Death Metal

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Death metal)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zeichen 101.png VAROITUS!! Tämä sivu kertoo hevi- tai metallibändistä!
Tälläisiä sivuja on Hikipediassa jo muutenkin aivan liikaa. Ynnä tämä sivu on kaiken lisäksi aivan turha ja tylsä. Tämä sivu ei tee täällä muuta kuin rasittaa serveriä ja Hikipedian lukijoita. Mikäli sinulla on sanottavaa tästä turhasta artikkelista, sano se keskustelusivulla.
Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!

Mikä jalometalli?[muokkaa]

Death Metal eli iloinen, elämän pieniin iloihin ja arjen tematiikkaan pohjautuvaa, raskaiden viuluriffien ja saksofonisoolojen kyllästämää hilpeää humppaa. Death Metal on ollut tunnettu musiikinalalaji useita vuosikymmeniä, aina siitä asti kun genren pioneeribändi Jaakko & Piruntorjujat alkoivat verta, hikeä ja testosteronia vuodattamalla paukuttaa vaarin autotalissa lättyjä valmiiksi ja vinoon pinoon. Death Metal pohjautuu kuitenkin pääosin synkeähköön, känkkäränkkämäiseen ja angstausmaiseen maailmankatsomukseen, jonka päävärit ovat musta ja räikeän banaaninkeltainen.

Death metal -yhtye Jaakko & Piruntorjujat.

Death Metallin instrumentit[muokkaa]

Tyylilajin riehakkaan musiikin voi tunnistaa helposti kolmekielisen läskibasson jumputuksesta, pimpparaudan ja lehmänkellon kilinästä, sähköviulun helvetillisistä riffeistä, tuplabongorumpu-blastauksesta ja hupaisasta, lähes koomisesta örinävokalisoinnista. Nykyaikana modernit sähkökitarat ja kitarabasso korvaavat pääasiassa wanhaksi leimatut viimevuosikymmenten soittimet. Tuplabasarirummut ovat korvanneet bongorummut. Death Metal tyylilajin alkuvuosina useat uraa-uurtavat bändit tulkitsivat myös seuraavilla soittimilla:

  • Harmonikka
  • Käyrätorvi
  • Tuuba
  • Taikahuilu
  • Nahkafagotti (vähemmän käytetty)

Death Metal-tyylilajin kuuluisimmat lätyt[muokkaa]

Death Metal-tyylilajin kuuluisimmat artistit[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]