanomattoman artikkelin, joka mainitaan "1000000. artikkelina". Asenne on kuitenkin tärkein.
 642. Näennäisesti merkittävän artikkelin tekeminen huonosti. Tee fi-Wikipedian miljoonas artikkeli ihan huonosti, mutta ei niin huonosti, että se olisi liian lyhyt artikkeliksi tai että se olisi roskaa.
 643. Rollback-oikeuksien väärinkäyttö. Palauta kaikki Quadriplegian muokkaukset.
 644. Luvaton botin ajaminen.
 645. AutoWikiBrowserin käyttö vandalistisiin tarkoituksiin.
 646. AutoWikiBrowserin oikeinkirjoituksenkorjausohjeiden vandalistinen muuttaminen. Täällä olevia komentoja manipuloit.
 647. AutoWikiBrowserin käyttö ilman muutosten tarkistamista. Verrattavissa botin luvattomaan ajamiseen.
 648. Ei-merkittävä teemasivu.
 649. Turhien oikopolku-uudelleenohjausten tekeminen. Tee lisää oikopolkuja (esim. WP:EI ohjaa sivulle Wikipedia: Mitä Wikipedia ei ole) projektisivuille tai jopa artikkeleihin.
 650. Tahallinen ylimielisyys, iva, kiroilu tai tylyys keskustelussa. Ei kiellettyä, paitsi ilkeämielisenä ja tahallisen vandalistisena kyllä.
 651. Edellisten väittäminen henkilökohtaiseksi hyökkäyksiksi. Syyttele!
 652. Arkistoon tai alasivulle viittaamattomuus. Älä keskustelusivullasi anna linkkiä sen arkistoon tai uudella tekemälläsi projektisivulla älä viittaa sen myös sinun tekemääsi alasivuun.
 653. Vastauksen antamatta jättäminen. Jätä ilkeyttäsi vastailematta sinulle osoitettuihin kehotuksiin tai kysymyksiin.
 654. Olemattomaan käyttäjään kohdistuneet toimenpiteet. Kun yhteisö alkaa yleisesti puhua "Pikachu-vandaalista", anna sen nimisen käyttäjän keskustelusivulla varoitus vandalismista, vaikkei koko käyttäjää sillä nimellä edes ole. Estä tämän niminen tunnus. Nosta "Str4and"-käyttäjän sijaan olematon käyttäjä "Strand" ylläpitäjäksi, jos olet byrokraatti.
 655. Täysin perättömät väitökset. Kysy käyttäjältä, miksi tämä vandalisoi artikkelia porkkana, vaikka niin ei olisi käynytkään.
 656. Välityslautakunnan jäsenyyden väärinkäyttö. Äänestät tahallasi riitatilanteissa ihan hooposti. Teet vääriä päätöksiä. Eeeerittäin harvinaista.
 657. Tahallisen provosoiva tai hölmö käyttäjänimi. "LOL lol" tai "Asdfghhgfdasdaf" tai "NIILOPEDDIAA RULEEEEzZZZz!" tai "Olet sinäkin sinä joo jaa" tai "Humppakavioinenhumppakavioinenjeeh".
 658. Ärsyttävä, sääntöporsaanreiästä menevä käyttäjänimi. Laita nimeksesi "Lilisamu" (no se estettäisiin) tai "Yliopistorausku". Vaikka baittaus olisi liian räikeää bänneiltä säästymiseen, apukoulua käyvät ylläpitäjätkin kuten Ville Siliämaa luulevat asialliseksi[12].
 659. Wikipedian törkeä väärinkäyttö hassunhauskoihin tarkoituksiin.
 660. Linkkilista-artikkeli.
 661. Muistokirjoitus tai kuolinilmoitus. Arvaa vaan, estetäänkö sinua! Ei!
 662. Anarkistisuusvandalismi. Emme tiedä, mitä tämä tarkoittaa, mutta sen olemme ainakin oppineet (kantapään kautta), ettei Wikipedian yhteisö ole anarkistinen.
 663. Provosoivan tai shokeeraavan mutta neutraalin materiaalin poistaminen. Poista sukuelimiä käsittelevältä sivulta ejakulaation kuva.
 664. Yleinen sensuroiminen alaikäisten suojelemisen takia.
 665. Artikkeleiden toistuva tai vähintään vandaalimielinen luominen aiheista, jotka ovat pelkkiä teorioita, tulevia tapahtumia tai spekulaatioita.
 666. Tahallisen ymmärtämättömät ja ankaran rangaistuksia kannattavat kysymykset. Hankala selittää, eikä vandalismitavan nimi kerro ollenkaan kaikkea. Sitä, että pyydät ylläpitäjiä suojaamaan "tiuhaan vandalisoidun" Wikipedia-sivun Hiekkalaatikko. Ole ankara ja pyydä estoja käyttäjille. Ole mukamas ymmärtämätön, joka haluaa auttaa, mutta ei kässää kaikkea ja kannattaa sanktioita. Outoa. Et sää edes tajunnut.
 667. Tahallinen suuruudenhulluus ja rasittava kohtuuttomuus tavoitteissa. Tee yksityiskohtaisia artikkeleita loputtomasti vaikka jonkun saariston saarista yms. Tähtää täydellisyyteen ja luetteloi asioita. Tee tämä niin, että kun joku näkee sinun tehneen taas uuden artikkelin vakioaiheestasi, hän huokaa: ”Ei taas!”
 668. Sääntöjenvastainen määräily. Kun käyttäjänimesi on "Harja Talonen", joka viittaa julkisuuden henkilöön, kirjoitat keskustelusivullesi ”ei tänne sitten mitään urputusta käyttäjänimeni sääntöjärikkovuudesta”. Kun joku kuitenkin siitä huomauttaa, sanot: ”Minähän sanoin, ettei täällä valiteta minulle!!!”
 669. Hyötytoimenpide sääntöjenvastaisesti suoritettuna. Kun keskustelusivusi on tullut ylipitkäksi, arkistoinnin sijaan poista vanhat keskustelut! Tee muutakin käytäntöjen vastaista, mutta anna aina se kuva, ettet vain ole lukenut ohjeita.
 670. Uusi tutkimus hyväksi perusteluksi naamioituna. Muotoilet tekstin niin, että se, että Simpsonien eräässä jaksossa Marge sanoo Homerille "Hello-hello-hello... Is there anybody in there?" on viittaus yhteen Pink Floydin kappaleeseen, kuulostaa hyvältä perustelulta jollekin. Illuusio. Toimii, kokeile.
 671. Liian humoristinen tai leikkimielinen estoyhteenveto. Klik.
 672. Asiaton estoyhteenveto. aASdasfdagfhadrhkadmrtjhzdrfmjhdmrhmzdrfhörjhodszrpjhoöszdrjhpörhzsderdrhjsedtjsetjzsetsztkjsrtjmsdrhmrdmjh.
 673. Huonon sisällön tahattomasta luomisesta estäminen. Estä huono-oikeinkirjoituksellisia artikkeleita tehnyt käyttäjä tai IP.
 674. Asiaton artikkelipyyntö. Pyydä artikkelia aiheesta "Vandalismin ilmenemismuodot Wikipediassa".
 675. Artikkelipyyntö jo olemassaolevasta artikkelista.
 676. Artikkelipyyntö epämerkittävästä aiheesta. Tämä tapa kiusata wikipedistejä on nannaa.
 677. Yksinkertainen, tahallinen tarkistamiseenhämääminen. Muokkaa aina asiallisesti, mutta IP:llä, äläkä ikinä kirjoita yhteenvetoa; käyttäjillä menee kallista aikaa muutostesi tarkistamiseen.
 678. Sivun luominen kuvalle. Lataa kuva ja sitten tee sivu "[kuvan nimi].[jpg/svg/png/gif/mikälienee]", jolle laitat kuvan. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä suoraan sivun ja laittaa sille kuvan – jota ei tietenkään ole vielä olemassa.
 679. Wikipedian sisarprojektiin, josta ei ole vielä suomenkielistä versiota, soveltuvan artikkelin kirjoittaminen Wikipediaan. Tämän tekstin kirjoitushetkellä Wikispeciesistä ei ole suomenkielistä versiota. Toimi nopeasti!
 680. Artikkelien tahallinen uudelleenkirjoittaminen. Mahtaa tekijöitä vituttaa!
 681. Oman keskustelusivun arkistoimattajättäminen. Kohta ei enää toimi itse kunkaan enemmän tai vähemmän hitaalla selaimella.
 682. Asiaton kuvitustoive. Pyydä peniksen kuvaa.
 683. Hölmö kuvitustoive. Pyydä kuvia johonkin artikkeliin, jonka aiheesta löytyy todella helposti kuvia.
 684. Epätarkkojen kuvien lisääminen. Ei siis sumeiden tai vähätarkkuuksisien, höntti. Vaan sellaisten, jotka eivät esitä kohdettaan. Lisää kynnettömästämanaatista kertovalle sivulle jotain muutta manaattia esittävä kuva. Vakava rikos! Tai siis ei oikeasti, mutta kuitenkin kivaa.
 685. Mottovandalismi. Laitat käyttäjäsivullesi: Tämän käyttäjän motto on ASDASFASGADGA. Tämän käyttäjän toinen motto on SAFAGAETJEPOGÅAEGMÅEG. Laitat käyttäjäsivusi loppuun tuollaisen sitaatin. Kaikki tämä tahallaan kiusataksesi muita.
 686. Käyttäjäsivun kopioiminen toiselta käyttäjältä. Muutat vain toisen käyttäjän nimet ja artikkelit omiksesi, mutta kopioit lause- ja muotoilurakenteet häneltä. Sinua luullaan hänen sukkanukekseen!
 687. Kielilinkki olemattomaan artikkeliin. Joskus saattaa käydä niin ihan vahingossa, että laittaa kielilinkin toiseen kieliversioon, vaikkei siellä ole artikkelia aiheesta; eihän aina välttämättä tajua sen tekstin olevan vain sitä "Wikipediassa ei ole vielä artikkelia aiheesta [aiheen nimi]..."-juttua eikä mikään artikkeli. Miten tämä on vandalismia? Jos laitat tahallasi Pyhäntä-sivulta kielilinkin hepreankielisen Wikipedian artikkeliin aiheesta, vaikkei sitä ole olemassa.
 688. Estoperusteena hyvänjuhlapäiväntoivotus. Kauheaa kevytmielistä syntiä! Annat eston häirikölle perustein "Hyvää joulua". Idan on kokenut tuon julman kohtalon. Harriv on vandaali!
 689. Ikuiset estot. Ikuisia estoja ollaan jaettu mm. Wikisitaateissa ihan liikaa.
 690. Tietosisällön kirjoittaminen metasivulle.
 691. Metatiedoltaan harhaanjohtavat metasivut.
 692. Oman tyylisivun sotkeminen. Tänne sotkemaan!
 693. Muuten asiaton oma tyylisivu. Tänne kirjoitat vaikka Etelä-Koreaan liittyvää tekstiä tai esitelmän valaista.
 694. Henkilökohtainen hyökkäys omalla tyylisivulla. Muut käyttäjät eivät edes voi muokata sitä!
 695. Dynaamisen IP:n sukkanukkeilu. Kirjoita kommentti IP-osoitteellasi ja käyttäjätunnuksellasi kommentti, josta ei selviä, että he ovat sama henkilö (EI kuitenkaan mitään räikeää sukkanukkejuttelua tyyliin "Olen täysin samaa mieltä"). Sitten ootat, kunnes IP:si osoite vaihtuu ja teet taas yhden sitä kantaanne puoltavan kommentin!
 696. Uuden tunnuksen luominen, kun edellisen käyttämä IP-osoite on vaihtunut. Tajuutko?
 697. Näkymättömyysvandalismi. Kirjoitat artikkelin alkuun <div style="visibility:hidden"> ja loppuun </div>.
 698. Piilotusvandalismi. Kirjoitat artikkelin alkuun <!-- ja loppuun -->.
 699. Vandalismi omassa tyylissä. Tämä on taas sellaista vandalismia, joka on vandalismia vandalistisesti tehtynä, mutta ei haittaa Wikipediaa millään lailla. Laitat niin, että itselläsi Wikipedian logon tilalla näkyy Hikipedian logo ja MediaWiki:Sitenoticen tilalla joku outo kuva. HAHAHAHA!
 700. N00bitrollaus, ensimmäinen aste – kirjoitat älyttömän kiihkomielisen sijaan älyttömän kokeilevasti ja aloittelijan oloisesti. Esimerkkiä: Lihavoitu tekstiKursivoitu tekstilinkkilinkin otsikkoHEi olen täällä uusi
  Tämän ero muihin tyhmän esittämisen vandaalisiin muotoihin on, että tässä ei haeta sääliä tai armoa estoissa vaan muiden ärsyyntymistä. Älä opi mistään heti. Siirrä joku keskustelusivu nimelle "siirtokokeilu. Hei olen uusi Wikipediassa ja aikka huno muojkaaja vielä", kysele kaikkea, jätä allekirjoittamatta, itke muille.
