Darth Maul

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Darth Maul.
Pelottava Darth Maul.

”Lopultakin voimme paljastaa itsemme jedeille.”

~Kaapuaan riisuva Darth Maul yhden kaljan jälkeen

”Pelko. Pelko viehättää pelokasta. Vahvaa. Heikkoa. Viatonta. Korruptoitunutta. Pelko. Pelko on liittolaiseni.”

~Darth Maul kahden kaljan jälkeen eräälle paneeliseinälle

”Soittakaa paranoid!”

~Kolme kaljaa nauttinut Darth Maul Max Rebo Bandille

Darth Maul (1. tammikuuta 1978 - 18. joulukuuta 2095) oli zabrak-lajiin kuuluva humanoidi Igipigi-planeetalta. Hänellä ei ole minkäänlaisia muistikuvia kotiplaneetastaan tai perheestään. Hänen lapsuudestaan tiedetään vain se, että sithlordi Darth Sidious otti jo hänet hyvin nuorena sith-oppipojakseen. Kauan sitten kadonneissa kirjoituksissa kerrotaan, että Darth Maulilla olisi ollut ilkeä kaksoisveli, Darth Maol. Darth Maul kuitenkin kiistää veljensä olemassaolon.

Darth Maulin aikuisuus

Eipä jedi-ressukat tienneet mihin soppaan valomiekkansa tökkäsivät...

Darth Maul tutustui Darth Vaderiin 17-vuotiaana. Heistä tuli kohtuullisen hyviä ystäviä ja melko pahoja ihmisiä. Darth Maulin 18-vuotissyntymäpäivänä (1996) Darth Vader vei hänet strippibaariin, joka sijaitsi Lappeenrannan valtakadulla. Darth Maul ei ollut vakuuttunut näkemästään, eikä myöskää Darth Vader. Samalla baariin tuli jediritareita, jotka näkivät pahan parivaljakon.

Jedien joukkoteurastus

Silminnähden äkäiset ja humalaiset Darth Maul ja Vader päättivät päästää jediritarit kärsimyksistään. He hajottivat koko baarin valomiekoillaan ja tappoivat 78 jediritaria, kunnes jediritari Plo Koon päätti puuttua asioihin, vaan eipä hänestä paljoa apua ollut. Seurasi jediholokausti, jossa kuoli satoja jedejä.

Darra

Krapulassa Darth Maul tunsi morkkista tästä käsistä riistäytyneestä nakkikioskimaisesta perjantai-illan nujakasta. Hän siirtyikin vähäksi aikaa Voiman valoisalle puolelle, jotta voisi sovittaa tekonsa, mutta havaitsi pahojen tekojen olevan henkilökohtaisesti paljon parempi ratkaisu.

Sithin mysteerinen katoaminen

Vaikka nuori sith oli taitava, ei hänestä ollut vastusta yhdelle jedineuvoston vanhimmista jäsenistä; Paavo Lipposelle. Vaikka Lipposen väitetäänkin kukistaneen nuori sith, ei olla varmoja siitä miten hän sen teki, sillä Lipponen ei tapansa mukaan mitään asiasta puhu. Darth Maul on kuitenkin nähty eteläisessä tähtiguandrenissa.

Triviaa

  • Omistaa nykyisin Darth Mall -nimisen kauppaketjun.