Emusota

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
VAROITUS! Lukeminen aiheuttaa syöpää!
Sinua on varoitettu. Jatkat omalla vastuullasi.
Amparipaa.gif Ämpäripää suosittelee tätä artikkelia!
  • "Väkevää!"
Ämpäripää Emusotasta
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli emusota.
Emusota
51.pic.jpg
Emu on vahva sotilas
Sota alkoi: Emujen maihinnousu Australiaan
Sota loppui: Emujen voitto
Paikka: Australia
Tulos: Australian armeija vetäytyi
Sodan vaikutukset: Australia pakotettiin suostumaan emujoukkojen vaatimuksiin
Taistelevat osapuolet
Emut Australia
  • Kaksi konekivääriä
Australian joukot odottamassa emujen hyökkäystä.

Emusota oli Australian ja emuterroristien välillä länsi-Australiassa vuonna 1932 käyty sota.

Sodan kulku[muokkaa]

Sota alkoi emuterroristien massahyökkäyksellä Campionissa paikallisten maatilojen kimppuun. Emujen armeijan vahvuudeksi on arvioitu lähemmäs 20 000 yksilöä, ja niinpä hyökkäys aiheutti valtavat vahingot. Pelastaakseen maansa itsenäisyyden Australian puolustusministeri Georce Pearce lähetti alueelle majuri Meredithin komennossa olevan sotilasjoukon, joka oli aseistettu raskaasti kahdella kiväärillä.

Sotilaat etenivät käyttäen viittäkymmentä paikallista ihmiskilpinä, ja saivatkin emujen joukot piiritettyä. Sotilaat avasivat tulen kilometrin päästä, mutta emut onnistuivat pakenemaan ja piiloutumaan pensasmaastoon kärsien vain minimaalisia tappioita. Sotilaat vaihtoivat taktiikkaa ja yrittivät väijyttää emut läheisellä padolla. Emujen tiedustelu kuitenkin paljasti väijytyksen etukäteen, ja armeijan pääjoukko onnistui taas pakenemaan pienin tappioin. Sotilaat sen sijaan kärsivät raskaita tappioita, kun molemmat konekiväärit jumittuivat emujen sabotaasin seurauksena. Sotilaiden saatua vahvistuksia he yrittivät uutta väijytystä, mutta se päättyi samalla tavoin. Konekivääriampujien unelma tulenavauksesta kohti suuria emulaumoja haihtui nopeasti. Emujen päämaja oli ilmeisesti antanut käskyn siirtymisestä sissitaktiikkaan, ja niiden liian suureksi ja kömpelöksi kasvanut armeija jakautui pieniin yksiköihin, jotka tekivät sotilaskaluston käytöstä epätaloudellista. Tappion kärsineet ja allapäin olevat sotilaat vetäytyivät noin viikon kuluttua.

Sodan loppu ja seuraukset[muokkaa]

Emun suojaväri oli ratkaiseva tekijä sodassa.

Häviön kärsinyt Australia pakotettiin allekirjoittamaan sopimus, joka kieltää kaikki agressiot emuja kohtaan. Campionin paikalliset tuomittiin yksin syyllisiksi sotaan, ja heidät pakotettiin maksamaan suuria korvauksia molemmille osapuolille.