Digimon

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anime icon mid.jpg
Osa artikkelisarjasta
Anime
Ei se haittaa että ne menivät sekaisin tässä kuvassa, eihän niissä ole muutenkaan eroa...

Digimon on japanilainen piirros-sarja, jota on useimmissa tahoissa väitetty Pokémon-sarjan plagiaatioksi. Tämähän eiii pidä paikkaansa. Digimonin idea perinteinen hyvän ja pahan välinen taistelu, ei niii'iiin ennalta-arvattavalla juonella. Sarjan hahmot omistavat oman karvaisen lemmikin, aiiiiivan kuten Pokémonissakin. Nämä karvaiset olennot ovat sitten niiiiitä digimoneja ja osaavat taisteluliikkeitä aiiiivan kuten Pokémonissakin. Välillä ne sitten muuttuvat isommiksi karvapalloiksi kuten pokémonit.

Juoni[muokkaa]

Digimonin juoni on yksinkertaisesti yksinkertainen. Joukko eeerittäin viiiiiisaita toisiinsa kiintyneitä kakaroita yrittää pelastaa maailman pimeydeltä, kun niillä ei ole tarpeeksi rusketusta, jolla isketään naisia. Tarinan "päähenkilöllä" Taichilla on mieleenpainuva mieltymys Yamatoon, josta ette varmastikaan halua lukea enempää. Jos haluaisittekin, se ei olisi mahdollista. Loppujen lopuksi kukaan itseään kunnioittava henkilö ei tätä sarjaa katso. Suomessa on näytetty Nelosen kautta kolme kautta tästä rätisevillä äänillä höystetystä sarjasta. Varmaan siksi, että enempää ei kehdattu näyttää, koska Nelosen katsojaluvut romahtivat ikävästi... Japanissa tästä näytetään jo viidet... kuude... eikun seitsemättä kautta. Yhdysvalloissakin nämä sekasikiöt ovat lyöneet itsensä läpi.

Tuotantokaudet[muokkaa]

Ensimmäinen tuotantokausi on varmasti kaikille tuttu, siinä joukko nuorisoa edustavaa sysätään toiseen maailmaan. Heitä tavoille opettamaan palkataan joukko pikkuotuksia ja kaikkein häiriintyneimmällä kaverilla on vahvin otus. Ihan perusjuoni josta jokainen varma floppi saa alkunsa. Joka tapauksessa se maa johon nämä kuolemaan tuomitut lapset lähetetään johtaa jokin ilkeä örkki. "Siinä teille tehtävä pelastakaa meitit! Tästä saatte hommaan soveltuvat kämmenmikrot, joiden avulla pikkuotuksenne kasvavat." Raja oli ylitetty vihdoinkin Digimonilla oli jotain, mitä Pokémonilla ei... Nimittäin KÄMMENMIKROT! Pienen opastuksen jälkeen typerimmätkin tajusivat miten homma toimii: painetaan nappia, huudetaan jotain mikä ei viittaa mihinkään syntiseen tai jumalaan niin jo alkaa tapahtua. Otukset kehittyivät seuraavaan asteeseen. Ja tätä ideaa hyödyntäen pahuudet voitettiin.

Tokalla tuotantokaudella sama alkuasetelma nyt vain muutama vuosi jälkeen päin. Joukko raiskattuja kakaroita ja itse raiskaaja lähetetään Digimaailmaan. Siellä on taas uusia otuksia odottamassa ja kaikki saavat uuden kehittyneemmän kämmenmikron. Taas pahuudet voitetaan.

Kun tätä kaava oli orjallisesti noudatettu muutama vuosi niin jollakin sytytti. "Hei mitä jos ei luodakkaan uusia pikkuotuksia kakaroille vaan luodaan kakaroista pikkuotuksia!!" Tämä idea muutti maailmaa ja Digimonfanit ympäri maata kusivat housuihinsa. Luotiin Digimonin uusi sukupolvi. Tyypit joutuivat Digimaailmaan, muuttivat itsensä digimoneiksi, liittyivät pahiksen jengiin, alkoivat raiskaamaan pienempiään ja kaikki olivat onnellisia.

Muu krääsä[muokkaa]

Digimonista on tehty myös pelejä ja muuta krääsää. Peleissä tarkoitus on raiskata vastustaja mahdollisimman monta kertaa putkeen. Digimonista on tehty myös pehmoleluja lapsille, mutta kun todettiin että ne räjähtävät alle 100-vuotiaan henkilön kosketuksesta, ne leimattiin K-100 tuotteiksi, mutta, vanhukset eivät ostannet niitä ja Digimon meni konkkaan.