Big Brother

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Mikä? En ole koskaan kuullutkaan.”

~George Orwell
Big Brother
B14.JPG
Führer
vallassa 2004–
edeltäjä Big Brother Sr.
seuraaja Big Brother jr.
syntyi 33.13.1842
Big Brother Town, Big Brother
kuoli -
-
puolue Ajattelun viholliset

Big Brother on säälittävä TV-formaatti, joka on nyt änkenyt Suomenkin televisioon. Siinä pari idioottia sysätään bunkkeriin (ts. Big Brother -taloon), jossa kilpailijat yrittävät selvitä hengissä karkilla ja alkoholilla. Lisäksi kilpailijat joutuvat sietämään ääriolosuhteita kuten alkoholin ajoittaista puutetta, sekä huonoa seuraa ja huonoja seksisuhteita. Espoolaisten onneksi ohjelmasta on saatavilla parempi, lähinnä miljonääreille sunnattu 24h-palvelu. Se on muuten sama kuin köyhillekin esitettävä versio, poikkeuksena ainoastaan se että paskat ohjaajat ja leikkaajat on korvattu pyhällä hengellä.

Kuten monissa nykyajan TV-formaateissa (Idols, Tanssii Tähtien Kanssa jne.), myös Big Brotherissa valta on no-lifel... katsojalla: hän voi osaltaan vaikuttaa talossa olevien idioottien poispotkimiseen/jäämiseen. Erona on kuitenkin se, että kun katsojat äänestävät hampaat irvessä ja puhelin tulessa jonkun pois, tähän akvaarioon (lue: BeeBee-taloon) laitetaan lisää idiootteja tilalle (mitä v****a?).

Big Brother 2008 -talo sijaitsee Kankaanpäässä ja on suosittu nähtävyys varsinkin suomalaisten keskuudessa. Talo kuulunee (tai ainakin sen pitäisi kuulua) UNESCO:n maailmanperintöluetteloon korkean kulttuurihistoriallisen arvonsa takia. Talo on mitä ilmeisimmin rakennettu joskus vuosina 2004-2005. Ei ole myöskään varmaa, onko nykyinen talo sama wanha talo vai uusi rekonstruktio alkuperäisestä.

Henkilökultti

Big Brotherin ympärille on kehittynyt huolestuttavia piirteitä saanut uskonnollinen liike, joka odottaa Big Brotheria palaavaksi takaisin. He pitävät Big Brotheria suurena kaikkinäkevänä silmänä, ja sille tiedetään uhratun monia aivoja. Uhraus toimitetaan katsomalla Big Brotherin tv-ohjelmaa Sub-kanavalta. Vuonna 2005 poliisi pidätti liikkeen johtajan, Pertun Big Brother -myönteisen materiaalin hallussapidosta.

Einari öisin.

Big Brotherin vaikutus kansalaisiin

On erittäin huolestuttavaa, miten tavalliset ihmiset haluavat viettää tunnin illassa - jokaikinen päivä - katsellen kun julkisuudenhakuiset kilpailijat istuvat a) sohvalla, tai b) sängyllä puhumassa täyttä sontaa ja rehentelemässä seksielämällään.

Big Brother-kilpailijoista tulee suuria idoleita näille raukoille joilla ei omassa elämässään ole mitään mielenkiintoista. Monet ovat sanoneet jääneensä "koukkuun" Big Brotheriin, mikä voi olla todella huono asia koukkuun jääneen henkilön terveydelle ja parisuhteelle, kun kellon tullessa 22 BB-fani juoksee pää kolmantena jalkana kotiinsa (tai pahimmassa tapauksessa jonkun muun kotiin) television ääreen katsomaan talon asukkaiden uusia kuulumisia. Parisuhteet, ja ihmissuhteet muutenkin, kärsivät kun iltaisin ei voi tavata ihmisiä muuten kuin Big Brotherin ääressä. Terveydelle haitallinen asiahan on se, että kun katsoja seuraa ohjelmaa tyhjäpäisenä ja kilttinä kuin lammas, tämän ajatuksenjuoksuun on helppo vaikuttaa. Kun talon asukkaille annetaan alkoholia, katsoja tuumaa: "ei jumalauta nytpä kipaisen itsekin Ärrälle ja ostan niinmaan perkeleesti siideriä että korvissa soi" - Alkoholinmyyjien salaliittoko?