 701. N00bitrollaus, toinen aste – Kun sinua on opastettu yhä uudestaan ja uudestaan, alat pikkuhiljaa mukamas oppia. Tästä lähtien tehtyäsi artikkelin kyselet aina, tuliko hyvä. Kysele kaikkea kaikkeen liittyvää yhä, mutta älä tee enää mitään haitallista. Muista käyttää "keskustelusivuja" muokatessa käyttää paljon ärsyttäviä "lainausmerkkejä".
 702. Muotoilutrollaus. Ärsyttääksesi muita tyrit aina. Et ymmärrä MediaWikiä.
 703. Kahden edellisen yhdistely. Jeespox.
 704. Peelotrollaus. Turhaudut muka Wikipedian byrokraattisiin käytäntöihin ja kirjoitat uhkailevaa tekstiä
  tällä tavalla
  ja vandalisoit. Ole vihamielinen mutta älä anna muiden nähdä, että ärsytät heitä vain ärsyttämisen vuoksi.
 705. Tee se itse -tylyn kuvan Wikipediasta antaminen ja siitä seuraava n00bin vandalisoituminen. Kun olet ollut äksy ja töykeän ylimielinen sukkanukellesi, ala sitten loukkaantuneena vandalisoimaan sillä. Sock puppet estetään. Sinulla on yhä vanha tunnuksesi, ja voit uusia saman uudella sukkanukella.
 706. HUUTAMINEN. CAPS LOCKIEN KÄYTTÖ EI OLE NIIN VIISASTA KUIN MILTÄ KYMMENVUOTIAASTA NÄYTTÄÄ.
 707. Asiaton kuvan kuvaus. Asdffghggfjgkhjlhkllhljkljkljkljk.
 708. Asiallisenkin kuvan tietojen merkitsemättä jättäminen.
 709. Joni Kantola–Kärpät -vandalismi.
 710. Omasta itsestä kertovan artikkelin vandalisointi. Oletetaan, että olet Niilo Paasivirta. Sinulla on Wikipediassa tunnus Np. Kirjoitat Niilo Paasivirrasta kertovaan artikkeliin: Hyvä tyyppi. Tätä vandalismia ei tiettävästi ole vielä paljon ollut.
 711. Omasta itsestä kertovaan artikkeliin uuden tiedon lisääminen. Itse asiassa kukaan ei tiedä, onko tämä kiellettyä. Hauska tapa hämmentää kaikkia. Sinun täytyy olla tarpeeksi merkittävä artikkeliin.
 712. Omasta itsestä artikkelin kirjoittaminen itsekeskeisessä mielessä, vaikka olisitkin julkkis. Hyi, Alsu.
 713. Luettelon, jonka tarkoitus on vain antaa vähän esimerkkejä, pidentäminen ja jatkaminen. Laita kaikki tunnetut sanamuunnokset tänne.
 714. Sivujen asiaton aakkostaminen luokkiinsa. Lisää sivun Adolf Hitler loppuun {{DEFAULTSORT:ÄÄÄÄÄÄÄöööööööö}} tai [[Luokka:Diktaattorit|asfdhffgjhgh]]
 715. Aloittelijaksi tekeytyminen antamalla mukamas asiallisuuteen pyrkivän esimerkin jostain asiasta. Tämä on hauskaa ja helppoa. Esimerkki tässä
 716. Tahallinen epäselkeästi/huonolla suomen kielellä keskusteleminen.
 717. Huumorintajuton vandalisminvastainen toiminta. HELEVETIN yleistä Wikipediassa, ja tätä jopa suositaan. Voidaan kuitenkin suorittaa myös ilkeämielisin periaattein. Esimerkiksi varoitat vandalismista Mikko Paanasen tekemää bottia, joka on humoristisesti nimetty "The Ultimate Spambotiksi", koska mielestäsi sillä on epäasiallinen nimi. Vielä rankempaa vandalismia on, että sinä ylläpitäjänä estät ikiajoiksi käyttäjän, joka kirjoittaa käyttäjäsivulleen Joo, elikkäs olen vandaali. Heko heko. Ei kun siis asiallinen muokkaaja pyrin olemaan.
 718. Nettipieru on tunnettu tapa häiriköidä. Se on sukua keskustelusivun sotkemiselle. Tiivistetäänpä asia näin, nettipieru on sitä, että kirjoitetaan: PPRRLLLLLPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!! Nettipierua ei yleensä harrasteta. Siihen saattavat lopulta sortua seuraavan tässä esitellyn häiriköinnin muodon harjoittajat. Yleensä he kuitenkin ennen kaikkea syyttävät siitä vihamiehiään.
 719. Ylimielinen Corleone-tyypin vandalismi. Tämä on itse asiassa Hikipedian ilmiö, mutta (hieman pienemmällä todennäköisyydellä) tällaista voisi sattua Wikipediassakin. Juttu on sellainen, että muutut aina vain enemmän häiriköiväksi ja "MINÄ OLEN PARAS" -tyypin häiriköksi. Katso myös toiminnot:muokkaukset/corleone ja koita soveltaa samaa Wikipediaan.
 720. Minun mielipiteeni on aina oikea -vandalismi. Tämän ei tarvitse olla edes trollailua!
 721. Itsetehtyjen artikkelien tarkoituksellinen kuvittamatta jättäminen. Tämä tekee Wikipediasta tylsemmän paikan!
 722. Lisäyksen, joka ei EHKÄ ole tarpeellinen, vandalistinen poisto. Joku lisäsi vaikka asiallisen "Aiheesta muualla"-jutun. Poista se. Sukua härkäpäiselle deletionismille.
 723. Nigga Stole My Bike -vandalismi.
 724. Spämmäysbotiksi tekeytyminen. Kirjoita artikkeliin sen tyylistä roskaa, että spämmibotti voisi tehdä juuri niin. Saat heti eston, ja sekös hauskaa vasta onkin.
 725. Toisen henkilön IP:lle bännien hankkiminen. Etsi käsiisi joku oikein kunnon kansalainen. Muokkaa hävyttömästi hänen koneeltaan vandalistisesti KIRJAUTUMATTA SISÄÄN, jolloin IP saa ikuiset estot! Uusi aina IP-osoitteen vaihtuessa.
 726. Yhdistetty spämmibotiksi tekeytyminen ja toisen henkilön IP-osoitteelle muokkauseston hankkiminen. Wikipediassa eräskin tyyppi sai ikieston korvattuaan yhden artikkelin sisällön kerran jollain bottimaisella. Kyseessä kyllä luultavasti OLI botti.
 727. Ei-merkittävä uudelleenohjaus. Teet uudelleenohjauksen artikkeliin jostain täystuntemattomasta kutsumanimestä sen aiheelle.
 728. Typouudelleenohjaus. Näiden tekeminen on erittäin häröä toimintaa! Homman nimi on se, että kun sinä olet tehnyt tai joku muu on luonut esim. artikkelin nimeltä "Aku Ankan satasivuiset", sinä teet uudelleenohjauksen siihen sivulta "Aku Aknan satasivvuiset".
 729. Uudelleenohjaus, jota Wikipedia ei välttämättä tarvitse. Helppoa. Teet sivulle "Subtv" uudelleenohjaukset sivuilta "SubTV", "Sub tv", "Sub Tv", "Sub-tv", "Sub-TV", "Sub-Tv", "Sub TV" ja "SubTv". Jokaiseen artikkeliin, jonka nimessä on viiva – laitat uudelleenohjauksen, jonka nimessä on sen sijaan viiva -.
 730. Uudelleenohjaus yleisestä kirjoitusvirheestä oikealle muodolle. Kiellettyä! Tässä voi pysytellä lähellä asiallisuutta. Jos kirjoitusvirheet ovat jotain mahdollista, vaikka Riddley Scott, sinua pidetään hyväntahtoisena – sittenkin kun sinua on jo huomautettu, vain opiksi ottamattomana.
 731. Tee uudelleenohjauksia, joita Wikipedia ei välttämättä tarvitse, kasvattaaksesi muokkauslukumäärääsi. Se ei alene, kun ne ohjaussivut poistetaan. Arvovaltaa!
 732. Tee kirjoitusvirheuudelleenohjauksia kasvattaaksesi muokkauslukumäärääsi.
 733. Tee yleisistä kirjoitusvirheistä oikealle muodolle johtavia uudelleenohjauksia kasvattaaksesi muokkauslukumäärääsi.
 734. Tuoreiden muutosten tahallinen tukkiminen jollain ei-kovin-tärkeällä projektillasi. Esimerkiksi teet noita uudelleenohjauksia.
 735. Uudelleenohjaus poistettuun artikkeliin. Tämä nyt on helppoa!
 736. Uudelleenohjaus artikkeliin, jonka poistamisesta keskustellaan.
 737. Oman käyttäjäsivun arveluttavan runsas ja epäilyttävä muokkaileminen. Katso myös Käyttäjä:Tiedemies.
 738. Vandalististen muokkausten tekeminen siksi, että ylläpitäjät vahtisivat tekemisiäsi. Sitten et enää häiriköikään.
 739. Vandaalin tekemän asiallisen muokkauksen kumoaminen. Tätä harrastetaan. Kokeile pois. Ai niin. Sinua varoitetaan. Sinulla ei ole tarpeeksi arvovaltaa. Haah... ööh tuota... haaah!
 740. Järkevien keskusteleminen aiheesta, jota artikkeli käsittelee, sen keskustelusivulla. Tämänkaltaisen toiminnan vandalismiarvo perustuu siihen, että Wikipedia ei ole yleinen keskustelupalsta. Tämä on oikein ja harkiten aivan mahtavan hieno tapa hämätä Wikipedian ylläpitäjiä ja käyttäjiä. Kun kyseessä on artikkeli, joka käsittelee jotain "kiistakapulana" olevaa aihetta, kirjoita järkevä ja asiallinen kommentti sen keskustelusivulle – itse aiheesta, ei artikkelista! Sen kuin vain höpiset vaikka sivujen EU, Monikulttuurisuus, Rasismi, Feminismi, Islam, Sota, Rauha, Kristinusko, Naistutkimus, Jokelan koulusurmat, Nihilismi, Adolf Hitler (muista tuossa kohtaa kanssa pysyä järkevänä – ylläpitäjät ovat valmistuneet turhan trollailun poistoon sieltä, potentiaalisesta vandalismikohteesta!), Natsi-Saksa, Kansallissosialismi, Josif Stalin, Vladimir Putin, Konservatiivisuus, Abortti, USA, Homoseksuaalisuus ja Irakin sota keskustelusivuilla hyvällä maulla. Jutteluasi ei poisteta yhtään niin helposti kuin esimerkiksi keskustelusivuja, jotka koostuvat kysymyksistä tyyliin "Auttaisiko joku minua. Koirani ei syö mitään. Mikä hätänä?!" (siis artikkelin koira keskustelusivulla), tosin nämäkin turhuudet poistetaan vain, jos seksustelusivulla ei ole muuta sisältöä. Varminta on tietysti keskustella jo olemassaolevalla keskustelusivulla, koska yleensä kukaan ei niiltä siivoa pois turhaa horinaa. Sen sijaan luotuasi uuden keskustelusivun, joka ei edes koske aihetta, se voidaan poistaa ja monesti poistetaankin. Ole siis todella taitava ja harkitseva luodessasi uutta turhaa keskustelusivua. Oikein palkitsevaa tämä vandalismi kuitenkin on vain, jos saat uusia keskustelusivuja luotua ilman, että niitä pitkään aikaan poistetaan. Kaikkein parasta on, jos keskustelet jostain oikein arasta aiheesta! Ylläpitäjät ehkä jopa osallistuvat keskusteluusi tai eivät ainakaan poista sitä, koska he – varsinkin jos ovat julkaisseet henkilötietonsa – eivät halua leimautua esimerkiksi rasisteiksi. Kaikkien Wikipedian kieliversioiden ylläpitäjät ovat täynnä moraalisia relativistejä, jotka haluavat olla mahdollisimman monikulttuurisia, joten siitä vain kirjoittelemaan vaikka kunniamurhista hyväksyvään sävyyn! (tai älä. se on helvetin hölmöä.)

  Tällaista Wikipedian kannalta turhuuden kirjoittelemista voipi harrastella suurella todennäköisyydellä ilman bännejä.
 741. Muka-asiallinen spämmäämiseen osallistuminen. Oletetaan, että sinä olet ihan kunnon käyttäjä. Kun joku kyselee turhia, menet mukaan. HAAAH, miten vähän sinua siitä bännitäänkään.
