Colosseum

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
No, koittakaa itse keksiä jotain tyhmempää![1]
Review.png Tätä artikkelia pitäisi hikifoida yleisesti.

Colosseum (latin. Romen Coloseum) on Rooman suosituin paikka, areena, joka on tarkoitettu huvinpitoon, Gladiaattorien teurastukseen, silmien puhkomiseen, leijonien ruokkimiseen [2] sekä tietenkin keisarin lempipuuhaan, eli keisarille peukkujen näyttämiseen. Areenan rakennutti Julius Caesar, sillä hän oli ihastunut ihmisten peukaloihin. Kirjaimellisesti, ei kuvaannollisesti!

Koska Julius ei saanut areenalla mielestään tarpeeksi huomiota, hän keksi keinon: Jokaisen gladiaattorin on palvottava Jussia ennen ottelun alkua. Käsi keisaria kohti ja ilme maahan! Mutta lopulta seurasi toinen ongelma: Nyt Julius ei saanut enää muuten huomiota kuin ottelun alussa. Hän päätti, että ihmisten pitää tehdä peukalonosoituksia hänelle, ei gladiaattoreille. Lisäksi useita harmitti, miksi gladiaattorit eivät selvinneet kuin yksi. Tähänkin hän kehitti keinon: Jos joku arvaa, että pitää nostaa etusormi pystyyn (kirjaimellisesti), Julius saattaa harkita asiaa (kun pokeripeli Romulus-mielikuvitusmiehen kanssa on päättynyt).

Colosseum oli myös merkittävä paikka sodankäynnin kannalta, koska se mahdollisti ensimmäiset tv-sodat. Esim. daacialaisten lyöminen Daacinmaalla pystyttiin näyttelemään uudestaan Colosseumilla. Kansalle näytetyt raakuudet eivät kuitenkaan käynnistäneet hippiliikettä, koska kansan annettiin näytöksen jälkeen syödä daakialaisten maalliset jäännökset, esim lähiomaiset. Tutkijat ovat pohtineet, onko kristinuskon veren juominen ja lihan syöminen mahdollisesti vaikuttanut roomalaisten kannibaalitraditioihin. Varmaa on kuitenkin se, että varhaiskeskiajalla vanhat kannibaaliset veriviholliset roomalaiset ja unkarilaiset (vanha kansa, joka keskiajalla tunnettiin noituudesta, vampyrismistä ja ihmissyönnistä. Aiheuttivat pahennusta kunnes pahansaksalaisroomalaisen akselin Otto keisari lähetti heidät Euroopan Siperiaan, eli Tukholmaan, josta nämä myöhemmin yrittivät tehdä useita ristiretkiä Saksaan (tarkoituksena tehdä ns. varmistuskäännytys, joka kuuluu jälkikäännytysten luokkaan) päätyen huonojen purjehdustaitojensa takia aina vain uudestaan ja uudestaa Etelä-Suomeen.) toteuttivat tekemäänsä yhteistyö- ja avunantosopimusta kestitsemällä toisiaan keskinäisten taisteluittensa lomassa.

Kuva unkarilaisten soppalautasesta ja ruokailuvälineistä. Käytetty myöhemmin suomalaisissa tupakkalaivoissa varoittamaan maahan saapuvasta tupakkalastista (ks. Finjet).

Nykyajan täsmäävämpi esipuhe[muokkaa]

Rooman entinen “mahtava” Colosseum. Tutkimusten mukaan roomalaiset osasivat lentää kun on noin monta sisäänkäyntiä…

Colosseum (selkokiel. Areena/raunio) on Rooman vanha romu joka valittiin vuoden turhakkeeksi vähän ennen Jeesusta. Colosseumista ei ole Rooman mukaan mitään muuta hyötyä, kuin, että se houkuttelee kummasti turisteja Roomaan. Lisäksi jos tulee oikein tylsää, he voivat ottaa vanhat perinteet käyttöön, ja vähän leikkiä turisteilla.[3]

Ainoa mikä pilaa Colosseumia, on tuo kuu joka näkyy reunasta. Tuo ärsyttävä kuu! Tuo kuu häiritsee meitä kaikkia, myös Rooman kansaa. Tuo kuu ärsyttää heitä, minua, ja sinua… Tuo kuu! Pahuksen kuu! Pahuksen, pahuksen kuu! Ärsyttää tuo tietokoneella tehty kuu!

