Eva Biaudet

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eva Biaudet (äänt. "bidee", s. 1961) on nainen. Biaudet toimii naispuolisena vähemmistövaltuutettuna – nimensä mukaisesti vähemmistön valtuuttamana turhat pätevyysvaatimukset sivuten. Hän on toiminut myös RKP:n naiskansanedustajana ja naisministerinä. Biaudet on RKP:n naisehdokas vuoden 2012 presidentinvaalissa. Eva Biaudet on pyrkinyt profiloitumaan naisena, mitä hän onkin. Naiseus on seikka, jossa Biaudet'n osaamista tai asiantuntemusta ei ole kyseenalaistettu ja täten se on hänelle luonteva identiteetti.

Biaudet nimitettiin vuonna 2010 vähemmistövaltuutetun virkaan. Virkaan hakeutuvilta vaaditaan akateemista loppututkintoa, jota Biaudet'lla ei ole: hän kulkee opillisella tittelillä oikeustieteen ylioppilas, jota ei varsinaisesti ole oppiarvona olemassakaan. Suomea ja ruotsia äidinkielinään puhuva tutkinnoton luterilainen heteronainen ohitti vähemmistövaltuutetun viranhaussa mm. kaikki maahanmuuttajataustaiset kandidaatit ja muut, jotka varsinaisesti edustavat jotain sellaista vähemmistöä, johon kuuluminen voi vaikeuttaa elämistä yhdenvertaisena kansalaisena suomalaisessa yhteiskunnassa. Tasa-arvosta mielellään puhuva Biaudet on vakaasti sitä mieltä, että on oikein ohittaa ennakkovaatimukset täyttävät hakijat, jos vastassa on joku puoluepoliittisessa kiipimisessä ylettömän pätevyytensä osoittanut. Toki korkeissa viroissa vailla mitään muodollista pätevyyttä toimivat ovat jonkinmoinen vähemmistö kai hekin.

RKP:n sisällä Biaudet on antanut näytöt epänaisellisemmasta puolestaan. Hänen kyynärpäitään mainitaan hyvin voimakkaiksi ja hyvin harjoitetuiksi. Biaudet on ollut aina pyrkimässä puolueen naispuheenjohtajaksi ja naispresidenttiehdokkaaksi. Mittakaavaa antanee, että Biaudet'ta on pidetty puolueen sisällä jopa Jan-Erik Enestamia, maailman huonotuulisinta suomenruotsalaista, ylimielisempänä ja kärttyisämpänä tapauksena.

Eva Biaudet on merkittävä kansallinen voimavara, sillä hän on toistaiseksi valtakunnan ainoa henkilö, joka kykenee täydellä varmuudella tunnistamaan vihapuheen, jota käytännön syistä on mahdotonta määritellä.

Presidentinvaalikampanjassaan 2011–12 Biaudet toi esille sitä kiistatonta tosiseikkaa, että hän on sukupuoleltaan nainen. Jokainen hänelle esitetty kysymys sai vastauksen naiseuden kautta. Biaudet'lle oli aluksi kova takaisku, kun Sari Essayah ilmoittautui mukaan presidenttikisaan, mutta Biaudet onnistui säilyttämään munasarjakortin hallinnan lähes täysin hallussaan. Jokainen Biaudet'n vaalikampanjassaan käyttämä argumentti ja ulostulo redusoituu siihen, että muilla ehdokkailla ei ole pimppiä. Paitsi sillä kävelijällä. Vain uimapukukierros lienisi voinut selvittää, onko Timo Soinilla kaikesta huolimatta ehdokasporukan muhkeimmat ryntäät. Biaudet'n tavoitteena oli luoda uudelleen vuoden 1994 vaalien Rehn-ilmiö, mutta tällä kertaa ilman turhaa ja häiritsevää substanssia. Tavattoman epätodennäköisesti estyneen vaalivoittonsa jälkeen Biaudet'n ensimmäinen aloite olisi ollut vaihtaa Suomen vaakunan heraldisen leijonan sukupuolta ja korvata vaakunan teräaseet kukkasilla.

Kun Biaudet'lta kysyttiin samaisten vaalien alla, millaisia tasa-arvo-ongelmia hän näkee asevelvollisuuden rajoittumisessa vain toiseen sukupuoleen, myönsi vähemmistövaltuutettu kysymyksen "tiukaksi" sekä olevansa tietoinen armeijaan menevien naisten kohtaamista vaikeuksista, kuten maksullisesta lääkärintarkastuksesta "pojista" poiketen. Naisten kiinnostuksen asepalvelukseen Biaudet katsoi kuitenkin siksi vähäiseksi, että nykysysteemiä ei ole tarpeen muuttaa.[1]

Kun vähemmistövaltuutetun virka tuli hakuun uudelle kaudelle, ei enää kehdattu luopua akateemisista pätevyysvaatimuksista, ja niin Biaudet joutui taas likaamaan kätensä tavallisen kansan tylsissä töissä – hän meni eduskuntaan.

Viitteet[muokkaa]

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.