Dimmu Borgir

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zeichen 101.png VAROITUS!! Tämä sivu kertoo hevi- tai metallibändistä!
Tälläisiä sivuja on Hikipediassa jo muutenkin aivan liikaa. Ynnä tämä sivu on kaiken lisäksi aivan turha ja tylsä. Tämä sivu ei tee täällä muuta kuin rasittaa serveriä ja Hikipedian lukijoita. Mikäli sinulla on sanottavaa tästä turhasta artikkelista, sano se keskustelusivulla.
Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!

Dimmu Borgir (a.k.a. Jimmy Burger, Jammu Burger, Danny Burger, yms. kaikki hampurilaiseen viittaavat nimet) on 1993 perustettu norjalainen sinfonista, melodista ja teatraalista, black-, death-, power-, heavy-, industrial-, pop-, blackmetallia soittava satanismia, saatananpalvontaa ja misantropiaa lietsova ryhmä masennuksen ja alkoholismin riuduttamia pingviinejä. Yhtyeen nimi on eräältä islantilaiselta kerjäläiseltä plagioitu muinainen sananparsi, joka tarkoittaa kehnosti suomennettuna Helvetin Esikartanoa Ikuisessa Saatanallisessa Kärsimyksessä.

Esihistoria

Shagrath, Silenoz ja Tjoldav perustivat yhtyeen erään varsin epäonnistuneen kalastusreissun jälkeen, jolloin he kirosivat Jumalan ja myivät sielunsa Saatanalle. Yhtye poiki vuonna 1994 ensimmäisen EP:nsä nimeltä Inn i Satans Helvetlig Evighetens Morke och Fittan. EP sisälsi lähestulkoon poikkeuksetta viemärissä nauhoitettua umpihumalaista örvellystä, virittämättömällä ja säröisellä kitaralla soitettua kissanpolkkaa sekä tahdittomia humpparytmejä. EP:n lähtemättömästä suosiosta hämmentyneenä, yhtye alkoi levyttämään ensimmäistä studioalbumiaan.

For All Tid

Tuona luojan hylkäämänä vuonna 1994 Dimmu Borgir onnistui julkaisemaan myös ensimmäisen studioalbuminsa, For All Tidin. Nimi on muinaista demonikieltä, nårjanruåtsia ja se tarkoittaa kutakuinkin villikaniinien paritteluhetkeä Perkeleellisessä Rituaalissa. Inspiraatio levyn teemaan syntyi erään alkoholipainoitteisen jäniksenmetsästysretken jälkeen. Levyn musiikillinen taso oli samaa kuin Inn i Evighetensmhmmmhmhssdf:ssa, lukuun ottamatta Tjoldavin isoäidiltä varastetulla muinaisella syntetisaattorilla tehtyjä täysin asiaan kuulumattomia pimputuksia, jotka saivat noin 13 ja ½ nuorta polttamaan kirkkoja ja suorittamaan rituaalisen itsemurhan. For All Tidin kokoonpanon huhutaan olleen erilainen kuin nykyisen, mutta tällä asialla ei tosiasiassa ole mitään helvetin väliä.

Stormblåsset

Albumi Stormblåsset julkaistiin vuonna 1996 runsaiden määrien veren, hien, virtsan, kyyneleiden ja veren vuodattamisen seurauksena. Levy oli tiedättävästi ensimmäinen ja viimeinen, jolla sanoitukset olivat norjan kielellä (edellisissä julkaisuissa sanoituksissa oltiin käytetty toistaiseksi kartoittamatonta kieltä, mutta joka muistutti etäisesti erästä pohjoisintialaista murretta). Levyn nimi on suomennettuna "Pidän puutarhani kastelusta" ja levyn teemana on Saatanan ylivertainen kampanja Kaikkien Oikein Ajattelevien kansaa vastaan, johon liittyy myös täysin selittämömästi musta linna, joka on myöhemmin paikannettu Arkadianmäelle. Bändin kosketinsoittaja oli ilmeisessä paniikissa, humalassa sekä pilvessä plagioinut nuotit kappaleeseen Sorgens Kammer maailman kehnoimmasta Amiga-pelistä, joka oli toiminut bändin viihdykkeenä Shagrathin oksennettua karaokelaitteiston päälle. Kosketinsoittajasta ei ole sittemmin kuulunut, mutta huhutaan että Teosto olisi syöttänyt miehen krokotiileille.

Enthrone Dorkness Triumphant

Vuonna 1997 Saatana purki sopimuksensa yhtyeen kanssa, sillä hän ei pitänyt lauletun kielen muuttamisesta englanniksi ja sitä paitsi hänen mielestään yhtyeen jäsenet olivat kaikki pitkälettisiä ja kyvyttömiä hinttejä. Sen jälkeen Saatana saapui Moskovaan ja teki epäpyhän vaihtokaupan erään poikabändin, Sturm und Drangin kanssa. Dimmu Borgirin jäsenet eivät kuitenkaan välittäneet Saatanan röyhkeydestä ja loukkauksista vaan myivät vasemmat kiveksensä saksalaiselle levy-yhtiölle Nuclear Blastille levytyssopimuksen toivossa. Tuotettu levy myi kuin vodka lestadiolaisten vuosikokouksessa, mikä ajoi bändin perseen raapimiseen ja rappioalkoholismiin. Levyssä itsessään ei ollut mitään ihmeellistä, jos verrataan siihen liittyvän paskanjauhannan määrään.

Spiritual Black Dementia

Kahden vuoden ahkeran ryyppäämisen jälkeen bändiin oli takertunut mukaan Prahasta löytynyt kastroitu pummi, jolla oli takanaan pitkä ura sopraanona paikallisessa oopperassa. Kuin taikaiskusta, Dimmu Borgir pääsi takaisin raiteille ja pieraisi vuonna 1999 albumin Spiritual Black Dementia. Levy sisälsi poikkeuksellisen paljon pianonsoittoa ja oopperamaista ulvontaa, mikä miellytti erityisesti yhtyeen toiseksi suurinta kohdeyleisöä, Tulliportinkadun vanhainkotia. Lukuun ottamatta Vortexiksi esittäytyneen naurettavan tulokkaan lohduttomia kiekaisuja, levy kuullosti lähinnä saatanalliselta eläinrääkkäykseltä ja kaksinkertaisella temmolla soitetulta ukko-nooalta (säröllä ja blastbeatilla höystettynä, tietysti).

(jatkuu)

Treble staff with notes 01.svg POPPOPPOPPOPPOPPOP. Tämä ylikaupallinen ja mukarankkuudella myyvä artikkeli on tynkä.
Auta heavyä pysymään pienen piirin alakulttuurina
.