Colosseumiin on ainakin tehty tarpeeksi sisäänkäyntejä (kuvassa)!

Historia[muokkaa]

”Mutta minä puhuin todella hyvin tällä kertaa! Kansa! Saanko minä suklaata, saanko? Antakaa nyt…”

Ennen tuota äskeistä typerää todistusta Colosseum rakennettiin muihin tarkoituksiin. Diktaattorit pääsivät Colosseumiin lavalle puhumaan arvokkaasti ja jakamaan ilmapalloja lapsille, missä on Juliuksen kuva. Colosseum oli myös täydellinen mainostuspaikka, vandalismin kohde, leijonien ruokintapaikka. Colosseumilla tarpeeksi hyvä puhuja voi päästä huipulle, ja kun hän meinaa Juliuksen, takaisin alas leijonien syötäväksi. On myös todettu, Eino-Leijuu-Pervon runossa, että Roomalaiset aikoivat keksiä vuoden turhakkeen.

Eino-Leijuu-Pervon teoria: Julius haluaa peukkuja, eli on materialisti! ‘’Jo muinaiset roomalaiset…’’ Teoria tehty humalassa

Gladiaattorien aika[muokkaa]

Olipa kerran elämä (kerää koko sarja!), sitten tuli sota. Sota ei ole tasapuolista roomalaisten ja gallialaisten välillä. Tältä se kuulostaa:

Rooma: "Ääntä nopeammin lentävä kondomikotka!"

Gallia: "Missä? Missä?!"

PAM!

Lampi: "Pulp."

Lampi I, Rooma 0

Gladiaattoreiden nimet eivät ole keksitty kunnolla, vaan ovat silkkaa tajunnanvirtaa (Roomalaiset keksivät ne!): - ja ne ovat yhtä hauskoja kuin se, että jos täällä tehdään jotain suluissa ja sitten ":" -merkki tulee, se on ilo/suru naama[muokkaa]

Gladiaattorien toimia ei ole keksitty kovin älyllisesti:

 • Andabatus -Mies joka ratsastaa sokealla kypärällä väärinpäin hevosen selässä.
 • Essedarius -Hevonen, jonka vaunuja vetää gladiaattori.
 • Retaurius -Se... tyyppi, muistatko... Se... Tai ääh, unohda, et tunne häntä.
 • Myrmillo -"Käyttää" "tikaria" ja "kilpeä". Apinan "näköinen".
 • Lesbo -Naiset ovat areenalla erittäin harvinaisia.

Leijonien aika[muokkaa]

Kerran Rooman eläintenhoitaja keksi, että ‘Hei, mitäs jos pistettäisiin areenalle pantteri/leijona!’, ja kaikki kannattivat ajatusta, vaikkeivät edes tienneet mitä kauttaviiva tarkoittaa. Ihmiset päätettiin syöttää leijonille, ja niin Rooma tuhoutui.

Näppärimmät keksinnöt[muokkaa]

 • Gladiaattoreita pitää katsella.
 • Sormi pystyssä voi selvitä [4]

Totuus[muokkaa]

 1. Roomalainen saippuasarja
 2. “Ainoa hyvä teko mitä Colosseumilla on tehty”. -eläintenhoitaja
 3. Ei se kuitenkaan toimisi; joka vuosi sama juttu. Tulee riita ketä on Julius, sillä peukalonhimoiset roomalaiset… Siitä sitten tulikin Rooman teurastus, ja turistit pakenevat ja Rooma köyhtyy… Kai tästä sitten kerrotaan seuraavassa historiassa.
 4. Kirjaimellisesti…