Franz Liszt

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Stop hand.png Tämä artikkeli tai osio ei välttämättä edusta neutraalia näkökulmaa.
Neutraali näkökanta kiinnostaa kovasti myös keskustelusivulla.
IIIIK!!! Liszt!!1! Eikö hän olekin ihQ?
Valetta! Lisztillä EI IKINÄ ollut syyliä!! Ei ikinä!!! Ja vaikka olisikin ollut (muttei ollut), ne syylätkin olisivat olleet maailman seksikkäimpiä syyliä!
Katsokaa! Miten uskomattoman täydellistä nerokkuutta!

Franz Liszt (Liszt Ferenc) (18111886 Elää ikuisesti!!!!1!!!) on aivan taatusti KAIKKIEN AIKOJEN PARAS pianoartisti koko universumissa! Hän on ainakin miljoona kertaa kovempi kuin joku onneton Steve Vai, joka on Lisztin rinnalla pelkkä TURHA RUNKKARI! Liszt, tai Franz, kuten fanit kutsuvat häntä, oli myös uskomattoman monipuolinen säveltäjä!! Hän sävelsi lukemattomia SUPERHITTEJÄ, joita soitetaan yhä joka paikassa ja joita kaikki rakastavat!!!!1! Sitä paitsi Franz on IHQin säveltäjä ikinä! Franzin tukka muuttui tosi ihanan ja tulisen tummasta niin IHANAN IHANAN söpön valkoiseksi, mikä sai kaikki tytöt ihan värisemään! Liszt oli KAIKKEIN komein säveltäjä! Minä haluan mennä naimisiin Franzin kanssa!!!!! Hänen rinnallaan kaikki muut säveltäjät näyttää ihan joltain plösöiltä äijiltä. Niin kuin esmes Bach, joka oli hieman läski ja jolla oli ÄLLÖ kaksoisleuka!!! Siis yäk! (Mutta kyllä Bach on muuten ihan OK, sillä Franzkin piti Bachin musasta) Ja Wagner on ihan äklö, kun sillä on se sairas poskiparta ja alapurenta (mutta Wagnerkin on ihan hyvä tyyppi, sillä se oli Franzin hyvä ystävä ja vävy!) Mutta esmes Brahms oli aivan paska ja sen parta oli siis niin hirveä! Sitä paitsi Brahms ei tykännyt Lisztin ja Lisztin parhaan kaverin Wagnerin musiikista, ja siksi kaikki pitivät häntä ällönä paskalörtsynä, joka ei edes osannut soittaa! Brahms sävelsi jotain aivan paskoja unkarilaisia tansseja ja yritti niillä matkia Lisztin Unkarilaisia rapsodioita, mutta ne oli kaikki ihan roskaa! Brahms oli surkein säveltäjä ikinä, minä vihaan häntä! Vihaan, vihaan vihaan!!!! Brahms OLI AIVAN TURHA RUNKKARI, vielä surkeampi kuin Steve Vai ikinä!11

Elämä[muokkaa]

Kaikkien maailman ihmisten suuri juhlapäivä on 22. lokakuuta, koska Liszt syntyi silloin Doborjánin huippuihmeellisessä ja kauniissa kylässä Unkarissa, joka on maailman paras maa, vain siksi, että Liszt syntyi siellä! Nykyään Lisztin lapsuuden kotikaupunki Raiding kuuluu Itävaltaan, joka on maailman toiseksi paras maa tästä syystä. Liszt ei koskaan vieraillut Suomessa, mikä tekee Suomesta erään maailman huonoimmista ja turhimmista maista! Olisi tosi siistiä olla unkarilainen, silloin olisi samasta maasta kuin ihana Franz Liszt ja saisi gulaššia, se olisi hienoa.

Liszt oli lapsena huippulahjakas, paljon älykkäämpi ja söpömpi kuin se ällö nenäkäs pikku räkänokka Mozart, joka pukeutuikin kuin joku nainen! Siis hyi helvetti! Koska Liszt oli niin uskomattoman taitava ja P-A-R-A-S pianonsoitossa, hän kävi jo nuorena konserttikiertueilla. Naiset pyörtyilivät, koska Liszt oli LIIAN ihana!!1!

Liszt tapasi jo nuorena kuuluisia säveltäjiä, kuten nuorisoidoli Niccolò Paganinin ja supertähti Frédéric Chopinin. Chopin soitti myös pianoa, muttei ollenkaan yhtä hyvin kuin Liszt, joka, kuten on jo todettu, on PIANON YLIVOIMAINEN JUMALA!!1111!!!!1!1111

Liszt oli kuitenkin niin HÄMMÄSTYTTÄVÄN laaja-alainen, että hän oli aivan ylivertainen myös orkesterimusiikissa. Liszt sävelsi KAKSI superhyperüberhyvää sinfoniaa, Faust-sinfonian ja Dante-sinfonian. Siis kaksi!! Kyllähän moni säveltää yhden ihan OK sinfonian, mutta Liszt sävelsi kaksi ylimaallista mestariteosta! Eikä tässäkään vielä kaikki: Liszt myös keksi aivan itse uuden sävellysmuodon, sinfonisen runon! Hän sävelsi uskomattoman ihmeellisen sarjan sinfonisia runoja kaikkien aikojen kiehtovimmista aiheista. Liszt on saanut uskomattoman lahjakkuutensa ja yleisen parhautensa takia valtavan jäljittelijälauman. Kukaan Lisztin jäljittelijöistä, kuten Rahmaninov, ei kuitenkaan voi ikinä milloinkaan olla niin hyvä, paras ja IHANIN kuin Liszt itse!!11!

Liszt ryhtyi huikean uransa ABSOLUUTTISELLA HUIPULLA katoliseksi munkiksi. Hän oli niin käsittämättömän älykäs, että halusi etsiä elämäänsä uutta sisältöä. FRANZ LISZT ON KAIKKIEN AIKOJEN YLIVOIMAISESTI PARAS MUUSIKKO JA SÄVELTÄJÄ!!!!!!1!1! SIIS KUKAAN EI OSAA SÄVELTÄÄ YHTÄ HYVIÄ VESSAPAPERIMAINOSBIISEJÄ KUIN LISZT!!!!!

Kuolema[muokkaa]

Lisztin väitetään kuolleen 31. heinäkuuta 1886, mutta se on pelkkää valetta! Oikeasti Liszt ei kuole koskaan! HÄN ELÄÄ IKUISESTI!!!!!!!!!!!!!!

Lisztin uskomattoman upeat hitit[muokkaa]

  • Pianokonsertto No. 1
  • Pianokonsertto No. 2
  • Liebesträume – Herkimmät popballadit
  • Unkarilaiset rapsodiat

Katso myös[muokkaa]