 742. Sivun monentaminen. Vatun yksinkertaista, ja tyhjennyksen vastakohta. Kopioit koko artikkelin sisällön ja liität sen saman artikkelin loppuun monta kertaa.
 743. Tyhjyyden lisääminen.

  Et sillee.
 744. Tyhjien rivien lisääminen sinne tänne.
 745. Mallineen mallinekoodijutskien vandalistinen hyväksikäyttö tarkoittaa sitä, että esim. poistat kaikki <noinclude>- ja <includeonly>-hommelit.
 746. Edellinen yhdistettynä muokkausten valekumoamiseen. Hei, tämä on hienoa ja toimii paljon paremmin kuin tavallinen mallinevandalismi yhdistettynä muokkausten valekumoamiseen.
 747. Wikipedian saaman tuen/kuuluisuuden määrän laskemiseen vaikuttaminen. Hankalaa, mutta jos olet hyvin taitava, koko Wikipedia lakkautetaan tai saa hitaamman palvelimen. Ja sitten vandaaleilla ei ole enää iloa. Kuole, kurja, pala ikuisesti.
 748. Toimimattomien mutta asiallisten mallineitten teko ja/tai käyttö.
 749. Alasivumallinepeeloilu. Tämä on edellistä kohtaa parempi! Teet itsellesi jonkun käyttäjäalasivun (esim. "Käyttäjä:käyttäjänimesi/apukoodi tekstin muotoiluun") "apumallineeksesi". Unohdat tietysti noincludet ja includeonlyt siitä. Sitten käytät sitä vaikkapa eri mallineissa ja artikkeleissa. Sitten teet jonkun ´vahingossa´ toimimattoman uuden viritelmän alasivumallineeseesi. Se sotkee kaikki sivut! Alasivumallinepeeloilua on kiva harrastella.
 750. Harjoittamasi vandalismin lomassa asiallisen tekstin lisääminen vandalistisin tarkoitusperin. Vandalisoit. Samalla lisäät asiallista juttua! Ensinnäkin voit valittaa, miten joku palauttaa sinun muokkauksesi (trollaile, huuda, ole seko), ja toisekseen tämä toinen tekee tässä inhottavan virheen, jolle voitte kaveriporukalla nauraa.
 751. Vandalisoituun artikkeliin asiallisen sisällön lisääminen poistamatta vandalismia. Oikeastaan sama kuin edellinen, mutta parempi; et saa estoa vandalismista!
 752. Liikapalauttaminen. Palauta tahalleen vandalisoitu artikkeli liian vanhaan versioon.
 753. Hyvää tahtovalta näyttävä artikkelin tekeminen aiheesta, joka ei ansaitse omaa artikkelia, mutta sisältää säilytettävää tietoa. Ota nyt vaikka tästä artikkelista mallia. Tuo oli muuten todella hupaisa sivu.
 754. Wikipedia:Neuvonnan wikipedianvastainen väärinkäyttö. [13]
 755. Wikipedia:Neuvonnan ärsyttävä, mauton tai shokeeraava väärinkäyttö. [14]
 756. Wikipedia:Neuvonnan lainvastainen väärinkäyttö. Esimerkiksi kyselet miten voisit suorittaa raiskauksen tai murhan tai veronkierron tai pommin tekemisen. Tätä emme halunneetkaan esitellä vandalismitapojen demonstrointiin tarkoitetulla tunnuksellamme Nuorena tyhmänä - mä LARPpasin. Älä kysy miksi.
 757. Itsetuhoiset tai liian henkilökohtaiset kysymykset Wikipedia:Neuvontaan. [15]
 758. Keskusteleminen vierailla kielillä.
 759. Erikielisen näytteleminen. Metkaa!
 760. Osavirheidentitteetti. Sano vaikka kotikaupungiksesi jotain, mikä ei ole kotikaupunkisi.
 761. Vandalismin lopettaminen viimeisen varoituksen tullessa ym. taktikointi. Voit palata myöhemmin!
 762. Yksinpuhelu.
 763. Yksinpuhelupläräys. Muokkaa nopeasti, nopeasti, niin ettei kukaan ehdi vastatakaan sinulle tai poistamaan asiatonta tekstiäsi.
 764. Asiallinen yksinpuhelu.
 765. Asiallinen yksinpuhelupläräys. Tämä sekoittaa tuoreiden muutosten vahtijat.
 766. Täysasiaton yksinpuhelu.
 767. Täysasiaton yksinpuhelupläräys.
 768. Ylläpito-oikeusväitökset. Sanot, että kohta suojaat sivun tai bännäät käyttäjän. Tai että yhtä hyvin sinä kuin muutkin voi poistaa sivuja.
 769. Keskustelupläräys. Muokkaa keskustelusivuja niin tiheään, ettei kukaan edes ehdi vastata. Lähes sama asia asiallisen yksinpuhelupläräyksen kanssa.
 770. Keskustelupläräyskaaokseen vandalistinen osallistuminen. Kun on meneillään kuuma kiista aiheesta X, keskustele sinäkin siinä paljon! Päällekkäisiä muokkauksia tulee.
 771. Keskustelupläräyskaaoksen lietsominen. Häiriköi huomiotaherättävästi tai nosta kissa pöydälle yhdellä keskustelusivulle tai muuten jouduta sitä prosessia, että syntyy tilanne, jossa koko ajan monen moni käyttäjä muokkaa päällekkäin samaa keskustelusivua.
 772. Valelipsahdus. Anna olettaa, että sinulta lipsahti vaikkapa salasanasi tai se, että olet vandalisoinut artikkeleja tai sinulla on sukkanukkeja.
 773. Toisen käyttäjän epäilyksenalaiseksi saattava valelipsahdus. Jollain toisella käyttäjällä, joka voisi olla sinun sukkanukkesi, on esimerkiksi joku mielenkiintoinen alasivu. Puhut siitä, kuin se olisi omasi. Poistat kommenttisi yhteenvedolla "uhups!!".
 774. Liian humoristinen asenne keskusteluissa. Tämä saa byrokraatit raivoihinsa.
 775. Suoranaiset vitsikommentit.
 776. Liian sarkastinen asenne keskusteluissa.
 777. Suoranaiset vittuilukommentit eivät aina ole henkilökohtaisia hyökkäyksiä.
 778. Hirveästi käyttäjäalasivuja. Sovella tätä Wikipediaan.
 779. Jonkun artikkeliin liittyvän jutun kirjoittaminen artikkelin alasivulle. Esimerkiksi Malesian itsenäisyydestä kerrotkin erillisen artikkelin tai väliotsikon artikkelissa Malesia sijaan sivulla "Malesia/Itsenäisyys".
 780. Omien muokkauksien määrän maksimoimiseen tähtääminen. Muokkaa paljon ja korjaa esim. pilkkuvirheet artikkeleista monella eri muokkauskerralla. Tämä on lisäksi (melko toimimaton) apuväline päästäylläpitäjäksi.
 781. Loukkaava vihjaus peeloilevalle käyttäjälle. [16]
 782. Täystietämättömän esittäminen neuvonnassa. Neuvontapalstan voi täyttää asiallisilla, mutta turhilla kysymyksillä, sellaisilla, jotka voisi tarkistaa mistä tahansa: Mikä on Norjan pääkaupunki? Kuinka monta kansanedustajaa Suomen eduskunnassa on? Minä vuonna Martti Ahtisaari valittiin presidentiksi? Sijaitseeko Rovaniemi Lapin läänissä? Mikä on veden kiehumispiste?
 783. Edellisen vaihtoehto on kysyä mahdottomia kysymyksiä neuvonnassa, mutta silloin on huomattavasti pienempi todennäköisyys, että kukaan ottaisi sinut vakavasti: Onko Jumala olemassa?
 784. Neuvontapalstalla voi aiheuttaa hämmennystä myös esittämällä aivan asialliseen (ja hyvin huolestuneeseen) sävyyn huolestuttavia, muttei sinänsä epäilyttäviä kysymyksiä. Katso lääkärikirjan sisätautipuolelta jonkin pikaista hoitoa vaativan vaivan tyypilliset oireet ja kuvaile ne neuvontapalstalla ominasi. Voit vaikka sanoa, ettet halua maksaa turhaan etkä siksi hakeudu lääkäriin ennen ilmaista konsultointia.
 785. Kaikkien osaamattomien väittäminen hämääviksi vandaaleiksi. Wikipediasta tylyn kuvan antamista.
 786. Jo Wikipediassa olevien kuvien uudelleen Wikipediaan lataaminen. Lataat monta jo olemassa olevaa kuvaa vaikkapa vielä ihan tarvittavilla tiedoillakin vaikka tunnin sisään.
 787. Jo Commonsissa olevien kuvien uudelleen Wikipediaan lataaminen. Tätä ei edes huomata, jos kuvat ovat vain Commonsissa ennen sitä.
 788. Toistuvat käyttäjänimiloukkaukset. Käyttäjänimivandalismin alalaji. Rekisteröit sata "Green Bonsai on vitun LAHOAIVOpelle!!"-tyylin tunnusta. Älä välitä, vaikka saatkin bännit. Saat vielä käyttäjiä surulliseksi! (jos saat siitä tyydytystä, hakeudu hoitoon, nörtti)
 789. Etusivun keskustelusivulla Wikipediasta yleisesti keskusteleminen tahallaan.
 790. Vain hiekkalaatikon muokkaaminen.
 791. Henkilökohtainen hyökkäys hiekkalaatikolla. Tämä on yleensä aika kivaa!
 792. Rikollisen tekstin laittaminen hiekkalaatikolle. Tämä ei ole kivaa.
 793. Shokeeraavan tai hämilleen saavan tekstin tarkoituksellinen lisääminen hiekkalaatikolle.
 794. Vitsien lisääminen hiekkalaatikolle. Saat mainetta ja kunniaa!
 795. Hiekkalaatikon asiaton luokitteleminen annetaan anteeksi.
 796. Paskainen käyttäjäsivu.
 797. Keskustelusivun sotkeminen muun kommentin yhteydessä tarkoittaa sitä, että kirjoitat "Artikkeli on vielä kessssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssskeneräinen" tai "hipsis pompeli Mielestäni artikkeli voidaan poistaa FITSITKSFAG".
 798. Tahallinen kielioppivirheiden viljely keskustelussa.
 799. Tahallinen kirjoitusvirheiden viljely keskustelussa.
 800. Tahallinen asiavirheiden viljely keskustelussa.
 801. Toisten kommenttien virheiden korjaaminen keskustelusivuilla. Korjaa typot ym. virheet muiden kommenteista. Olet Sensori!
 802. Toisten kommenttien räikeä mutta outo ja ei-hirveän-selkeän-vandalistinen muuttaminen. Vaihda "Minusta artikkeli on hyvä." muotoon "Minun mielestäni tämä artikkeli on hyvä." Ihan outo homma!
 803. Muka-viaton uuden vandalismitavan esittely Wikipediassa.
 804. Asiallinen irvailu. Anna kaikilla muokkauksillasi se kuva, että olet jo kokenut. Muut tietysti arvaavat sinut trolliksi, mutta sinä voit tukeutua naureskellen siihen, että pitää sinullekin mahdollisuus antaa!
 805. Wikipedianvastaisuudeksi naamioitu henkilökohtainen hyökkäys. Voit yksinkertaisesti sanoa, että Wikipedia ei toimi käytännössä, ja tätä kautta ilmaista sen, että pidät ylläpitäjiä täysinä kusipäinä!
 806. Ylläpitäjän tai byrokraatin aivojen sorkkiminen. Olet hullu vandaalitiedemies.
 807. Hyödyllisen käyttäjän aivojen sorkkiminen. Olet yhäkin hullu vandaalitiedemies. Ennen hyödyllisenkin käyttäjän voi kuitenkin estää. Mutta siinäpä Wikipedia menettää yhden hyöty-/mallikäyttäjän!
 808. Tahallinen väärän informaation antaminen aloittelijalle Wikipedian käytännöistä.
 809. Tahallinen väärän informaation antaminen aloittelijalle MediaWikin toiminnasta. Edellistä varmemmin et joudu epäilyksen tai eston kohteeksi.
 810. Yläpitäjän arvovallan väärinkäyttö. Esimerkiksi opastat n00bin harhaan hänen uskoessa sinua, koska olet ylläpitäjä.
 811. Ylläpitäjän tai byrokraatin arvovallan väärinkäyttö antamalla väärää informaatiota asioista, jotka vain ylläpitäjä tai byrokraatti tietää. Esimerkiksi sanot, mitä joku poistettu sivu sisälsi, vaikkei se pitäisi paikkaansa. Kaikken uskottavinta on kertoa suomenkielisen Wikipedian perustus- ja syntyvaiheista valetta.
