Fysiikka

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fysiikka on tiede maailmassa tapahtuvista ilmiöistä. Se on hyvin teoreettista eikä kenenkään tiedetä tarvinneen fysiikkaa käytännössä.

CMX käsittelee aihetta laulussaan Fysiikka ei kestä:

Ja kun Jumala tulee, ei fysiikka kestä.

~A. W. Yrjänä

Tutkimuskohteet[muokkaa]

Fysiikka on oppi hiukkasista.

Hiukkaset ovat pienempiä kuin atomit. Hiukkasia ei esiinny luonnossa eikä niitä täten ole olemassakaan. Hiukkasfysiikka tutkii hiukkasten keskinäistä vuorovaikutusta, joka lienee absurdi käsite, sillä hiukkaset ovat abioottisia eli eivät kykene vuorovaikutukseen (puhe, elehdintä). Koko tutkimusala on muutenkin täysin järjetön, sillä hiukkasia ei ole olemassa.

Fysiikka on oppi sähkömagnetismista.

Sähkömagnetismi on oppi sähköstä ja magnetismista. Sähkön ja magnetismin välisen yhteyden huomasi A. W. Yr-, ei kun James Clerk Maxwell vuonna 1789 kesken luentonsa. Hän esitteli ala-astelaisille fysiikanoppilailleen kompassin monimutkaisia ja kiehtovia toimintoja, kun hän yllättäen huomasi, että sen neula liikahti! Sähkön ja magnetismin välinen yhteys oli keksitty, hurraa!

Fysiikka on oppi aerosoleista.

Aerosolifyysikot tutkivat suolistokaasun toimintaa erilaisissa olosuhteissa. Suurin alaan liittyvä viisaus on varsin keskeinen käsite höyrystyminen. Siinä neste muuttuu kaasuksi. Onko siis niin, että suolistokaasu on syntynyt ihmisen juomasta vedestä? Ilmeisesti. Kolikolla on kääntöpuolensa, eli tietyissä olosuhteissa on myös mahdollista, että kaasu muuttuu nesteeksi. Jos lämpötila on nollan alapuolella, nesteellä on ollut tapana muuttua jääksi. Jos ihmisen ruumiinlämpö siis on vähemmän kuin nolla astetta, nyt nesteeksi muuttunut suolistokaasu jäätyy ja ihmiseltä pääsee kirjaimellisesti kylmä pieru. On tosin mahdotonta laskea ruumiinlämpö nollan alapuolella päästämättä sitä ennen kylmää pierua eli kuolematta hypotermiaan.

Fysiikka TV-sarjoissa[muokkaa]

Myytinmurtajat Adam ja Jamie selvittävät fysiikan lakeja.