Big Brother 2007 - kilpailijat

Alkuperäiset

Farbod talosta poistumisen jälkeen.

Myöhemmin mukaan pakotetut


Big Brother 2009 -kilpailijat

Alkuperäiset

 • Minna - Hieman yli kolmekymppinen, itseään kauniina pitävä hoitsu Turusta. Ei pelkää näytellä parvekkeitaan. Tulee uskonnollisesta perheestä ja sen takia paneskelee talossa ihan avoimesti.
 • Tuija - Ketunnenillä varustettu kaupankassatäti. Pyörii talossa lintukiikarit naamalla (Mainittavia ongelmia alapää-tilavuuden kanssa). Ääni on käheä kuin kassialmalla. Heitettiin helvettiin neljäntenä, syy: Ei saanut ääntään kuuluviin silloin kuin piti, mutta sai silloin kun ei pitänyt.
 • Lotta - Teiniangstpissis "stadista", erittäin nirso ruoan suhteen, mitä ei kyllä näe vartalosta, paistaa pizzat reikäpuoli ylös päin. Heitettiin helvettiin kolmantena, syy: "Japani EI oo saari".
 • Kätlin - Otettu taloon silmänruuaksi. Luulee olevansa parempi ihminen kuin muut.
 • Terttu - Reilu kuusikymppinen Jeesusta palvova "isoäiti". Motkottaa joka asiasta talossa. (Heitettiin ulos ensimmäisenä, syy: Kuuluu pahamaineiseen helluntaiklaaniin.)
 • Dana - Venäläis-korealainen helsinkiläis-tamperelainen vanukas yrittää löytää talossa näyttelijätaidot, mitkä ovat olleet tähän asti hukassa.
 • Jelena - Mervi Tapolaa muistuttava espoolainen tyrkky, joka on talossa etsimässä omaa Mattia (Häntä ei jostain syystä ole vielä löytynyt).(Heitettiin toisena pihalle, syy: oli paratiisissa - luuli olevansa slummissa.)
 • Aso - Turkulainen "tosimiehenäkin" tunnettu Aso pääsi taloon, koska omaa kotia ei herralta löydy.
 • Nino - Baarista nimensä saanut umpihomo ei päässytkään Sillä silmällä -ohjelman juontajaksi, joten hän lyöttäytyi taloon etsimään muita julkihinaajia.
 • Sami - Viinamäen viimeinen mohikaani on ollut talossa kuluneesta ajasta minuutin järjissään.
 • Ragnar - Vain kiiltäviä vaatteita pitävä hinuri. Talosta on useaan otteeseen loppunut margariini, joka on myöhemmin löytynyt "Raksun" tukasta.
 • Sampo - Mies on talossa, hampaat on Salossa... asti. Otti nuorena yliannostuksen Pepsodent whiteä.
 • Esa J. - Tämä itse neutraalisuus näyttäytyi talon kameroissa vasta kolmantena päivänä ensimmäisen kerran.
 • Esa A. - Afrikantähden kruunaamattoman mestarin repäisevin tempaus on ennen taloon menoa ollut punaisia valoja päin käveleminen. "Mensa-Esa" on siviilisäädyltään kihloissa MacIntosh G3 X1-superadeonin kanssa.

Myöhemmin mukaan pakotetut

 • Justiina - Pohjalainen värityskirja. Omaa rautaisen naaman ja pinkin peruukin.
 • Toni - Rovaniemestä tullut kovis. Hänellä on myös poika, joka toivoo varmasti ettei olisi tullu isäänsä.
 • Marko - Reilu nelikymppinen avioliitossa oleva "Mave" on tupakoinnin maailmanmestari.
 • Antti - On aina oma itsensä, ihan rintalivejä myöten.
 • Iida - Yllättäen ensimmäinen henkilö Iso Veljessä jonka älykkyysosamäärä on vähemmän kuin (-)100.
 • Saranna - Tumma Enhruutti josta Sami tykkäsi, mutta hän ei uskonut. Uskoi olevansa Mrs. SexBomb.

Suomen Big Brother - voittajat

Katso myös