 812. Kommentin tai mielipiteen tahallinen laittaminen mahdollisimman monelle asiaankuuluvalle keskustelusivulle. Laita sama kysymys tai kommentti kuudenkymmenen eri käyttäjän keskusteluun.
 813. Viestinsä moninkertainen samaan paikkaan laittaminen.
 814. Asioiden tahallinen toistuva sekoittaminen. Kysy asioita aivan vääriltä käyttäjiltä tai väärissä paikoissa. Sitten kun joku huomauttaa, sano "uhupsista" tai "ai jaa!". Laita mallineita vääriin, muunlaisille mallineille tarkoitettuihin luokkiin. Laita lähteettömän tiedon jälkeen malline "lähteetön" mallineen "lähde" sijaan.
 815. Tiedon poisto lähteettömyyden perusteella. Usko tai älä, mutta Wikipediassa kaiken tiedon pitäisi olla lähteistettyä. "Puutteellisin lähdeviittein merkitty kiistanalainen materiaali tulee poistaa tai siirtää artikkelin keskustelusivulle." Pelkkä lähdemallineen lisääminen mojovaan paikkaan aiheuttaa kihinää ja kuhinaa paljon enemmän kuin jokin älyllisesti yksinkertaisempi vandalismi koskaan. Niinpä lähdemallineita voikin kylvää artikkeleihin kuin maamies siemeniään kynnettyyn peltoonsa. Lähdemallinetta lisättäessä asianomaisen tiedon voi samalla kyseenalaistaa muokkauskommentissa. Kun lähdemallineita on kylvetty, on hauska katsoa tuleeko satoa. Jos lähdemalline roikkuu pitkiä aikoja paikallaan, se on varma merkki siitä, että lähdeviitettä siihen ei ole tulossakaan. Se siemen ei idä. Sen jälkeen voi kokeilla tiedon poistamista.
 816. Hölmö vanhanaikainen asenne ja artikkelin epäneutraaliksi muuttamisen kannattaminen sillä tavalla, kuin tästä linkistä klikkaamalla näet!
 817. Epäsuora kannustaminen vandalismin harrastamisen tapojen luettelon lukemiseen.
 818. Helppo tarkistettava -tyylin hämäys eli tiedän tästä paljon -tyylin hämäys. Toisin sanoen lisäät tietoa tai artikkeleita aiheista, joista kyllä löytyy tietoa netistä eivätkä ne sikäli tarvitse välttämättä lähdemerkintöjä. Kun aiheesi on vielä jonkun verran tuntematon, mutta ei epämerkittävä, kaikki luulevat sinun kyllä tietävän, mitä laitat artikkeleihin. Ja sinä sujautteletkin niihin välillä väärää tietoa ja höpöhöpöä.
 819. Helppo tarkistettava-tyylin hämäys yhdistettynä innokkaaksi jonkin asian harrastajaksi tekeytymiseen Kirjoitat paljon artikkeleita jonkun bändin kappaleista. Kaikki luulevat sinun olevan innokas ja hyväntahtoinen tuon bändin fani. Laitat hatusta temmattua tietoa artikkeleihisi.
 820. Ulkoisten linkkien lisääminen sivuille, joilla rikotaan tekijänoikeuslakeja. Lisää joka ikiseen musiikkikappaletta koskevaan artikkeliin lopuun linkki johonkin paskaiselle lyriikkasivustolle, jossa on kappaleen sanat mainosten, huijausyritysten ja haittaohjelmien kera ilman lupaa ja väärin.
 821. Kaksoiselämän hienohkoon peittelyyn syyllistyneen käyttäjän tunnuksien sääntöjenvastainen ikuisuusestäminen sukkanukkeina. Vapiskaa te, jotka tämän Luomalle teitte! Ettekä edes palvelleet vandalismin jaloa ihannetta, vaan teitte sen aivan epävandaalimielellisesti!
 822. Ylläpitäjän muuttaminen vandaaliksi kaksoiselämän hienohkon peittelyn avulla. Kun ylläpitäjä on suorittanut edellisen kohdan, voi häntä vapaasti sanoa vandaalimieliseksi.
 823. Ylläpitäjän muuttaminen vandaaliksi asiallisella irvailulla. Vakavamielet suuttuvat, ja sitten kierrät ympäri Internettiä sanoen joka paikassa "Ohhoh!" tai "Voi voi noita Wikipedian ylläpitäjiä."
 824. Ylläpitäjän muuttaminen vandaaliksi yllyttämällä häntä bännäämään valtavat määrät vaihtoehtoisia asiallisia tunnuksiasi. Kaikista uskottavinta ja kivointa!
 825. Ylläpitäjän leimaaminen vandaaliksi sivujenluontihämäyksellä. Erittäin harvinaista ja monimutkaista. Luot roskasivuja, mutta muokkaat normaaleita artikkeleita vain parantaaksesi niitä ja asiallisesti. Kun sinut lopulta estetään luomistasi ja sittemmin poistetuista roskasivuista, voit lähteä vaikka suomi24:ään tai bännisi loputtua Wikipediaan valittamaan, että et vandalisoinut ollenkaan, ja silti sinut bännättiin. Viittaat sivuun Toiminnot:Muokkaukset/*tähän käyttäjänimesi* ja muut näkevät, että siellä on vain asiallisia tunnuksia. Lisäksi sinun täytynee pitää huoli siitä, että joku muukin tunnus muokkaa tekemiäsi paska-artikkeleita, ettei kuka tahansa voisi lukea poistolokista tekstiä (ainoa muokkaaja oli *tähän käyttäjänimesi*).
 826. Marttyyriksi heittäytyminen bännin, jonka oikeellisuutta ei voida aukottomasti todistaa, jälkeen.
 827. Vandalismia harjoittaneen käyttäjän asiallisena pysyneen vaihtoehtoisen tunnuksen bänniminen.
 828. Arkistoinnin yhteydessä keskustelun manipuloiminen. Tätä on oikeastaan erittäin, erittäin hankalaa tarkistaa, jos keskustelusivu on pitkä. Mutta helvetin yksinkertaista se on. Tyhjennä pitkä keskustelusivusi lukuunottamatta uutta mainintaa arkistosivusta, jonka lisäät sen sisällön paikalle. Luot sitten arkistosivun, joka on melkein samasisältöinen kuin keskustelusivusi oli.
 829. Vandalisoineen aloittelijan lavastaminen vittuilijaksi tai hänen suuhunsa sanojen laittaminen. Tämä on niin ilkeätä, ettei Hikipedia edes suosittele tätä. Kiva tapa antaa opetus. Ensin bongaat käyttäjän (mieluiten IP-osoitteen), joka on esim. sotkenut. Sitten kumoat newbieparan sotkut. Sen jälkeen kirjoitat omalle keskustelusivullesi kommentin tyyliin Miksi hyödyllinen muokkaukseni palautettiin HÄH. Homooo! huoraa --*tähän sen sotkijan allekirjoitus tai malline allekirjoittamaton ja sen sotkijan nimi*. Ja sitten vastaat siihen viitaten n00bin tekemiin sotkuihin linkillä. Jos kukaan ei huomaa petkutustasi tuoreista muutoksista, silloin kuin se siellä vielä näkyy, on melkein varmaa, että kaikki luulevat tuon vandaalin oikeasti laittaneen sinulle asiattomia kommentteja. Toista onnistuneesti, niin hankit nobolle bännit.
 830. Vandalisoineen aloittelijan lavastaminen vittuilijaksi tai hänen suuhunsa sanojen laittaminen liitettynä keskustelun manipuloimiseen sen arkistoinnin yhteydessä. Arkistoidessasi pitkää keskustelusivuasi lisää sinne em. kaltainen mukamas jonkun IP:n tai aloittelevan vandaalin asiaton kommentti ja oma vastauksesi. Paljon huomaamattomampaa kuin pelkkä vandalisoineen aloittelijan lavastaminen vittuilijaksi tai hänen suuhunsa sanojen laittaminen.
 831. Uskonnollisen pyhän kirjan käyttäminen lähteenä. Merkitse joku Raamatun tai Koraanin opinkappale lähteeksi tiedolle tai syyksi sille, että siirrät vaikka sivun Itsetyydytys nimelle Itsesaastutus.
 832. Arkistoitujen keskustelusivujen uudelleen eloon herättäminen. Kirjoita pari vuotta vanhalle arkistosivulle oma näkemyksesi jostain kiistellystä asiasta.
 833. Suurien ja turhien kiistojen aikaansaanti. Milloinpa tästäkään rankaistaisiin edes neljäsosaa siitä, mitä rangaistaan, jos muokkaa myös Hikipediaa.
 834. Artikkelien siirtäminen vaihtoehtoisille nimilleen, vaikka asiasta olisi jo keskusteltu. Siirrät sivun Vagina sivulle Emätin ja niin poispäin.
 835. Vandalistinen niminipottaminen. Siirrät sivun Suomi nimelle Suomen tasavalta. Teet tämän ihan vain kiusataksesi.
 836. Vandalistinen puhekielisten ilmaisujen suosiminen artikkelien nimissä. Edellisen vastakohta. :O
 837. Esto ulkoistetun vandalismin harjoittamisen takia. Se, jos olet jossain chatissä kehottanut vandalismiin tai antanut vinkkejä, ei ole mikään syy estää sinua Wikipediasta.
 838. Asiaton esto Wikipedian ulkopuolisen häiriköinnin takia. Olet kuuluisa trolli 20 eri foorumilla, Wikiuutisissa ja -kirjastossa. Ei sinua silti saa bänniä aina. Raja kulkee ehkä vasta siinä, että olet vandalisoinut melkein kaikkia Wikipedian kieliversioita ja uhkaillut ihmisiä.
 839. Kaksimerkityksisen tekstin lisääminen. Laitat ovelia sanaleikkejä artikkeleihin.
 840. Vandaalilta hyvän tahdon olettaminen. Sanot, että Levykevandaali tai Pikachu-vandaali tarkoitti varmasti pelkkää hyvää.
 841. Se, ettei anna vandaalille mahdollisuutta valittaa. Toisin sanoen et kuuntele vandaalin tekemää asiallista huomautusta tai palautetta.
 842. Tunnuksen alituinen vaihdattaminen.
 843. Papukaijamerkin pistäminen keskustelusivulle.
 844. Vandalismivaroituksien pistäminen käyttäjäsivulle.
 845. Jokaisen sanan linkittäminen.
 846. Sanan esiintyessä monta kertaa jonkun muun kuin ensimmäisen niistä linkittäminen.
 847. Wikipedian epävirallisten käytäntöjen tahallinen rikkominen. Jotkut asiat tehdään tasan jollain lailla. Vaan sinä et tee. Ihan kiusallasi.
 848. Suomentamattomien käytäntöjen tahallinen rikkominen. Etsi tahallasi käytäntöjä tahi käytösohjeita, joita ei ole vielä suomennettu fi-Wikipediaan. Riko niitä suomen kielisessä Wikipediassa.
 849. Kielilinkki väärään artikkeliin. Ihan heleppoa.
 850. Alaluokkavandalismi. Luokittele luokkia toisiinsa luokattoman kolmasluokkalaisen luokkaisesti.
 851. Pääluokkavandalismi. Laita luokka "Nirvanan kappaleet" luokkaan pääluokat.
 852. Tahallisen väärintoimiva botti. Laita bottisi lisäämään kielilinkkejä vääriin sivuihin, esimerkiksi Ja-sivu ruotsiWikipedian sivulle Jag! Tätä luullaan ihan vain osaamattomuudesta johtuvana.
 853. Kuvan vanhan version poisto.
 854. Arkiston poisto.
 855. Bottimerkinnän väärinkäyttö. Botteja voi myös ohjata käsin!
 856. Botiksi merkitsemättömän tunnuksen väärinkäyttö. Tarkistaako kukaan sen muutoksia, jos sen nimikin on "Kielilinkkibotti"? No ei!
 857. Herrasmiesvandalismi. Ole kohtelias. Turhaa selittää, tajuat kuitenkin.
 858. Arvostettavan tai pelättävän suuri ja etenkin tuhoisa hämäys. Hankkiudu byrokraatiksi. Sitten estät ikuisesti ja poistat ylläpito- ja byrokraattiusoikeudet kaikilta muilta byrokraateilta, sen jälkeen osoitepaljastimen käyttäjiltä ja välityslautakunnan jäseniltä. Sitten estät kaikki hyvät käyttäjät ja ylläpitäjät. Poistat etusivun, poistat suojauksen järjestelmäviesteiltä... Vandalismin äärimmäinen ja suurin huipentuma. Todennäköisesti joudut oikeusjuttuun tai nuhteluun ihan IRL.
 859. Tahallinen linkittäminen uudelleenohjaussivuun.
 860. Usein kysytyistä kysymyksistä (ja niiden vastauksista) koostuva artikkeli. Oletko ikinä lukenut mitä Wikipedia ei ole?
