Donald Trump

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Waffen-ss poster eintritt.jpg Jopa pahuudellakin on omat standardinsa!
Tämä artikkeli käsittelee henkilöä tai asiaa, jota pidetään poikkeuksellisen pahana jopa omassa viitekehyksessään!
Stop hand.png Donald Trump on ensimmäinen Hikipediassa käsitelty henkilö, jonka lisääminen luokkaan idiootit olisi tarpeetonta imartelua. Lisäksi se olisi epäreilua kaikkia muita luokassa olevia kohtaan. Trumpia ei pidetä älyllisesti vertailukelpoisena vasemman jalan saappaan kanssa, sillä vasemman jalan saappaalla on sentään jokin käytännöllinen funktio. Sen sijaan Trumpilla ei ole käytännöllistä sen enempää kuin esteettistäkään funktiota. Trump on löylynlyömä kasa paskaa. Vaikka emme olekaan kokeilleet heittää paskaa kiukaalle, niin voimme ainakin kuvitella, miltä saunassa haisisi kyseisen toimituksen jälkeen. Siellä haisisi Trump.

Suositeltu1.png

Star.svg
Tämä artikkeli on jostain käsittämättömästä syystä suositeltu sivu.
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Pähkinänkuoressa Tämä aihe pähkinänkuoressa:
Oh fuck.[1]
The Donald "The Guy Who Says You're Fired" "Grab Her Right in the Pussy" "I'll Fuck Them All to Death" Trump
Donald Trump hair.jpg
Trump uhkaa ensi töikseen presidenttinä kieltää tuulen.
Koko nimi: The Donald John Benito Trump
Syntymäaika: 14. kesäkuuta 1946
Syntymäpaikka: New York, tai niin hän itse väittää
Uskontokunta: Bränditalous
Kuolintapa: Saa jossain vaiheessa loppuun tietoisuutensa lataamisen Twitteriin ja lakkaa olemasta fyysisessä formaatissa
Hiusten väri: Kuollut ilves
Saavutukset: Rikastuminen, menestys, vaaliehdokkuus, ensimmäinen Mussolini-sitaatin Twitterissä jakanut presidentti[2]
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Se on vittu Donald Trump
Pilkkanimet: Antikristus[3]; Fuckface Von Clownstick[4]; Donald Dump; Forrest Trump; Donald Drumpf[5]; Annoying Orange; Cheeto Jesus; Iso-D; Casino Mussolini; Dingleberry the Troll; Ross Perot 2.0; Huey Long II; Amerikan Putin; Greg Stillson; Ronaldo McDonaldo; Donaeld the Unready; Walter Ulbricht; Дональд Трамп; Amerikan Gaddafi; Berzelius Windrip; John Miller/John Bar(r)on[6]; King Umpalumpa[7]; Donald Gump; Cheeto Benito; Tom Maraloco Riddle; Peepee the Frog; Bobby Brown[8]; Donald John Madden Trump; George Wallace II; Trumpses II; Amerikan Palin; Ajatusten Potomac; Twitterin Hemingway[9]; Spanky[10]; Agent Orange; The Short-Fingered Vulgarian
1 warning300.png
Varoitus: Donald Trump on todella tautinen ihminen ja sijoittuu useampaan kohtaan Hikipedian listalla ihmisistä tautiluokituksen mukaan. Altistuttuasi ota yhteys lääkäriin.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Donald Trump.
Conservapedia logo.png
Tosikoille ja heille, joita aihe ihan oikeasti kiinnostaa, on ehdottoman luotettavassa Conservapediassa vieläkin hauskempi artikkeli aiheesta Donald Trump.
Hikiquote notext.png Hikisitaateissa on kokoelma Donald Trump -sitaatteja.
Wiki letter w.png
Tämä artikkeli on niin pitkä, että jos edes yrität lukea sen kokonaan, pääsi luultavasti räjähtää. Hikipedia ei vastaa siivouksesta aiheutuvista kuluista. Lisäksi artikkeli on muutenkin erittäin puuduttava. Tämä on viimeinen varoitus. Jos jatkat, et voi enää perääntyä!

The Donald "Don" John Trump™ (s. 14. kesäkuuta 1946) on amerikkalainen menestynyt liikemies, self-made man, kirjailija, tv-persoona, performanssitaiteilija, mikromanuaalisyndrooma-aktivisti, republikaanien mustalla alttarillaan vahingossa esiin manaama demoni ja maailman aidoimman näköisen valetukan omistaja, joka ei sietänyt TV-ohjelmiensa jäämistä vaaliuutisoinnin varjoon ja hankkiutui siksi Yhdysvaltain presidentiksi. Nykyään Trump keskittyy lähinnä meksikolaisten muslimidemokraattien syyttämiseen Amerikan rappeutumisesta ja uskottelemaan kannattajilleen, että on tekemässä Amerikasta jälleen "suuren". Trump muistuttaa erehdyttävästi Aku Ankkaa, joka on saanut haltuunsa Roope-sedän omaisuuden.[11]

Vaikka Trumpilla onkin pienet kädet, muut asiat ovat hänen mukaansa "aivan kunnossa"; hänellä on paljon rahaa (ei tosin niin paljon kuin hän antaa ymmärtää) ja hän olisikin itse sepittämiensä bruttolukemien perusteella yksi Amerikan rikkaimmista miehistä. Näin ollen hänkin on objektiivisimmalla mahdollisella mittarilla sinua parempi ihminen.

Trump on myös keksijä. Aiemmin hän on keksinyt tornin, ja tuoreempiin keksintöihin lukeutuu valtava muuri Meksikon ja USA:n rajalla, etteivät meksikolaiset "raiskaajat"[12] vain pääse pilaamaan Amerikkaa, josta hän niin kovalla vaivalla aikoo tehdä Suuren.

Oranssi mies ole oikeasti ihan niin paha kuin jotkut väittävät. Hän on saanut historioitsijoilta tunnustusta republikaanisen talouspolitiikan kiteyttämisestä, tappoihan hän sentään presidenttikautensa aikana jo silkalla saamattomuudellaan enemmän tuhoon tuomittuja sosiaaliturvan kahmijoita kuin Hiroshiman ja Nagasakin pommitukset yhteensä.

Biografia

”I have the best biography. Nobody knows more about life than I do, believe me. It's tremendous. Tremendous.”

~Satunnaisesti generoitu I-can't-believe-it's-not-Trump -sitaatti nro 931
Trumpin peruukkiviljelmät.

Alkuperä

Trump väittää itse syntyneensä New Yorkissa vuonna 1946. The Donald Trumpin vanhemmat ovat The Fred ja The Mary Trump. Paljoa Trumpin hämärästä lapsuudesta ja nuoruudesta ei tiedetä, mutta se oli tunnetusti erittäin ankara; olihan hänen perheellään vain muutamia miljoonia dollareja. Trumpin isä The Fred Trump[13] väitti suvun olevan kotoisin Ruotsista, mikä tietysti on vale, kuten kaikki Trump-nimisten ihmisten suusta tuleva. The Fred Trumpin isä, Der Friedrich ”The Frederick Trump” Trumpf, syntyi 1869 Pfalzin Kallstadtissa ja saapui saksalaisena maahanmuuttajana Yhdysvaltoihin vuonna 1885 pakoillakseen kotimaansa asevelvollisuutta ja käynnistääkseen tuottoisan bordellikapakan Seattlessa.[14] Klondiken kultakuumeen aikana Frederick Trump muutti Kanadaan, missä avasi Arctic Restaurant and Hotelin Brittiläisen Kolumbian Bennettiin Yukonin territorion rajalle. The Arctic tunnettiin seudun pahamaineisimpana juottolana, ja tietysti sielläkin oli tarjolla ”rooms for ladies”.[15] Kun oli nähtävissä, että kultakuume alkaisi hiipua, The Frederick kaapi varansa säkkiin, jätti roskat yhtiökumppanilleen (joka joi itsensä hautaan) ja siirtyi hotelliyrittäjäksi New Yorkiin. 1900-luvun alussa The Frederick palasi synnyinkulmilleen Saksaan voidakseen leveillä prostituutiorahoillaan ja hieroa niitä paikallisten rapasaappaiden viiksekkäisiin naamoihin. Hänelle tuli kuitenkin lähtö, kun Saksan viranomaiset rankaisivat häntä asevelvollisuuden pakoilusta kansalaisuuden menetyksellä ja karkotuksella. The Frederick tietysti isänmaallisena amerikkalaisena pyyhki kopeasti Saksan pölyt jaloistaan. Tai niin ainakin Donald Trump sukuhistorian kertoisi. Todellisuudessa The Frederick aneli Saksan viranomaisilta erityislupaa jäädä Saksaan ja lähti vasta kun hänet suurin piirtein pökättiin matkaan piikkikypärän pistos pfalzinkinkussa.[16] Myöhemmän historian kannalta Saksan keisarillinen sisäasiainministeriö teki surkean ratkaisun: uudelleensaksalaistuneen Trumpin jälkeläiset olisivat hyvällä tuurilla kaatuneet maailmansodissa aiheuttamatta sen kummempaa harmia.

The Fred Trump, The Frederickin poika, jatkoi isänsä kyseenalaisen imperiumin kehittelyä, mutta vei sen ilotaloista astetta kunniattomampaan suuntaan, nimittäin kiinteistö- ja rakennusalalle. Hänestä tuli äitinsä liikekumppani, ja kun presidentti Roosevelt käynnisti suuren talouslaman aikana liittovaltion asuntorakentamisohjelman, luikerteli The Fred Trump välittömästi paikalle. Pitkin 1930- ja 1940-lukuja hän pystytti valtion tuella ylihintaisia asuntoja pieni- ja keskituloisille sekä sodasta palaaville veteraaneille keräten näin sievät windfallit. Ja näin bisnesneroksi ja kyklooppiseksi isähahmoksi luonnehdittu The Fred Trump moninkertaisti vanhempiensa jättämän omaisuuden amerikkalaisten veronmaksajien rahoilla. Vapaa-ajallaan The Fred harrasti jonkinmoista poliittista toimintaa: ainakin hänet pidätettiin New Yorkissa kaatuneiden muistopäivänä 1927 mellakassa Benito Mussolinin kannattajien ja Ku Klux Klanin väen kesken.[17] On epäselvää, kumpaan joukkoon The Fred kuului.[18]

Bisnesura

Aivan oikea Donald Trumpin itsestään maalauttama muotokuva paljastaa, millaisena Trump itsensä näkee: Vartiotorni-kuvaston kriketti-Siegfriedinä.
Trumpin kampaaja harjoittelee matkalla Trump Toweriin.

”I received a very small loan of one million dollars from my father. My very small loans are the best, the absolute best, folks, I can tell you that much. They're the best, the veriest, the smallest, the loaniest loans you can get from your multimillionaire dad, trust me.”

~Satunnaisesti generoitu I-can't-believe-it's-not-Trump -sitaatti nro 1053

The Donald rekrytoitiin vastavalmistuneena[19] 22-vuotiaana liikenerona isänsä firmaan vuonna 1968 ja oli mukana toiminnassa esim. vuonna 1973, kun Yhdysvaltain oikeusministeriö nosti yhtiötä vastaan kanteen syrjinnästä, kun ilmeni, että The Fred oli ohjeistanut alaisiaan hylkäämään mustaihoiset vuokra-asunnonhakijat ja että firman vuokralaishakemukset koodattiin ja käsiteltiin erikseen ihonvärin mukaan. Jutussa neuvoteltiin sovitteluratkaisu, jossa The Fred sitoutui mainostamaan mustien yleisesti lukemissa lehdissä ja purkamaan erottelun, mutta oikeusministeriön myöhempi raportti valitti rasististen käytäntöjen jatkumisesta Trumpin vuokra-asuntokohteissa. Asialle ei kuitenkaan enää tehty mitään, sillä oikeusministeriötä nolotti myöntää, että se oli mennyt luottamaan Trumpiin.

1970-luvulla The Donald Trump sai isältään "hyvin pienen miljoonan dollarin lainan"[20] ja muutti Manhattanille kuten kaikki muutkin entiset rikkaat henkilöt ja nykyiset rikkaat, rääväsuiset vanhukset.

Erityisen rikas Trumpista tuli 1980-luvulla, jolloin Amerikan tunnetusti äärimmäisen rehellisessä kiinteistöbisneksessä örvellettiin kuin viimeistä päivää. Jostain kumman syystä Trump onnistui saamaan hyviä urakoita ja pystyi toteuttamaan ne usein tavoiteajassa ilman häiriöitä, toimitushäiriöitä tai työrauhaongelmia. Tämä johtuu todennäköisesti vain siitä, että hän on bisnesnero, ja kaikkihan tuntevat hänen loistavat ihmissuhdetaitonsa myöhemmistä vaalikampanjoista. Tuskin mitään tekemistä on amerikkalaisen rakennusbisneksen, rakennus- ja kuljetusalan ammattiliittojen ja järjestäytyneen rikollisuuden yhteyksillä, sillä Trump ei tunnetusti harrasta muuta kuin seksuaalirikollisuutta.

