Hikiaineisto:Mediaseuranta: Hikipedia-kuva maailmalla

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu kuuluu Hikiaineistoon, akateemiseen käyttöön tarkoitettujen hyödyttömien ja tendenssimäisten lähdetekstien kokoelmaan.

»hikipedia? internetin pimeän puolen pyhäkoulu»
(Saksikasi, KuvatON.com, 28.3.20101 https://web.archive.org/web/20180514151807/http://kuvaton.com/browse/6487/)

Tänne voi koota kaikki arvokkaat Hikipedian huomioinnit sen ulkopuolisessa maailmassa. Tekijänoikeuksilla suojaamattomat kirjoitukset ovat tervetulleita, samoin viittaukset kopioinnilta suojattuihin lehtiartikkeleihin.

Tämä sivu on puolueeton. Hikipedia vastaa kriitikoilleen virallisella sivullaan.

Seinäkirjoituksia Wikipedian artikkelissa Uncyclopedia[muokkaa]

 • 85.131.56.2: Hikipedia on aivan vitun siisti sivusto jossa kerrotaan ja tiedetään kaikki paljon paremmin kuin jossain vitun Wikipediassa. Käykääpä katsomassa: Googleen vaa Hikipedia ja se eka linkki siitä niin kyllä läski tummuu! Penikset hikoaa ja pallit syyhyää enemmän kuin silloin kun katsoit Titanicia kuudetta kertaa! :D:D:D:D:D 11. helmikuuta 2008.
 • 217.152.60.86: HIKIPEDIA PESEE WIKPEDIAN VAIKKA PERSE JALASSA 11. joulukuuta 2008.
 • 212.149.186.2: Hikipediassa ei ole mitään järkeä! Kuka nyt lukisi keksittyjä juttuja. 25. maaliskuuta 2009.
 • 87.94.117.249: Hikipedia on harvinaisen kova paikka jossa nuoret käyvät nauramassa 14. huhtikuuta 2009.
 • 83.102.62.35: Hikipedia on wikipediasta matkittu juttu. Siinä on vain kiusallisia juttuja. 23. helmikuuta 2011.
 • 188.67.171.92: Hikipedia muodostaa yksinkertaisen, mutta monipuolisen kokonaisuuden toisin kuin Wikipedia, joka on kokonaisuutena häilyvä eikä niin monipuolinen tarjonnaltaan. Monet näkevät Hikipedian vandaalimyönteisempänä ja -mielisempänä kuin Wikipedian. Hikipedia vie Internetin uutta maailmanjärjestystä päin. Hikipedia on vallankumouksellinen, mullistava perinteitä rikkova, puoliasiallisuudessaan asiallinen ja peloton. 28. helmikuuta 2013.
 • Pönnö: [väliotsikko Hikipedian luotettavuus] Hikipediaan ei todellakaan ole luottamista. Siellä on turhanpäivästä höpöä. Siinä sanotaan *muumeista, "Muumit ovat lumipallo/virtahepo otuksia. Joten siihen ei ole luottamista. Sieltä kannattaa etsiä vain huumoria mutta, muista, Hikipediaan ei ole luottamista. 17. helmikuuta 2014.
 • 37.16.124.15: Hikipedia tarjoaa loistavan ja aina luotettavan näkökannan aiheisiin ja elämään toisin kuin tämä paska lahko vikipedia. Yhteenveto: välttämättömiä korjauksia 28. helmikuuta 2014.

Lehtijuttuja[muokkaa]

