Cthulhu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cthulhu
Cthulhu monster.jpg
Villi cthulhu luonnollisessa elinympäristössään
Tieteellinen luokittelu
Kunta: Eläinkunta (Animalia)
Pääjakso: Nilviäiset (Mollusca)
Alajakso: Pääjalkaiset (Cephalopoda)
Luokka: Mustekalat (Coleoidea)
Lahko: Suuret Muinaiset (Grandarchaea)
Lemmikkicthulhu

Cthulhu on suurikokoinen mustekalarotu, joka on kotoisin eteläiseltä Tyyneltämereltä. Nykyään cthulhu on kesytetty lemmikkieläimeksi, ja se on eräs suosituimmista ns. eksoottisista lemmikeistä. Cthulhuja voi ostaa hyvin varustetuista lemmikkieläinmyymälöistä, joissa cthulhut myydään tavallisesti nuorina ja pienikokoisina. Siksi onkin tärkeää, että et ota kesäcthulhua, jonka heität pois, kun huomaat sen kasvaneen liian isoksi akvaarioon. Cthulhu on kaikkiruokainen ja kohtuullisen helppohoitoinen lemmikki, jonka merkittävin elinvaatimus on suuren koon aiheuttama korkea tilavaatimus. Villit cthulhut kasvavat vielä huomattavasti kesycthulhuja suuremmiksi, sillä kesycthulhut on jalostettu pienimmistä ja kilteimmistä cthulhuyksilöistä.

Cthulhu viihtyy parhaiten suolavedessä, mutta pystyy selviytymään myös makeassa vedessä. Ruokavalioltaan cthulhu on kaikkiruokainen, ja kykenee syömään ja hyödyntämään lähes mitä tahansa orgaanista materiaalia ravintonaan. Onkin tärkeää ruokkia lemmikkicthulhua säännöllisesti, että se ei nälkäisenä yrittäisi syödä sopimattomia aineksia. Villit cthulhut kasvavat arviolta muutama sata metriä pitkiksi ja niillä on myös havaittu psyykkisiä voimia, joiden täyttä laajuutta ei lajin vetäytyvyyden vuoksi vielä tunneta. Villien cthulhujen tiedetään nukkuvan meren pohjassa pitkiäkin aikoja ja heräävän epäsäännöllisin väliajoin saalistamaan ravintoa. Kesycthulhut nukkuvat huomattavasti lyhyempiä aikoja, ja niiden koko jää useimmiten korkeintaan muutamaan metriin. Kesycthulhujen psyykkiset voimat ovat myös paljon heikommat kuin villeillä lajitovereillaan. Cthulhuilla ei ole merkittäviä sairauksia, mikä lisää niiden helppohoitoisuutta.

Eräissä maissa, esimerkiksi Belgiassa ja Absurdistanissa cthulhun omistamiseen tarvitsee luvan, mutta esimerkiksi Mikronesia ja Monaco ovat tehneet cthulhujen omistamisesta täysin laillista myös ilman mitään erityisiä lupia.


Bee.svg Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.