Trumpin rakennusprojektit ovat tyyliltään johdonmukaisen mauttomia ja elostelevia, uusrikkaille ominaisia, fallisia ja ylihinnoiteltuja. Tunnetuin näistä on New Yorkin Baabelin uljas uusi ziggurat, Trump Tower (rak. 1979–1983 paperittomalla polakkityövoimalla), jonka huipulla asuu The Donald itse.[21] Kaikkein kuvaavin Trumpin rakennushankkeista on maailman Trump-henkisimmässä kaupungissa sijaitseva Trump International Hotel Las Vegas, jonka ikkunoissa on 24 karaatin kultaus. Trump läästii yleensä nimensä mahdollisimman isoilla kultakirjaimilla rakennustensa huipulle, eikä voinut 11. syyskuuta 2001 olla soittamatta televisioon ja jättää kehaisematta, että WTC:n tuhouduttua oli hänen omistamansa Trump Building (40 Wall St.) nyt Manhattanin finanssialueen korkein rakennus.[22] Rakennuskannan sekä Ludvig XIV/Nicolae Ceausescu/teini-ikäinen saudiprinssi -tyylisten sisustusmieltymystensä perusteella Trump olisi Yhdysvaltain presidenteistä se, joka muistuttaa eniten Bond-konnaa.

Trump tunnetaan syvästä rakkaudestaan henkilökulttimaiseen Manhattanin Trump Toweriin, ja jopa vuoden 2016 vaalikampanjan aikana hän on lentänyt kampanjatapahtumista omaan kattohuoneistoonsa nukkumaan kullatussa meripihkasängyssään aina kun suinkin mahdollista. Tätä on pidetty huoneiston korkeuden ja Manhattanin terroririskin huomioiden potentiaalisesti vaarallisena, mutta on epätodennäköistä, että terroristit yrittäisivät tuhota Trumpin rakennuksineen. Miksi tappaa joku, joka tekee työsi puolestasi?[23] Mutta jos niin kaikesta huolimatta käy, Trump saa repiä valetukkaansa ja antaa potkut kaikille tornin rakennusurakassa mukana olleille sekä mahdollisesti myös niille, jotka pistivät tornin maan tasalle.

Trump ilmoitti vuonna 2015 lehdistötiedotteessa, että ”hänen omaisuutensa arvo on yli KYMMENEN MILJARDIA DOLLARIA”, mitä oli mahdoton kirjoittaa pienillä kirjaimilla. Myöhemmin samana päivänä Trump kertoi, että arvio voi heittää jonkin verran. Esimerkiksi kolmanneksen. Mutta arviot ovat joka tapauksessa vaikeita, sillä:

”...my net worth fluctuates, and it goes up and down with markets and with attitudes and with feelings—even my own feelings”

~Trump todistajanaitiossa[24]

Trumpin liikenerous perustuu muutamiin yksinkertaisiin kikkoihin, joita ovat mm.

 • näytä niin omituiselta ja niljaiselta, että kaikki takuulla muistavat sinut kerran tavattuaan
 • tunge jatkuvasti televisioon
 • läästi nimesi joka paikkaan Stalin-malliin
 • huijaa
 • älä maksa veroja
 • tuhoa sähköposteissa oleva todistusaineisto (voit yhä silti syyttää Kieroa Hillarya)[25]
Trump Ice, voittajan vesi. Trump on suodattanut jokaisen pullollisen oman jumalaisen kroppansa läpi.
Trump ei ole ainoastaan koominen hahmo; hän on myös vaikutusvaltainen.

Vaatiikin Trumpin kaltaisen bisnesneron, että pystyy menettämään rahaa kasinon isäntänä – jopa tällaiseen ällistyttävään ihmeeseen on Trump yltänyt. Muita loistavia käänteistä Midaan kosketusta ilmentäviä Trump-bisneshankkeita ovat mm.[26]

 • Trump Steaks™ (2007 – 2008) - When it comes to great steaks, I have raised the stakes![27] Trumpin nimikkopihvit, joita myytiin vain toimistotarvikekauppaketjussa, mikä on loistava idea, vähän kuin tulostimien myynti jäätelökioskissa.[28][29]
 • Trump Vodka™ (2006 – 2011) - On vaikea keksiä, miten vodkakin on edes mahdollista ryssiä, mutta Trump onnistui siinäkin, ehkä siksi, että on itse absolutisti.[30] Ehkä siksi, että mauton viina tehtiin helvetin kalliilla Hollannissa tarpeettomalla viiden tislauksen taktiikalla. Virallinen slogan: ”Success Distilled”.[31]
 • Trumped!™ (2004 – 2008) – The Donaldin oma radioasema, tai ainakin sellaisena mainostettu. Trumpin omin sanoin kyseessä oli ”the biggest launch in radio history” - siis vielä isompi tapaus kuin radion keksiminen. Käytännössä kyse oli toimistotarvikekaupan mainoksilla varustetusta kahden minuutin pakinasta, jonka aikana Trump horisi kaikesta päätellen samanlaista kuraa kuin myöhemmässä vaalikampanjassaankin. Äänitteitä ei ole saatavilla, mutta The Donaldin arvovaltaisten pohdintojen otsikoita oli ainakin ”No More Viagra for Rapists”.
 • Trump: The Game™ (1989) – Eikö Monopoly ole lautapelimakuusi riittävän sosiopaattinen, hermoja raastava koettelemus? Ei hätää, Trump keksi plagioida tämän klassikon, lätkäistä nimensä ja kultapainoväriä kanteen ja odottaa pelimarkkinoiden sensaatiota. Sitä ei tullut, mutta koska menekki oli niin pientä, ovat käytetytkin Trump-lautapelit nykyään alkuperäistä hintaansa arvokkaampia. On se bisneshai!
 • Trump Ice™ (2004) – Vesipullo Trumpin kuvalla. Ihmiset ovat 70-prosenttisesti vettä, ja Trump feilasi sen myynnissä.[32] 'Nuff said.
 • GoTrump.com™ (2006 – 2007) – The Donaldin oma matkailuhakukone. Jos Trivagon ainoa vika on, että siellä ei ole riittävästi kuvia Trumpin pärstästä.
 • Trump Airlines™ (1989 – 1993) – Oma lentolaivasto on suuren luokan suuruudenhullulle must have -kamaa. Trump osti Yhdysvaltain itärannikolla maltillisilla voitoilla melko varmasti 25 vuotta liikennöineen lentoyhtiön ja teki taloudellisen pakkolaskun neljässä vuodessa. Matkustusmukavuutta lisättiin kullatuilla WC-hanoilla. Tällaista johtajuutta Trump haluaa nyt tuoda Valkoiseen taloon.
 • Trump Mortgage™ (2006 – 2009) – Kaksi sanaa, joita et halua nähdä yhdessä. Trump tunki asuntolainamarkkinoille vuonna 2006 kullattuja leopardinjännehenkseleitään paukutellen ja mesoten, että on "loistava aika" käynnistää tällainen liiketoiminta. Sitten tuli vuosi 2008, ja myöhemmin Trump on selittänyt, että oikeastaan halusi hävitä rahaa, joten juttu oli menestys.
 • Trump Magazine™ (2007 – 2009) – The Donaldiin, hänen perheeseensä ja golfkenttiinsä keskittyvä lifestyle-pornolehti tyylittömille superrikkaille tai wannabe-rikkaille (kaikki Trumpin tuotteet suunnataan näille ryhmille, jos et sattunut huomaamaan) ei ollutkaan kuumin hitti suuren taantuman koittaessa. ”Ilmestyy” edelleen, mutta vain Trumpin hotellikohteissa, mikä tekee siitä samanlaista köhnää kuin lentoyhtiöiden "in-flight magazinet".
 • Trump Network™ (2009 – 2011) – The Donaldin oma, ravintolisiin nimellisesti perustuva pyramidihuijaus. Tai Trumpin sanoin ”a scientific window into your personal biochemistry”.[33]
 • Tour de Trump™ (1989 – 1990) – Pyöräilykisa kahden aivan paskan kaupungin, Albanyn ja Atlantic Cityn, välillä.
 • Trump Escorts™ (2007–2012) – Kyse ei ole prostituutiosta, vaan korkeatasoisesta, hyvällä maulla toteutetusta seuralaispalvelusta. Tyylikkäät seuralaiset ovat kaikki täysiä kymppejä ja keskustelevat henkevästi mm. Trumpista, pienikätisten miesten seksikkyydestä, klassillisesta filosofiasta ja siitä, miten piiskaaminen maksaa ekstraa. Haudattiin The Donaldin syfiliksen edettyä keskushermostoon.
 • Trump University™ (2005 – 2011) – Ökykallis ja akkreditoimaton etäoppilaitos, jonka diplomeja ei tunnusteta missään Trump Towerin kattohuoneiston ulkopuolella. Ostos-TV-tason ”kursseja” tarjonnut lafka ei hankkinut edes lupaa käyttää yliopiston nimeä, ja on tuottanut runsaasti innostuneita bisnesammattilaisia, jotka nyt käyvät oikeutta opinahjoa vastaan erilaisten petosnimikkeiden nojalla.
 • Trump on the Ocean™ (2012) Tämän ravintolan The Donald sai perseelleen ennen kuin se avattiin. Eräänlainen saavutus sekin.[34]
 • Trump Lawsuits™ (1975 –) Sanoiko joku sinulle ikävästi? Kyseenalaistiko joku julkisesti mieskuntosi listaamattoman firmasi nettoarvon? Raportoiko joku sanasta sanaan omia sitaattejasi yhdistäen ne sinun henkilöösi? Trump Lawsuits™ tarjoaa parhaimmat ja korkealuokkaisimmat haastepalvelut. Kritisoiko joku loistavia ajatuksiasi? Tee kuin The Donald: uhkaa haastaa hänet oikeuteen ja vaadi tyystin hulvaton summa. 100 miljoonaa? Miksei saman tien 500 miljoonaa? Miksei helvetti miljardia saman tien? Kyllä näin isoilla kourilla jaksaa lappaa rahaa. (Niksi on siinä, että haasteella vain uhataan. Sitä ei juuri koskaan oikeasti tehdä.)
 • Trump Gloryholes™ (2008) – Asennuspalvelu, jolla voi hankkia kotiinsa aidon kullalla silatun gloryholen haluamaansa väliseinään, oveen tai muuhun tilaa jakavaan rakenteeseen.
 • Trump Wives™ (1977–) - Korkeatasoisia elämänkumppaneita välittävä perheenkehityspalvelu. Vaimomme kasvatetaan itäisen Keski-Euroopan eksklusiivisimmissa mallitoimistoissa ja käytetään parhailla ja vaitiolotaitoisimmilla sveitsiläisillä plastiikkakirurgeilla. Tuotteet ovat äärimmäisen kustomoitavia, ja kun kymppiluokitus laskee kasi puoleen, saat eron ja toimitamme tilalle uuden.
 • Trump Presidency™ (2016–) – Coming soon to a reality near you.

Hyväntekeväisyys

The Donald on aikamme suurimpia filantrooppeja, jonka hyväntekeväisyyssäätiö on toteuttanut lukuisia tärkeitä hankkeita, kuten häntä itseään esittävien valtavien muotokuvien hankkimista. Vuonna 2007 Trump käytti 20 000 dollaria hyväntekeväisyyssäätiönsä varoja ostaakseen huutokaupassa itseään esittävän suuren muotokuvamaalauksen. Maalauksen hyväntekeväisyyskäytöstä ei ole tarkempia tietoja, mutta voimme olla aika varmoja, että se on Trumpin makuuhuoneen katossa tuijottaen herkeämättä kaikkea, mitä dodonhöyhenpatjaisessa sängyssä tapahtuu.[35] Trump-säätiön suurin yksittäinen kertalahjoitus, 264 631 dollaria, käytettiin hyvään tarkoitukseen erään Trump Plaza Hotelin suihkulähteen remontointiin. Vuonna 1997 The Donald käväisi köyhässä newyorkilaisessa koulussa ”Päivän Rehtorina”, ilahdutti lasten vanhempia tarjoamalla koulun šakkijoukkueelle jäljennöstä miljoonan dollarin setelistä, huusi Bazinga!, antoi oikean 200 dollarin suuruisen lahjoituksen ja poistui limusiinillaan.[36] Trumpin suurin hyväntekeväisyyssensaatio on kuitenkin hänen osallistumisensa AIDSia sairastavien lasten päiväkodin avajaisiin New Yorkissa 1996: Trump ilmaantui paikalle avajaisiin, marssi lavalle lahjoittajien joukkoon kunniapaikalle ja tanssi kameroiden edessä Macarenaa. Sitten hän poistui limusiinillaan. Häntä ei ollut kutsuttu, koska hän ei ollut lahjoittanut mitään. Mutta hän antoi suurimman lahjan: Trumpin presenssin lahjan. Sitä ei voi rahassa mitata.[37]

Trump on myös tukenut avo- ja isokätisesti entisen rautaesiripun takaa tulevien supermallien rehabilitointia osaksi kansainväistä jetset-elämää.

Viihde ja politiikka

Donald Trump is a human ’What is wrong with this picture?’
– John Oliver

Koska Trump on itsensä suurin lahja maailmalle, on hän aina halunnut jakaa mahdollisimman paljon itsestään maailman ja tietysti ydinfaniensa – rikkaiden nousukkaiden oletetusti vastuuvapaasta ökyelämästä latteasti haaveilevan alemman (keski)luokan – kanssa. Trump onkin jakanut muille paljon omasta persoonastaan eri viihdemuodoissa. Rahaa hän jakaa muille huomattavasti harvemmin ja silloinkin lähinnä tappiollisten bisneskatastrofien kautta – mutta sillä ei ole niin väliä, koska lopulta Onkel Sam betalar.

