Elämä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katso Elämä (täsmennyssivu) jos haluat lukea muitakin artikkeleita, etkä osaa käyttää hakutoimintoa.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli elämästä.

”Mitäpä olisi elämä ilman minua.”

~Paavo Väyrynen [1]

”Joskus muistan tietäväni, että elämään keksitty on tuhat lääkettä.”

~CMX, "Ei koskaan"

Elämä on pelätty sukupuolitauti, jota esiintyy kaikkialla Maapallolla monella vastasyntyneellä. Useimmat ihmiset sairastavat elämää - tietämättään. Elämä on ainoa sukupuoliteitse tarttuva sairaus, joka on 100-prosenttisesti tappava. Yksinkään elämän saanut ihminen ei ole toistaiseksi selvinnyt taudista hengissä. Mikäli sinulla ei vielä ole elämää, sen voinee ladata eräältä Internet-sivustolta. Elämän voit ostaa myös hyvin varustellusta tavaratalosta.

Elämään sisältyy hyvyyttä ja pahuutta. Kun nämä voimat kohtaavat, syntyy tilapäinen ja perin kummallinen oireyhtymä nimeltään Stetson-Harrisonin syndrooma. Siinä ihminen läpikäy sisäisen muodonmuutoksen, joka johtaa joko matkaan uuteen valoon tai täydelliseen sekoamiseen.

Nykyään elämään on pyritty kehittämään tehokkaita hoitoja, näistä mainittakoon esim. World of Warcraft ja RuneScape. Ne eivät suoranaisesti poista sitä, mutta saattavat käyttäjänsä tilaan, jossa elämästä ei voida puhua sanan täydessä merkityksessä.

Luonnehdintoja elämästä

Maailman kaikki kulttuurit ja kansat ovat pohtineet elämää. Elämä on viehättänyt niin filosofeja, tiedemiehiä, taiteilijoita kuin vampyyrejakin vuosituhansien ajan. Elämä on ainoa tieteenala, jolla ei kovin suuria tuloksia ole saavutettu. Pohdinnat ovat vieläkin perseestä.

”Elämä on kuvottavaa haaskausta.”

~Sydän, sydän

”Huokaus kahden tyhjyyden välissä.”

~CMX

”Kuin penis: lyhyt ja yksinäinen.”

~tuntematon

”A blink of an eye between the cradle and the grave.”

~Megadeth

”Minä.”

~Jeesus

”Päivästä päivään vieraiden pilkkaa sinullekin.”

~Dingo

”Laiffii.”

~Matti Nykänen

”Ihmisen parasta aikaa.”

~Matti Nykänen

”Saat vaihdossa tällaisen hienon laajakuvatelevision ja oman haaremin.”

~Saatana hyvittää vanhasta

”Parasta huumetta.”

~Kansansanonta

”On.”

~Dna

”Pullo kiertokulun pöydällä.”

~YUP

”Elämä on kuin elokuvaa; prinsessa prinssin lopulta saa.”

~Neljä Ruusua

”Tarkoititko: pamela andersson nude ?”

~Google

”Ehkä tarkoitit kuitenkin: osta elama ?”

~Google huonolla tuulella

”Adeniini, guaniini, sytosiini ja tymiini. Mikä vittu siinä on niin hankalaa?!”

~DNA

”Tulkoon elämä!”

~Jumala

”Kuole yössä. Ai niin, voin järjestää asian puolestasi.”

~Jumala pahalla päällä

”Elämä jatkuu.”

~B14

”But life's not a wheel, with chains made of steel!”

~Rainbow

”Elämän loppu on kuoleman alku.”

~NPOV

”Elämä on sellainen ajan määre, joka on liian lyhyt Ocarina of Timen läpäisyyn.”

~n00b

”Time that is known in that little dash there in between.”

~Garth Brooks, "Pushing Up Daisies"

”Life. Life is life. Labadab dab dab life. Liiiiiiiife (nanananana)”

~Opus syvällisenä

”I've got balls of steel.”

~Duke Nukem

Luonne

”Sanotaan että elämä on parasta huumetta. Se on kuitenkin myös vaarallisinta huumetta, sillä pidemmän päälle siitä ei ole kukaan selvinnyt hengissä.”


Elämää esiintyy kaikkien eliöiden keskuudessa. Vaikka pituus, muoto ja kärsimyksen määrä vaihtelevat, kaikkien eliöiden elämällä on muutamia yhteisiä piirteitä.

