Bensiini

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bensiini on auton voimajuomaa (ja kuten kuvasta näkyy se on myös pirun paloarkaa. Varottava luovuttamasta idioottien käyttöön)

Bensiini, tunnetaan myös bensana, on aine, jota käytetään autojen ja muiden ajoneuvojen tankkaamiseen, halpojen limsojen terästämiseen sekä makkaran grillaamiseen, tosin sen grilliin kaatamisella on kovin tuhoisia vaikutuksia. Jotkut pultsarit saattavat myös kulauttaa bensiiniä aimo annoksen kanisterista suuhunsa huomatessaan että viina ja/tai muu huippeliin heittävä aine, kuten pakkasneste, kloriitti tai asetooni, on lopussa. Elimistöllehän tämä aine "ei tee oikein hyvää", mutta esimerkiksi kouluruokaan käytettävä ydinjäte saattaa sisältää jäämiä bensiinistä. Juomalla yli viisi vuotta bensaa voi muuttua transformeriksi[1].

Esiintyminen[muokkaa]

Bensiini pakataan mitä yleisimmin rautaisiin tai nykyään muovisiin kanistereihin. Vanhoissa ja uusissa jeepinromuissa takalautaan on kiinnitetty jo tehtaalla ruosteinen "jerrycan" jonka jokainen oman elämänsä MacGyver tai pyromaani voi poimia mukaansa käden käänteessä ja tiukan paikan tullen. Tosin, tällainen jerrycan vie paikan ainakin näkyvältä vararenkaalta, ja se on aiheuttanut suurta kohua. Suomessa on mahdollisuus tankata autoonsa bensaa huoltoasemilla (no shit sherlock). Bensiinin hinnasta on käyty korkeimmassa portaassa kuumaa keskustelua, ja joidenkin poliitikkojen mielestä bensiinin hinta pitäisi laskea noin 20snt litralle, tai antaa saman tien ilmaiseksi.