Trump on suuri vapaapainin ystävä, koska tässä urheilulajissa on hänen persoonalleen sopivaa hienovaraista elämän runoutta. Trump onkin tuonut amerikkalaisen vapaapainin hienoimmat traditiot myös Yhdysvaltain poliittiseen järjestelmään: eräässä republikaanien esivaaliväittelyssä hän gutpunchasi senaattori Rand Paulin lavalta ja heitti Marco Rubion yleisön joukkoon sillä seurauksella, että katsomossa istunut eläkeläisnainen sai vakavan aivotärähdyksen ja on nykyään innokas Trumpin kannattaja.

Trump omisti jenkkifutisjoukkue New Jersey Generalsin 1980-luvulla USFL-liigassa, joka perustettiin vakiintuneen NFL:n kilpailijaksi. Homma sujui juuri niin hyvin kuin Trumpin touhuilla on tapana: koko sarja lakkautettiin kolmen kauden jälkeen. Trump on sittemmin kritisoinut ankarasti rajuista taklauksista annettuja rangaistuksia todeten, että pikku moukut pään alueelle kuuluvat peliin. I love the brain-damaged. Some of my greatest supporters are brain-damaged.[38]

Innokkaana atleettina Trump myös mielellään hengailee ammattiurheilijoiden läheisyydessä, mutta vain tietynlaisten urheilijoiden, sellaisten kuin Mike Tyson ja Dennis Rodman.[39] Trump on todennut rakastavansa mustia, ja hänen käsityksensä mustaihoisten luonteesta ja käytöksestä perustuu Tysoniin ja Rodmaniin. Vuonna 1992 Tyson tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen 18-vuotiaan missin raiskauksesta, ja Trump, joka ei pysy erossa aamutelevision ja -radion langoilta, kommentoi tuomiota farssiksi. Trump totesi, että Tyson ei ole voinut syyllistyä raiskaukseen, koska jotkut naiset ovat joskus itse lääppineet tätä, ja kuinka ollakaan, oikeudenkäynnissä kantajakin oli nainen. It's all rigged, folks.[40]

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Mitä yhteistä on Donald Trumpilla ja anaalitapilla? – Kumpikin on laitettu yksin kotona kakkoseen.

Parhaiten Trump on jakanut itseään maailman kulttuurinnälkäisille ja rohkaisuryypynjanoisille kunnioitettavalla televisio- ja valkokangasurallaan. Trump on arvostettu luonnenäyttelijä, joka esittänyt itseään useissa elokuvissa[41] yhteensä jopa viiden minuutin mitan saavuttavissa cameorooleissa, ja Oscarit hän on menettänyt vain kateellisten juonittelijoiden ja Hillary Clintonin takia. Mestarillisten elokuvarooliensa[42] ja ammattiliittojäsenyytensä kautta Trump saa Screen Actors Guildin kautta 110 288 dollarin vuotuisen eläkkeen korvauksena palveluksistaan taidemuodolle.[43]

Vuosina 2003–2014 Trump isännöi ja tuotti The Apprentice -tosi-TV-sarjaa, jossa hänen tehtävänsä oli yrmyillä kameralle ja kertoa joka jaksossa jollekulle "You're fired"™ – hän yritti sittemmin rekisteröidä lauseen yksinoikeudella itselleen.[44] Trump saatiin suostumaan epäkiinnostavaan formaattiin uskottelemalla hänelle, että kaikki erotetut kisaajat teloitetaan TV-studion varastotiloissa. The Apprenticen osallistujien tuli allekirjoittaa sopimus, jossa he myönsivät sarjalle kaikki oikeudet tulla videoiduksi ”pukeissa, puolipukeissa tai alasti, ollessani tietoinen kuvatuksi tulemisesta tai ilman tietoani”, sekä käydä sukupuolitautitesteissä. Lisäksi The Donald sai väliaikaisen veto-oikeuden kilpailijoiden sukupuolielämään: ”hyväksyn, että Tuottaja saattaa asettaa yhden tai useampia Sarjasääntöjä koskien niitä seksuaalisen aktiivisuuden muotoja joita, jos mitään, osanottajien annetaan harrastaa.”[45]

Trump on tuottanut myös poliittista viihdettä 1980-luvulta alkaen. Hän osti vuonna 1987 koko sivun ilmoituksen useista amerikkalaisista sanomalehdistä julkaistakseen avoimen kirjeensä aiheesta, josta hänellä on kiistatta eniten asiantuntemusta: Yhdysvaltain turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta. Hän päättää avoimen kirjeensä vetoomukseen, jonka puolesta on väsymättä toiminut koko ikänsä: "Let's not let our great country be laughed at anymore".[46] Trump ilmeisesti pyrki George H. W. Bushin varapresidenttiehdokkaaksi vuoden 1988 presidentinvaalissa, mutta Bush päätyi lopulta Dan Quayleen, joka puhui lähes yhtä tyhmiä paljon halvemmalla.

Trump on ehtinyt olla uransa aikana demokraatti, republikaani, reformipuoluelainen,[47] taas demokraatti, sitoutumaton ja ainakin viimeksi republikaani – vaikka kaikki republikaanit eivät ole asiasta samaa mieltä, olkoonkin, että Trump on heidän listallaan ehdolla presidentiksi.

Trumpin poliittisen realityn korkeimpia katsojalukuja ennen hänen presidentinvaalikampanjaansa keräsi sarja The Birth Certificate, jonka ainoaksi kilpailijaksi valittiin presidentti Barack Obama ilman tämän omaa suostumusta. Formaatissa Obaman piti todistaa olevansa Yhdysvaltain kansalainen The Donald Trumpille esittämällä viralliset todisteet, joiden väärentäminen olisi mahdotonta. Muussa tapauksessa hän olisi fired™. Lopulta Obama julkaisi koko havaijilaisen syntymätodistuksensa, mutta Trump epäili sen olevan väärennös, sillä syntymätodistus on asia, jonka pystyy väärentämään. Kesällä 2016 Trump lopulta suostui hyväksymään, että Obama todella on kahdeksan vuotta johtamansa maan kansalainen. Obaman tulisikin Trumpin mukaan olla kiitollinen siitä, että Trump on auttanut häntä legitimoimaan presidenttiytensä. Obama on toistaiseksi historian toinen yliopistokoulutettu afroamerikkalainen, jota Trump on onnistunut trollaamaan – toinen on Ben Carson.

On pelätty, että Trumpista tulisi USA:n huonoin presidentti sitten Warren G. Hardingin. Tähän tuskin lienee pelkoa. Hardingin heikkous oli se, että hän pyrki miellyttämään kaikkia. Trumpilla ei tästä ole pelkoa. Pikemminkin hänellä asiantila on aivan päinvastoin.

Vaalit

”You're fired!”

~Republikaanit The Donald Trumpille
murica pls

”No, YOU're fired!”

~The Donald Trump republikaaneille

Esivaalit

Kesäkuussa 2015 amerikkalaiset menettivät toivonsa siitä, että heille tulisi Obaman jälkeen hyvä presidentti, kun Trump ilmoitti hakevansa republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta. Hän on saanut yli neljä kertaa enemmän ääniä kuin muut ehdokkaat yhteensä, mutta vain muutamat ovat julkisesti kertoneet kannattavansa häntä. Trumpia voidaan siis pitää Amerikan Putinina (engl. American Putin). Trumpin motivaatio pyrkiä presidentiksi syntyi siitä, että The Apprenticen katsojaluvut notkahtavat aina presidentinvaalivuosina, ja The Donaldille on sietämätöntä joutua olemaan mitään muuta kuin mediatunkion suurin mulkku kukko. Kevättalvella 2016 Trump surmasi republikaanisen puolueen ja improvisoi sen jäännöksistä teräaseen (syöksyhampaat), jolla piti Yhdysvaltoja panttivankina vuoden loppuun saakka.

Republikaanien esivaalista tuli kaikkien aikojen shitshow, jonka ennätykset Trump rikkoi heti perään varsinaisessa kansallisessa vaalikampanjassa. Republikaanipresidentiksi pyrki vuoden 2016 varhaisneoliittisella esivaalikaudella arviolta 20 toinen toistaan tankerompaa, perusarvoisempaa, dynastisempaa ja aseenkanto-oikeutetumpaa talkradiopapatinta. Yhteistä jokaiselle oli se, että kaikki olisivat olleet Trumpia parempia presidenttejä, mikä ei tietysti ole vielä paljoakaan.[48] Yhteistä heille oli myös se, että toisin kuin Trump, he olivat viettäneet elämänsä pelleillen vain politiikassa, kun taas The Donald on pelleillyt siellä, millä on amerikkalaisten äänestäjien mielestä oikeasti merkitystä: tosi-TV:ssä. Kun vaalikeskusteluun ahdetaan pari tusinaa konservatiivisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivää Cro-Magnon-urveloa ja jokainen saa puhua 15 sekuntia kerrallaan, ei tarvitse olla nero ennustaakseen, että sirkusta seuranneet masokistiset matelijanaivot muistavat lähinnä sen öykkärin, joka erottui joukosta örveltämällä kaikkein törkeimmin.[49]

Trumpin käsissä ei ole mitään vikaa, kuten ei ole muuallakaan. You know what they say about your hands, about the size of your hands, and the other thing, and the part of your brain that makes you not be a totally inhuman sociopath? I guarantee you there's no problem. I can guarantee that. Trump Guarantees™ are the best guarantees in the world and beyond.

Minkä tahansa järjissään pysyttelevän vaalivuoden puitteissa Jeb Bush tai Marco Rubio olisi ollut itsestään selvästi republikaanien presidenttiehdokaskisan voittaja, mutta Trump raahasi kaikki ehdokkaat niin syvälle pohjamutiin, että näiden oli annettava periksi – Trump itse on tottunut pitkiin jaksoihin hapettomissa oloissa 1980-luvun kiinteistöbisneksessä. Esivaalikampanjan muistettavimpiin kuuluneessa ajatustenvaihdossa Rubio ja Trump keskustelivat seikkaperäisesti eräästä vaalien keskeisistä aiheista, Trumpin siittimen koosta.[50] Tapahtuman seurauksena George Washington, Thomas Jefferson ja James Madison nousivat kuolleista anoakseen takaisin Britannian kansalaisuuden. Yksi toisensa jälkeen varsinaiset republikaanit you'refired-prosessoitiin Amerikan Weimarin impotenssimuseon

Republikaanisen puolueen päämaja tulessa Trumpin pikavisiitin jäljiltä kesäkuussa 2016.
Mike Pence sellaisena kuin republikaanien kuvernööringenerointiohjelma hänet loi.

vitriineihin, kunnes Trumpilla oli vastassaan enää alhaisuustoleranssiltaan parhaat Ben Carson ja Ted Cruz, sekä John Kasich. Näistä Kasich oli eniten järjissään ja vetosi siksi vähiten republikaanien esivaaliäänestäjiin. Kaikin puolin tasokkaan kampanjan jälkeen (Trump mm. arvosteli Cruzin vaimon, jollainen tällä jostain syystä on, ulkonäköä. Mutta vain siksi, että tämä on nainen,[51] eikä Trump kykene olemaan arvioimatta verbaalisesti naisten ulkonäköä. Hänellä on lääkärinlausunto, joten se on okei. Tosin Trump myös vihjaili, että Cruzin isä on sekaantunut Kennedyn murhaan jättäen kuitenkin mainitsematta Cruzin oman sarjamurhamenneisyyden.)[52] toukokuussa 2016 iilimato oli jo kaloja suurempi, ja Cruz & Kasich muodostivat oikeistolaiseen tyyliin vigilante-tyyppisen naamioidun katupartion. Cruzman & Pensioner Boy Wonder sai kuitenkin murska-arvostelut, eivätkä republikaanit pitäneet kahden miehen yhteistyön herättämistä implikaatioista. Samaan aikaan Trump, joka teemaan sopivasti on 50% Lex Luthoria ja 50 % Jokeria, keräsi arvovaltaisia suosituksia Pepe der Frogin ja teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien kaltaisilta turvallisuuspoliittisilta guruilta. Kun Trump viimein uhkasi teloittaa yhden republikaanisenaattorin uudelleenvalintamahdollisuudet 24 tunnin välein, oli Cruzin myönnyttävä tappioonsa. Hän oli yrittänyt kaikkensa ja syönyt räkää suorassa lähetyksessä,[53] eikä menettänyt kuin arvokkuutensa ja kuolemattoman sielunsa (jollaisen olemassaolon hän ottaa hyvin vakavasti). Kasich saattoi myös luopua tämän jälkeen leikistä, mutta kukaan ei välittänyt enää kysyä, koska suurin osa republikaaneista oli käynyt määräyttämässä itselleen Obamacaren kautta valiumit vuoteen 2020 saakka.

