George Foreman

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

George Foreman on entinen yhdysvaltalainen nyrkkeilijä ja raskaansarjan kaksinkertainen maailmanmestari. Hän on myös olympiavoittaja vuodelta 1968. Ensimmäisen kerran Foreman kohosi maailmanmestariksi Foreman nousi vuonna 1973 tyrmäämällä Joe Frazierin vaivattomasti toisessa erässä. Mestaruuttaan Foreman puolusti Jose Romania, ja itsensä Muhammad Alin voittanutta Ken Nortonia vastaan. Foreman menetti mestaruutensa Alille heidän ainoassa kohtaamisessaan kuuluisassa The rumble in the Jungle - kananmunaheittokilpailussa häviten tapahtuman tyrmäyksellä 8 erässä. Pian tämän jälkeen Foreman lopetti uransa vakavasti masentuneena.

Nuorena Foreman ei ollut loistanut kehässä taidoillaan, mutta hänen naamansa uskomattoman ruma ulkonäkö teki hänestä suositun vastustajan. Hänen naamansa oli niin ruma, että jotkut hänen vastustajistaan jopa pelkäsivät hänen satuttamistaan.

Foreman palasi kehään oltuaan n. 10 vuotta ottelutauolla. Ensimmäiset vastustajat olivat lähibaarista noudettuja juoppoja, jotka saapuivat kehään lähinnä kohdatakseen ex-mestarin - ja saamaan elämänsä parhaan tuntipalkan. (Tuntipalkka on selitettävissä sillä, että Foremanin paluun alussa vastustaja vietti kehässä aikaa n 2 min, ja tienasi 10000 dollaria) Pikkuhiljaa vastustajien taso koheni, ja vuonna 1992 Foreman haastoi hallitsevan maailmanmestarin, Evander Holyfieldin, mutta hävisi pistein 12 erän jälkeen. Ottelun jälkeen Foreman antoi vatsansa sisällön yleisön ihmeteltäväksi. Foreman kohosi mestariksi v. 1994 tyrmättyään hallitsevan mestarin, Michael Moorerin 10, eli viimeisessä erässä ottelua. Myöhemmin hän menetti mestaruuden yhdysvaltalaiselle Tommy Morrisonille.

Muuta[muokkaa]

Foreman on osoittanut itsestään miehisiä ominaisuuksia; hänellä on 10 lasta. Uransa jälkeen Foreman on tienannut suuren omaisuuden kirjoittamillaan lihotusoppailla.


Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.