 • Jaana Rinne: Matti Klinge (haastattelu) City 17. huhtikuuta 2009. Viitattu 10. kesäkuuta 2016.
  • Lopussa lainataan Hikipedian Matti Klinge -artikkelin johdantokappale.
 • Matti Markkola: Merkitty Ylioppilaslehti 5. maaliskuuta 2010. Viitattu 17. helmikuuta 2014.
  • Suurta hilpeyttä herättävät Hikipedia-sivut. Tuisku nauraa ääneen lukiessaan hänestä kirjoitettua parodiasivua.
   ”Antti Tuisku, latinankielinen nimi kirkumus microfonius, on henkilö, joka aiheuttaa pikkupojissa vahvoja antipatioita ja homo homo hoomoo -kommentteja.”
   ”Kuka näitä keksii? Olen otettu siitä, että olen päässyt Hikipediaan.”
 • Ari J. Tervashonka: Lähdeohjeita fukseille Uljas 5/2017. Viitattu 28.9.2017.
  • Välillä valtamedian karu ote esitettyihin faktoihin jäykistää tiedonhakua myös internetissä. Näitä tilanteita varten on myös olemassa MV-lehden lisäksi vaihtoehtoisten faktojen ja realismin airut, Hikipedia. Tällä sivustolla löytyy selkeällä suomenkielellä kirjoitettuja journalistisia kukkasia muistuttavia artikkeleita elämän kannalta keskeisistä aiheista. Hikipedian pyyteettömät työntekijät ovat ottaneet asiakseen taata ettei valtamedia pääse vaikuttamaan faktuaaliseen tiedon tulkintaan. Esimerkiksi presidentti Donald Trumpia sivusto kuvailee määritelmällä Twitterin Hemingway.
 • Tuukka Tervonen: Todellisuus on muuttunut niin absurdiksi, että se vääristyy omaksi parodiakseen Helsingin Sanomat 11. elokuuta 2018. Viitattu 11. elokuuta 2018.
  • MAAILMANPOLITIIKAN johtomiehet ovat sukeltaneet tilaan, jota humoristinen hikipedia.info-sivusto kutsuu parodiahorisontiksi. Parodiahorisontti on kuin mustan aukon tapahtumahorisontti, ja se ”kuvaa sitä pistettä todellisuusjatkumossa, jossa auktoriteetti on niin pahasti ristiriidassa realiteettien kanssa, että todellisuus on vääristynyt omaksi parodiakseen.”

Opetusmateriaalia[muokkaa]

 • Tanja Kivi: YKI-kokeen ylimmän tason tekstinymmärtämis-tehtäviä [sic]: Oikein vai väärin? Hikipedian ohjeet. Porvoon kansalaisopiston Lisää tilanteita suomeksi -kurssi. 2013(?). Viitattu 10. kesäkuuta 2016.
  • Hikipedian kirjoitusohjetta käytetään edistyneen suomen kielen opinnoissa. Enimmäkseen maahanmuuttajataustaiset opiskelijat pääsevät lukemaan ja ymmärtämään Martti Ahtisaaren Oscar-palkinnosta ja turskanfileerausmekaanisista kokeiluista 1700-luvun Belgiassa.

Keskustelupalstaviestejä[muokkaa]

 • nimim. Kyttää (ote): Sivusto täyttää herjauksen kaikki merkit, joten kirjoittajia aletaan metsästää. Suomi24 / Yhteiskunta / Media / Yleistä mediasta / Mitä mieltä olette hikipediasta? 4. lokakuuta 2008. Viitattu 1. elokuuta 2014.
 • nimim. Piki hedia: Hikipedian uskonnon mollaaminen pitäisi ottaa pois!
    Sakkoihin hikipedian ylläpitäjät tyhmyydestä!
    Muuten silti ihan kiva paikka :)
    Suomi24 / Ajanviete / Netin aarteet / Hikipedia. 26. joulukuuta 2012. Viitattu 1. elokuuta 2014.
 • nimim. kerran vilkaissut: Pitkitetyt vitsit ovat tylsiä. Hikipedian jutut asettuvat järjestään tähän ryhmään... Suomi24 / Yhteiskunta / Media / Yleistä mediasta / Mitä mieltä olette hikipediasta? 27. joulukuuta 2012. Viitattu 1. elokuuta 2014.
 • anonyymi (ote): Hikipediastakin on tehty näemmä huumorisivuston sijaan tylsän propagandapaskan levityssivusto. Tuo teksti [Junes Lokka] nauratti ihan yhtä paljon kuin tämä kroonisten kommarisukujen "mannerheim on homo, hihihii" tyylinen huumori. Vauva.fi / Aihe vapaa / Junes Lokka vs. Jutta Urpilainen. 5. joulukuuta 2015. Viitattu 22. lokakuuta 2016.
 • Kari Häkkinen: Holokaustin kiistävät suomalaiset natsit hoksasivat vuosi sitten lähteä ulostamaan valheitaan Hikipediaan:
Holokausti
Todellinen holokausti
Antisemitismia ja muuta natsipropagandaa Hikiin syytävää tahoa ei tarvitse arvailla, sillä Todellinen holokausti -sivun alalaidasta löytyy Homma toimii!-portaali [artikkelisarjamalline {{Homma}}, toim. huom.]. Hikipediaa mädättämään ovat lähteneet Perussuomalaiset -puoluetta (so. Timo Soini) lähellä olevat Hommaforum ja natsijärjestö Suomen Sisu.
Klikkaamalla Homma toimii! linkkiä [näytä] saa näkyviin sivuja joilla natsit ovat tehneet tuhojaan. Osa kirjoituksista, kuten esimerkiksi "Anu Palosaari" ja "Punaviherstalinismi", vaikuttavat alusta loppuun natsien tai muiden fasistien laatimilta.
Mikäli ylläpito ei puutu ongelmaan, taantuu Hikipedia saman kaltaiseksi vihasivustoksi kuin Magneettimedia ja Mitä Vittua!!??.
Takku.net / Yleinen keskustelu / Holokaustin kieltäminen Suomessa. 11. heinäkuuta 2016. Viitattu 9. maaliskuuta 2017. ”Anu Palosaari”-, ”Punaviherstalinismi”-, ”Magneettimedia”- ja ”Mitä Vittua!!??” -linkit ei alkup.
Aina yhtä tervehenkistä Ylilauta-boogieta.