Heinäkuussa 2016 Trump poltti republikaanien puoluekokouksen kivijalkaan sen jälkeen, kun hänet oli nimetty puolueen palovakuutuksen edunsaajaksi. Vain Rudy Giuliani jäi hiiltyneille raunioille räyhäämään kuin dementoitunut tyrannosaurus. Trumpin varapresidenttiehdokkaaksi nimettiin aseella uhaten Indianan kuvernööri Mike Pence, joka näyttää enemmän Yhdysvaltain varapresidentiltä kuin kukaan koskaan.

Niin Abraham Lincolnin puolue päätyi Trumpin taakse, tai ainakin paloiteltuna Mar-a-Lagon tunkiolle Trumpin takapihalle, ja miksipä ei: molempien vaalivoiton seurauksena muutama osavaltio päättänee erota koko roskasta.

Vaaliohjelma

”Nobody knows more about stuff than I do, believe me, and that's why I'm the only person who can get anything done, ever, and I mean that in every sense of the word and the rude gesture I'm currently making. What can I say? I like to do stuff, and I like to win, and I like to like things that I like. I can guarantee it. I guarantee it. It's gonna be great, folks. Just great. ISIS.”

~ Satunnaisesti generoitu I-can't-believe-it's-not-Trump -sitaatti nro 2399

Trump on luvannut tehdä Amerikasta jälleen suuren, ja sitä paitsi hän on ainoa, joka pystyy sen tekemään. Kukaan ei tiedä, öö, suureksi tekemisestä enempää kuin hän ja hänen vaimonsa tissikirurgi. TV-kielellä ilmaisten Trump suunnittelee presidenttikautensa olevan America: The Series Finale. Trumpin keskeisiä kampanjalupauksia (Trump Pledges™) ovat:[54]

The Art of the Deal II. Hanki omasi ennen kuin siitä tulee pakollista, ja saat ravintokortillasi yhden (1) ylimääräisen Trump Ersatz Steak™ -proteiinipatukan.
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Trumpin muuri-idea osoittaa hänen olevan heikko talousmies? Todellinen rahamies kun ymmärtäisi, että kun muuri rakennetaan, sitä ei kannata maksattaa meksikolaisilla. Sen sijaan se tulee myydä heille. Myynnissä tulee paremmat voitot. Rakennuskustannukset molemmissa skenaarioissa ovat yhtä suuret, joten tämänlaiset erot merkitsevät paljon.
 • Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle rakennetaan sen koko pituudelta (josta osa on vesistöä) korkea muuri, jotta bad brown hombres ja muut raiskarit eivät pääse Yhdysvaltoihin. Kuten jokainen tajuaa, tällainen qindynastinen[55] rakennushanke tulee aivan tolkuttoman kalliiksi ollakseen täysin symbolinen, mutta ei hätää: Meksiko tulee maksamaan sen! Trump ei ole halunnut kertoa, miten hän presidenttinä aikoo saada Meksikon suostumaan muurin kustannusten kattamiseen, jotta vastaehdokkaat eivät varastaisi hänen neronleimaustaan. Siihen on kuitenkin joitakin konsteja, joista toimivin olisi julistaa asetuksella Meksiko virallisesti vihollisvaltioksi ja takavarikoida Yhdysvalloissa oleva meksikolaisomaisuus, jolla muurin rakennustyöt rahoitettaisiin. Tämä olisi samalla myös diplomatian mestarinäyte. Epäselvää on, miten muurin valvonta- ja kunnossapitokustannukset, jotka melko nopeasti ylittäisivät sen rakennuskulut, olisi tarkoitus kattaa. Mutta ehkä Trump saa Kanadan maksamaan sen.
 • Kaikki luvattomat siirtolaiset karkotetaan, ja prosessi alkaa muutaman tunnin sisällä Trumpin virkaanastujaispuheesta. Sitä, mistä rahat tähän massiiviseen logistiseen prosessiin ja siitä seuraavan talouskatastrofin lieventämiseen otetaan, ei Trump ole paljastanut. Ehkä Saksa saadaan maksamaan se.
 • Amerikasta tehdään jälleen suuri. Hyvästi, Kanada. (Mutta vasta kun olet maksanut sen Meksikon-muurin ylöspidon.)
 • Valkoinen talo muutetaan Valkokultaiseksi taloksi. Ja Japani maksaa sen!
 • Ydinaseita kaikille haluaville. Puolustakaa itseänne. Go crazy.[56]
 • ISIS pommitetaan niin, että Syyrian hiekka hohtaa pimeässä vielä sadan vuoden päästä.
 • Irakin öljy otetaan haltuun, ja Iran maksaa sen.
 • Muslimeille väliaikainen[57] maahantulokielto, kunnes olemme saaneet selville, "mitä helvettiä on tekeillä"[58]
 • Vapaakauppa on kannatettavaa, mutta vapaakauppasopimukset syvältä. Ne pitää kaikki neuvotella uudelleen ehdoilla, joita kenelläkään ei ole intressiä hyväksyä.
 • Melanialle lisää silikonia pehvaan, lasku lähtee Etelä-Koreaan.
 • Terroristien perheet pitää tappaa. Se vain pitää tehdä.
 • Korkeimpaan oikeuteen nimitetään vain täyskymppejä, ei mitään susirumia noita-akkoja.
 • Pariisin ilmastosopimus puretaan ja korvataan Trump Climate™ -palvelulla.
 • Nimitetään erikoissyyttäjä, jonka päämääränä on järjestää Hillary Clinton vankilaan rikoksistaan kansaa ja The Donaldia vastaan. Bill Clinton teloitetaan, ja hänen päänsä ripustetaan Kongressitalon kupolin huipulle. Barack Obama perheineen karkotetaan kotimaahansa Keniaan. Ja Kenia maksaa sen.
 • Herja- ja kunnianloukkauslainsäädäntöä kiristetään tuntuvasti, jotta suuri johtaja saa petturimaisen Lügenpressen viimein kuriin.
 • Kaikki Trumpia kähminnästä syyttäneet muijat Guantánamo II:een.
 • Ylikansallinen juutalaissalaliitto murskataan Vittu, tuliko tää näkyviin? No, mitä siitä, pitää vain sanoa seuraavaksi jotain vielä hullumpaa, jotta se unohtuu.
 • Perustuslakiin lisätään, että Rosie O'Donnell on ruma läski, Paul Ryan huono johtaja, John McCain luuseripelkuri, vammaiset tyhmiä ja Alicia Machadon seksivideo todellinen ja iljettävä.
 • Luodaan miljoonia uusia työpaikkoja, lähinnä poliittisen faktantarkistuksen alalla.[59]
 • Turvasanaa ei ole.

Kampanja

Trump muodostamassa lausuntoa. Tällä kertaa aiheena ovat meksikolaiset naiset, Kiina ja iowalaisten tyhmyys.

”Kerron, mitä mieltä todella olen Donald Trumpista. Hän on patologinen valehtelija, joka ei ymmärrä toden ja valheen eroa. Käytännössä hän valehtelee jokaisen suustaan tulevan sanan, ja hänen prosessinsa on aivan kuin suoraan psykologian oppikirjasta, hänen reaktionsa on syyttää kaikkia muita valehtelusta. Tämä mies ei kykene puhumaan totta, mutta sen lisäksi hän on narsisti, niin valtavan tason narsisti, etten usko maamme koskaan kohdanneen vastaavaa. (...) Jos hänet kytkettäisiin valheenpaljastimeen, hän voisi sanoa yhden asian aamulla, toisen päivällä ja kolmannen illalla – kaikki keskenään ristiriidassa. Ja hän läpäisisi valheenpaljastimen, sillä minkä tahansa valheen hän kertookin, hän uskoo sen sillä hetkellä. (...) Tämä mies on täysin vailla moraalia. Hänelle moraalia ei ole olemassa. (...) Donald on öykkäri (...) eivätkä öykkäröinti ja kiusaaminen kumpua vahvuudesta, vaan heikkoudesta. Öykkäröinti kumpuaa syvästä, ammottavasta itsevarmuuden puutteesta. Siksi Donald pystyttää valtavia rakennuksia ja läästii nimensä kaikkialle, minne menee. (...) Donald hyödyntää kyynisesti ihmisten vihaa, ja hän petkuttaa kannattajiaan.”

~Ted Cruz 3.5.2016[60]

”Vaalipäivänä tulen äänestämään Donald Trumpia (...) suosittelen, että äänestätte häntä.”

~Ted Cruz 23.9.2016.[61]

The Donald Trump on vetänyt itsensä näköistä kampanjaa (samoin kuin runsaasti kokaiinia ja republikaanisen puolueen raatoa perseeseen). Tähän kuuluvat lähinnä surrealistiset, vapaalla assosiaatiolla halkihuudetut tajunnanvirtapuheet ja Twitterissä keskellä yötä käytävät yksipuoliset fleimisodat korkeintaan D-luokan julkkisten kanssa. Kampanjoinnissa Trump on saanut merkittävää apua myös Hillary Clintonilta, jonka palikkamaisuus ja kähmyisyys on ollut Trumpin kampanjan ainoa henkirenkä. Sivustatukea on antanut myös arvostettu journalisti Julian Assange, joka tukee periaatteesta raiskaajakollegoja. Sosiaalisessa(kin) mediassa Trumpin kampanja rikkoi jo varhain paskamyrskyjen kansainvälisen asteikon.

Trump on kieltäytynyt julkistamasta verotietojaan ja vedonnut siihen, ettei ole keksinyt tähän riittävän hyvää tekosyytä. Tämä johtuu mahdollisesti siitä, että hän ei ole maksanut veroja, ei ole noudattanut Kuuban kauppasaartoa eikä ole ihan niin rikas kuin mitä hänelle on seksuaaliterveydellisistä syistä tärkeätä esittää.

Helmikuussa 2016 Trump kieltäytyi tuomitsemasta KKK:ta ja pyysi saada "perehtyä" hieman kyseiseen järjestöön. Hän ei myöskään tiennyt, kuka on KKK:n entinen suurmestari David Duke, joka suosittelee Trumpia presidentiksi. Ennen presidenttikampanjaansa Trump kuitenkin on antanut lausuntoja, joissa on tuominnut ankarasti Duken. Herääkin kysymys, onko Trumpin muisti kunnossa. Hänen isänsä kuoli Alzheimerin tautiin.[62]

Trump on saavuttanut useiden arvostettujen tahojen tuen presidenttikampanjalleen. Häntä ovat suosittaneet presidentiksi The Las Vegas Review-Journal, Ku Klux Klanin pää-äänenkannattaja The Crusader,[63] Trumpin vävyn omistama The New York Observer, Janusz Korwin-Mikke, Viktor Orbán, Venäjän federaatio, Pohjois-Korean virallinen tietotoimisto[64] sekä viimeisenä ja vähäisimpänä Milo Yiannopoulos.[65] Trump on kampanjansa aikana koettanut myös lahjoa, onnistuen siinä joskus, useita ns. valta- tai semioikean median toimittajia,[66] jotka saattavat muuten jopa kysellä presidenttiehdokkaan politiikasta, mutta Trump onkin kliinisesti kyvytön olemaan syyttämättä kaikkia muita itse tekemästään asiasta, sekä myös olemaan tekemättä muille jotain, joista on heitä syyttänyt. Todellisen miljoonapalveluksen Trump sai tiedotusvälineiltä niiden arveltua läpi esivaali- sekä vaalivuoden hänen puheidensa olevan tarpeeksi läppiä näyttää vuorokauden ympäri ilman kommentaaria ja saada harmittomia katsojalukuja.

Trump on isolationalistisin[67] ja vapaakauppavastaisin ehdokas sitten 1920-luvun. Edellinen uljaan tradition jatkaja Valkoisessa talossa oli Herbert Hoover, joka lupasi pelastaa heinähattujen multaisen toimeentulon asettamalla isot maataloustullit. Hoover piti lupauksensa 1930, ja seurannut kansainvälinen kauppasota syvensi tehokkaasti suurta talouslamaa, joka romahdutti joitakin keskieurooppalaisia maita hieman kyseenalaisten poliittisten toimijoiden käsiin. Mutta aivan vastaava tuskin voi toistua, sillä Hoover ei ollut kaikesta typeryydestään huolimatta myös täysi diplomaattinen katastrofi.[68] Trump on luvannut neuvotella uudelleen NAFTA-kauppasopimuksen, mihin Meksikolla varmaan onkin Trumpin aiemman liehittelyn jälkeen suunnaton halu – ja uhannut silti aloittaa kauppasodan ainakin Meksikon ja Kiinan (tr. Gina) kanssa. Nähtävästi merkittävä osa amerikkalaisista pitää ajatuksesta presidentistä, joka on jo ennen virkaanastumistaan upottanut Rio Grandeen diplomaattisuhteet maansa toisen rajanaapurin kanssa.

Kannatuspohja

”Mitä ajattelet Donaldin suunnitelmasta viedä ihminen Jupiterin pinnalle vuoteen 2018 mennessä?”

~haastattelija syöttää pajunköyttä

”Jea, miksipä ei!”

~Trumpin kannattaja

”Mutta se on kaasuplaneetta.”

~haastattelija

”Entä sitten? Tiedät mitä tarkoitan, hän keksii jotakin, Donald on nero!”

