Feissari

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Aiomme investoida katukampanjoinnilla ansaitsemiamme rahoja siten, että katukerääjien määrää lisätään ja jalkaudutaan uusille alueille”

~Ritka Heino Helsingin Sanomissa
Kohtaaminen feissarin kanssa.

Hei hyvää Päivää, minä olen Tim ja olen alkoholisti. Kukas Te olette?, varmaan se [aseta nimesi tähän]! Joo, kyllä me Teidät tunnetaan, aktiivisesti olette jo tukeneet muitakin feissausporukoita. Miksi siis ei meitäkin, mikä niissä muissa olisi muka ollut parempaa?

Olisko teillä pari minuuttia aikaa?

Ai ei, no jos minä sitten nopeasti selitän tästä meidän toiminnasta. Meillähän toiminta perustuu siihen, että minulle maksetaan siitä että te maksatte. Näillä maksuilla saadaan paljon hyvää. Esimerkiksi saadaan uusia feissareita, ja tekin saatte levittää enemmän ja enemmän hyvää ympärillenne! Mieti nyt kun ennen oltiin yksinäisiä torilla. Ei kohdattu toisia kaupunkilaisia. Nyt on näitä feissareita, jotka kyllä aina juttelee. Ja tietty niitä Jehovia, mutta ne ei tällä lailla kerää rahaa, joten ne ei muuta maailmaa! Tässä feissauksessa sitä tuntee elävänsä!

Tämä on kiva tapa kerätä rahaa, tuotantokustannukset on pieniä verrattuna puhelinmyyjiin. Ai, mitä se kertoo meidän palkoista? No ihan normaalit alan palkat ne on! Niitä me aiotaan maksaa niille uusillekin feissareille, joita näillä teidän rahoituksilla saadaan! Sitäpaitsi tämä on kivaa teillekin. Rahat lähtee tililtä että huis vaan, automaattisesti. Ei tartte niitä rahoja enää miettiä! Lähtee rahat kätevästi kuin kirkollisvero!

Yleinen kysymyshän on, että ollaanko me jotain kerjäläisiä! Ei olla! Feissari ei nimittäin näe näistä rahoista mitään! Rahat menee kato teidän tililtä ihan vaivattomasti feissareiden pomon tilille, ilman mitään välikäsiä. Näin rahaa säästyy ja byrokratiaa ja voidaan sitten kohdistaa ne rahat järkevästi vaikka feissareiden palkkaamiseen. Järjestöhän on tosi suuri ja suosittu. Onhan sillä paljon meitä feissareitakin, ja näillä teidän rahoilla saadaan pari lisää!

Ai, mistä tuo nimi feissari tulee? No sen etymologia juontaa juurensa englannin kielen sanasta facehugger ja face/off. Se on niin kivan muodikkaan englanninkielinen että ihmisten kukkaronnyörit löystyvät. Joo, aina silloin tällöin jonkun pää räjähtää. Että miten olis, laitatko ventovieraan hampuusin esittämään sopimuspaperiin nimen? On toki juridisesti pätevä sopimus, eihän sitä muuten mitään voitaisi veloittaa tililtä. Ei, en ole tarkistanut asiaan liittyviä lakipykäliä. Etkä voi olla ihan varma, että en toimi vain tämän järjestön nimissä. Missä ihmeessä on nykyajassa se paljon puhuttu luottamus?

Ei tässä ole mitään epäilyttävää! Kansalaisjärjestötoiminta on aina ihailtavaa. Esimerkiksi sellaiset suuret hyväntekeväisyysjärjestöt kuten Mafia, Opus Dei, Opus-kirjakerho, skientologia ja monia monia muu kerää varoja samantapaisella järjestelmällä. On muuten kätevä tämä suoravelotus, ei tartte pankissa jonottaa, heh!

Joo ja meihin kannattaa liittyä jo senkin vuoksi, että meistä pääsee kätevästi eroon! Sen kun lähettää pankkiin ja meille erikseen sopimuksen, jossa varmistetaan teidän persoona. Sitten me jätetään teidät ihan rauhaan. Mitä nyt lähetetään mainoksia kerran kuussa, että voit sitten taas kätevästi liittyä uudestaan!