 861. Tahallinen sisällön, joka on annettu esimerkkinä kielletystä sisällöstä, lisääminen. Kirjoitat artikkelin, jonka sisältö on "Hauki on kala."
 862. Wikipedian tuhoaminen tälleen hauskasti.
 863. Huijaus koskien identiteettihuijausta. Tarvitaan kaksi eri wikiä. Ensin toimit vaikka suomenkielisessä Wikipediassa asiallisesti nimimerkillä "Asdfintaisto" (nimierkki voi olla asiallisempikin, sillä kun ei merkitystä tässä ole). Sitten rekisteröit saman nimisen tunnuksen enkkuwikipediassa. Sitten perustat toiselta tietokoneelta uuden tunnuksen (vaikkapa "Oikea Asdfintaisto") enkkuwikipediaan. Sitten siltä sanot, että enkkuwikin Asdfintaisto on jäljittelijä. Sanot saman myös fi-wikissä tunnuksellasi "Asdfintaisto". Aika omituista häröilyä tämäkin.
 864. Erittäin loukkaava kuvavandalismi. Ei ole kivaa tämä. Kivaa ei tämä ole. Kuvissa voi kuvata oikeita ihmisiä ja lisätä vaikka "vitun pelleXD"-tekstin, joten ne voivat olla loukkaavampia kuin artikkelit. Lataat siis jotain erityisen shokeeraavia tai mauttomia kuvia ja varsinkin uusina versioina jo olemassa olevista kuvista. Silloin ne jäävät kuvan historiaan ja ikuisesti kaikkien näkyville, ellei kuvaa poisteta.
 865. SS-vandalismi. Ohjeet täällä.
 866. Tahallinen lähteeksi laittoman sivuston laittaminen.
 867. Tahallinen tietolähteeksi tilaltaan epävakaan sivuston laittaminen. Laitat vaikka lähteeksi jonkun sivuston, joka lakkautetaan luultavasti kohtapuoliin.
 868. Kuva aivan harhaanjohtavalla nimellä. Kuvaa ei välttämättä poisteta.
 869. Kuva hankalasti muistettavalla "lyhenne"-nimellä. Lataa kuva Näsinneulasta. Laita sen nimeksi "NN030207inTre.jpg". Nimeä on hankala muistaa!
 870. Loukkaaminen asiallisen, mutta kenties tarpeettoman kuvan nimellä. Tätä ei huomata! Se on kyllä ihan hölmöä ja tyhymää. Lataat kuvan "Pelle.jpg", joka on vain kuva normaalista miehestä. Näin on oikeastikin käynyt! Asialla eivät olleet Luoma tai muut hikipedistit.
 871. Nupedian vandalisointi. Tämä on kaikista hankalinta, itse asiassa todennäköisyys tämän onnistumiseen on 0,00000000002 prosenttia. Nupedia oli Wikipedian edeltäjä, joka lakkautettiin. Niin että sinun täytyisi antaa varmaan monta miljoonaa dollaria Bomis-yhtiölle ja Jimbo Walesille, että Nupedia laitettaisiin taas toimimaan. Eikä siinä kaikki. Sinun pitäisi hakeutua Nupedian kirjoittaja-asiantuntijoiden – sivusto kun ei mikään vapaasti muokattava ole – joukkoon ja sitten kirjoitella puutaheinää sivuille. Ja sitten sinun pitäisi tehdä se vielä niin uskottavasti, etteivät kanssa-asiantuntijat epäilisi mitään. Vaihtoehtoisesti voisit myös lahjoa heitä. Hullua vandalismia ÄÄRIMMILLÄÄN.
 872. Wikipediasta artikkeleita kopioivan sivun artikkeleiden vandalisoiminen tai niiden tiedon väärentäminen. Sinun pitää olla ko. sivuston omistaja tai ylläpitäjä.
 873. Artikkelejen vandalisoiminen, koska ne kopioidaan muille sivustoille.
 874. Käyttäjien tai Wikipedian "johtajien"/ylläpitäjien/ylempiarvoisten tahallinen syyttely siitä, että artikkeleissa on tai oli asiatonta materiaalia. Sinun pitäisi olla lukenut vastuuvapauslauseke.
 875. Wikipediaa selatessa tietokoneelle iskevän viruksen tekeminen. Melko hankalahkoa.
 876. Wikipedian selaamista hankaloittavan tai sen estävän viruksen tekeminen. Yksinkertaista.
 877. Vandaalivirus. Levitä tietokonevirus, joka alkaa terrorisoida Wikipediaa tietokoneen käyttäjien puolesta. Tuhoisampi kuin vandaalibotti.
 878. Aatevandalismi. Teet vandaalimielistä toimintaa sen takia, että kannatat jotain aatetta. Et siis vain ilkivallan ilosta.
 879. Härski markkinointi ilman hyötymistarkoitusta. Ohjeet Wikipedian sisällön vääristämisestä surkean pikkupuljusi markkinoinnin ja mainonnan välikappaleeksi löytyvät tästä artikkelista. Vandalismia tämä on, jos teet sitä ilman hyötymistarkoitusta, kuten artikkelin kirjoittaja: "Harva menestyvä Internet-markkinoija tekee työtään vain euronkuvat silmissään. Tämäkin blogi on perustettu markkinointia varten, vaikka tuotto onkin ollut toistaiseksi mitätön ja vaatimaton kaupallistaminen tapahtuu vasta sitten kun saan vapautettua aikaa muilta projekteilta konsultointiin. Nautin silti näiden juttujen kirjoittamisesta, taustatutkimuksesta ja kommentoijien kanssa keskustelusta. Suhtautuisin säälien markkinoijaan, joka tekisi työtään vain rahasta."
 880. Ylivalvojan oikeuksien väärinkäyttö. Voit laskea kaikki muut ylivalvojat tavallisiksi oikeudettomiksi, nostaa kahtisensataa vandaalia byrokraatiksi, itsesi byrokraatiksi, oversightiksi, osoitepaljastimen käyttäjäksi, botiksi ja muuta mukavaa.
 881. Developer-oikeuksien väärinkäyttö. Muutat MediaWikin versiota vandaalimielisesti!
 882. Iipeevaltainen artikkelin muokkaushistoria. Joukko- tai monella koneella harjoitettavaa vandalismia. Moni IP-osoite muokkaa samaa artikkelia paljon. Käyttäjien on hankala nähdä, mitkä muutoksista tulisi kumota.
 883. Vittuilulahjoitukset. Lahjoita Wikimedia Foundationille toinen munuaisesi tai puoli liiraa.
 884. Lahjoituksen estäminen.
 885. Lahjoittajalle pahan tekeminen.
 886. Wikipedian lahjoittamaton hyväksikäyttö. Käytä Wikipediaa äläkä lahjoita, ja hihitä päälle!
 887. Asiaton lahjoittamisen yhteydessä annettu lahjoitussyy.Asdfghjklöäölkjhgffdsa” toimii aina.
 888. Vandaalimielinen lahjoittamattomuus suuresta varallisuudesta huolimatta. Olet miljonääri, etkä silti lahjoita vaan olet Wikipediaa vastaan tässäkin asiassa.
 889. Siirtovandalisminen kumoaminen niin, että se poikii turhia uudelleenohjaussivuja. Kun vandaali on siirtänyt sivun Nettislangi nimelle I love u alllllllllll, kumoat vain sen. Mutta etpä merkitsekään tätä I love u alllllllllll -uudelleenohjaussivua roskaksi!
 890. Moninkertaiset luokkamerkinnät.
 891. Tahallinen MediaWiki -kikkojen tekeminen helpolla, helppotajuisella mutta vääräoppisella tavalla.
 892. Papukaijoitusvandalismi. Ei pidä sekoittaa papukaijamerkkivandalismiin. Anonymouse.org-vandalismin (joka EI tarkoita pelkkää mitä tahansa avoimien välityspalvelimien käyttöä, vaan on ihan oma vandalismin lajinsa) yhteydessä harrastettavaa monitasoista peeloilua. Kirjoitat Wikisanakirjan Villef:n käyttäjäsivulle maininta, että hän on pieni papukaija. Kysyt häneltä, miksei se käy.
 893. Jekun tekeminen Wikimedialle.
 894. Oikein tuhoisan jekun tekeminen Wikimedialle. Perusta uusi wiki ja jotenkin ihmeellisesti tee siitä ilman lupaa Wikimedian wiki. Urki tietoosi jonkun ylivalvojan salasana.
 895. Wikipedian artikkelin kopioiminen Hikipediaan/Uncyclopediaan.
 896. Wikipedian artikkelin amatöörimäinen kopioiminen toiseen wikiin. Älä kopioi lähdekoodia, vaan sivulla näkyvä sisältö.
 897. Wikipedian metatietojen raiskaaminen tietoa muualle kopioidessa. Et tajunnut pelkästä nimestä, ethän? Kun sinun pitäisi kirjoittaa omaan wikiisi tai vaikka kouluesitelmään tietoa jostain asiasta, päätät kopioida sen Wikipediasta. Varsinaisen tiedon lisäksi tai jopa sen sijaan kopioit Wikipediasta kuitenkin Wikipediaa tai sen artikkelin tai aiheen asemaa Wikipediassa koskevaa informaatiota. Kirjoitat vaikka kouluesseeseesi, että "Tämä artikkeli on tynkä" tai "piilota" tai "muokkaa" tai "historia" tai "tähän artikkeliin tai sen osioon ei ole merkitty lähteitä eikä viitteitä".
 898. Wikipedian artikkelin vääristelevä kopiointi muualle. Kopioi Haaparantawikiin artikkeli, jonka lopussa sanot sen olevan suoraan Wikipediasta kopioitu. Vääristele artikkelin tietoja, niin joku voi luulla, että OMG, wikipediaan ei voi luottaa!!!!!11.
 899. Tahallinen vandalisoidun Wikipedia-artikkelin kopioiminen muualle tai toiseen wikiin.
 900. Teräsbetonivandalismi. Tätä voi helposti yhdistää Podax- Levyke- tai etenkin mahtipontivandalismiin. Muuttelet Teräsbetoni-yhtyeen laulun sanoja kertomaan omasta vandaalin urastasi tai palvomastasi fiktiivisestä henkilöstä.
 901. Mahtipontivandalismi. Kirjoita mahtipontisesti Wikipedian asioista. Kirjoita Wikipedian muokkaussodista kuin ne olisivat oikeita sotia jne.
 902. Vandalismikertomusvandalismi. Yhdistyy edellisen kanssa parhaimmillaan suussasulavaksi kokonaisuudeksi. Kertoile siitä, miten aiot tuhota Wikipedian tai johdat vandaaleiden joukkoa. Kerro houreisesti ja humoristisesti.
 903. Kokonaisten sivujen upottaminen allekirjoitukseen. Isoa ja tuhoisaa touhua.
 904. Harmittomammalta näyttävä allekirjoitukselle oman mallineen tekeminen. Hikipediassa sallittua, Wikipediassa kiellettyä. Teet sivun "Käyttäjä:-/allekirjoitus" ja sivun "Käyttäjä:-/allekirjoitus2". Teet sitten sillätavalla kivasti, en jaksa nyt selittää, miten.
 905. Yksityiskäyttöön tarkoitettujen mallineiden tai sivujen tekeminen nimiavaruuteen, jonka sivujen pitäisi olla julkisessa käytössä. Sen sijaan, että tekisit sivulle "Käyttäjä:-/taulukko" jonkun rakennelman, jota käytät käyttäjäsivullasi, tee se nimelle "Malline:Käyttäjä -n yksityinen laatikkorakennelmamalline".
 906. Sivujen tahallinen moninkertainen toisissaan oleminen. Käytä mallineita ja kaikenlaisia upotushommeleita kaikissa jutuissa paljon, hidastat palvelinta, jonka täytyy uusia jokainen sivu, jolla on malline, jota on muutettu.
 907. Käyttäjän jäljittäminen ja varjostaminen jne. Ongit tietoosi jonkun käyttäjän tai ylläpitäjän henkilötiedot ja menet seuraamaan hänen arkielämäänsä. Ota selville hänen taustansa tai vaikka ala seurustella jonkun Wikipedian käyttäjän kanssa! Voit sitten vaikka sotkea hänen poissa ollessaan hänen koneeltaan Wikipediaa! Mutta jo pelkkä Wikipedian käyttäjien henkilötietojen urkkiminen on vandalismia.