~kannattaja[69]

Trumpin kampanjaa ei ole räätälöity erityisesti mitään tiettyä ryhmää silmällä pitäen, sillä Trumpin vaalipuheet koostuvat hädin tuskin kieliopillisia minimisääntöjä noudattavista vapaamuotoisista improvisaatioista – mutta koska ne tulevat kaikesta epäjohdonmukaisuudestaan huolimatta johdonmukaisesti hänen aivoistaan, vetoavat ne erityisesti valkoiseen roskaväkeen, ikinä kotipiirikuntansa ulkopuolella käymättömiin, pontikan suurkuluttajiin, ihmisiin joiden ruuminmassa on yli 200 kg, ihmisiin, joiden mielestä äänestäminen on aiemmin ollut liian homoa, lukutaidottomiin, rasisteihin, fasisteihin, basisteihin (ÄO alle 65), kansalaisoikeuskriittisiin, aivokuumeen sairastaneisiin ja ennen kaikkea jokaiseen, joka on valinnut jonkin tuhoon tuomitun auringonlaskun alan vailla henkistä kykyä opetella mitään uutta taitoa 13. ikävuotensa jälkeen. Näiden ihmisten puolesta Trump on luvannut toimia, enimmäkseen tekemällä asiat huonommiksi kaikille muille.

Trumpin erityisessä suojeluksessa ovat Amerikan taantuvien teollisuusalueiden ylpeät ja itselliset äänestäjät, joille on kunnia-asia pärjätä itse ilman sosiaaliturvaa, kunhan valtio vain subventoi ja pitää veronmaksajien varoilla yllä kannattamatonta ehtyvän kivihiilen kaivelua Shit Creekin (WV) piirikunnassa. Mutta mikään kommariapinoiden sosiaaliturva ei kelpaa, ei ainakaan ellei sitä naamioida työpaikoiksi ja ellei se tuota helvetisti saastetta. Tämän ryhmän kanssa osittain päällekkäinen on Trumpin toinen ydinkannattajajoukko, tyhmät ja katkerat baby boomerit (suom. suuret ikäluokat), jotka tajuavat liruttaneensa elämänsä triviaaliin sontasammioon ja haluavat kostaa sen tulevaisuudelle.

Kampanjaorganisaatio

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Trump kärsii bakteerikammosta? Tämän takia hän välttää kättelyä ja etenee mieluiten suoraan genitaalialueelle.

”You had these people saying, ‘Delete the app! Stop tweeting!’ I would say, ‘Here are a couple of cool things we should tweet today.’ It’s like saying to someone, ‘How about having two brownies and not six?’”

~Kellyanne Conway[70]
Trump hautoo kaudellaan suoritettavia kostotoimenpiteitä (potkupuvussaan).

Presidenttikampanjaa on johdettu samaan tyyliin kuin Trumpin muitakin bisneksiä: sekavasti ylimmän pomon harhojen ympärillä säheltäen, ylisanoista ja salamannopeista potkuista tinkimättä. Trumpin kampanja on kuluttanut loppuun miljoonia amerikkalaisia (vuonna 2016 amerikkalaisten yleisimmät kuolinsyyt olivat 1: sydän- ja verisuonitaudit 2: syöpäsairaudet 3: joukkoampumiset 4: vaalijohdannaiset sairaudet [election-relatied fatalities]), mutta traagisinta jälki on ollut hänen kampanjansa hallinnossa, josta lukemattomat kokeneet lierot, kuten Corey Lewandowski, Paul Manafort ja jopa aikanaan Richard Nixonista vaali- ja ihmiskelpoisen coachannut Roger Ailes, ovat häipyneet saattokotikypsinä massiivisten hermoromahdusten kourissa. Trumpin kampanjamanageri Kellyanne Conway on elokuun 2016 jälkeen käyttänyt ravinnokseen pelkkää amfetamiinia hattaran kera, ja kampanjan toimitusjohtaja Stephen K. Bannon näyttää ihan yhtä kuolemansairaalta kuin aina ennenkin. Ikikrapulaisen oloinen Bannon rekrytoitiin Trumpin kampanjaan Breitbart.com-äärioikeistouutissivustolta, jonka leveän parran suojissa toimii pieni mutta päättäväinen joukko alt-right-täitä saivareineen. Presidentinvaalikampanjan jälkeen Breitbartista on tarkoitus muokata kokonaan uusi mediaimperiumi nimellä Truvda (Травда, 'trʌvdə).

Kuten tapana on, Trumpin kaltaisen tuotteen markkinointiin kelpaavat vain parhaat. Niinpä esimerkiksi kampanjan afroamerikkalaisille suunnatusta PR:stä (Director of African-American Outreach) vastaa yhdellä nimellä tunnettu Omarosa, Trumpin Diili-ohjelmien eri versioissa näyttäynyt tosi-TV-tähti, jonka TV Guide sijoitti arvovaltaiseen 60 inhottavimman TV-konnan listaukseensa.[71]

Trumpin kampanjan suurin työvoitto oli, kun kampanjatiimi lopulta loka-marraskuun vaihteessa 2016 onnistui viemään ehdokkaaltaan täyden käyttöoikeuden tämän henkilökohtaiseen Twitter-tiliin. Mielettömyyttä hipovan urheista Twitter-sodistaan tunnettu Trump on joutunut kampanjan loppumetreillä luovuttamaan tilinsä julkaisumekanismin kampanja-"avustajiensa" ja muiden lastenvahtien haltuun. Vaikka Trumpille ei voidakaan uskoa Twitter-tiliä, voi hänelle silti huoletta luovuttaa maailman suurimman ydinasearsenaalin laukaisukoodit. Tästä huolimatta sisäpiiriläiset ovat kertoneet Trumpin yhä ”tuumiskelevan” kaikkia mahdollisia tapoja ”rankaista” vastustajiaan Valkoisesta talosta käsin, mukaan lukien erityisen kostokomitean perustaminen.[72]

Vaalikeskustelut ja mainonta

Ted Nugent, blueshardrokkari, ainoa muusikko[73], jonka Trump saa kampanjatilaisuuksiinsa,[74] tunnetaan kutsuttuaan taannoin Barack Obamaa "ali-inhimilliseksi sekasikiöksi". Tässä absurdistisessa shtickissään Nugent tiedottaa Trumpin kannattajille ”I got your blue state right here, baby. Black and blue!”[75]

Syksyn presidentinvaalikampanjaan kuului kolme (3) suorana televisioitua vaalikeskustelua Trumpin ja Clintonin välillä, missä oli kaikkien kestokyvylle n. 67% liikaa. Debatit heijastelivat kampanjan yleisluonnetta: asiakysymyksistä ei keskusteltu, Trump syytti huonoa mikrofonia niiskutuksestaan ja epäkoherenssikranaatteja muistuttavista vastauksistaan, ja Clinton hymyili pyykkipoikien avulla. Trump selviytyi debateista silti odotettua paremmin, sillä hän ei kertaakaan käyttänyt sanaa bitch, ei uhannut haastaa moderaattoreita oikeuteen eikä kähminyt Clintonia lavalla – vaikka tuijottikin toisessa väittelyssä pitkään ja tihruisasti tämän takamusta.

Trumpin kampanjan mainonta on tapahtunut pitkälti Trumpin oman henkilökohtaisen Twitter-tilin kautta ja on näin ollen koostunut hänen ajassa, paikassa ja mielikuvituksessa vapaasti liikkuvasta maagis-realistisesta proosastaan. Vakavan poliittisen osaajan tapaan Trump on twiitannut mm. olemattomien laitosten keksittyihin lukuihin perustuvia perättömiä rikostilastoja[76] ja Die ewige Clinton -kuvastoa, jossa paljonpuhuvasti yhdistetään setelitukut ja kuusisakarainen tähti.[77][78] Kampanjansa loppumetreillä Trump signaloi Siionin viisaiden pöytäkirjoja fanittaville kannattajilleen puheilla ja mainoksilla globaalien erityisintressien ja globaalien valtarakenteiden sekä vallanpitäjiä kontrolloivien tahojen vaarallisuudesta – ja juutalaisuudesta.[79] Trumpille itselleen ei riitä rasismin torjuminen, vaan hänen on tapansa mukaan oltava siinäkin kaikkein paras: "Olen maailman vähiten rasistinen ihminen". Trump huomauttaa usein, että hänen vävynsä on juutalainen, hänen tyttärensä kääntyi juutalaisuuteen ja hänellä on juutalaisia lapsenlapsia – pitäen toki mielessään, että nämä ovat niitä hyviä juutalaisia, jotka ihan oikeasti kontrolloivat mediaa, mutta tekevät sen jalon tarkoituksen hyväksi.[80]

Eräs Trumpin kampanjaa tukeneista henkilöistä on entinen varapresidenttiehdokas ja Alaskan kuvernööri Sarah Palin, jonka taktiikkana oli aiheuttaa oikosulku kuulijoiden aivojen lingvistisissä keskuksissa,[81] mutta josta olisi virheellisemmästä puheestaan huolimatta tullut Donald Trumpia parempi Yhdysvaltain presidentti.

Tammikuussa 2016 Trumpin kampanjatapahtumassa esiintyi myös juche-tyylinen lapsitrio USA Freedom Kids, jonka esittämä lasten hyväksikäyttöä lähestyvä antitaide[82] nosti kovasti Trumpin suosiota pedofiilien keskuudessa[83]. Kuten oli odotettavissa, Trump vedätti tyttöjä pitämättä sopimustaan levymyyntimahdollisuudesta.[84]

Sitoutuminen vaalitulokseen

Trump lupasi ensimmäisessä vaaliväittelyssä olla sataprosenttisesti Clintonin tukena heti ensimmäisestä päivästä alkaen, jos tämä voittaa vaalit. Kolmanteen vaaliväittelyyn mennessä The Donaldin mielipide oli muuttunut vähintäänkin varovaisemmaksi: hän ei luvannut sitoutua vaalitulokseen, vaan sanoi "kertovansa kantansa myöhemmin" ja "pitävänsä jännitystä yllä". Syynä Trumpin haluttomuuteen sitoutua Yhdysvalloissa vuodesta 1796 jatkuneeseen rauhanomaisen ja lainvoimaisen vallanvaihdon traditioon on, että koko vaalisysteemi on puolueellinen ja erikseen säädetty toimimaan juuri häntä vastaan. Tämä noudattaa Trumpin normaalia todellisuudentulkintastrategiaa:

 • Jos asiat menevät kannaltani hyvin, johtuu se siitä, että olen paras.
 • Jos asiat menevät kannaltani huonosti, johtuu se siitä, että kaikki muut huijaavat.

Niinpä Trump riemuitsee kannatuskyselyistä, kun ne näyttävät hänelle hyviä tuloksia, ja tuomitsee ne tarkoitushakuisena huijauksena datan näyttäessä muuta. Samoin hän ylistää FBI:tä sen tutkiessa Clintonin sähköposteja ja sitten haukkuu sen petoksellista puolueellisuutta, kun sama instanssi toteaa, ettei tutkinnassa löytynyt näyttöä rikoksesta. Trump on myös väittänyt sitä, että hänen vastaehdokkaansa onnistui hankkimaan Beyoncén ja Jay Z:n esiintymään puhetilaisuuteensa,[85] ”huijaamisen muodoksi”.[86] Vaalivilppi on Trumpin mukaan vakava ongelma Yhdysvalloissa huolimatta todisteiden täydellisestä puuttumisesta, mutta Trump-vastaiset tahot, kuten Yhdysvaltain oikeusministeriö, tietysti piilottelevat näitä todisteita riistääkseen hänelle kuuluvan presidentinviran. Vuoden 2016 vaaleissa oli marraskuuhun mennessä tullut ilmi yksi (1) vaalivilppitapaus: iowalainen äänioikeutettu yritti äänestää Trumpia kahdesti pelastaakseen ehdokkaansa vaalivilpiltä.[87]

Trump on sittemmin ilmoittanut hyväksyvänsä vaalituloksen – jos voittaa.[88] Hän voitti, ja puheet vaalivilpistä ovatkin sitten haihtuneet ja aiemmin toitotetut massiiviset ongelmat selvitetty.

Trumpin tappaminen

Keltainen mies on tässä tapauksessa objektiivisesti turvallisempi (I love China very much!).

”Trump Obits are the world's most moving and dignified obituaries, and you can get them ONLY from Hikipedia. No one respects the memory of your loved ones more than I do, nobody, and Trump Obits leave all other obituaries far behind in every sense of the word.”

~Satunnaisesti generoitu I-can't-believe-it's-not-Trump -sitaatti nro 1236

Donald Trumpia pidetään eräänä vahvimmista ehdokkaista ihmislajin edustajiksi, joiden tappaminen olisi moraalisesti perusteltua. Tätä käytännöllisen etiikan teoriaa uhkaa kuitenkin Trumpin PR-strategia/-ilmiö, joka pohjautuu hänen saamaansa negatiiviseen huomioon. Trumpin saadessa sitä hänen kannattajakuntansa provosoituu ahkerammaksi, mutta ennen kaikkea ihmeenomaisen lahjakkaasti tulkitsee jokaisen tapauksen "se koira älähtää" -voitoksi ja voimaantuu entisestään; arvioidaan, että Trumpin murhan jälkeen hänen kannattajansa nostaisivat presidentiksi Mike Pencen tai kaikesta huolimatta Donald Trumpin.

