Blogi

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Blog)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Blogi on Kalliossa asuvien uusi nimitys www-sivulle. Vaikka blogit ovat olleet olemassa jo vuosia, edelleenkään ei osata sanoa, mitä ne ovat. Viimeisimpien arvioiden mukaan blogit kehitettiin mielisairaiden itsehoitoon. Hullut, henkisesti järkkyneet ihmiset ja poliitikot kirjoittavat silloin tällöin peloistaan ja seksielämästään julkisesti ja siten vauhdittavat omaa paranemistaan. Blogeihin kirjoittavien taudinkuva on nimeltään omni egomus potenti, liiallinen pätemisen tarve. Blogien päätyyppejä ovat "musta tosi hyvä blogi", "mun kavereidenkin mielestä hyvä blogi", "mä angstaan eksistentiaalisessa tuskassa ja viillän ranteeni auki" ja "laajin ja hyödyllisin kommunististen apinoiden pukeutumisetikettiä käsittelevä blogi".

Historia

Bloggaamisen historia on ikävän pitkä verrattuna siihen, että maailmassa olisi paljon tärkeämpiäkin asioita dokumentoitavaksi.

  • 1337 eKr. – Ensimmäinen säilynyt blogi löytyy egyptiläisen palatsin seinästä, jossa Sinuhe-niminen henkilö (ilmeisesti hullu) valittaa jotakin neitsyydestä ja jostakin Neferneferneferistä.
  • 42jKr. – Jeesuksen entiset opetuslapset ovat humalapäissään kirjoitelleet blogeja papyrukselle. Bloggauksen laki #1 ("Mitä suurempaa paskaa, sitä laajemmalle ja pitempään se leviää.") todistetaan tuotoksien myötä paikkansa pitäväksi.
  • 1925 – Ensimmäinen sähkökäyttöinen blogi esitellään Lontoon Selfridgessä. Yleisö on niin haltioissaan blogin realistisesta junakuvauksesta, että ihmiset pakenevat salista kauhuissaan.
  • 1956Urho Kaleva Kekkonen alkaa pitää blogia mutta vaatii, että se julkaistaan vasta hänen kohottua jumalaksi. Professori Juhani Suomi julkaisee blogit 1986 alkaen. Jumala Kekkosen kostoa ei ole vielä näkynyt, joten ilmeisesti kaikki meni sopimusten mukaan.
  • 2001 – Presidentti George W. Bush lahjoo vaaliviranomaiset, jotta bloggaava yhteisö ja salaliittoteoreetikot saisivat puhuttavaa seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi.

Sisältö

Blogien merkinnät on merkkijonoja, jotka eivät kiinnosta vittuakaan, vaikka tekijät niin luulevatkin. Molemman kiinnostuneet ihmiset karkotetaan helposti hirvittävällä kieliasulla ja sekavilla rakenteilla.

Esimerkkiblogi

4. toukokuuta 2021
Katselin tänään animal planet nimiseltä TV-kanavalta kuinka apinat parittelevat, perin kiinoisaa. Taidan runkata tuossa kun kerkiän.
8. huhtikuuta 2021
Tänään söin aamupalaksi bratwürstia. Se oli ihan hyvää. Seurasin myös televisiosta chättiä joka oli hieman tylsä ohjelma. Hautasin siskon ruumiin metsään.
7. huhtikuuta 2021
Söin viisi pepperonipizzaa lounaaksi ja sain mitä todennäköisemmin ripulin. Pitänee käydä morjenstamassa kavereita huomenna jos ehtii.
6. huhtikuuta 2021
Joku lähetti minulle tänään teksti viestin tuntemattomasta numerosta. Olin hetken aivan paniikissa.
5. huhtikuuta 2021
Maistoin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni mansikka siideriä. Oli ihan hyvää.

Tunnettuja blogeja

Katso myös

Aiheesta muualla