Öh, kiitos... ? (Syksyltä 2022.)


Twitter[muokkaa]

   @Hikipediainfo on huumorin CMX. #aforismi #lause #miete #cloaca #maxima #rautakantele 12. lokakuuta 2018. Viitattu 18. lokakuuta 2020.

Facebook[muokkaa]

 • Aku Tupala: Hikipediaa ylläpitää ilm. ruskeistolainen ääri- tai uusstalinisti - jutuista päätelleen;) Tiina Wiikin itseään koskevan artikkelin jaossa 18. tammikuuta 2017. Viitattu 18. tammikuuta 2017.
 • Auktorisoimaton "Hikipedia" (@hikipediaworld), tekijä tuntematon:


HikipediaFB1.png
HikipediaFB2.pngHikipediaFB3.png
HikipediaFB4.pngHikipediaFB5.png


Blogosfääripoimintoja[muokkaa]

 • Jukka Hankamäki 3. toukokuuta 2017: Vihasivustona ei ole pidetty esimerkiksi Hikipedia-nimistä valhesivustoa, jolla vasemmistolaiset rabulistit levittävät perätöntä informaatiota ”parodian” verukkeella ja ”huumorin” kaapuun verhottuna. Sivustolla ei juuri koskaan solvata vasemmistolaisia poliitikkoja eikä julkisuuden henkilöitä, tai kritiikkiä heitä kohtaan esitetään vain hyväntahoisesti ja juuri sen verran kuin on uskottavuuden kannalta välttämätöntä.

  Sen sijaan oikeistolaisina tai maahanmuuttokriitikkoina pidetyistä yksityishenkilöistä maalataan demonisia kuvia ja levitetään perättömiä sekä solvaavia arvioita, jotka vahingoittavat ihmisten julkisuuskuvaa ja täyttävät myös rikoslailliset kunnianloukkauksen tunnusmerkit.
  Viitattu 30. elokuuta 2017.
 • Anu Palosaari: [...] hikipedia on jälleen aktivoitunut kohdallani ja kunnioittanut olemassaoloani poliittisella kentällä yhdellä uudella artikkelilla ('Älykkyys'), mikä on ilmeisimmin kirjoitettu erään tahattoman lausumani ympärille. [Ei ollut, vaan vanhaan artikkeliin oli lisätty lainaus, jossa Palosaari kainokehuskelee älykkyydellään.] Aivan kuin oli rakennettu jännittävä natsiperformanssiksi kutsumani demlan kusetusnäyttämökin Finnische Ghetto Polizei- lipun edessä kohdallani pari vuotta sitten, jossa tahaton, aamukahvi kädessä, yksityishenkilönä kirjoittamani facebookviesti tuomittiin koko kansan edessä julkisena totuutena väärinajattelemisesta. Ja jossa myönsin kaiken. Olen paha, tyhmä, pahalta haiseva rasisti. Oikeasti en ole rasisti. Mutta. Minkäs teet. Saippuaoopperassa minulle oli (on) langetettu tietty osa yms. yms. jne. (Web Archive) Public Enemy No. 1. 12. tammikuuta 2017. Viitattu 12. kesäkuuta 2018.

Mystisiä Google-hakuja[muokkaa]

23. tammikuuta 2018[muokkaa]

Googletus 1.jpg


30. heinäkuuta 2018[muokkaa]

Googletus 2.png


25. syyskuuta 2018[muokkaa]

Googletus 3.png


Googletus 4.png


27. helmikuuta 2019[muokkaa]

Näyttökuva 2019-2-27 kello 20.12.26.png


31. lokakuuta 2020[muokkaa]

Näyttökuva 2020-10-31 kello 14.36.07.png


13. huhtikuuta 2022[muokkaa]

On Liikaa Vaadittu.png


Tutkimuksia[muokkaa]

Melkein julkisuutta[muokkaa]


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli tai osio on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.