Yhdysvaltain presidenttiä ei ole tapettu yli viiteenkymmeneen vuoteen, mikä alkaa instituution historian tuntien luoda jo pienoista tilastollista pakotetta tämän tapahtuman osalle. Pidetään peukkuja.

Oikeudellisen neuvonantajamme kehotuksesta mainittakoon, että Hikipedia ei suosita ketään hengenvaaralliseen väkivaltaan Trumpia kohtaan, vaan että kyseessä on pelkästään eettinen ajatuskoe, sitäkin eettisempi, kun se sisältää Trumpin kuoleman. Sitä paitsi aktiiviset toimet voivat olla jopa tuhlausta, sillä Trump on yli 70-vuotias läski, joka elää roskaruoalla, ei harjoita liikuntaa (golfissa huijaamista ei lasketa), nukkuu kolme tuntia yössä ja saa jatkuvasti raivokohtauksia. Luonto saattaa hoitaa asian hyvinkin nopeasti.

Tilinpäätös

Kampanjansa aikana Trump on kutsunut meksikolaisia maahanmuuttajia raiskaajiksi ja rikollisiksi, sanonut, ettei Pohjois-Vietnamissa seitsemän vuotta sotavankina pidetty John McCain ole mikään oikea sotasankari – mitäs jäi vangiksi, tuli kidutetuksi jne., oma moka – pilkannut Irakissa kaatuneen amerikkalaissotilaan vanhempia, pilkannut vammaista toimittajaa, väittänyt oikeudenkäyntinsä Indianassa syntynyttä tuomaria puolueelliseksi, koska tämän sukujuuret ovat Meksikossa, kehottanut kannattajiaan pahoinpitelemään protestoijia kampanjatilaisuuksissaan, kehuskellut veronkierrolla, julistanut ilmastonmuutoksen kiinalaisten salajuoneksi amerikkalaista teollisuuselinkeinoa vastaan, kehottanut Venäjää hakkeroimaan amerikkalaisia poliitikkoja, kehunut Saddam Husseinia, Kim Jong-unia, Deng Xiaopingia, Muammar Gaddafia ja Vladimir Putinia, vitsaillut vastaehdokkaansa ampumisesta, uhannut sulkea vastaehdokkaansa vankilaan, vaatinut kaikille suuren maailmanuskonnon harjoittajille maahantulokieltoa, häipynyt kesken oikeusjuttunsa käsittelystä ”iljettävän” juristin pyydettyä taukoa imettämistä varten, huijannut toistuvasti kaikkien bisnestensä asiakkaita, syytti hankalia kysellyttä naistoimittajaa kuukautisverellä lutraamisesta ja tyypillisesti valehteli tästä kaikesta heti seuraavassa lausunnossaan, ja tätä olisi vielä lisääkin, mutta Internet saattaa kaatua liiasta perinpohjaisuudesta. Ajan säästämiseksi lukijat voivat mennä Wikipedian Idi Amin -artikkeliin ja vaihtaa mielessään nimeksi Trumpin – tällä saa yllättävän tarkan ja perinpohjaisen kuvan Trumpin persoonallisuudesta.

Ai niin, kaikesta tästä huolimatta tai kenties juuri sen takia hän voitti. Onneksi olkoon, Amerikka.

Presidenttikausi

”Trump on parasta, mitä Yhdysvalloille ja länsimaailmalle on tapahtunut piiitkään aikaan.🙂”

~Jussi Halla-aho, 4.6.2019[89]

The Donald Trump presidenttinä on hauska ajatus viiden minuutin sketsille, mutta sietämättömän kaamea neljän vuoden toimikaudelle. Koska maailman ja arkitodellisuuden koominen ajoitus on kuitenkin surkea, tullaan tätä osiota päivittämään säännöllisesti tammikuusta 2017 alkaen.

Trump ja naiset: pincez la femme

”Gosh almighty, you know, he who hasn't sinned, throw the first stone here!”
– Rudy Giuliani, kolminkertainen New Yorkin pormestari, pillunkourimispuheista, jotka lähes romahduttivat Trumpin kannatuksen ja lähes saivat muut pikku narttunorsut irtisanoutumaan The Donaldista kuukausi vaalien alla[90]

Trump rakastaa naisia. Hän todella rakastaa naisia; kukaan ei rakasta naisia enempää kuin The Donald Trump. Hän rakastaa heitä niin paljon, että on valmis sen osoittaakseen ylittämään mitä tahansa esteitä ja rajoja – koskivatpa ne sitten lainsäädäntöä, säädyllisyyttä, henkilökohtaista koskemattomuutta, käytöstapoja tai yksityisyyttä. Ne ovat niin surullisia keksintöjä. Niin paljon Trump naisia rakastaa, että suojellakseen naiseuden ideaa joutuu hän toisinaan usein jatkuvasti julkisesti läksyttämään naisia, jotka eivät ole naiseudelleen kunniaksi esimerkiksi läskiytensä, rumuutensa, yli 35 ikävuotensa tai Trump-kriittisyytensä takia. Trump yrittää tällöin kommenteillaan (esim. "hänellä on läski, ruma naama") kannustaa naisia toteuttamaan paremmin naiseuden ideaalia – joka on olla täyskymppi ja The Donaldin seuraava vaimo.

Trump on osallistunut läheisesti naisten keskinäistä arvottamista ja naiseuden ideaalin etsintää toteuttaviin missikisoihin – niin läheisesti, että hänellä on omien sanojensa mukaan tapana hiiviskellä pukuhuoneissa katsastellen puolialastomia naikkosia, ilmeisesti myös Miss Teen America -kisoissa.[91]

Eikö tyttäreni olekin kuuma? Hän on kuuma, vai mitä? Hän on aina ollut varsin uhkea. Jos Ivanka ei olisi tyttäreni, ehkäpä tapailisin häntä.

~Kooste The Donaldin kommenteista tytärtään Ivankaa koskien[92]

Suurena romantikkona Trump antautuu usein niin voimakkaasti naisten lumoihin, ettei edes odota tilanteen kehittymistä, vaan pussaa saman tien. Naiset antavat hänen tehdä näin, koska hän on kuuluisa ja vaistomaisesti tunnistettavissa yli-inhimilliseksi alfaurokseksi. Niinpä Trump voi kylmiltään tarttua (pikkuruisilla käsillään) naisia pillusta (grab them by the pussy) ja tehdä näille mitä tahansa pitäen tilanteen silti korkealuokkaisena ja kunnioittavana myös seksuaalirikosten aikana.[93]

Trump on myöntänyt joskus puhuneensa pukuhuonepuheita (locker room talk) naisista, mikä herättää kysymyksen, mistä pukuhuoneesta oli kyse – kenties vankilan.[94] Tai ehkä FBI:n kannattaisi kuunnella Trumpin kuntosalin asiakkaita lähemminkin, jos he usein tulevat rupatelleeksi suorittamistaan seksirikoksista. Lukuisat naiset, jotka ovat tulleet julkisuuteen syyttämään Trumpia hänen itsensä kuvaaman kaltaisesta toiminnasta, The Donald on uhannut haastaa oikeuteen,[95] mitä ei tietenkään ainakaan ilman tailor-made-hovisyyttäjiä tulisi tekemään[96]. Turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta on huomioitava, että eräs naisista on entinen Miss Suomi Ninni Laaksonen.[97][98]

Oikeiston laitamille sijoittuvat kansan ns. syvät rivit ovat yleensä innokkaasti ilmoittamassa värikkään kielenkäytön kautta, miten kuolettavalla väkivallalla kohtelisivat naisia ahdistelevia ja saalistavia pervoja, mutta Trumpin suhteen nämä piirit ovat olleet kerrassaan yllättävän hiljaisia.

Kirjallisuus

Trump ei ole lukumiehiä, vaan toiminnan miehiä. Hänellä on kuitenkin selkeät käsitykset kirjallisuudesta. Hänen suosikkikirjansa on Raamattu, ja toiseksi paras hänen oma The Art of the Deal -niminen opuksensa.[99][100] Kirjoilla on paljon yhtäläisyyksiä: molempien opetukset ovat kyseenalaisia, kumpikin on mahdollistanut järkyttävien sosiopaattien valtaannousua, eikä kumpikaan ole oikeasti kirjoittajaksi väitetyn henkilön työtä.

Filosofinen merkitys

Dolan unity.png

Trumpilla itsellään ei ole filosofiaa, ei edes randilaista pseudolaatua. Hän on todennäköisesti 1980-luvulla aktiivisena manhattanilaisena liikemiehenä vetänyt muutaman viivan Sun Tzun Sodankäynnin taidon tai siitä laimennetun bisnesversion kannelta, ja vaikka tämä selittää, miksi hänen näkemyksensä sotastrategiasta ovat auttamattoman vanhentuneita lapsellisine yllätyspainotuksineen, ei se itsessään muodosta mitään mielekästä maailmankatsomuksellista viitekehystä. Trumpilla ei ole myöskään uskonnollista vakaumusta. Virallisesti hän on presbyteeri, muttei tiedä, mitä se tarkoittaa eikä osaa edes siteerata Raamattua oikein.[101] Tästä huolimatta Trumpilla on vahva filosofinen merkitys. Hänen kampanjansa iskulause Make America Great Again™ on itse asiassa koe, jonka on määrä palauttaa amerikkalaisten itsetunto. The Donald Trump on nimittäin juuri se henkilö, joka Yhdysvaltain perustajilla oli 1700-luvulla mielessä, kun he laativat maalle tarkoituksella hankalasti yhteensopivat instituutiot. Perustajaisät olivat lukeneita miehiä, jotka halusivat varautua Caligulan, Ludvig XVI:n ja Englannin hullujen kuninkaiden kaltaisiin sairaisiin ja kyvyttömiin tyranneihin, jotka johtavat kansakuntia kaaokseen. Trumpin on määrä koetella Yhdysvaltain perustajien viisaus: jos maan instituutiot kestävät hänet, kestävät ne aivan mitä tahansa, ja Amerikka on todistetusti tehty Suureksi.

Retoriikka

”I have unbelievable rhetoric, and I mean it in every sense of the abstract concept I'm invoking. It's remarkable, truly remarkable. I have the best words, my words are among the best there are, there's no beating my words. It doesn't get any better, folks. It doesn't get any better. Truly, it's not getting better at all. If you're looking for improvement, don't even look. Just end it. I'm serious. Just jump off a cliff, see if I care. See if I care. I have the best cliffs, quality quarry work, unbeatable at any price. At any price. Trust me. Just trust me on this. Nobody knows suicide cliffs better than me. And when I go, I'm taking all of you with me. ALL. OF. YOU. Nobody gets left behind, nobody. Nobody. Not a single person. Believe me. Also China, Crooked Hillary, John Podesta, WikiLeaks. Ubelievable. Have you seen this? I'm gonna kill all life on this planet. That's how you do great rhetoric. It's tremendous.”

~Satunnaisesti generoitu I-can't-believe-it's-not-Trump -sitaatti nro 51986

Trump on poliittisen retoriikan mestari, joka on tutustunut Aristoteleeseen, Demostheneeseen, Ciceroon ja Adolf Hitleriin kieltäytyen oppimasta mitään, mikä ilmentää joko oppimishäiriötä, hermostosairautta tai harvinaisen latteaa yksilöllisyyttä. Trumpilaisen retoriikan salaisuus on siinä, että sanoma on kohdistettu hyvin tarkkaan Trumpin ydinkannattajajoukolle: esikoulussa älyllisen huippunsa saavuttaneille ns. hitaalle kuusivuotiaille, joille ekaluokkalaisuus on likimain ylittämätön ponnistus. Trumpin onneksi tähän ryhmään kuuluu vähintään n. 45% kaikista täysi-ikäisistä amerikkalaisista,[102] Tästä syystä Trump puhuu kuin lapsille ja toistaa sanoja moneen kertaan, jotta kannattajien alikehittyneet aivot ehtisivät prosessoimaan yli kaksitavuiset sanat. Trumpin retoriikka ei muodosta klassista puhetta, jossa olisi varsinaista rakennetta, mutta se ei myöskään useimmiten täytä puhtaan tajunnanvirran tunnusmerkkejä, vaan muistuttaa vapaamuotoista rapsodiaa, joka toisinaan palaa samaan teemaan ja on höpistävissä kerralla tai Trump-mitassa kolmen viivan voimin. Ulkoisesti Trumpin puheet saavat sanamuhennoksen ilmiasun. Trumpin valehtelu on helppo huomata: sitä tapahtuu aina, kun hän vaatii ihmisiä uskomaan (believe me) tai luottamaan (trust me) itseensä tai takaa (guarantee) jotakin, samoin kuin aina hänen suunsa ollessa auki.

