Bono

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Where's mi suglasses? Arrggh!”

~Bono kadotettuaan Aurinkolasinsa

”Hoooold meee, Thrill meeee, Kiisss meee, Kiiilll meeee!”

~käyttäjä: Mr. Higins
tässä kuvassa Bono on iloinen saadessaan aurinkolasinsa takaisin

Bono on irlantilaisessa mytologiassa musiikin jumala, joka asuu dublinilaisessa pubissa. Hän on luonut maailman nimeltä Vertigo ja hänen bändinsä nimi on U2 (suom. Sinä Myös). Bonon paras kaveri on The Edge. Hänen suurin saavutuksensa on hänen omasta mielestään ollut Late Night With Conan O'Brienissa vierailu. Sen jälkeen listassa tulevat aatelointi, valinta Vuoden henkilöksi ja kaikki 22 Grammya. Bono on myös ollut ehdokkaana Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi ja valittikin avoimesti siitä, että se jäi vain ehdokkuudeksi.

Aurinkolasi syndrooma[muokkaa]

Bono ei suinkaan kuitenkaan ole mikään itse täydellisyys, vaikka hänellä on älynlahjoja ja karismaa. Bonolla nimittäin sattuu olemaan ongelma Aurinkolasiensa kanssa. Hän ei voi olla missään ilman Aurinkolasejaan, tästä on tullut iso ongelma keskitalven pimeinä öinä. Jopa piiretyillä Bonoilla on aina aurinkolasit. Kerran ne varastettiin mutta hän sai ne takaisin ja oli iloinen (ks. kuva). Aurinkolasi ongelma johtuu siitä, että Bono on niin helvetin kova jätkä, että hänen täytyy pitää jatkuvati niitä Aurinkolaseja (Huom. iso alkukirjain kun puhutaan Bonon Aurinkolaseista).

Kun Bono tapasi takavuosina paavin, hän kysyi tältä neuvoa päästä eroon aurinkolaseistaan. Paavi neuvoi häntä antamaan ne hänelle ja niin Bono tekikin. Myöhemmin kävi ilmi, että Paavi vain halusi saada itselleen ne supersiistit aurinkolasit ja perustaa oman bändinsä, mutta The Edge esti tämän vetämällä Paavia turpaan. Eikä Bono sen jälkeen ole luottanut lasejaan kenellekkään.

Laulut[muokkaa]

Bono on melkoisen taitava biisin tekijä ja laulaakin osaa hän. Bono on säveltänyt ja sanoittanut kaikki U2:n biisit ja tehnyt jonkin verran irlantilaista kansanmusiikkia (Enimmäkseen juomalauluja). Myös irlannin kansallislaulu on Bonon käsialaa. Merkittävin Bonon ikinä tekemä kappale on kuitenkin monien mielestä elokuvaan Batman Forever-sävelletty Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me, josta hän monien mielestä olisi ansainnut Oscarin. Kappaletta on kuitenkin kritisoitu siitä, ettei siinä ole tavuakaan Batmanista, Robinista tai elokuvaa varten kauppoihin ilmestyneistä oheistuotteista.

Ajat U2:ssa[muokkaa]

Ollessaan lukiossa ystävänsä The Edgen kanssa, Bono päätti perustaa bändin. Ensimmäisiä nimivaihtoehtoja olivat You too ja Thy too, mutta The Edgen otsaan oli tatuoitu U2 (Se on myös syy miksi The Edge käyttää pipoa). Siitä se sitten lähti. U2 alkuaikoina Bonoa ja muita bändin jäseniä luultiin kommunisteiksi, sillä U2:den uskottiin tarkoittavan venäläistä sukellusvenettä. Onneksi tuo asia saatiin selvitettyä, ennen kuin USA:n presidentille luovutettiin ohjuskoordinaatit.

Kun bändi julkaisi ensimmäisen levynsä Boyn (Bonon kappaleista johtuen hitti) se aloitti ensimmäisen maailmankiertueensa Isoon-Britanniaan.