 908. Paljon sisältöä lisäävä vandalistinen muokkaus. Monenna vaikka sivu kymmenkertaiseksi tai mitä vain. Joka tapauksessa, mikäli hyvin käy, hänen, joka kumoaa muokkauksesi, muokkaus kumotaan, koska versioiden välistä eroa tarkasteltaessa näyttää siltä, kuin tämä toinen tyhjentäisi artikkelin. Varsinkin jos hän on IP. Kivaa olisi, jos alkuperäinen sisältö säilyisi muokkauksesi jälkeen. Niin versioita vertailtaessa näyttäisi siltä, että palauttajan versio on täysin tyhjä. Voiko tätä edes arvata vandalismin kumoamiseksi?
 909. Muokkaushetken vandalisoiminen. Lievempää kuin tunnuksen luvaton haltuunotto. Kuvitellaan, että äitisi on ylläpitäjä Wikipediassa. Hänen muokatessaan etusivua työnnä hänet pois tietokoneen äärestä ja tyhjennä etusivu hänen tunnuksellaan. Iske koko ajan äitisi kimppuun, kun hän yrittää estää vandaaleita.
 910. Tahallinen asiallisesta estosta valittaminen. Estoista voi valittaa ylläpidolle sähköpostitse.
 911. Estoista valittaminen estoa kiertämällä. ...ei ole sallittua. Yleistä tämä on, ja sitä voidaan katsoa läpi sormien.
 912. Toisen käyttäjän WikiBreak Enforcerilla lomauttaminen ilman lupaa. Ylläpitäjien hommia. Tässä tietoa jutusta.
 913. Wikilomatunnus. Harvinaistakin harvinaisempaa. Tee itsellesi tunnus vain, että voisit kertoa, että olet ikuisesti Wikilomalla.
 914. Wikilomasta tiedottamattomuus. Älä laita "Wikiloma" -mallinetta käyttäjäsivullesi.
 915. Toisen käyttäjäsivulla asioista kysyminen. Ymmärrettävää periaatteessa, mutta tee se tahallasi!
 916. Asiaton estosta valittaminen. Valita estosta asiattomaan sävyyn ja henk. koht. hyökkäyksiä käyttäen.
 917. Idioottimaisen eston pyytäminen. Pyydä itsellesi kahden sekunnin tai kymmenen vuoden estoa.
 918. Idioottimaisen eston pyytäminen muille. Pyydät toisille käyttäjille sekunnin estoa lievästä häiriköinnistä.
 919. Hyvienjuhlapyhientoivotustunnukset ja -vandalismi. Hikipedian toimitus rekisteröi englanninkieliseen Wikipediaan tunnuksen esittelemään tätä spämmäämisen tapaa: katso Wikipedia:Special:Contributions/Happy New Year -user. Toivotat kaikille hyvää [juhlapäivän nimi] etkä tee muuta. Joskus jopa korvaat sillä artikkeleita.
 920. Oman asiallisen käytöksen naamioiminen sääntöjen vastaiseksi. Tämä on taitolaji. Pidät allekirjoituksenasi tällaista:
  Kommentin jätti Käyttäjänimesi tämän tilalle (keskustelu – muokkaukset).
  Ja muuten lavastat itsesi häiriköksi tai säännöistä tietämättömäksi tai niistä piittaamattomaksi. Tahallisena toimintana outoa ja hauskaa.
 921. Tahallinen toisesta wikistä "heijastuvien", Wikipediassa olemattomien sivujen keskustelusivujen aloittaminen. Pätee lähinnä Commons-kuviin. Aloita keskustelusivu kuvasta, joka on Commonsissa. Se poistetaan orpona. Tämä vaivaa ylläpitäjiä ja vie heidän aikaansa!
 922. Mallineidensubstitoimattomuusvandalismi. Äärimmäisen marginaalinen vandalismin muoto, ja harvinainen. Jätä SUBSTitoimatta esimerkiksi IP-peeloille antamasi vandalismivaroitukset tai kaikki erilaiset kommenttivertaisarviointivälityslautakuntaäänestysprosessinprojektisivullemerkitsemisapumuokkausikkunaohjemallinneet.
 923. Tahallisten epäensyklopeedisten, järettömien ristiluokkien tekeminen.
 924. Tuotteiden hintojen luettelut. Tahallisena WP:NOT-käytännön rikkomisena vandalismia.
 925. Epämerkittävä luokittelu. Laitat sivuja epämerkittäviin luokkiin ja luot epämerkittäviä luokkasivuja. Oma vandalismin lajinsa vain, jos tahallista ja jos ei samalla ilmene ristiluokittelua.
 926. Nakkimies-vandalismi. Nakkimies-vandalismi tarkoittaa yksinkertaisesti nakkimiehen ylistystä ja hänestä kertovien artikkelien lisäilyä. Tämän vandalisminlajin erityispiirre on Suomi24:ssä muiden kannustaminen kirjoittamaan Wikipediaan Nakkimiehestä. Ihme peeloilua.
 927. Kuvien lataaminen Wikipedian ulkoisia käyttötarkoituksia varten. Lataa kuva Wikipediaan tai Commonsiin käyttääksesi sitä avatarinasi jollain keskustelufoorumilla. Jos vaikka tarvitset välitallennuspaikkaa netissä vaihtaessasi konetta, sinä kurja loisija.
 928. Tahallinen aakkostusvirhe. Luetteloissa ja kaikissa pallukkalistauksissa riko aakkosjärjestys. Periaatteessa yhtä yksinkertaista ja helppotajuista kuin tahallaan tehty kielioppi- tai kirjoitusvirhe. Ei voi mitään, jos et tajunnut. Ei voi olla huonon selittäjän vika. Ei. Ei voi.
 929. Meta-Wiki-päätösten manipuloiminen. Voi olla kauhean tuhoisaa, jos teet sen niin, ettei kukaan huomaa. Voit käyttää muokkausten valekumoamista, kaikkia muitakin kikkoja, vaikka ylivalvojan tunnuksen luvatonta käyttöönottoa, kunhan tuloksena on esim. että joku aktiivinen Wikimedian wiki lopetetaan! Se ei olisi kyllä yhtään hauskaa. :(
 930. Toisen ihmisen varaisen vandalismin yritys. Yrität hankkia bännit ylläpitäjän koneelta, kun yhtäkkiä ylläpitäjä astelee selkäsi taakse ja työntää sinut pois tietokoneeltaan. Kun mummosi muokkaa Wikipediaa, yritä syöksyä kirjoittamaan muokkausikkunaan "ASdasdasdasdasdasdasdas" ja painamaan tallenna, mutta epäonnistu yrityksessäsi.
 931. Vandalistinen toisen käyttäjän tunnuksella rekisteröitymistä toiseen wikiin seuraava toisen wikin saman nimisen tunnuksen vahvistuspyyntö Wikipediassa. Teet Hikipediaan tai Wikiuutisiin nimimerkin, joka on sama kuin jollain Wikipedian ylläpitäjällä. Sitten menet Wikipediaan kysymään häneltä, onko hän tuo tyyppi!'
 932. Toisen wikin samannimisen tunnuksen vahvistuspyyntö täysin tietoisena siitä, miten on asianlaita. Vaikka ylläpitäjä X olisi jo sanonut, että hän on Wikiuutisten samanniminen hemmo, kysy yhä!
 933. N00bin tai vandaalin tunnusta harhaanjohtavasti muistuttava käyttäjänimi. Kukaan ei epäile, että olisit matkija, vaan kaikki luulevat sinua sukkanukeksi!
 934. Toisessa Wikimedian wikissä arvostetun Wikipedian käyttäjän tunnuksen tekeminen. Yleistä, ja saat kyllä bännit tästä.
 935. Wikimedian ulkopuolisessa wikissä Wikipedian arvostetun käyttäjän tunnuksen nimisen käyttäjän tekeminen.
 936. Toisessa wikissä Wikipedian vandaalin tunnuksen nimisen käyttäjän tekeminen. BUAHAH!
 937. Tahallinen konsensuksen rikkominen. Kun jostain kiistellystä aiheesta ollaan päästy yhteisymmärrykseen, kerro tahallasi eriäviä mielipiteitä ja elvytä kiista näin.
 938. Artikkelissa jo mainitun tiedon kirjoittaminen siihen uudelleen. Kirjoita tahallasi omin sanoin sama asia, mikä lukee jo muualla samassa artikkelissa.
 939. Jo mainitulla tiedolla sotkeminen. Poikkeaa edellisestä. Kirjoitat kaikkien loppumallineiden ja luokkamerkintöjen jälkeen lauseen, jossa kerrotaan, mikä artikkelin aihe on. Tämä kumotaan nopeasti, mutta tästä ei tule estoa helposti.
 940. Artikkelit, joiden sisältämä tieto on jo muissa artikkeleissa. Tahallasi tee tällaisia.
 941. Artikkelit, joiden sisältö on suoraan toisessa artikkelissa osana. Tee artikkeli jostain kirjasta. Kopioi kaikki sisältö sen kirjasarjan artikkelista, johon kirja kuuluu; artikkelin sitä kirjaa, josta teet uuden artikkelin, kertovasta osiosta.
 942. Olemattomien mallineiden tahallinen käyttö. Käytä mallinetta "Niagaran putousten tutkijat" asianmukaisessa artikkelissa, vaikkei mallinetta ole.
 943. Olemattomien kuvien tahallinen käyttö. Esitä luulevasi, että kirjoittamalla [[Kuva:Artikkelin otsikko tämän tekstin paikalle.jpg]] saat aina kuvan.
 944. Vandalismi, jonka itse kumoaa. Sotke sivu ja kumoa muokkauksesi.
 945. Osoitepaljastintietojen julkaiseminen. Ei varsinaista osoitepaljastimen väärinkäyttöä.
 946. Vieraskieliset henkilökohtaiset hyökkäykset. Niitä voidaan jopa luulla sanonnoiksi!
 947. Vieraskielinen, asiaton käyttäjänimi. Rekisteröi tunnus, jonka nimi tarkoittaa penistä jollain afrikkalaisen heimon kielellä.
 948. Vieraskieliset asiattomuudet omalla käyttäjäsivulla. Kirjoita käyttäjäsivullesi vaikka sitaatiksi tai motoksesi kiinan kielellä "MikkoM on saatananmoinen paska" tai muuta loukkaavaa.
 949. Virheellisen identiteetin todistaminen Wikimedia-säätiölle.
 950. Osoitepaljastimen käyttö alle 18-vuotiaana. Otitpa sitten luvattomasti käyttöön osoitepaljastimen käyttäjän tunnuksen tai miten tahansa päsitkin tähän, tämä on oma vandalismin lajinsa.
 951. Liian kantaaottava käyttäjäsivu.
 952. Otsikon laittaminen artikkelin alkuun. Laita sivun alkuun sivun nimi väliotsikkona tahallasi.
 953. Asiattoman käyttäjänimen rekisteröimisen yrittäminen. Jotkut käyttäjänimet ovat esim. Wikimedian Meta-wikissä mahdottomia asiattomuutensa tähden (esim. penis, mikä on kyllä kamalaa anatomian tuntijoiden ja ihmisen ruumiin ihannoijien sekä miehisyyden syrjimistä).
 954. Turha vandalismiin, joka itse kumotaan, tehty tunnus. [17]. Luoman harjoittamaa vandalismia.
 955. Sivun tahallinen luokitteleminen luokkiin, jotka ovat toistensa alaluokkia.
 956. B14/asdf-vandalismi. Syntyi B14:n, Hikipedian ylläpitäjän, harjoittamana 4. tammikuuta 2007. Rekisteröi tunnuksia, joiden nimet poikkeavat tavallisten nimityhmäilypeelojen tunnuksista ja ovat vähintään ihan fiksun kuuloisia tai sitten tunnuksia, jotka viittaavat jollain tavalla Asdfiin – eri tyylillä kuitenkin kuin esimerkiksi Peelon houreisiin ja tajunnanvirtoihin. Korvaat sivuja tekstillä 'asdf-asdf'. Muunlainen asdf-sotkeminen ei ole B14-tyylin asdf-vandalismia!
 957. Ikuisuusbännin välttäminen tekemällä vähän asiallisia muokkauksia.
 958. Oman asiallisen muokkauksen kumoaminen tahallaan.
 959. Äkäinen kommentti vandalismivaroituksista. Tästä saat ikuisen eston!
 960. Käyttäjän keskustelusivujen sääntöjen rikkominen tahallisesti. Riko tahallasi {{keskustelusivuni}}-mallineen tai käyttäjän itse asettamia sääntöjä siitä, missä vastataan mihinkin keskustelusivuihin.
 961. Uutta käyttäjää muistuttavan käyttäjätunnuksen luonti. Tee tunnus, joka on melkein samanlainen kuin uusin käyttäjä ikinä.