Kuolinavusta kiinnostuneille Hikipedia tarjoaa dionyysis-apokalyptisen itsetuhoisen Trump–retoriikka-juomapelin.[103] Juo aina, kun Trump

 • toistaa sanan tai fraasin
 • nostaa ääntään stereotyyppinaismaisesti/stereotyyppihomomaisesti
 • sanoo believe me
 • sanoo trust me
 • sanoo guarantee
 • mainitsee oman nimensä
 • sanoo crooked Hillary (Clinton)
 • sanoo mainstream media
 • dissaa Bill Clintonia
 • sanoo jonkin seuraavista adjektiiveista: tremendous, great, beautiful, incredible, ubelievable, huge, best, sad, weak, disastrous, corrupt
 • aiheuttaa kognitiivista dissonanssia
 • mainitsee Kiinan
 • valehtelee virkaanastujaisyleisönsä (2017) koosta
 • väittää, että ilman vaalivilppiä olisi voittanut myös 2020
 • käskee ihmisiä käymään WikiLeaksissä
 • puhuu vähintään 20 vuoden takaisista asioista
 • väittää vastustaneensa Irakin sotaa
 • signaloi alt-right/Old Nazi -porukalle
 • sanoo jotain, jonka tiedät olevan objektiivisesti valetta tarkistamatta asiaa
 • sanoo jotain, joka olisi koska tahansa upottanut lopullisesti kenen tahansa muun koko poliittisen uran

Tämän jälkeen olet kuollut ja säästyt kestämästä enempää Trumpia.

Tyylinäyte

Jonkun mamun vittuilua, jossa hauskinta on, että Trump luultavasti tulee oikeasti uhkaamaan häntä oikeusjutulla.
Teoksen jatko-osa.

Talking about with my verbal.jpg


Trump-look

The Donald on maailman huomatuimpia, ylistetyimpiä ja kuuluisimpia tyyli-ikoneja, joka taatusti kääntää katseet[104] maailman punaisilla matoilla. Trump-tyyli on muutakin kuin presidentillisen historian tökeröin kampaus – kyllä, Eisenhowerillakin oli parempi tukka – se on tarkasti suunniteltu esteettinen kokonaisuus, joka viestii johdonmukaista arvostelukyvyttömyyttä, välinpitämättömyyttä ja sitä, että Melania ei uskalla antaa neuvoja vaatekomerolla, johon teljettynä viettää suurimman osan päivästään.

Ikoniseen Trump-tyyliin kuuluu huonosti istuva säkkimäinen takki, jota roikotetaan auki. Tämä siksi, että pellenpunainen, lattiaa koskettava muovikravatti pääsee oikeuksiinsa. Housuissa oleellista on väljyys (katetrisäiliön takia) ja mahdollisimman suuret polvipussit. Asukokonaisuus on parhaimmillaan, kun siinä liikutaan yhteensopivalla tavalla. Ns. Trump Walk on helppo omaksua: vatsa pömpäytetään pystyyn ja kaula puserretaan hartioiden väliin mahdollisimman alas kuin kuolevaa antilooppia lähestyvällä korppikotkalla. Kävellessä on tärkeätä pitää leuka edellä ja roikottaa käsiä liikkumattomina vartalon sivuilla samalla kun ottaa harvasti rytmitettyjä lampsivia askelia. Silmät tihrustetaan viiruiksi porsaanpillun väristen (ja kokoisten) silmäpussien väliin ja katse pidetään kuvitellussa horisonttiviivassa. Funktionaalinen ja erottuva tyyli sopii erinomaisesti mm. naisten ahdisteluun, kiusallisiin mediatilanteisiin ja maansa julkiseen nolaamiseen.

Bonus: Trumpin valheellisimmat valheet ja epätosimmat epätotuudet

Obama perusti ISIS-järjestön. (Ja tarkoitan sitä kirjaimellisesti.)”

~Donald Trump useita kertoja elokuussa 2016[105]
Yhtä hyvin voisi väittää, että Eisenhower perusti Saksan natsipuolueen. Kirjaimellisesti.[106]
Tosiasiassa ISISin perusti Ted Cruzin isä Rafael Cruz.

”Hän [Trump] on mies, jolla on paljon valinnanvaraa, ja suoraan sanoen kaikki soittelevat hänelle. Kaikki naiset, jotka ovat jotain, soittelevat hänelle (...) No, hän [Madonna] soitti ja halusi mennä treffeille hänen [Trump] kanssaan, sen voin kertoa (...) Olen muuten uusi täällä (...) Hoidan tavallaan PR-juttuja, koska hänellä [Trump] on niin paljon sitä.”

~Donald Trump esittää puhelimessa "PR-vastaava John Milleriä" People-lehden toimittajalle, 1991[107]

”En tiedä siitä mitään. Kuulen tästä ensimmäistä kertaa, eikä se kuulosta lainkaan minun ääneltäni.”

~Donald Trump kiistää edellisen kohdan, 2016[108]
Trump tunnusti People-lehdelle esittäneensä John Milleriä "huonona vitsinä" jo vuonna 1991.[109]

”Auttoiko kiero Hillary inhottavaa (katsokaa seksivideo ja menneisyys) Alicia M[achadoa] saamaan Yhdysvaltain kansalaisuuden, jotta tämä voisi auttaa häntä väittelyssä?”

~Donald Trump ex-missi Alicia Machadosta 30.9.2016[110]
Seksivideota ei ole olemassa.

”Ei, se ei ollut, että 'katsokaa seksivideo', vaan että 'ottakaa selvä tästä henkilöstä, joka on esitetty puhtoisena partiotyttönä'.”

~Donald Trump Alicia Machado -aiheisesta twiitistään (ks. yl.) 9.10.2016.[111]
Ks. edellisen kohdan lähde Donald Trumpin omalta henkilökohtaiselta Twitter-tililtä.

”Mitä siis [Rafael Cruz {senaattori ja esivaaliehdokas Ted Cruzin isä, toim. huom.}] oikein teki – mitä hän teki Lee Harvey Oswaldin seurassa vähän ennen kuolemaa? Ennen ampumista?”

~Donald Trump 3.5.2016
Oswald on esiintynyt valokuvassa tummahiuksisen miehen kanssa; ei ole pienintäkään todistetta, että kyseessä on Ted Cruzin isä, joka olisi ihan oikeasti riittävän hullu käytettäväksi lyömäaseena ilman keksittyjä hörinöitä.[112]

”En tehnyt muuta kuin viittasin ilmi tulleeseen valokuvaan ja lehtiartikkeliin, ja uskon että he [perhe & kampanja Cruz] eivät kiistäneet juttua. En usko kenenkään kiistäneen sitä.”

~Donald Trump edellisestä kommentistaan 4.5.2016
Rafael Cruz kiisti Trumpin levittämän väitteen tuoreltaan.[113]

”Sitä pitäisi olla shakin suurmestari, eikä meillä ole yhtään sellaista.”

~Donald Trump kauppapolitiikasta(?) 10.10.2016
Trump on usein hauskimmillaan valehdellessaan merkityksettömistä asioista, ilmeisesti silkan valehtelemisen ilosta. Yhdysvalloissa on muuten kolmanneksi eniten suurmestareita maailmassa. Tosin Trump käytti termiä "suurshakkimestari", jollaisia ei ole missään maassa.[114]

”Kukaan ei kunnioita naisia enempää kuin minä.”

~Donald Trump 20.10.2016[115]
Väitteen monumentaalinen totuudenvastaisuus vääristi hetkeksi maapallon kiertorataa.

Katso myös

Yle ymmärsi, millaisesta tilanteesta on kysymys.