Ravinto

Ravinto ja vesi ovat tärkeitä elämän ylläpidon kannalta. On tosin hieman ironista, että suurin osa ravinnosta tulee tappamalla jotakin elävää. Ravintoa voi hankkia yhteyttämällä (jonka opit lukiossa), popsimalla toisen eliön palasia tai imemällä sitä kumppanista tai satunnaisesta vastaantulijasta pimeällä kujalla. Ravintoa voi lisäksi absorboida lajikumppaneista. Veden voi korvata LSD:llä, maidolla tai oluella.

Nukkuminen

Elämä tarvitsee omaa aikaa, ja jos et anna sitä sille, se ottaa sen väkisin. Nukkuessa kannattaa varoa lajitovereita, joille saattaa tulla tarve absorboida sinusta jotakin tai erittää sinuun jotakin.

Lisääntyminen

Tämä ei ole elämän ylläpidon takia välttämätöntä, mutta jos haluat kostaa ja levittää elämää muihin, tämä kannattaa tehdä. Jos olet julkkis ja omistat videokameran, tällä tavoin saatat saada hieman rahallista korvausta suorituksestasi. Lisääntyminen tapahtuu siirtämällä sormi kiinni sukupuolielimeen ja liikuttamalla molempia rytmikkäästi.

Toisto

Yllä olevia asioita tehdään tarvittaessa useamman kerran, jotta elämä pysyy tyytyväisenä.

Kuolema

Ei varsinaisesti ole osa elämää, mutta todennäköisesti silti se paras osa.

Muuta

Elämästä on tehty myös videopeli, The Sims. Siinä rakennetaan ensin ihmisille kuuden miljoonan euron kartano, pistetään ne naimaan toisiaan vähän aikaa ja sitten hukutetaan uima-altaaseen. Äärimmäisen realistinen peli siis.

Ihminen elää tarkkailun alaisena

Ihmisiä tarkkaillan. Aivan kaikkia. Kun katsotte televisiota, voin olla varma että jossain on jonkinlainen tutka jonka avulla nähdään mitä ohjelmaa missäkin taloudessa katsotaan (Huomaa mm. Ohjelmien katsojaluku -tutkimus), entäpä se kun menette internetiin. Sen laajakaistan operaattori tietää oitis missä sivustoilla liikutte, ja poliisikin voi pyytää heiltä lupaa niiden katseluun. Tietokoneisiin voi nykyään myös liittää hakkereita, jonka avulla kyseinen henkilö voi tarkkailla täsmälleen, mitä teette tietokoneellanne. Puhelin yhtiöt taas tietävät minne soitatte, mihin numeroihin, kuinka kauan puhelu kestää, jne... Entäpä sähköyhtiöt... He taas saavat tietty tietää, milloin teillä on valot ja ylipäätänsä sähköä käytössä, ja missäkin huoneessa. Olettekos huomanneet sen, että kun ulkomaille mentäessä (ainakin Ruotsissa) sinulle tulee kännykkääsi viesti: “ Hei, Tervetuloa Ruotsiin. Oikein hyvää matkaa. Matkanne aikana teitä palvelee ruotsalainen puhelinyhtiö....”. ELI ulkomaillekaan ei saa matkustaa, kunnes jo operaattori tietää että olet mennyt ulkomaille. Jos sinulla on auto, et voi välttyä siltä että liikkeitäsi kuvataan esim. videokameroille huoltoasemilla. Ylipäätään kaikki yleiset ympäristöt ruokkivat tätä. Sanottakoon, että meitä tarkkaillaan kaikkialla! Elämästämme voi tehdä jonkinlaisen tiedoston, kun nämä kaikki palaset yhdistetään.

Johtopäätös

Kun elämä kerran alkaa, sen on myös loputtava, paitsi... tai no... ei mitään. Kun kuolema tulee, ihmisellä on useita vaihtoehtoja. Suosituimmat ovat aave ja zombie. Osa ihmisistä siirtyy korkeammalle tasolle ja osa jätetään luokalle. Muutamat aloittavat kokonaan alusta. Jos sinulle on vielä epäselvää, mitä haluat kuolemalta, kannattaa eri vaihtoehtoja tiedutella hyvissä ajoin (mieluiten sähköpostilla).

Stop hand.png VAROITUS!
Edellä oleva tekstiosuus sisälsi juonipaljastuksia. Et toivottavasti ehtinyt spoilautua lukemalla, että Sven Dufva kuolee siltaa puolustaessaan. Ai et? No hyvä. Voit nyt sulkea tietokoneen.

Katso myös


Std2.png
Siunattu olkoon Elämä!
Paavi on julistanut tämän sukupuoliteitse
tarttuvan taudin autuaaksi, sillä pöpö
on edistänyt kondomien vastaista taistelua
kehitysmaissa.