 962. Aktiivisen käyttäjän IP-osoitteelle tahallisesti annettu "olisi hyvä, jos tekisit käyttäjätunnuksen"-pyyntö.
 963. Vandalistiselle toimineelle IP-osoitteelle tahallinen {{Käyttäjätunnus}}-mallineen antaminen.
 964. Käyttäjille täysin asiattominen huomautusmallineiden antaminen. Tässä tällä ei tarkoiteta esimerkiksi ylläpitäjän varoittamista vandalismista vaan kaikkea ihan selvästi vähäjärkistä kuin esimerkiksi {{Käyttäjätunnus}}-mallineen antamista ei-anonyymille käyttäjälle.
 965. Vandalismidiilarina toimiminen. Mene irkkiin kyselemään, mitä sinulle annetaan, jos vandalisoit tunnuksellasi. Anna jollekin ihmiselle ukko RuneScapessa hänen Wikipedian-tunnustaan vastaan. Kysele, mitä kukin antaa siitä, tästä ja tuosta ja monella saa ylläpitäjän tunnuksen vandalistiseen käytöönsä.
 966. Mahdollisimman tyhjä sivu. Tyhjän sivun tallentaminen on mahdotonta, mutta sisällöksi kelpaa vaikka pelkkä piste. Tällaiset roska-artikkelit ovat jopa harvinaisia.
 967. Tietosisällöltään tyhjä sivu. Tee artikkeleita, jotka koostuvat pelkistä luokitustägeistä ja vaikka tynkämallineesta tai muusta metatiedosta. Valitettavan harvoin tätä harjoitetaan jonkun paljon persoonattomamman nimityhmäilyvandalismin sijaan.
 968. Muutosten tarkastamisoikeuden väärinkäyttö. Tarkista vandalistisia muutoksia kumoamatta niitä.
 969. Muutosten tarkastamatta tahallaan jättäminen.
 970. Olemattomasta bugista ilmoittaminen täällä.
 971. MediaWikistä ymmärtämättömän tahallinen leikkiminen täällä.
 972. Absurdit ja/tai hölmöt parannusehdotukset täällä.
 973. Tahallisesti käytäntöjen vastaiset täällä.
 974. Merkitse muutokseni automaattisesti tarkistetuiksi -toiminnon tahallinen käyttämättä jättäminen ylläpitäjänä. Joissakin Wikipedioissa ylläpitäjien muutokset varmaan automaattisesti merkitään tarkistetuiksi ilman omien asetuksien sääntöjä, mutta anyway.
 975. Omien lisäysten tarkastamatta jättäminen. Älä tarkista, mitä kirjoitit.
 976. Esikatselun tahallinen käyttämättä jättäminen.
 977. Vandalismin merkitseminen tarkistetuksi vandalismin kumoamisen jälkeen. Ei sallittua.
 978. Nimiavaruusvandalismi. Ylläpitäjänä voit tehdä tätä. Teet nimiavaruuden nimeltä "ooopasfrfkelaetastastast:" ja poistat nimiavaruuden "Wikipedia:".
 979. Interwikietuliitteiden lisäily- ja poisteluvandalismi. Ylläpitäjät voivat tehdä tätä.
 980. Turhan interwikietuliitteen tahallinen lisääminen. Lisää interwikilinkkietuliite "hikipedia:".
 981. Tahallisen epäuskottavan oloinen joukkorekisteröityminen toisiin wikimedian projekteihin omilla nimillä. Leikitään, että olet ylläpitäjä. Kun pidätte yhdessä villejä ylläpidon pikkujouluja, päättätte (arvattavasti jonkun muunkin aineen kuin alkoholin vaikutuksen alaisena) porukalla tehdä vuoronperään tunnukset saamenkieliseen Wikisanakirjaan ja kirjoittaa käyttäjäsivuillenne saameksi tai englanniksi, että olette joku Wikipedian ylläpitäjä.
 982. Itsensä haukkuminen. Tee altteritunnus nimeltä "[Käyttäjänimesi] on saatanan homo!!!!!!!". Kirjoita käyttäjäsivullesi "olen vähäjärkinen paska".
 983. Tahallinen aikamerkinnän pois jättäminen allekirjoituksesta. Keskustellessasi kiivaasti kirjoita tahallasi viestiesi loppuun kolme tildeä (~~~) neljän tilden sijaan.
 984. Aikamerkintä viidellä tildellä. Kirjoita viestiesi loppuun ~~~~~ ja katso, mitä tapahtuu!
 985. Lauseidenyhdistämisvandalismi.
 986. Tahallinen kirjoitusvirhe mallineessa tai luokkamerkinnässä. Tämä on haitallista!
 987. Wikipedian sanakirjamaiseksi täsmennyssivujen avulla tekeminen on hyvin harvinaista. Tee paljon täsmennyssivuja, jotka ovat ikään kuin Wikisanakirjan artikkeleita! Wikipediahan ei ole sanakirja...
 988. Saman muutoksen tarkastaminen tahallisesti useaan kertaan. Kun olet tarpeeksi luotettu käyttäjä, että voit tarkastaa muutoksia, tarkasta sama muutos monesti!
 989. CommonsTickerin kaappaaminen vandaalikäyttöön.
 990. Uuden salasanan pyytäminen käyttäjille. Koska lähes jokaisella ylläpitäjällä on asetettuna sähköpostiosoite, voit mennä Kirjaudu sisään -toimintosivulle, laittaa käyttäjätunnus-kohtaan ylläpitäjän nimen ja painaa nappia "Lähetä uusi salasana sähköpostitse". Saattaa olla, että ylläpitäjä voi kirjautua sisään myös vanhalla salasanallaan, mutta sekaantuu kyllä lukiessaan sähköpostiaan! Hän joutuu luultavasti vaihtamaan salasanansa. Parasta tässä on se, että estot eivät vaikuta siihen, voiko näin tehdä. Huonointa tässä on se, että käyttäjä, jonka salasanan resetoit, näkee, mistä IP-osoitteesta ilkityö on tehty.
 991. Vandaalimielisen taiteen tai viihteen nauttiminen. Lue kertomuksia vandaalin elämästä.
 992. Vandaalimielisen taiteen tai viihteen tekeminen. Sävellä "Wikipedia tuhoon" -ooppera.
 993. Wikipedian vandalismiin kytköksissä olevan taiteen tai viihteen nauttiminen. Levykevandaalilla on pakkomielle Aku Ankan taskukirjoihin, joten mutkikkaasti ajatellen olet vandaali, jos luet niitä. Sankaritar-vandaali paasaa myös South Parkin katsomisen viittaavan levykevandalismitaipumuksiin.
 994. Wikipedian vandalismiin kytköksissä olevan taiteen tai viihteen tekeminen. Pestaudu Aku Ankan taskukirjaan tulevien tarinoiden piirtäjäksi tai käsikirjoittajaksi. Kääk!
 995. Paljon pieniä muokkauksia peräkkäin. Tee valitsemaasi artikkeliin pieniä muokkauksia peräkkäin monta kertaa, esim. laita feuliwgueilgwl johonkin kohtaan. Jatka tätä niin kauan kuin muokkauksesi estetään. Tätä vandalismia on hidas ja hankala kumota.
 996. Kirjoita asiattomuuksia uusien käyttäjien keskustelusivuille. Kirjoita juuri tunnuksen luoneen käyttäjän keskustelusivulle esim. "Sinua ei kaivata täällä t. Wikipedian ylläpitäjät."
 997. 212.149.211.215-vandalismi. Ole hyvä ja jatka tämän osittain Luomalle kuuluvan IP:n aloittamaa ÖÖÖEEÖÄÄEEE-perinnettä! Säännöt: 1. Älä luo tunnusta. Harrasta tätä vandalismia IP:llä. 2. Välillä muokkaat satunnaista sivua, välillä jostain päihteestä kertovaa artikkelia. Substaa mallineet, lainaa CMX:ää silloin tällöin. Yhteenvedossa voit häröillä, mutta muista sanoa, että öööeeeöööäää tai ööääöööö tai ÖÖÖÖEEEÖÖÖEEE yhteenvedossa. Kumoa myös omia muokkauksiasi. 3. Kun sinua varoitetaan, syytä varoittajia homofobeiksi. Sano, ettet sinä ole homo. Kuitenkaan. Aiheuta sekaannusta ja esiinny marttyyrinä.
 998. Wikipedian mustamaalaaminen käyttäen hyväksi suosittuja mielipiteitä erittäin salakavalasti. Erittäin paskamaista ja ihmisten keskuudessa hyvin toimivaa. Esimerkiksi menet Suomi24:n ateistipalstalle ja sano (täysin vetäen hatusta tarinasi), että ”Menin Wikipediaan, ja heti siellä oli pari kamelinnussijoiden satukirjoja lukevaa hihhulihullua kieltämässä minulta vapaan ajattelun!!!!1!” Saat heti kannatusta ja Wikipedia luetaan siitä lähtien uskisten leiriin kutsuvaksi. Saman voit toteuttaa missä vain ryhmässä, korvaten ”kamelinnussijoiden satukirjoja lukevat hihhulihullut” paikan henkeen sopivalla haukkumanimityksellä ja ”vapaan ajattelun” ryhmässä ihannoidulla hyveellä. Voit olla vieläkin salakavalampi ja jotenkin ohimennen antaa jollain foorumilla kirjoitellessasi sen kuvan, että Wikipedia kuuluu vihollisleiriin.
 999. Malakian–Nakkimies-vandalismi. Katso esim. [18], [19], [20], [21] tai [22]. Luoman erittäin sinnikkäästi mitä pöllömpinimisillä tunnuksilla harjoittama, hänet (ainakin melkein) Wikipedian suurimpien vandaalien joukkoon nostanut, vandalismin muoto, johon kuuluu mm. Daron Malakianin ja Carlos Castanedan nimien korvaaminen näiden nimikkoartikkeleissa (ja muissa artikkeleissa) nimellä "Nakkimies", Serj Tankian -artikkelin muuttaminen lyhyeen versioon, jossa Serjin nimi on "Polkupyöränkorjaaja", artikkelin John Dolmayan uudelleenohjaaminen artikkeliin Kyle Broflovski, pseudo- A. W. Yrjänä -sitaatin lisääminen artikkeliin Rakkaus ynnä muuta toistuvaa. Valitettavasti iso osa tämän vandalismin todisteista on kadonnut sen myötä, kun Wikipedian ruojat ovat toistuvan ja lähes levykevandalistisen piinaavan ja uusiutuvan Malakian–Nakkimies-vandalismin vastaisessa sodassaan piilottaneet Malakian–Nakkimies-vandalistisia muokkauksia. Ilkimykset!
 1000. Sisäänpäinlämpiävien termien käytöstä valittaminen. Tee Wikipediaa haukkuva kolumni koulusi lehteen ja mainitse siinä, että sinut oli estetty perusteella "nakkimies". Kerro, että se oli täysin asiatonta tietosanakirjan ylläpitäjältä, sillä eiväthän semmoiset "nakkimiehet" mitään tarkoita eivätkä liity mihinkään. (Jätä toki mainitsematta, että olit korvannut monien sivujen ne sanat, jotka olivat samat kuin sivun otsikko, sanalla "nakkimies" ja muutenkin palvonut julkisesti nakkimiehiä tai Nakkimiestä.) Asiaan perehtymättömät instant-idiootit tuominnevat Wikipedian heti.
 1001. Wikipedian IRC-kanavan floodaaminen. Kirjoita irkkikanavalle miljoona asdasdasdasdasd-viestiä.
 1002. Wikipedian IRC-kanavan kautta Wikipedian ylläpitäjien koneiden kräkkeröiminen. Proota touhua.
 1003. Vandaalimielisyys Wikipedian IRC-kanavalla.
 1004. Vandalismin suunnittelu Wikipedian IRC-kanavalla.
 1005. Levykevandalismi Wikipedian IRC-kanavalla.
 1006. Yölinjasta puhuminen Wikipedian IRC-kanavalla. Kerrassaan hervotonta ja aiheuttaa hämmennystä.
 1007. Kahden tunnuksen, joiden nimet yhdessä muodostavat epäsopivan kokonaisuuden, tekeminen. Luot esimerkiksi tunnukset Alas... ja ...Wikipedia!
 1008. Kahden tunnuksen, joiden nimet yhdessä muodostavat epäsopivan kokonaisuuden, tekeminen ja sitä seuraava riitelypelleily. Jos kaksi luomaasi tunnusta estetään, nosta sellainen kohu että oksat pois. Olet tietysti tehnyt tunnukset eri koneilta, niin että voit väittää omistavasi vain toisen tunnuksen ja että sinua kohtaan ollaan oltu epäreiluja.
 1009. Häiriköintiviestipelleily. Menet keskusteluun ja teet viestin, jonka sisältö on vaikkapa "Hei! Olet pieni papukaija!" Jos se poistetaan, laita se takaisin ja nosta suuri keskustelu siitä, pitääkö tällaiset viestit poistaa. Sano, että viestisi ei ole henkilökohtainen hyökkäys ja täten sen poistaminen on sääntörikkomus. Tee vandaalitunnuksia, joilla kommentoit. Jos niiden viestit poistetaan, valita. Ja niin edelleen.