Donald Trump Hikinewseissä

Aiheesta muualla

Viitteet

 1. https://www.facebook.com/AmbassadorOreck/posts/1411876662173150?pnref=story
 2. Donald Trump Retweets Post With Quote From Mussolini. The New York Times 28.2.2016
 3. Benjamin L. Corey: Could American Evangelicals Spot the Antichrist?
 4. Donald Trump Lashes Out at Jon Stewart for Revealing His Birth Name. Gawker 3.5.2013
 5. https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_J_Drumpf?redirect=no
 6. Donald Trump pseudonyms. Wikipedia. Trump Pseudonyms™ are the best, the most high-quality luxury brand of noms de guerre you'll be abdle to find anywhere. Whether it's for assuming an identity to mislead the media, or for a crooked-hilarious practical joke, look no further. Trump Pseudonyms™ offers the very best in top-of-the-line handcrafted luxury false identities for every occasion.
 7. King Umpalumpa on Twitter.
 8. I can take about an hour on the tower of power / as long as I gets a little golden shower
 9. Trump says he's the Hemingway of Twitter. The Hill 20.11.2015.
 10. Trump apparently has a secret nickname among D.C. politicians, and he's not gonna like this. Hello Giggles 28.3.2018
 11. Puheäänen ohella ulkonäössäkin on yhtäläisyyksiä: sekä Aku Ankan että Trumpin olemuksen huomiota herättävin piirre on pään alueelle sijoittunut oranssi uloke.
 12. Trumpin elämänviisaudet latinoista
 13. Koko nimi Frederick Christ Trump, 1905–1999
 14. The Frederickin Huvittavasti nimetty The Dairy Restaurant (208 Washington St.) mainosti itseään melko avoimesti huoratalona mainiten, että valikoimassa oli ”Rooms for Ladies”. Tietyt traditiot kulevat Trumpin suvussa polvelta toiselle.
 15. Aikalaiskuvaus: "For single men the Arctic has excellent accommodations as well as the best restaurant in Bennett, but I would not advise respectable women to go there to sleep as they are liable to hear that which would be repugnant to their feelings – and uttered, too, by the depraved of their own sex." The Frederick Trumpin mukaan nämä olivat pelkkiä ”pukuhuone- ja ravintolapuheita”.
 16. "Ich habe die besten Staatsbürgerschaften, die besten. Glaubt mir. Niemand ist mehr patriotisch als ich" -The Frederick Trump 1904
 17. In 1927, Donald Trump’s father was arrested after a Klan riot in Queens. The Washington Post 29.2.2016
 18. The Donald kiisti koko tapauksen vuonna 2016, mutta viranomaisarkistot osoittivat hänen olevan väärässä. Ehkä The Fred Trumpin koko syntymätodistus pitäisi julkistaa, jotta asiaan saataisiin selvyys.
 19. "Whoreton School of the University of Transylvania; Bachelor's degree for services rendered (Thx for the new campus gym, Fred, and plz don't let him pursue a master's)". Aktuaalinen teksti The Donaldin diplomissa.
 20. Vuonna 1975 miljoona dollaria olisi nykyrahassa aika paljon. Joissain lausunnoissa määrä on jopa naftit kymmenen miljoonaa, mutta määre on silti pysynyt muodossa hyvin pieni.
 21. Muita asukkaita ovat olleet brittiläinen lordiplagiaristi Andrew Lloyd Webber, FIFAsta massiivisen korruption vuoksi porttikiellon saaneen Chuck Blazerin kissat (oikeasti), kulahtanut action-tähti Bruce Willis ja Haitin diktaattori Jean-Claude "Baby Doc" Duvalier. Only the best.
 22. On 9/11, Trump noted on TV that his Financial District building was now the ‘tallest’. The Washington Post 11.9.2016.
 23. Trump itsekin mieluiten vain karkottaisi ne, jotka tekevät amerikkalaisten työt heidän puolestaan. You're deported!
 24. Donald Trump Claims His Wealth Exceeds ‘TEN BILLION DOLLARS’. The New York Times 15.7.2015.
 25. Donald Trump's Companies Destroyed Emails in Defiance of Court Orders. Newsweek 31.10.2016.
 26. [1]
 27. Tulevaisuudessa "When it comes to great fakes, I have raised the fakes – into high-ranking offices in my administration!"
 28. Yllättäen pihveissä uutta oli vain nimi (arvaa kenen), ja Trump Organization ei edes jaksanut poistaa pihvipaketeista oikean valmistajafirman logoa lehdistötilaisuuksissa. Trump Steaks are so rare, we can’t even find one. The Washington Post 23.3.2016
 29. Nykyään The Sharper Imagen sivuilla on mahtava elegia sen kerran myymille pihveille: ”Unfortunately, Trump Steaks are no longer available, but their legacy endures.”
 30. Alkoholi on luusereille, kuten The Donaldin isoveljelle; voittajat vetävät viivoja.
 31. On the Rocks: The Story of Trump Vodka. Bloomberg 20.4.2016
 32. Trump muuten on 2-prosenttisesti platinaa.
 33. Pitääkin miettiä, millainen olisi epätieteellinen katsantokanta biokemiaan.
 34. Donald Trump's boondoggle on the ocean, liherard.com, 31.3.2016
 35. Artist who painted Donald Trump's portrait for charity says he hopes Trump 'has not just bought himself a present'. The Independent 1.11.2016
 36. Donald Trump Played School Principal For A Day And Offended All His Students. The Huffington Post 25.7.2016.
 37. Trump boasts about his philanthropy. But his giving falls short of his words. The Washington Post 29.10.2016
 38. Video: Donald Trump mocks the NFL for being too soft, calls concussions 'a little ding on the head'. Los Angeles Times 13.10.2016. Ongelma on vähäpätöinen, koska käytännössä kaikki, jotka voivat katsoa jalkapalloa, amerikkalaista tai oikeaakaan, yli viisi minuuttia, luokitellaan aivovammaisiksi.
 39. Molemmat suosittavat Trumpia presidentiksi; Rodmanille tosin kelpaisi myös Kim Jong-un. Kuten kelpaisi Trumpillekin.
 40. Trump called Tyson rape conviction 'a travesty' in 1992 radio interview. CNN 11.10.2016
 41. Trumpin IMDb-sivu.
 42. Näyte Trumpin näyttelijänlahjoista. (YouTube)
 43. How Did Donald Trump Get a $110K SAG Pension?. The Hollywood Reporter 22.7.2015
 44. Se tulee myös muodostamaan 100% hänen ensimmäisestä puheestaan YK:n yleiskokouksessa.
 45. STDs and NDAs: Donald Trump’s ‘Apprentices’ Had to Agree to Go Nude. The Daily Beast 26.8.2016
 46. BETWEEN THE LINES OF A MILLIONAIRE'S AD. The Washington Post 2.9.1987
 47. Hän pyrki Reformipuolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2000 vaaleissa. Reformipuolue on värikäs joukko, johon ovat kuuluneet Trumpin lisäksi myös esim. paleokoservatiivinen katolinen kreationisti Pat Buchanan, ympäristö- ja kuluttajansuoja-aktivisti Ralph Nader, vapaapainija ja salaliittoharrastaja Jesse Ventura sekä Ku Klux Klanin suurvelho David Duke.
 48. Kuten Kennedy sanoi Nixonille: ei noilla vielä kuuhun mennä. Jännää kyllä, Nixon kuitenkin meni kuuhun, mutta Kennedyn kalustolla. Ikävä kyllä hän ei tajunnut jäädä sinne. Enkä todellakaan keksi paskoja pikkuvitsejä tänne viitteisiin vain sen takia, että voisin edes hetken vältellä Trumpista kirjoittamista tai hänen ajattelemistaan. En tosiaankaan. Lisää tequilaa, Meksiko maksaa.
 49. Vai mitä itse muistat siltä kerralta kun yrititte käydä perheen kanssa mukavalla Tallinnan- tai Ruotsin-risteilyllä? Aivan: sen öykkärin, joka erottui joukosta örveltämällä kaikkein törkeimmin. Varokoon Sauli Niinistö, ettei se tyyppi pyri presidentiksi.
 50. Historian mahtavin uutisotsikko.
 51. Ted Cruz on näistä asioista erittäin tarkka
 52. Cruzin modus operandi oli hukuttaa puolueiden väliseen yhteistyöhön kykenevät republikaanisenaattorit purkkikeitolla täytettyyn kylpyammeeseen. FBI tutkii asiaa, mutta koska Cruz itsekin on republikaani, tämä tuskin johtaa syytteisiin.
 53. Ted Cruz eats a booger at debate! YouTube (K-18)
 54. Vain muutamat koko luettelosta ovat keksittyjä. Niitä on vaikea erottaa joukosta.
 55. Qin Shi Huangdi rakennutti muurin lisäksi itselleen valtavan mausoleumin, johon hautautti keraamisen yksityisarmeijan, määräsi kirjat tuhottaviksi ja tutkijat sekä kirjailijat surmattaviksi keskittyen viime vuosinaan etsimään kuolemattomuusrohtoa. Ihan jos haluatte tietää, mitä Yhdysvalloissa on odotettavissa.
 56. Trumpin transaktionaaliseen kansainvälisten suhteiden teoriaan kuuluu oletus siitä, että Yhdysvaltain liittolaissuhteet ovat hyväntekeväisyyttä. Tämä johtuu ehkä siitä, että Trump ei ymmärrä mitään sellaista vaikutusvaltaa, jota ei voi välittömästi redusoida tarkaksi rahamääräksi.
 57. Mikä tahansa ikuisuutta lyhyempi on väliaikainen
 58. Noin prosentti amerikkalaisista on muslimeja, joten heidän ei ehkä kannata tehdä ulkomaanmatkoja Trumpin presidenttikaudella.
 59. Confessions of a Trump Fact-Checker. Politico Magazine 19.10.2016
 60. Cruz unloads with epic takedown of 'pathological liar,' 'narcissist' Donald Trump. CNN 3.5.2016.
 61. Ted Cruz endorses Donald Trump. CNN 23.9.2016.
 62. The Donaldin tapauksessa ei kannata pitää liiaksi peukkuja Alzheimerin taudille, sillä kyseessä on hitaasti rappeuttava sairaus, joka antaa aihetta pelkästään huolestuttavammille skenaarioille Trumpin presidenttiyttä ajatellessa.
 63. KKK's official newspaper supports Donald Trump for president. 2.11.2016
 64. North Korea says Trump isn't screwy at all, a wise choice for president. Reuters 2.6.2016
 65. Trumpin tukijaluettelo on itsessään tietyntyyppisten persoonien ensyklopedia.
 66. Megyn Kelly Reveals Trump Tried to Curry Her Favor with Gifts. The Daily Wire 15.11.2016
 67. Eristäytymispolitiikka, ei tule sekoittaa isonationalismiin, joka on toinen Trumpin kampanjateema.
 68. Hooverin jälkeen Yhdysvaltain johtoon ei ole valittu ketään muuta insinööriä. Kaikissa maissa ei ole noudatettu samaa viisautta.
 69. Otoksia Trumpin faneista. Näitä ihmisiä on muuten kaikkialla, ja heillä on salaliitto kaiken pilaamiseksi. Nerokas osa on, että he eivät edes tiedä olevansa mukana siinä.
 70. Kellyanne Conway Confirms: My Boss Donald Trump Is A Ridiculous Man-Baby. The Huffington Post 29.10.2016
 71. Omarosa. Wikipedia. Omarosa selitti vuonna 2016 dokumenttiohjelmassa Trumpin presidenttiyden tärkeimmän idean: "[E]very critic, every detractor, will have to bow down to President Trump. It’s everyone who’s ever doubted Donald, who ever disagreed, who ever challenged him. It is the ultimate revenge to become the most powerful man in the universe."
 72. Inside Donald Trump’s Last Stand: An Anxious Nominee Seeks Assurance. The New York Times 6.11.2016
 73. vaan ei ainoa intomielinen peuranmetsästäjä
 74. Tunnetumpien artistien kappaleita Trump soittaa ilman lupaa. Trumpia käyttämästä musiikkiaan kieltämään joutuneiden lista on helvetin pitkä, ja Donald Trump Is Running Out Of Songs To Play At His Rallies (Laist, 26.7.2016).
 75. 'I got your blue state right here, baby!' Ted Nugent grabs his crotch at Donald Trump rally, The Guardian 7.11.2016. Mitä vittua, Nugent?
 76. Trump distances himself from black murder stats: Retweets aren't endorsements. The Hill 24.11.2015. Tietojen lähteeksi ilmoitettua instanssia (Crime Statistics Bureau – San Francisco) ei ole olemassa.
 77. Donald Trump’s ‘Star of David’ tweet: a recap. PolitiFact 5.7.2016
 78. ”I love Jewish people. Nobody loves Jews more than I do. Some of my hottest grandchildren are Jewish. Not Jews, mind you, just Jew-ish. But to be honest, I don't like the Jews that got gassed. I like the Jews that didn't get exterminated. Those are the real heroes.” – Satunnaisesti generoitu I-can't-believe-it's-not-Trump -sitaatti nro 34 596
 79. Dana Milbank: Anti-Semitism is no longer an undertone of Trump’s campaign. It’s the melody.. The Washington Post (Opinion), 7.11.2016
 80. New York Observer. Wikipedia.
 81. The Late Show with Stephen Colbert: "The Original Material Girl Is Back"
 82. The Official Donald Trump Jam. YouTube.
 83. Trumpin fanikunnan ytimen eli alt-right-lössin ja pedofiilien välinen Venn-diagrammi on tosin muutenkin lähes ympyrän tasoa.
 84. Dad Behind Pro-Donald Trump ‘USA Freedom Kids’ Plans to Sue Campaign. Time 26.7.2016
 85. Clintonin loisteliaan kampanjan suurimpia valttikortteja.
 86. Late Night with Seth Meyers: "The End of the 2016 Campaign: A Closer Look". The Donald nuolee katkeria tähtivierashaavojaan 2:16–3:02
 87. Trump's warning of voter fraud prompts Iowa supporter's attempt to vote twice. The Guardian 29.10.2016.
 88. Donald Trump: 'I will totally accept' election results 'if I win'. CNN 20.10.2016.
 89. https://archive.is/Y5i5i
 90. Tämä ei kuitenkaan viittaa siihen, että Giuliani olisi vanha likainen äijä, vaan vampyyri.
 91. Beauty Queens Claim Donald Trump Came into Pageant Dressing Rooms Unannounced. Newsweek 12.10.2016 "You know, I'm inspecting because I want to make sure that everything is good. You know, the dresses. ‘Is everyone okay?’ You know, they're standing there with no clothes. ‘Is everybody okay?’ And you see these incredible looking women, and so, I sort of get away with things like that." -The Donald J. Trump
 92. Donald Trump's unsettling record of comments about his daughter Ivanka. The Independent 10.10.2016
 93. Trump recorded having extremely lewd conversation about women in 2005. The Washington Post 7.10.2016
 94. Trumpin tukijoukkojen puolustukset ovat parempia: entinen New Yorkin varakuvernööri Betsy McCaughey syytti Hillary Clintonia tekopyhyydestä lainaten tämän liittolaisen Beyoncén lyriikkaa (I came to slay, bitch / When he fuck me good I take his ass to Red Lobster), entinen Arkansas'n kuvernööri Mike Huckabee teoretisoi ”He’s like Captain Quint in the original movie Jaws. He’s vulgar, he’s salty, he might even get drunk [Trump on absolutisti.] … But hold on here: he’s the guy who’s gonna save your butt and save your family. And so, at the end of the day, when he kills the shark, you’re happy about it. Now, Hillary is the shark. She’s going to eat your boat, and so the choice is, do you vote for Captain Quint, who’s gonna save your family, or do you vote for the shark?”, ja Ben Carson ehdotti oikean ongelman olevan siinä, että CNN:n ankkuri ei ole koskaan kuullut samanlaista kerskumista. Late Night with Seth Meyers: "New Bombshell Allegations Against Trump: A Closer Look", 5:44–8:10
 95. Trump, threatening nearly a dozen sexual assault accusers, vows to sue. The Washington Post 22.10.2016
 96. vaikkei joukossa olisikaan julkisuudennälkäisiä vuosikaudet ennen Pussygatea lähipiirilleen asiasta kertoneita ja lehdistön vastentahtoisesti yhyttämiä ilkeitä ämmiä, joita The Donald muka tervehti yökerhossa kädellä pikkuhousuissa. Oikeasti, miten sen muka edes tuntisi? Trump Accuser: He Touched My Vagina. The Young Turks, Youtube, 14.10.2016
 97. Entisen Miss Suomen Trump-kommentit leviävät maailmalla: "Jo 12. ahdistelusta syyttävä". Yle 27.10.2016
 98. Puolustusargumentti Trumpin käyttöön: "She's a liar. I couldn't have done it. Their blood is tainted by generations of miscegenation with filthy Laplanders."
 99. Donald Trump Fails to Fill Alabama Stadium, but Fans’ Zeal Is Undiminished. The New York Times 21.8.2016.
 100. Kolmanneksi menee Clintoneista ja heidän valheistaan, kunhan joku kirjoittaa sen.
 101. Citing 'Two Corinthians,' Trump Struggles To Make The Sale To Evangelicals. NPR 18.1.2016
 102. Jos syytätte kirjoittajaa ennakkoluuloista, osoittakaa hänen olevan väärässä. Siis ihan oikeasti, osoittakaa hänen olevan väärässä vuoden 2016 vaaleissa. Pliiiis.
 103. THL:n, WHO:n YK:n ja republikaanisen puolueen jäänteiden ankarasti tuomitsema, toimit täysin omalla vastuulla, mutta toisaalta kirjoitushetkellä elät maailmassa, jossa Trump voi olla maailman mahtavimman maan presidentti, joten vitunko väliä. Vuoden päästä me kaikki tislaamme viinaa käävistä ja vanhoista villasukista, ja käytämme perunoita ja neitsyitä valuuttana.
 104. Maahan. Häpeästä.
 105. Donald Trump: I meant that Obama founded ISIS, literally
 106. Donald Trump's Pants on Fire claim that Barack Obama 'founded' ISIS, Hillary Clinton was 'cofounder'. PolitiFact 11.8.2016
 107. Donald Trump’s ‘John Miller’ interview is even crazier than you think. The Washington Post 16.5.2016
 108. Donald Trump Denies Posing as His Own Publicist in 1991 Phone Call. Time 13.5.2016
 109. Return Engagement. ("Meanwhile a penitent Don Juan-ald had come to the opposite conclusion. The John Miller fiasco he called a joke gone awry. "What I did became a good time at Mar-la’s expense, and I’m very sorry," says the newly humbled tycoon.") People 22.7.2016.
 110. Donald Trumpin Twitter-tili aamuyöllä 30.9.2016
 111. Yes, Trump did urge people to check out a sex tape. Politico 9.10.2016
 112. Donald Trump's Pants on Fire claim linking Ted Cruz's father and JFK assassination. PolitiFact 3.5.2016
 113. ibid.
 114. Donald Trump wrongly maligns U.S. chess prowess. PolitiFact 14.10.2016
 115. Trump: Nobody Has More Respect for Women Than I Do. Bloomberg 20.10.2016
DeathStarWTC.jpg edeltäjä:
Euroopan paholaiskriisi
Suurkatastrofit maailmassa
20162021
seuraaja:
Koronavirus
American-crusader.gif edeltäjä:
Barack Obama
Yhdysvaltain presidentti
20. tammikuuta 201720. tammikuuta 2021
seuraaja:
Joe Biden