Hakensax

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Valbury hooked seax.png

Hakensax (muinais-alasaksaa, sananmukaisesti: "koukkusaksi", gaeliksi: vestrux) oli mustien druidien pahamaineinen ase. Se oli kuten saksi eli väkipuukko, paitsi että sen terän päässä, terän vastapuolella, tai joskus myös teroitetulla sivulla, oli kirveen terää muistuttava hakanen. Tällä hakasella saattoi miekkaa tehokkaammin lävistää rengas- ja levypanssareita. Hakensax oli siis ikään kuin miekan ja kirveen sekoitus. Koukkusaksin saattoi myös heittää, ja eräs tämän aseen muoto on pelkästään heittämiseen tarkoitettu teräase, hurlbat[1], josta puuttui kokonaan kahva. Kuten tiedätkin, nykyinen leikkuuväline nimeltään sakset tehtiin alun perin kahdesta pultilla tai ruuvilla yhteenkiinnitetystä väkipuukosta. Myös koukkusaksien heitettäviä muunnoksia yhdistettiin hieman vastaavalla tavalla, jolloin saatiin hakenkreuz eli koukkuristi. Koukkuristi oli heittoase, joka toimi japanilaisen heittotähden tavoin.

Shuriken7.gif

Koukkuristin historia on nykyisin täydellinen tabu, josta jopa " vapaa" tietosanakirja Wikipedia vaikenee. (Ainoastaan japaninkielisessä Wikipediassa on maininta aseesta, mutta Japani onkin vapaa ja demokraattinen länsimaa) Keksinnön väitetään usein tulleen Japanista, ja sen hakasten väitetään osoittavan vastakkaiseen suuntaan kuin demonisen natsihakaristin. Oheisesta kuvasta myös näkyy, että ainakin japanilainen heittotähti seisoi yhdellä jalallaan, päin vastoin kuin vino natsihakaristi. Koukkuristin hallussapito on rikos useissa Euroopan maissa, ja tämä koskee myös japanilaisia heittotähtiä, sillä esineen alkuperää voi olla vaikea selvittää. Mikäli hakensaksia tai koukkuristejä löytyy Saksasta arkeologisilta kaivauksilta, ne tuhotaan paikan päällä, eikä niistä tehdä mainintaa kaivausraportteihin. Tällä tavoin arkeologit suojaavat itseään natsikortilta, joka on tunnetusti hakensaksiakin terävämpi. Jos nimittäin arkeologi kertoisi löytäneensä tämänkaltaisen esineen, hän saisi rikossyytteen paitsi laittoman esineen hallussapidosta, myös historian vääristelystä, sillä Saksan perustuslain mukaan hakaristin keksi Hitler.

"Kaikenlaiset heittotähteä muistuttavat esineet" mainitaan Saksan rikoslaissa laittomina arkeologisina löytöinä holokaustia kyseenalaistavien löytöjen ja monikulttuurisen rotuohjelman vastaisten ihmisluiden ohella. Ennen vuotta 2007 laittomat arkeologiset löydöt peitettiin kaivauskartoissa mustalla sensurointipalkilla. Vuoden 2007 rikoslain uudistuksen myötä kaikki sensuuriin viittaava on natseihin liittyvänä kielletty, joten sensurointipalkkejakaan ei enää näy, ja laittomat arkeologiset löydöt on peitettävä kalliilla pikselöinnillä tai jätettävä kokonaan merkitsemättä.