  Hikipedian logo. Hikipedian ylistäminen on hikipedistien vandalismisuunta.
 1010. Paulig Mokkala -vandalismi. Lisätietoja.
 1011. Hikipedian ylistäminen. Tässä on hyvä esimerkki.
 1012. Otsikoiden väärinkäyttö. Käytä artikkeleiden otsikkoja hyväksesi näsäviisastelussa: sinua ei voida syyttää. Lisää vaikka sivulle luettelo ismeistä sana reumatismi.
 1013. Kikka, jota ei kannata käyttää. Kopioi tämän sivun lähdekoodi ja tee Wikikirjastoon artikkeli nimeltä Kaikki opetukset Wikipedian vandalismin aloittajalle, jonne sitten liität tämän sivun.
 1014. Väärät sisarhankkeet. Tee Wikipediaan esimerkiksi Wikiuutisiin sopivia artikkeleita eli uutisia, tai sekoita sisarhankkeita muilla tavoilla.
 1015. Väärennetyt sisarhankkeet. Tee sivusto, joka väittää olevansa Wikipedian sisarhanke ja Wikimedian projekti. Hähää.
 1016. Inhottaminen. Inhota muita Wikipedian käyttäjiä kirjoittamalla vaikkapa Wikipedian täysin vapaita kysymyksiä käsittelevään neuvontapisteeseen (Wikipedia:Neuvonta) jokin yököttävä kysymys, kuten miksi paska tulee tästä päästä, miksei suusta, tai mieluiten jotain vielä ällöttävämpää.
 1017. Ylläpidon turhauttaminen. Mainitse jonkin ylläpitäjän keskustelusivulla, että jossain suojatussa sivussa on virhe, jonka keksit päästäsi, ja pyydä tätä korjaamaan asia. Puhu mahdollisimman epäselvästi ja lietso väärinkäsityksiä, niin että ylläpitäjä turhautuu.
 1018. Unohda neutraali näkökulma. Eroaa hieman normaalista, tahallisesta neutraaliusrikkomuksesta: Neutraalin näkökulman unohtumisessa yksinkertaisesti et jaksa ajatella sitä, onko jokin neutraalia ja kirjoitat vain mitä tiedät tai luulet. Hauskaa.
 1019. Vertaisarvioinnissa huijaaminen. Arvio artikkelit, joista pyydettiin vertaisarviointia, todella huonoiksi. Vertaisarviointi on vapaa - sinua ei voida syyttää. Ei kertakaikkiaan voida!
 1020. Pekka Routalempi -vandalismi. Kirjoita mahdollisimman monelle sivulle lause On se jännää!. Tämä on ylläpitäjistä suunnattoman hauskaa.
 1021. Hämmingin aiheuttaminen sillä tapaa, kuin tuo kuva aika paljon ylempänä neuvoi. Selaapas tätä sivua. Siellä se on se kuva. Nääthän sinä sen. Korvaat siis Wikipedian artikkelin Wikipedia tuolla pomppivalla kuvalla. Kivaa pakansekoitusta n00beille, jotka haluavat tuosta Wikipedian artikkelista saada selville, mikä oikein onkaan Wikipedia. Kiero idea, eikö?
 1022. B 2138sta Premium Bananasiin 80 päivässä -vandalismi. Korvaa artikkeleiden sisältöjä Luoman kehittämällä tarinalla B 2138sta Premium Bananasiin 80 päivässä. Luoma on harjoittanut tätä tunnuksellaan ”Polkupyöränkorjaajakainen”.
 1023. Asiaan perehtyneitä ärsyttävä yksityiskohtavandalismi. Laita vaikka artikkeliin Auxilia-joukot tieto, että kyseiset joukot olivat kevyttä jalkaväkeä, mikä on yleinen harhaluulo. Tällä tavoin voit ärsyttää asiaan perehtyneitä henkilöitä paljonkin. Voit väittää tahallisesti tekemiäsi virheitä tietämättömyydestä johtuneiksi. Inspiraatiota voit ottaa vaikkapa täältä.
 1024. Krapulavandalismi. Kerro Wikipedian ylläpitäjille, että sinulla on krapula, ja pyydä heidän keskustelusivuillaan Buranaa.
 1025. Australialainen vaippaporno -vandalismi. Luo Wikipediaan sivua Australialainen vaippaporno yhä uudestaan. Vaihtoehtoiseksi sivuksi käy myös ruotsalainen pupujussiporno.
 1026. Tahallinen laillisten kovien päihteiden olemassaolosta tiedottaminen Wikipedian etusivulla, jolla nuoretkin vierailevat. Sinun tarvitsee vain rakentaa reseptivapaasta lääkkeestä kertova artikkeli suosittelukuntoon, jolloin se pääsee etusivulle. Ja pitää huoli siitä, että jo alussa kerrotaan päihtymysvaikutuksista. [23] Nerokasta, joskin vaatii olematonta mielenterveyttä tai valmiutta uhrata se, niin paljon joutuu olemaan Wikipediassa asiallisesti. Tätä on harjoittanut todistetusti Juhko käyttäjillä Katisk ja Asian tuntiij.
 1027. Pandavandalismi.Sotke sivuja lisäämällä niille kuva surullisen näköisestä pandasta. Voit myös kirjoittaa kuvatekstiksi "I am sad panda!".
 1028. Pippelimiekkailuvandalismi.Kerro wikipedian ylläpitäjille haastavasi heidät pippelimiekkailuun [24] Tämän jälkeen saat todennäkäisesti heti banaania.
 1029. Sentree-vandalismi. Lisää Wikipediaan sivua jossa vaadit Sentreetä eduskuntaan ja Wikipedian ylläpitäjäksi. Kuvitukseksi käy Cheetahin potretti, tämä on aika lähellä ehdokasta.
 1030. Äänestä vaihtoehtoisella tunnuksella. Eli siis sinulla on päätunnuksesi lisäksi yksi tai useampi vaihtoehtoinen tunnus. Ne eivät ole sukkanukkeja vaan luvallisia lisätunnuksia, sillä niiden käyttäjäsivuille olet pistänyt merkinnän siitä, että ne ovat vaihtoehtotunnuksia. Silloin niillä ei saa äänestää. Äänestäpä kuitenkin – ja ole kuin ällikällä lyöty sitten kun vaihtoehtotunnuksilla jättämäsi äänet poistetaan ja sinua huomautetaan asiasta!
 1031. IP:n käyttäminen sukkanukkena. Ole aktiivinen IP:llä tunnuksesi ohella. Se ei ole kiellettyä! Puhu eri lailla, älä epäilyjä herätä samuudestanne. Äänestää et iipeenä voi, mutta antamalla mielipiteesi kummallakin voit taivuttaa konsensusta minnepäin haluatkin kahden miehen voimalla! Tätä on harjoittanut mm. ei vandaali mutta iänikuinen syöpäläinen Phiitola, tosin heikolla menestyksellä, kyseinen kaveri kun ei ole mikään ruudinkeksijä.
 1032. Huomautusmallineiden valitseminen salaisena päämääränäsi uusien muokkaajien karkottaminen. Heti kun sattuu kohdalle ensi töikseen kahta sivua sotkeva IP-peelo, anna ensimmäiseksi huomautukseksi ensimmäinen huomautus -mallineen sijaan vandalismia-huomautus, ja niin edespäin. Tosi hurjaa.
 1033. Oma agenda suosituilla keskustelusivuilla. Lisää aina uusien välityspalvelinten ja kirjastokoneiden kautta sama satunnainen paskalitania tai loukkaustulva aktiivisen ylläpitäjän keskustelusivulle: niitä ei voi kukaan suojata edes IP:iltä!
 1034. Semanttinen häirintä. Esimerkiksi jonkin lauseen sanojen vaihtamista toistensa lauseenjäsenpaikoille ja taivutuksille – tai vaikka pää- ja sivulauseen (paitsi liittävän konjunktion tms.) vaihtamista päikseen. Jätä syntaksi oikeelliseksi ja yksittäiset sanat mielekkäiksi. Hupaisaa laajojen asiallisten uudelleenkirjoitusten yhteydessä.
 1035. Älä tajua sääntöjä, ja kehitä ”hällä väliä jos tekemiseni niitä rikkovat” -asenne.
 1036. Eston poiston pyytäminen vandalistisin aikein. Pyydä kauniisti eston poistoa sähköpostissa tai keskustelusivullasi, jota saat vielä muokata, vaikka oletkin häiriköinyt ja sopeltanut kymmenellä eri tunnuksella. Tee se vain siksi, että pääsisit taas jotenkin haittaamaan Wikipediaa.
 1037. Niin... öh... tuota.
 1038. Rollback-yhteenvedon käyttäminen muokatessa IP:llä. Yhteenveto "Käyttäjän sejase muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin käyttäjän sejase2 tekemään versioon" täytyy IP:nä erikseen kirjoittaa yhteenvetokenttään, mikä kielii IP:n pahantahtoisuudesta. Erityisen hauskaa on, jos tuoreita muutoksia kyttäävä seuloja tai botti hyväksyy muokkauksesi ja se on kumottava eikä hylättävä. (esimerkki 1, esimerkki 2)
 1039. "rv, eston kiertoa (WPK)" -yhteenvedon käyttäminen turhaan: Käyttäjä WPK on jättänyt Wikipedian sisäiseen kulttuuriin ilmiön, jossa yhteenvedolla rv, eston kiertoa (WPK) varustetut muokkaukset tarkoittavat WPK:n vandalismin kumoamista, eikä asiaa käytännössä saa kiistää. Kyseistä yhteenvetoa käyttämällä voi siis kumota ainakin IP-osoitteiden tekemät hyödyllisetkin muokkaukset.
 1040. Epäoleellisen tiedon lisääminen artikkeliin. Esimerkiksi artikkeliin harmaakarhu käyt lisäämässä tiedon, että se esiintyy videopelissä Red Dead Redemption, tähän tapaan.
 1041. Bogeilu. Mene tänne ja kopioi jokin keskustelunaloitus. Lisäpisteitä saa, jos
  –kyseinen keskustelunaloitus on kysymyksen muodossa
  –se on infantiili ja härömielinen
  –se sisältää seksiteemoja
  –sen kielioppi ja oikeinkirjoitus ovat päin persettä
  –siinä mainitaan "boge"
  Tämän jälkeen lisää kyseinen keskustelunaloitus satunnaisen Wikipedian käyttäjän keskustelusivulle. (esimerkki 1, esimerkki 2, esimerkki 3, esimerkki 4, esimerkki 5)
 1042. Ääriliikkeiden häiriköinti. Kirjoita äärioikeistolaisena/-vasemmistolaisena tunnetun käyttäjän keskustelusivulle viesti, jossa hyökkäät tämän aatemaailmaa vastaan ja kuvailet tämän erilaisia todellisia ja/tai kuviteltuja epämiellyttäviä ominaisuuksia. Radikaaliin ajatteluun taipuvaisilla harvemmin on erityisen pitkä pinna ja taipumusta konspiratoriaaliseen ajatteluun, joten näin toimimalla varmistat sen, että Suomessa tapahtuu myös tulevaisuudessa poliittista väkivaltaa. (esimerkki)
 1043. Tuuheahäntäiset ketut -vandalismi. Lisää kyseisen Hikipedian sivun sisältö omalle keskustelusivullesi yhä uudelleen. Erityistä tässä vandalismin muodossa on se, että sitä on mahdollista harjoittaa mobiiliverkosta myös silloin, kun IP-avaruus muutoin on estettynä. Todisteena metodin toimivuudesta toiminee se, että Vyörykkä yritti siirtää esimerkin siitä huonoihin vitseihin ja muuhun höpöhöpöön.
 1044. Lue nämä kaikki – yli tuhat – vinkkiä, niin tunnet kaiken wikivandalismiin liittyvän.

Muuta liittyen aiheeseen (koska halusimme tehdä kaiken hankalammaksi sinullekin sijoittamalla nämä vasta tänne)

 • Seksistämisestä löysimme erään hyvän esimerkin[25]. Sitä ei tuollaisissa tapauksissa voi pitää edes sotkemisena. Toisaalta kyseinen muokkaus voisi olla myös malliesimerkki provosoivaksi muuttamisesta sikäli, että siinä tehdään jutut närkästyttävimmiksi.
 • Ärsyttävästä yhteenvedostakin on erittäin tyypillinen esimerkki: Melkein vieraissa – Tribuutti Leevi and the Leavingsille.

Viitteet

 1. [1][2]
 2. Nyt olisi hyvä katsoa taas tämän sivun lähdekoodia, että tajuaisit tämän häiriköinnin muodon salat!